ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ονειρεμένες διακοπές στο ξενοδοχείο “Πέτρα και Φως” στη Μάνη

    Υπάρχουν ορισμένα ξενοδοχεία που μόνο και μόνο από το όνομα τους σε προδιαθέτουν να ψάξεις για αυτά, να δεις φωτογραφίες των δωματίων τους και να βρεις σε πιο μέρος της Ελλάδας βρίσκονται. Εσείς τι θα κάνατε εάν ακούγατε την ονομασία “Πέτρα και Φως”; Δεν θα είχατε την περιέργεια να δείτε αν όντως αυτό το ξενοδοχείο, για το οποίο τόσα καλά λόγια είχατε ακούσει, ήταν όντως χτισμένο όλο από πέτρα και ήταν λουσμένο με φως; Έτσι κι η δική μας πρώτη επαφή με το ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στη Μάνη μέσα από το υπέροχο site του μόνο με τις καλύτερες εντυπώσεις μπορούσε να μας αφήσει.

    Το μόνο που έμενε ήταν να βιώσουμε την εμπειρία της διαμονής από κοντά. Και έτσι έγινε πριν λίγο καιρό όταν ο Κώστας, η Μελίτα και εγώ ταξιδέψαμε μέχρι την υπέροχη Μάνη για να περάσουμε 3 υπέροχες μέρες στο ξενοδοχείο Πέτρα και Φως. 

    Έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαμονή μας και τη γύρω περιοχή από το ίδιο το ξενοδοχείο, καθώς έχουν ένα πολύ οργανωμένο σύστημα κρατήσεων, ξεκινήσαμε από την Αθήνα το τρίωρο ταξίδι μας για τη Μάνη και συγκεκριμένα το Οίτυλο όπου και βρίσκεται το ξενοδοχείο.

    Η διαδρομή ήταν πολύ άνετη αφού είχαμε τη χαρά να κυκλοφορήσουμε με το νέο μοντέλο της Citroën, το C3 αλλά κι επειδή ο δρόμος έχει φτιαχτεί σε μεγάλο βαθμό έως και πριν το Γύθειο. Οπότε, εκτός κι αν τα παιδιά σας ζαλίζονται αρκετά (ακόμα και για αυτό σας έχουμε όμως την λύση), η διαδρομή δεν πρέπει καθόλου να σας φοβίσει. Αντιθέτως, από ένα σημείο και μετά (εμείς ακολουθήσαμε τη διαδρομή από Σπάρτη) είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε τη φύση και την θέα της Μέσα Μάνης, που στη δική μας περίπτωση ο καιρός την έκανε ακόμα πιο επιβλητική μιας και παρ’ όλη την καλοκαιρία του Πάσχα, το Σαββατοκύριακο του Θωμά ήταν από τα πιο κρύα της φετινής Άνοιξης.

    Citroen C3 by anthomeli.com
    Οίτυλο - Μάνη

    Εξωτερικοί Χώροι-Πισίνα

    Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις όταν παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο πάρκινγκ είναι το παραδοσιακά χτισμένο πετρόχτιστο κτίριο που καλύπτει το πρώτο μισό του ονόματος του Ξενοδοχείου… Πέτρα

    Η μαγεία όμως βρίσκεται πίσω από αυτό αφού καθώς περνάς στην πίσω πλευρά σχεδόν σου κόβεται η ανάσα από την υπέροχη… breathtaking σε άπταιστα Ελληνικά… θέα του κόλπου. Και αν μου επιτρέπετε να υπερβάλλω λιγάκι, ίσως και όχι, νομίζω ότι αυτή τη θέα δεν την συναντάς και συχνά! Έχοντας μάλιστα δει αυτή τη θέα και με συννεφιά αλλά και λουσμένη με φως και όπως είναι σαφές και από τις φωτογραφίες, ότι και στις δύο περιπτώσεις είναι απλά μαγευτική.

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
     

    Clouds are swimming in the pool of @petrakaifos at Oitylo, Mani! #anthomeli #ανθομέλι #bloggers #travel #travelbloggers #travelbloggersgreece #mani #visitmani #oitilo #petrakaifos #genuinehospitality #awakenthedream #inspiredsimplicity

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthomeli by Kathy and Callie (@anthomeli) στις

    Το σύνολο βέβαια συμπληρώνει η πισίνα, η οποία ανάλογα με τη γωνία που την κοιτάζεις γίνεται ένα με τον ουρανό ή με την θάλασσα! Ξαπλώστες, τραπεζάκια και καρέκλες έρχονται να υποσχεθούν μαγικές καλοκαιρινές βραδιές ή ακόμα και χειμωνιάτικες για τους πιο τολμηρούς! 

    Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πισίνα αφού ο καιρός δεν μας έκανε το χατήρι να είναι τόσο καλός,  ώστε να φανερώσουμε τα κορμιά μας με μαγιό. Προς λύπη φυσικά της Μελίτας που όλο μου ζητούσε να βάλει το χεράκι της στην πισίνα για να νιώσει τη δροσιά του νερού! Πώς δεν έπεσε μέσα, ένας Θεός ξέρει! 

    Ωστόσο, δεν μείναμε παραπονεμένοι αφού μας προσέφερε άπειρες φωτογραφικές στιγμές. 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Όπως βλέπετε κι από τις φωτογραφίες, ο εξωτερικός χώρος συμπληρώνεται από το υπέροχο πετρόχτιστο κτήριο του ξενοδοχείου, το μπαράκι για τους καλοκαιρινούς μήνες, τις ξαπλώστρες. Όχι, πείτε μου δεν ονειρεύεστε ήδη να ξαπλώνετε δίπλα σε αυτή την πισίνα; 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Η είσοδος και το εσωτερικό

    Μπαίνοντας στο ξενοδοχείο, η ζεστασιά του χώρου είναι διάχυτη κυρίως από την ηρεμία και τα χρώματα που υπάρχουν. Ζεστά και γήινα… ένα με την αύρα της Μάνης. 

    Το μικρό σχετικά μικρό σαλόνι με το τζάκι, οι μικρές αλλά τόσο γραφικές γωνιές, τα ξύλινα φωτιστικά αλλά και η λουσμένη από φως αίθουσα του εστιατορίου “Ανερούσα” είναι στοιχεία που προσελκύουν έναν επισκέπτη ακόμα και τον χειμώνα!

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Τα δωμάτια του Πέτρα και Φως

    Αν και νομίζω ότι στην περίπτωση της συγκεκριμένης ανάρτησης οι φωτογραφίες τα λένε όλα και τα λόγια είναι περιττά, δεν μπορώ να μην σας πω για το όμορφο τρίκλινο δωμάτιο που μείναμε. Άνετα κρεβάτια, μπάνιο με όλα τα κομφόρ και δικό μας μπαλκόνι με θέα που απλά ήθελες να είσαι συνέχεια έξω! Πολυτέλεια σε συνδυασμό με απλότητα και ισορροπία με το τοπίο!

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Από τότε που η Μελίτα σταμάτησε να κοιμάται σε παρκοκρέβατο, ακόμα και σήμερα που πλέον έχει κοιμηθεί σε αρκετά ξενοδοχεία, η έγνοια της κάθε φορά που πηγαίνουμε ένα ταξίδι είναι εάν θα έχει δικό της κρεβάτι. Όταν, λοιπόν, αντίκρυσε το δικό της κρεβάτι μπαίνοντας στο δωμάτιο δεν ήθελε να βγει με τίποτα έστω κι αν εμείς είχαμε κανονίσει ξενάγηση στην περιοχή. Χρυσή την κάναμε να φύγουμε αλλά δεν έλεγε να αποχωριστεί το κρεβάτι της και την αγαπημένη της γωνιά πλάι στο παράθυρο.

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Όσο για το μπάνιο, του έδωσε και κατάλαβε με το να κάνει κάθε μέρα ντουζ (στο σπίτι την παρακαλάω!) στην γυάλινη ντουζιέρα μόνη της!!! Έριξα πολύ σφουγγάρισμα σας λέω για να μην μας παρεξηγήσουν για τα νερά που κατανάλωσε, χεχε! 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Αυτό που επίσης δυστυχώς δεν απολαύσαμε πολύ, λόγω του ότι ήμασταν όλο στην γύρα, είναι το μπαλκόνι μας που πραγματικά ήταν ένα όνειρο! Ωστόσο, έβγαλα αρκετές φωτογραφίες ώστε να το κρατήσω στη μνήμη μου για πάντα και να με κάνουν να θέλω να επιστρέψω και πάλι.

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Εστιατόριο-Πρωινό

    To πρωινό στο ξενοδοχείο δεν θα σας πρόσφερε την ίδια απόλαυση εάν ήταν σερβιρισμένο σε αυτή την αίθουσα που είναι γεμάτη φως… και εδώ έρχεται η δεύτερη λέξη του ονόματος… Φως! Με θέα την πισίνα, το βουνό και τη θάλασσα, το πρωινό αμέσως αποκτάει άλλη γεύση και οι απλές παραδοσιακές συνταγές, όπως οι λαλαγγίτες και η στραπατσάδα, μετατρέπονται σε γαστριμαργικούς θησαυρούς. 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Το εστιατόριο Ανερούσα αποτελεί την ιδανική λύση για εσάς που δεν θέλετε να βγείτε από το ξενοδοχείο ούτε καν για φαγητό. Σας φαντάζομαι όλη μέρα σε μια ξαπλώστρα ή κάπου ανάμεσα στο δωμάτιο και στο spa και κάποια στιγμή αργά το απόγευμα να θέλετε απλά να συνεχίσετε την απόλαυση χωρίς να πάρετε αυτοκίνητο. Ε, τότε το μενού του σεφ Χρήστου Πέσκια θα σας κάνει παρέα με παραδοσιακά υλικά δοσμένα με ένα μοντέρνο twist! 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Σπα και γυμναστήριο

    Εννοείται ότι αν βρεθείτε ποτέ στο Πέτρα και Φως δεν πρέπει να παραλείψετε το spa και συγκεκριμένα το μασάζ. Η ειδική στην φυσιοθεραπεία και στο μασάζ με φυσικά προϊόντα Μαρία να είστε σίγουρη ότι θα βρει αυτό που ακριβώς χρειάζεστε. Το μασάζ που βίωσα εγώ δεν περιγράφεται! Έντονο αλλά και ταυτόχρονα τρυφερό εκεί που χρειαζόταν αποκάλυψε όλους τους πονεμένους μου μύες και πραγματικά θα μπορούσα να το κάνω κάθε εβδομάδα! 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    Αλλά που πιστεύετε ότι ήταν η υπόλοιπη οικογένεια όσο εγώ είχα αφεθεί στα χέρια της Μαρίας; Στο τζακούζι! Εντάξει, η κόρη μου… ερωτεύτηκε! Μιλούσε συνέχεια γι αυτό και ήταν σαφώς στο τοπ 3 του Πάσχα της. Μπαμπάς και κόρη βούτηξαν στις μπουρμπουλήθρες του τζακούζι και έτσι η μαμά απόλαυσε το μασάζ της! 

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη

    *Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει και αίθουσα γυμναστηρίου πλήρως εξοπλισμένη!

    Ξενοδοχείο Πέτρα και Φως στο Οίτυλο - Μάνη
    Ονειρεμένες διακοπές στο ξενοδοχείο "Πέτρα και Φως" στη Μάνη 26

    Πριν τελειώσω την ξενάγησή σας στο υπέροχο Πέτρα και Φως θα ήθελα να σας πω το εξής. Το ξενοδοχείο, χωρίς να θεωρείται καθαρά kids-friendly, είναι δικαίως kids-welcome και μπορώ να σας το βεβαιώσω αφού και εκτός από τη Μελίτα υπήρχαν και άλλα παιδιά. Η αντιμετώπιση του προσωπικού προς τα παιδιά ήταν πολύ ζεστή και καμία δυσφορία δεν υπήρξε από τους παρευρισκομένους, όχι για τη Μελίτα, που ούτως ή άλλως είναι ήσυχη, αλλά για τα υπόλοιπα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.

    Ωστόσο, το ξενοδοχείο δεν έχει χώρους ειδικά για παιδιά, ούτε παιδική χαρά. Οπότε αν θα πάτε για οικογενειακές διακοπές θα πρέπει να έχετε σκεφτεί πώς θα απασχοληθούν τις ώρες που δεν θα είναι στην πισίνα ή που δεν θα βρίσκεστε σε ένα από τα υπέροχα χωριά της Μέσα Μάνης. Εάν πάλι δεν σας έπεισα να πάτε οικογενειακώς, ίσως και καλύτερα! Τι θα λέγατε για ένα ρομαντικό διήμερο με τον σύζυγο ή την σύζυγο; Καιρός δεν είναι να απενεχοποιηθούμε εμείς οι γονείς και αν υπάρχει φυσικά άνθρωπος να κρατήσει το παιδί μας να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας; Λίγη πολυτέλεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! 


    Βρείτε το Πέτρα και Φως

    στο www.petrakaifos.com 

    αλλά και στο fb εδώ


    Να ευχαριστήσω θερμά την κ. Πέγκυ Νίκα και την οικογένειά της για τη φιλοξενία στο υπέροχο ξενοδοχείο τους αλλά και όλο το προσωπικό για την θερμή τους εξυπηρέτηση. Για μια ακόμα φορά αισθάνθηκα υπέροχα με την αντιμετώπιση που είχαμε και περήφανη για την προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες επαγγελματίες του χώρου για ποιοτική φιλοξενία. 

    Extra Bonus Photos

    Citroen C3 by anthomeli.com

    Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τη Citroën για τη χορηγία του ολοκαίνουργιου Citroën C3 ώστε να ταξιδέψω με άνεση και ασφάλεια με την οικογένειά μου στη Μάνη. Το ταξίδι μας εκεί δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτό. Πολύ σύντομα θα σας πω τα πάντα για την εμπειρία μας με το super cool νέο Citroën C3. 
    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης