ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πάμε βόλτα στην Αρχαία Αγορά;

    Πόσο γεμάτο μπορεί να είναι ένα Σαββατοκύριακο; Καλέσματα, πάρτυ, τραπέζια, υποχρεώσεις, ψώνια και φυσικά… βόλτες. Αλήθεια εσείς πόσες βόλτες ποιοτικού περιεχομένου καταφέρνετε να κάνετε με τα παιδιά σας; Έχετε χρόνο με όλα αυτά τα πάρτυ που έχουν την τιμητική τους ειδικά στα παιδιά του δημοτικού; Και όταν τελικά βγαίνετε έξω καταλήγετε να κάνετε τα ίδια και τα ίδια ή έστω μια στο τόσο συνδυάζετε τα ενδιαφέροντα όλων των μελών της οικογένειας κάνοντας κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον; Το Ανθομέλι σήμερα έχει να σας προτείνει μια δραστηριότητα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για όλη την οικογένεια που συνδυάζει την ψυχαγωγία, τη βόλτα και φυσικά τις ιστορικές πληροφορίες. Τι θα λέγατε για μια ξενάγηση για όλη την οικογένεια στην Αρχαία Αγορά από το Kids Love Greece

    archaia_agora_1

    Ξενάγηση στην αρχαία αγορά της Αθήνας για παιδιά

    Πριν λίγο καιρό πετάξαμε τη σκούφια μας όταν δεχτήκαμε μια πρόσκληση από τον ιστοχώρο Kids Love Greece που συνδύαζε την αγαπημένη μας βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με τη γνωριμία ενός αρχαιολογικού χώρου που δεν είχαμε επισκεφτεί ποτέ μέχρι τότε, την Αρχαία Αγορά.


    Info: Tο Kids Love Greece είναι το δημιούργημα μιας ομάδας μαμάδων που ζουν στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ιστοχώρου εύρεσης τουριστικών υπηρεσιών που να καλύπτουν τις ανάγκες μιας οικογένειας. Πού θα μείνω με τα παιδιά μου; Ποιο νησί είναι family-friendly; Τι να κάνουμε στις διακοπές μας για να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά; Και ενώ η ιστοσελίδα ξεκίνησε για να καλύψει τις ανάγκες των ξένων τουριστών και έχοντας κυρίως ως επίκεντρο την Κρήτη (τόπο καταγωγής των περισσότερων μαμάδων της ομάδας), οι ιδέες και οι υπηρεσίες που προτείνονται πλέον αφορούν και τις ελληνικές οικογένειες  αλλά και αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 


    Πάμε βόλτα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας;

    Δείτε κι άλλα ταξίδια του Ανθομέλι σε ελληνικές πόλεις

    Την εποχή που κάναμε την ξενάγηση η Μελίτα ήταν λίγο μεγαλύτερη από τα πέντε και ομολογώ ότι ρώτησα αρκετές φορές αν το πρόγραμμα θα ήταν ιδανικό για αυτήν. Τελικά όντως το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού μιας και οι πληροφορίες που αναφέρονται αφορούν όχι μόνο το πολιτικό ή κοινωνικό σύστημα της Αρχαίας Αθήνας αλλά και τους Θεούς του Ολύμπου που είναι πιο προσιτοί στα παιδιά μικρής ηλικίας, όπως η Μελίτα. Είναι ουσιαστικά ένα πρόγραμμα εκμάθησης μέσα από το παιχνίδι.


    Εμείς πάντως τσεκάραμε ακόμη μία κατηγορία του δωρεάν εκτυπώσιμου για τη βόλτα στην πόλη μας. Εσείς;

    Πάμε μια βόλτα; (δωρεάν εκτυπώσιμο με check list)


    Το πιο δύσκολο κομμάτι για την ίδια ήταν ίσως το τελευταίο, που είχε κουραστεί και οι όροι όπως Δημοκρατία και Δικαστήριο της φάνηκαν δύσκολοι. Τα μεγαλύτερα παιδιά όμως ήταν ενθουσιασμένα και συμμετείχαν με κέφι στο μικρό θεατρικό που στήθηκε για να δικάσουν τον Σωκράτη. Οπότε μην ανησυχείτε καθώς μεγάλο μέρος της ξενάγησης καλύπτουν τα κουίζ, τα παιχνίδια καθώς και ένα μικρό θεατρικό στο τέλος που δεν αφήνουν τα παιδιά να βαρεθούν.

    Πάμε βόλτα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας;

    Info: Το Kids Love Greece συνεργάζεται με εξειδικευμένους ξεναγούς που θα έρθουν κοντά με τα παιδιά μέσω του βιωματικού παιχνιδιού αλλά και κάνοντας πολλές ενδιαφέρουσες στάσεις στα αξιοθέατα της Αρχαίας Αγοράς, όπως ο Ναός του Ηφαίστου, το Ωδείο του Αγρίππα, το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου κ.α. Η δική μας ξενάγηση έγινε από την υπέροχη ομάδα του Greeking.me (FB page εδώ) ενός δημιουργικού και εναλλακτικού ταξιδιωτικού γραφείου που προσφέρει ξεναγήσεις ή βιωματικές υπηρεσίες για μικρές ομάδες ή πακέτα ειδικά κομμένα στα μέτρα σας.


     

    Διαβάστε περισσότερα:

    Μια ολοήμερη περιήγηση στην Αθήνα

    Μια Κυριακή στης Ακρόπολης τα μέρη 

    Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει. Πάμε μια βόλτα; 

    Μια κυριακάτικη βόλτα στη Θεσσαλονίκη

    Πάμε βόλτα στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας;

    Όσο για τους μεγάλους… ομολογώ ότι το διασκεδάσαμε κι εμείς καθώς μάθαμε όμορφες λεπτομέρειες για την ιστορία της Αρχαίας αγοράς, συμμετείχαμε στα παιχνίδια και πάνω απ’ όλα απολαύσαμε μια βόλτα στην φθινοπωρινή Αθήνα.  Η Αρχαία Αγορά για Οικογένειες από το Kids Love Greece είναι ένα πρόγραμμα που συστήνω ανεπιφύλακτα για παιδιά του δημοτικού αλλά και για τους γονείς τους.

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης