ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παίζοντας με τα γράμματα της αλφαβήτα

    Σήμερα θα σας προτείνω ένα παιχνίδι με τα γράμματα της αλφαβήτας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ένα παιχνίδι αντιστοίχισης που μπορεί όμως να εξελιχθεί και σε ένα παιχνίδι λέξεων. Οι ηλικίες στις οποίες απευθύνεται είναι από προνήπια έως ίσως και την πρώτη τάξη του δημοτικού. 

    Είμαι της άποψης πως στα προνήπια και στα νήπια τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να μάθουν να διαβάζουν ή να γράφουν. Σκοπός της προσχολικής αγωγής δεν είναι αυτός. Ναι, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν οπτικά ή να γράφουν γράμματα και ίσως τις φωνές τους αλλά δεν χρειάζεται οι μαμάδες να αγχωνόμαστε για την ανάγνωση. Άλλωστε στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου οι περισσότεροι δάσκαλοι (τουλάχιστον αυτό συνέβη στο σχολείο των δικών μου παιδιών) ξεκίνησαν θεωρώντας ότι κανένα παιδί δεν γνωρίζει να συλλαβίζει. Ξεκινούν από το μηδέν!

    Ωστόσο αν το δικό σας παιδί βλέπετε ότι έχει μία θέληση και διάθεση να μάθει να διαβάζει περισσότερα απ’ ότι τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του μπορείτε να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο αλλά κατά τη γνώμη μου υπό τη μορφή παιχνιδιού.

    Παίζοντας με τα γράμματα της αλφαβήτα

    1ος τρόπος παιχνιδιού “Μαθαίνω την αλφαβήτα”

    Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αντιστοιχήσουν τα παιδιά τα μικρά γράμματα του αλφάβητου με τα μεγάλα. 

    Για να το παίξετε το παιχνίδι:

    1. Εκτυπώσετε το δωρεάν εκτυπώσιμο που φτιάξαμε στο Ανθομέλι (χρωματιστό ή ασπρόμαυρο) με τα μικρά γράμματα του αλφάβητου.
    2. Γράψτε πάνω σε πλαστικά καπάκια (λευκά κατά προτίμηση), με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο, τα κεφαλαία γράμματα του αλφάβητου
    Παίζοντας με τα γράμματα της αλφαβήτα

    Tip: Εάν δεν έχετε εκτυπωτή μπορείτε να σχεδιάσετε με τη βοήθεια των καπακιών κύκλους και να γράψετε τα γράμματα με έναν μαρκαδόρο.

    2ος τρόπος παιχνιδιού: Σχηματίζω λέξεις

    Παίζοντας με τα γράμματα της αλφαβήτα

    Εάν έχετε μαζέψει πολλά καπάκια μπορείτε να γράψετε κάποια γράμματα δύο και τρεις φορές ώστε να παίξετε σχηματίζοντας λέξεις ή το όνομα του παιδιού. 

    Οπότε πιείτε γάλα ΔΕΛΤΑ, μαζέψτε τα καπάκια, παίξτε με τα παιδιά κι όταν χορτάσετε το παιχνίδι μην ξεχάσετε να τα ανακυκλώσετε στους μπλε κάδους ή ακόμη καλύτερα να τα δώσετε για ανακύκλωση με σκοπό να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Είναι σίγουρο πως σε κάποιο σημείο εκεί γύρω στο σπίτι σας θα υπάρχει κάποιο σημείο συλλογής καπακιών γι’ αυτόν τον σκοπό.

    Πώς θα αποκτήσετε τα εκτυπώσιμα 

    Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και ξεκλειδώστε το εκτυπώσιμο. Συμπληρώστε όνομα και μέιλ και πατήστε εγγραφή. Μην ξεχάσετε να μπείτε στο e-mail σας για να κάνετε και επιβεβαίωση εγγραφής! Μετά θα εξαφανιστεί το παρακάτω κουτάκι και θα πατήστε εκεί που λέει «Kλικ εδώ για κατέβασμα». Αμέσως θα λάβετε το εκτυπώσιμο στον υπολογιστή σας! Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα εκτυπώσιμα για τους συνδρομητές του newsletter μας από την κατηγορία εκτυπώσιμα.

    Με την εγγραφή σας στο newsletter του Ανθομέλι έχετε πρόσβαση σε όλα τα δωρεάν εκτυπώσιμα αρχεία που φτιάχνουμε για τους συνδρομητές μας. Επίσης, ενημερώνεστε για όλα μας τα νέα άρθρα κι έτσι παραμένουμε σε επαφή! Σύντομα θα λάβετε και το επόμενο newsletter μας. (Τσεκάρετε και τα spam σας γιατί πολλές φορές μπορεί αυτόματα να μπαίνουν εκεί κάποια newletter ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας).


    Η παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε για το site Δέλτα moms και πρωτοδημοσιεύθηκε, εκεί, στην κατηγορία mamadoblog, στις 8/9/2017. Διαβάστε εκεί κι άλλα άρθρα του Ανθομέλι σε συνεργασία με τη Δέλτα). Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη νέα συνεργασία του Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.


    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης