ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Υποδεχτείτε το καλοκαίρι με ένα μπουγέλο

    Το μπουγέλο, μπουγέλωμα ή νεροπόλεμος αποτελεί μια διασκεδαστική δραστηριότητα που παίζουν τα παιδιά εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο με τα αξεσουάρ, νερομπάλονα και νεροπίστολα να πληθαίνουν  και να γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένα, το μπουγέλο έχει εξελιχθεί πιο σε «τέχνη». Τι θα λέγατε, λοιπόν, να υποδεχτείτε το καλοκαίρι με ένα οργανωμένο νεροπόλεμο; Γονείς και παιδιά εν δράση και φύγαμε για πολλά μπουγελώματα και γέλια!ipodechtite_kalokairi_ena_mpougelo_1 (4)

    Αλήθεια εσείς έχετε παίξει ποτέ μπουγέλο μαζί με τα παιδιά σας; Αν ναι, τότε ξέρετε ότι ένα απλό μπουγέλο μπορεί να αποδειχτεί πολύ διασκεδαστική δραστηριότητα, κι αν όχι, τότε διαβάζοντας αυτό το άρθρο είμαι σίγουρη ότι θα το δοκιμάσετε φέτος κιόλας. Είναι συναρπαστικό να σε καταβρέχουν με δροσερό νεράκι, να τρέχεις και μετά να τους «εκδικείσαι» καταβρέχοντάς τους εσύ! Ένας νεροπόλεμος κανονικός! 

    Βήματα για να οργανώσετε ένα μπουγέλο έκπληξη για τα παιδιά

    • Καταρχάς καλό θα ήταν να επιλέξετε μια μέρα που η θερμοκρασία θα είναι αρκετά υψηλή ώστε όντως να απολαύσετε το δροσερό νεράκι. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα μπουγέλο και μια μαμά να φωνάζει, «Παιδί μου θα κρυώσεις!»!  Οπότε ζέστη και πάλι ζέστη!
    • Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο! Για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικός ο νεροπόλεμος καλέστε και τους φίλους σας, τους γείτονες ή τους συγγενείς σας. Αλλά όχι μόνο παιδιά αλλά τους και τους μεγάλους που έχουν και καλύτερο σημάδι! «Πέφτει η νερόμπομπαααα!»
    • Επιλέξτε τον σωστό χώρο. Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι ένα μπουγελό μπορεί να παιχτεί οπουδήποτε. Ωστόσο, αν το κάνετε οργανωμένο τότε σίγουρα θα χρειαστείτε μεγάλο χώρο, π.χ. μια αυλή, ένα μεγάλο μπαλκόνι, την πυλωτή ή και ακόμα καλύτερα μια παραλία.ipodechtite_kalokairi_ena_mpougelo_2
    • Προσπαθήστε να έχετε αποθηκευμένα αρκετά πλαστικά μπουκάλια ώστε να τα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του μπουγέλου. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά (εκτός κι αν είστε δίπλα στην θάλασσα), θα χρειαστείτε και μία βρύση για άμεσο επαναγέμισμα των μπουκαλιών. Εννοείται ότι την ίδια δουλειά κάνουν και μερικοί κουβάδες!
    • Προμηθευτείτε νερομπάλονα τα οποία όμως να έχετε γεμίσει από νωρίς (ή ακόμα και από την προηγούμενη) και να τα αποθηκεύσετε μέσα σε μια λεκάνη σε σκιά ή μια μεγάλη πλαστική σακούλα (προσοχή θα είναι ασήκωτη!)
    • Βγάλτε από την αποθήκη ή προμηθευτείτε καινούρια νεροπίστολα και παντός είδους παρόμοια παιχνίδια. Θα αποτελέσουν φοβερή ατραξιόν ειδικά για την αρχή που θα είστε όλοι φειδωλοί στο πόσο νερό ρίχνετε.ipodechtite_kalokairi_ena_mpougelo_3
    • Φοράτε όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα. Μετά από ένα σημείο και έπειτα το κόλλημα των ρούχων πάνω σας μπορεί να γίνει εκνευριστικό. Ωστόσο αν εσείς ντρέπεστε να είστε με μαγιό, τουλάχιστον φορέστε το στο παιδί σας.
    • Εάν το μπουγέλο θα γίνει με νερομπαλόνια προσπαθήστε να πείτε στα παιδιά (ειδικά τα μεγαλύτερα) ότι δεν μπορούν να έχουν όλες τις μπάλες δικές τους. Ακόμα καλύτερα χωρίστε τους σε ομάδες και μοιράστε τους τα νερομπάλονα.
    • Κι επειδή ως μαμάδες πρέπει να φροντίσουμε και τα παιδιά αλλά και το σπίτι μας, σας προτείνω να έχετε από πριν κάπου εύκαιρες πετσέτες για να στεγνώσετε και να έχετε βάλει πετσέτες στην είσοδο του σπιτιού ώστε να μην μπείτε μέσα εντελώς βρεγμένοι. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια μαμά μετά από διασκέδαση να πρέπει να καθαρίσει και το σπίτι!
    • Τέλος, διασκεδάστε το! Μη φοβάστε, δεν είστε από ζάχαρη! Κανείς δεν έλιωσε, δεν αρρώστησε και δεν χτύπησε από ένα μπουγέλο (εντάξει, λίγη προσοχή στα γλιστρήματα δεν βλάπτει!). Απολαύστε το μπουγέλο σας και υποδεχτείτε το καλοκαίρι που έρχεται με πολλά γέλια!!!ipodechtite_kalokairi_ena_mpougelo_4

    Πώς σας φάνηκε; Θα το δοκιμάσετε; Εμείς ως Ανθομέλι έχουμε ωστόσο να σας προτείνουμε να ενσωματώσετε το μπουγέλο σας και σε κάποιο πάρτυ γενεθλίων ώστε να το απογειώσετε. Απλά να έχετε ενημερώσει τους γονείς να φέρουν ακόμα μία αλλαξιά για τα παιδιά τους. Δείτε πόσο διασκεδάσαμε στο δικό μας πάρτυ εδώ αλλά κι εδώ. Τέλος, εάν το μπουγέλο σας βρει στην παραλία μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με κάποια παιχνίδια παραλίας, όπως αυτά που διοργανώσαμε εμείς εδώ.

    Να έχετε όλοι ένα υπέροχο καλοκαίρι με πολλά μπουγέλα και πολλές διασκεδαστικές στιγμές με τα παιδιά σας!


    Η παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε για το site Δέλτα moms και πρωτοδημοσιεύθηκε, εκεί, στην κατηγορία mamadoblog, στις 07/06/2017. Διαβάστε εκεί κι άλλα άρθρα του Ανθομέλι σε συνεργασία με τη Δέλτα). Περισσότερες πληροφορίες γι αυτή τη νέα συνεργασία του Ανθομέλι θα βρείτε εδώ.


     

    Bonus photos:mpougelo_anthomeli_6  mpougelo_anthomeli_5 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι απολαυστικο παιχνιδι ηταν αυτο!Μικροι και μεγαλοι εως και εγω το σπολαυσαμε και μουσκευτηκαμε.Και η συνεχεια μετα απο το μπουγελωμα εγινε στη θαλασσα με βουτιες και νεροπιτσιλιες. Δεν θα ξεχασω βεβαια και το νερομπουγελωμα στο τελος της σχολικης χρονιας του νηπιαγωγειου της Μελιτας αλλα και τα δικα σας νερομπουγελωματα οταν ησασταν μικρες. Μεγαλες στιγμες που τις δημιουργουν μικρα πραγματα!

      • Πραγματικά τα νερομπουγέλα είναι ένα όνειρο! Διασκεδάζεις και παίζεις σας παιδί μαζί με τα παιδιά. Και τα παιδιά δεν χορταίνουν να μπουγελώνονται! ΕΜείς παγώνουμε και αυτά όχι στο τέλος! χεχε!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης