ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τούρτα γενεθλίων από κρέπες στο άψε σβήσε!

    Τι έχω πάθει τελευταία και αφήνω τελευταία στιγμή τις εκπλήξεις που θέλω να κάνω για τις γιορτές και τα γενέθλια των ίδιων μου των παιδιών; Εγώ που προετοίμαζα τα πάντα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια μήνες πριν! Φέτος, για τα γενέθλια του γιου μου, αρχές Σεπτέμβρη, πάλι όλα για την τελευταία στιγμή τα άφησα! Είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε πάρτυ με συμμαθητές μετά την έναρξη των σχολείων αλλά την ακριβή μέρα των γενεθλίων του έπρεπε κάτι να κάνω, τι έτσι θα τον άφηνα τον Θάνο μου; Έλα όμως που ήμασταν στο camping εκείνο το Σαββατοκύριακο. Είχα πάει για να μαζέψω τα πράγματα και δεν είχα σχεδόν τίποτα από προμήθειες. Δήθεν θα πάρω το ένα μαζί μου, δήθεν θα αγοράσω το άλλο από τον φούρνο την ίδια μέρα… τίποτα δεν έκανα. Αλλά γινόταν να μην ετοιμάσω κάτι; Εκείνος όλο και κάτι περίμενε… Και τελικά ενώ με είδε να ετοιμάζω τις κρέπες δεν πήγε το μυαλό του σε τούρτα. Του είπα δήθεν πως ετοίμασα κρέπες για την παραλία! Τον έστειλα λίγο πριν με την την αδερφή του και την παρέα μας για βουτιά κι εγώ ολοκλήρωσα τη διακόσμηση. Κι όταν αμέριμνος έκανε τις βουτιές του με βλέπει και μένει! Νόμιζε πως είχα κάνει φρουτοτούρτα όπως στα δικά μου γενέθλια! Αλλά γελάστηκε! Είχα κάνει μία κρεποτούρτα! Μία τούρτα από κρέπες, πραλίνα φουντουκιού και όρεο! tourta_krepes_genethlia

    Φτιάξτε μόνοι σας μια τούρτα γενεθλίων από κρέπεςtourta_apo_krepes


    Για την κρεποτούρτα θα χρειαστείτε:

    2 δόσεις κρέπες

    *Μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας με βάση την δική μας συνταγή για κρέπες ή να αγοράσετε ένα κουτί με μίγμα από το σούπερ μάρκετ. 

    *Μπορείτε επίσης να έχετε φτιάξει τις κρέπες από τις προηγούμενες μέρες και να τις έχετε στην κατάψυξη. 

    1-1,5 μεγάλη συσκευασία πραλίνα φουντουκιού (μερέντα ή νουτέλα) σε θερμοκρασία δωματίου

    1 πακέτο μπισκότα τύπου όρεο χοντροτριμμένα (κρατήστε και λίγα για το ντεκόρ)

    1 σακουλάκι maltesers

    1 κουτάκι smarties

    1 μικρό πακέτο πουράκια (προεραιτικά)

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγη τρούφα ή κας-κας


    tourta_krepes_genethia

    Εκτέλεση! Είναι τόσο απλή!

    Το στήσιμο της τούρτας προτείνω να γίνει ως εξής: κρέπα, πραλίνα, κρέπα, πραλίνα και τριμμένα μπισκότα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν οι κρέπες και να τελειώσετε με πραλίνα. Μετά ξεκινάει η διακόσμηση με τα υπόλοιπα υλικά που διαθέτουμε. Χρησιμοποιήστε ένα μυτερό μαχαίρι για να χαράξετε σε κάποια σημεία τις κρέπες και να στερεώσετε τα μισοσπασμένα μπισκότα. 

    Σερβίρετε αμέσως για να μην ξεραθούν οι κρέπες! Αν δεν πρόκειται να τη σερβίρετε άμεσα τότε καλύτερα να τελειώσετε το στήσιμο της κρεποτούρτας μας με κρέπα, να σκεπάσετε με διαφάνεια και λίγο πριν τη σερβίρετε να κάνετε και το στόλισμα. Δεν θα χρειαστείτε πάνω από 5 λεπτά! 

    Και φυσικά μετά… χαράς ευαγγέλια γι αυτόν που γιορτάζει!

    Χρόνια πολλά αγόρι μου! Εύχομαι στη ζωή σου μόνο χαρούμενες εκπλήξεις να σε περιμένουνε!  tourta_krepes_2

    Και φυσικά δεν θα ξεχάσω τον φίλο του γιου μου στην παραλία που με ρώτησε μόλις δοκίμασε: 

    -Πότε την φτιάξατε; 

    -Πριν από λίγο…!

    -Μμμμ! Φαίνεται! Γι αυτό είναι τόσο νόστιμη! 

    Ε, τι άλλο να θέλω; 

    Όσο για τον γιο μου; Στο τέλος, αφού τους κέρασε όλους μικρούς και μεγάλους, μόνο την πιατέλα που δεν έφαγε μαζί με την αδερφή του! Μούρτζοι έγιναν!


    Αυτή η τούρτα από κρέπες αποτελεί τέλεια ιδέα για ένα σπέσιαλ πρωινό έκπληξη , για ένα εορταστικό κυριακάτικο πρωινό αλλά ακόμα και για ένα breakfast party!


     

    Να έχουμε έναν υπέροχο φθινοπωρινό Οκτώβριο!

    Κατερίνα 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. μμμμ μου έδωσες ιδέα τώρα!!! Σύντομα έχουμε γιορτή αλλά επειδή δε με βλέπω να μπορώ να φτιάξω κάτι αυτή η τούρτα θα με σώσει και θα είναι και έκπληξη γιατί δε θα το περιμένει!!! 😉

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης