ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά

    Το πόσο μας αρέσουν οι ημερήσιες εκδρομούλες το έχετε καταλάβει! Πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, να χαλαρώσουμε, να δούμε νέες εικόνες, να ξεφύγει η Μελίτα από την καθημερινότητα και φυσικά να την βγάλουμε και πιο οικονομικά από ένα ταξίδι που θα συμπεριλαμβάνει και διαμονή. Οπότε πριν λίγο καιρό αποφασίσαμε να περάσουμε την ημέρα μας στον Ιππικό Όμιλο Kουβαρά καθώς είχαμε ακούσει τα καλύτερα για αυτόν τον χώρο ιππασίας και ψυχαγωγίας στο χωριό Κουβαράς του Δήμου Σαρωνικού. Πάμε να δούμε τα highlights της οικογενειακής μας βόλτας.

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά ippikos_omilos_kouvara_17

    Ιππικός Όμιλος Κουβαρά

    Από την πρώτη στιγμή που φτάνεις στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά σε εντυπωσιάζει η επιβλητικότητα των κτιρίων αλλά και η καθαριότητα και η οργάνωση που υπάρχει. Θα σας υποδεχτεί ένα μεγάλο πάρκινγκ με πολλές θέσεις και από την είσοδο και μόνο θα νιώσετε ότι μπαίνετε σε έναν άλλο κόσμο. Αφήνετε τις έγνοιες πίσω και έρχεται η ώρα για χαλάρωση, καφεδάκι και παιχνίδι. Σαφώς βέβαια αυτός ο χώρος αποτελεί και τον αθλητικό χώρο πολλών μαθητών ιππασίας αλλά εμείς θα σας τον δείξουμε κυρίως ως χώρο ψυχαγωγίας.  

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά ippikos_omilos_kouvara_1
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά  ippikos_omilos_kouvara_2

    Και για όσους είστε οπτικοί τύποι έχουμε και βιντεάκι

    Το mini video για τον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά στο κανάλι μας στο youtube.

    Ο λόγος που περιγράφω τον χώρο και ως χώρο ψυχαγωγίας είναι ότι ο Ιππικός Όμιλος συστεγάζεται με τον Κτήμα Χάρις όπου μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας ή να φάτε το φαγητό σας και φυσικά τα παιδιά να απολαύσουν άφθονο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο ειδών φουσκωτά παιχνίδια καθώς και 2 μεγάλα τραμπολίνα που είναι δωρεάν για τα παιδιά καθώς και κάποια παιχνίδια με κέρματα για τα μικρότερα παιδάκια σας. Λίγο έξω από τον χώρο της καφετέριας υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη παιδική χαρά. Επίσης υπάρχει ειδικός χώρος που μπορείτε να παραγγείλετε μαλλί της γριάς ή βάφλες με σοκολάτα σε stick! Όνειρο! 

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά ippikos_omilos_kouvara_13
    Μπορείτε να φέρετε και τα ποδήλατα των παιδιών καθώς στα δρομάκια επιτρέπεται η ποδηλατική βόλτα των μικρών σας.
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Ο Ιππικός Όμιλος Κουβαρά διατίθεται και για εκδηλώσεις, όπως πάρτι και βαπτίσεις.
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Τα φουσκωτά ανήκουν στα hightlights
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Αλλά υπάρχει και παιδική χαρά
    ippikos_omilos_kouvara_18
    Και φυσικά βάφλες και μαλλί της γριάς!

    Το Κτήμα Χάρις, το οποίο βρίσκεται μέσα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά, αναλαμβάνει τη διοργάνωση του πάρτι, του γάμου ή της βάπτισής σας. Επικοινωνήστε μαζί τους εδώ

    Ψυχαγωγία παιδιών

    Ωστόσο η ψυχαγωγία των παιδιών δεν σταματάει εκεί. Τα παιδιά (με αντίτιμο λίγο τσουχτερό κατά τη γνώμη μου – στα 6 ευρώ) μπορούν να δοκιμάσουν μια μικρή βόλτα με το άλογο και να δουν και τα ίδια αν ίσως θα τους άρεσε αυτή η διαδικασία και ως άθλημα. Μπορούν να τα χαϊδέψουν, να ανέβουν πάνω τους και με το κράνος τους και τη συνοδεία εκπαιδευτών να κάνουν 2-3 γύρους μέσα στον χώρο ιππασίας.

    Η Μελίτα μας πάντως που πρώτη φορά ανέβηκε σε άλογο μόνη της (τις προηγούμενες φορές μαζί με τον μπαμπά της) ήταν αρκετά επιφυλακτική και σίγουρα μας έδειξε πως η ιππασία ΔΕΝ είναι το άθλημά της. Ωστόσο, όπως σας έχω ξαναπεί, θέλω να δοκιμάζει καινούργια πράγματα και να ανοίγει το μάτι της ώστε να μπορεί αργότερα να κάνει τις επιλογές της. 

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Ο αθλητικός χώρος διατίθεται για προπονήσεις και αγώνες
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Μια δοκιμή θα σας πείσει αν το παιδί θέλει να κάνει ιππασία ή όχι.

    Ο Ιππικός Όμιλος Κουβαρά διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια, αγώνες και ημερίδες άθλησης. Ενημερωθείτε περισσότερο για την ιππασία ως άθλημα και από τη σελίδα τους στο FB καθώς υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για αρχάριους αλλά και προχωρημένους. 

    Ο χώρος περιλαμβάνει και έναν μίνι ζωολογικό κήπο όπου μπορείτε να δείτε από κοντά τα άλογα, τα γαϊδουράκια, κάποια οικόσιτα ζώα και πουλιά και φυσικά τα υπέροχα λάμα. Υπάρχει επίσης και ένα μικρό καγκουρό! Σίγουρα μια μικρή βόλτα στον χώρο των ζώων είναι κάτι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεπιαστείτε λιγάκι. Υπολογίστε σίγουρα ένα 3-4ωρο διασκέδασης και χαλάρωσης. 

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Μην παραλείψετε μια βόλτα στον μίνι ζωολογικό κήπο
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    αλλά και στον χώρο φύλαξης των αλόγων.
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Τα ζώα πολλά και θα χαρούν πολύ τα παιδιά να τα γνωρίσουν.

    Και αφού πιείτε τον καφέ σας και απολαύσουν τα παιδιά παιχνίδι και βόλτες, τι θα λέγατε για ένα γεύμα στο όμορφο εστιατόριο Club House Restaurant; Νόστιμες γεύσεις και πάνω απ’ όλα ελληνικές! Μεγάλες χορταστικές μερίδες και καλές τιμές. Το μόνο που ίσως θα χρειαστεί αν έχει πολύ κόσμο είναι υπομονή. Οπότε αν έχετε αποφασίσει ότι θα φάτε εκεί πιάστε από νωρίς το τραπέζι σας. 

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Μεσημεριανό γεύμα στο Club House Restaurant
    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά
    Ο εσωτερικός χώρος του Club House Restaurant

    Διαβάστε περισσότερα:

    Περιήγηση στα αξιοθέατα της Αθήνας με ένα λεωφορείο hop on-hop off

    20 τρόποι να γίνετε τουρίστες με τα παιδιά στην πόλη σας

    Μια εναλλακτική βόλτα στην Αθήνα

    Πάμε βόλτα στην Αρχαία Αγορά;

    Πάμε μια βόλτα; (δωρεάν εκτυπώσιμο με check list)


    Και φυσικά ενόσω θα είστε εκεί μην ξεχάσετε να βγάλατε πολλές πολλές φωτογραφίες γιατί ο χώρος το σηκώνει. Έχει πολλές όμορφες γωνιές και είμαι σίγουρη ότι θα σας αφήσει πολλές όμορφες αναμνήσεις. Εμείς το δώσαμε και κατάλαβε! Καλέ μέχρι και αξεσουάρ είχα πάρει μαζί μου, το καουμπόικο καπέλο που είχαμε από παλιότερη επίσκεψή μας στην Disneyland! Εντάξει, δεν υπάρχουμε! Μεταμφίεση ακόμα και στον Ιππικό! χαχα!

    Όμορφη βόλτα στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά

    Τι λέτε, θα την κάνετε την εκδρομούλα κι εσείς το επόμενο Σαββατοκύριακο στον Ιππικό Όμιλο Κουβαρά; Ο καιρός ζεσταίνει και είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε σούπερ! Καλή σας διασκέδαση! 

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ ωραίο μέρος για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ενήλικες! Το έχουμε επισκεφτεί αφού το είδαμε στο Ανθομέλι και την ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτή την βόλτα μας! Ευχαριστούμε για τις προτάσεις! Αναμένουμε τις επόμενες!

    2. Πως μου έχει ξεφύγει αυτό το φανταστικό μέρος, μου λετε; θα το επισκεφθουμε σύντομα και θα σας πω τις εντυπώσεις μας!!! Από τις φωτογραφίες και μόνο έχω ξετρελαθει!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης