ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Άγιος Βαλεντίνος, περίεργα έθιμα και ιδέες για δώρα

    Νομίζω ότι δεν υπάρχει γιορτή που να έχει δεχτεί μεγαλύτερες βολές από αυτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ούτε σάκος του μποξ να ήτανε! Άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν θα έπρεπε να είναι καν Άγιος, άλλοι ότι δεν είναι χριστιανική γιορτή και άλλοι απλά ότι δεν είναι απαραίτητο να γιορτάζουμε την αγάπη! Όπως σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις, καθένας λειτουργεί κατά βούληση και φραγμοί στα πάρτυ και στις γιορτές δεν υπάρχουν. Eσάς θα σας χαλούσε ένα δωράκι παραπάνω; Εμένα πάντως όχι! Για αυτό σε συνεργασία με την damakoupa.gr σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε όμορφες ιδέες για δώρα χωρίς όμως να παραλείψουμε να σας ενημερώσουμε για το ποιος τελικά ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος αλλά και για ορισμένα πολύ πρωτότυπα έθιμα που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

    agios_valentinos_anthomeli_1

    Ποιος ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος;

    Ψάχνοντας για να μάθω λίγα περισσότερα για τον Άγιο Βαλεντίνο, παρατήρησα ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από το πρόσωπό του. Ωστόσο, η πιο διαδεδομένη είναι η εξής:

    Την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (3ο αι. μ.Χ), ο Βαλεντίνος ήταν ένας Ρωμαίος κληρικός που πήγε κόντρα στις προσταγές του Αυτοκράτορα Κλαύδιου ΙΙ με αποτέλεσμα να κλειστεί στην φυλακή και εν συνεχεία να καταδικαστεί σε μαρτυρικό θάνατο. Ο Κλαύδιος, βλέπετε, είχε απαγορεύσει τον γάμο των νέων ζευγαριών (καθόλου δικτάτορας!) καθώς θεωρούσε ότι χωρίς αυτή τη δέσμευση οι νέοι της εποχής θα ήταν ευκολότερο να πάνε σε μια εκστρατεία ή στον πόλεμο.

    Ο Βαλεντίνος όμως, για του οποίου το όνομα επίσης δεν είναι σίγουροι οι ιστορικοί, δεν το άφησε να περάσει έτσι αυτό… υπέρμαχος της αγάπης, πάντρευε κρυφά τα ερωτευμένα ζευγάρια έως ότου η φήμη του ανάμεσα στους κύκλους της εποχής τον πρόδωσε και τελικά κατέληξε στην φυλακή. Κι εκεί όμως δεν σταμάτησε να κηρύττει την αγάπη κάνοντας διάφορα θαύματα.

    Ένας από τους δικαστές της εποχής (που συμμετείχε και στη δίκη του Βαλεντίνου) είχε μια κόρη τυφλή, την οποία πήγε στον Άγιο ζητώντας του να την κάνει καλά. Όταν τελικά το θαύμα έγινε, ο δικαστής συγκινημένος από αυτό που έζησε αλλαξοπίστησε και έγινε και ο ίδιος χριστιανός. Στο τελευταίο γράμμα του προς την κοπέλα που γιάτρεψε, ο Άγιος Βαλεντίνος προτρέποντάς την να πιστεύει πάντα στον Θεό, υπογράφει  στο τέλος με την έκφραση “Από τον Βαλεντίνο σου”. Τέλος, να σας ενημερώσω ότι η 14η Φεβρουαρίου θεωρείται η μέρα θανάτου του. 

    Το αστείο είναι ότι ενώ είναι μια γιορτή που δεν είναι αποδεκτή από όλους, την γνωρίζουμε σχεδόν όλοι και μην σας πω ακόμα και τα μικρά παιδιά που καρδιοχτυπούν για την ώρα που θα αφήσουν το μήνυμά τους στην αγαπημένη τους στο διπλανό θρανίο. Ω, ναι το ξέρω από τους μαθητές μου, σας λέω.

    Αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι δεν πάμε πίσω. Μια κάρτα, ένα λουλούδι ή ένα δώρο είναι το ελάχιστο που συνήθως κάνουμε για τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε χρόνο τα λουλούδια, οι κάρτες και φυσικά τα σέξι εσώρουχα έχουν την τιμητική τους και τα ζευγάρια ψάχνουν πρωτότυπους τρόπους για να ξεφύγουν λίγο από την ρουτίνα και να βάλουν λίγο περισσότερο αλατοπίπερο στη ζωή τους.

    Έθιμα του Αγίου Βαλεντίνου σε όλο τον κόσμο

    Λειτουργούν όμως κατά τον ίδιο τρόπο σε όλο τον κόσμο; Πάρτε μερικές ιδέες για δώρα καθώς διαβάζετε μερικά από τα πιο περίεργα έθιμα.

    Λουλούδια

    Στη Σλοβενία η 14η Φεβρουαρίου σηματοδοτεί την έναρξη της σποράς και τη φροντίδας των κήπων, των αμπελιών και των χωραφιών. Καθώς είναι επίσης και η εποχή του ζευγαρώματος των πουλιών, συνηθίζουν να κάνουν πρόταση γάμου στην αγαπημένη τους και για να της αποδείξουν την αγάπη τους πρέπει  να περπατήσουν με γυμνά πόδια στα πολλές φορές ακόμα σκεπασμένα από χιόνι χωράφια τους. 


    Ανταλλαγή καρτών

    Στη Δανία και στη Νορβηγία, οι άντρες που επιθυμούν μια κοπέλα της στέλνουν ένα ανώνυμο αστείο μήνυμα ή κάποιο στιχάκι έχοντας κωδικοποιήσει το όνομά τους με τόσες τελίτσες όσες και ο αριθμός των γραμμάτων του ονόματός τους. Εάν η κοπέλα αποκωδικοποιήσει το μήνυμα και βρει ποιος της έστειλε το γράμμα, (θα γελάσετε!) κερδίζει ένα σοκολατένιο κουνελάκι το Πάσχα, χαχα! Αλήθεια! Εάν δεν το βρει τότε του χρωστάει αυτή! Χεχε!

    agios_valentinos_ethima_idees_dora
    Στο www.damakoupa.gr  θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία sexy εσωρούχων, όπως babydoll, string, sexy toys, κορμάκια και κορσέδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το κατάλληλο δώρο να το βάλετε στο καλάθι σας και να ολοκληρώσετε την παραγγελία με κάρτα, αντικαταβολή ή paypal και θα έχετε τα πιο εντυπωσιακά δώρα στην πόρτα σας!

    Σοκολατάκια

    Στην Ιαπωνία την ημέρα αυτή οι γυναίκες είναι αυτές που κακομαθαίνουν τους άντρες χαρίζοντάς του κυρίως σοκολατάκια… ακόμα και σε αυτούς για τους οποίους δεν έχουν συναισθήματα ερωτικά, όπως το αφεντικό τους (Προσοχή κυρίες μου… γιατί στην Ελλάδα σας βλέπω μέσα για σεξουαλική παρενόχληση αν το κάνετε αυτό, χιχι).

    Στη Νότια Κορέα ισχύει η ίδια παράδοση αλλά ως αντάλλαγμα ένα μήνα μετά, στις 14 Μαρτίου λεγόμενη και ως “White Day”, οι άντρες είναι αυτοί που ανταποδίδουν προσφέροντας δώρα στις γυναίκες τους.

    agios_valentinos_ethima_idees_dora (2)
    Στο damakoupa.gr υπάρχουν επιλογές για όλα τα σωματότυπα… και για τις αδύνατες και τις πιο ζουμερές. Θα βρείτε για όλα τα μεγέθη κλασικά εσώρουχα, σουτιέν, νυχτικιές αλλά και homewear. 

    Βραδινή ρομαντική έξοδος

    Στην Ουαλία η αντίστοιχη μέρα της αγάπης είναι η 25η Ιανουαρίου (Dwynwen’s Day) όπου η παράδοση θέλει οι άντρες να χαρίζουν “love spoons” στην αγαπημένη τους, δηλαδή κουτάλια (παλιά ήταν ξύλινα) με χαραγμένα σχέδια ή σύμβολα που φανερώνουν την επιθυμία τους, όπως μου έχεις κλέψει την καρδιά, θέλω να κάνουμε παιδιά κ.α.


    Μια φωτογραφία στο κινητό του/της

    Στο Νορφολκ στην Αγγλία, ο αντίστοιχος Άγιος της αγάπης είναι κάτι σαν τον ‘Αγιο Βασίλη (Jack Valentine or Old Father Valentine) όπου την παραμονή το βράδυ, μπαίνει στο δωμάτιο των παιδιών και τους αφήνει ένα δωράκι (ω ρε πάλι τα παιδιά μας θα βγουν κερδισμένα!)

    agios_valentinos_ethima_idees_dora (1)
    Στο damakoupa.gr θα βρείτε επίσης μια τεράστια ποικιλία από καλσόν, καλτσάκια και κάλτσες που θα απογειώσουν το βραδινό ή το καθημερινό σας σύνολο.

    Μια ευχή το πρωί που θα ξυπνήσει

    Στην Φιλανδία και στην Εσθονία η γιορτή αυτή αποτελεί κυρίως μια ανταλλαγή ευχών και δώρων ανάμεσα σε φίλους γι’αυτό και ονομάζεται ουσιαστικά “Happy Friendship’s Day”.


    Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που περιμένουν πως και πως αυτή την γιορτή για να έρθουν ίσως και λίγο πιο κοντά με το σύντροφό τους καθώς η ρουτίνα, τα παιδιά και οι υποχρεώσεις δεν τους το επιτρέπουν πιο συχνά. Εκεί λοιπόν εμφανίζεται το βαρύ πυροβολικό… τα sexy εσώρουχα και τα πιο πιπεράτα δώρα μόνο από το damakoupa.gr 

    Θέλετε κι άλλο Άγιο Βαλεντίνο κι άλλη έμπνευση; 

    Στο damakoupa.gr οι πρωτότυπες συσκευασίες δεν έχουν τέλος. Δωρίστε ένα ζευγάρι πυτζάμες σε μορφή PJ Cakes και εντυπωσιάστε με την επιλογή σας.
    Στο www.damakoupa.gr οι πρωτότυπες συσκευασίες δεν έχουν τέλος. Δωρίστε ένα ζευγάρι πυτζάμες σε μορφή PJ Cakes  και εντυπωσιάστε με την επιλογή σας. Το pjcake είναι απόλυτα χειροποίητα (handmade by www.damakoupa.gr) και γίνονται με αγάπη και διάθεση από τις ιδιοκτήτριες του καταστήματος. 

    Η www.damakoupa.gr είναι μια ελληνική εταιρεία που βρίσκεται στην παραγωγή homewear και πυτζαμών από βαμβακερά υφάσματα υψηλής ποιότητας από το 1978 αλλά πλέον έχει επεκταθεί και στην εμπορία όλων των ειδών εσωρούχων… με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα σέξι εσώρουχα καθώς έχει την γνώση, τη διάθεση και το πάθος να βγάλει από κάθε γυναίκα το θηλυκό που κρύβεται μέσα της! 

    damalogo

    Facebook: Βρείτε το damakoupa.gr  όπου μπορείτε να βλέπετε τις τελευταίες παραλαβές σε σέξι εσώρουχα, κλασσικά εσώρουχα, καλσόν, πυτζάμες και homewear .

    Instagram: Ακολουθήστε το damakoupa.gr και στο @damakoupa_ για πυτζάμες, homewear, καλσόν και (σέξι) εσώρουχα

    Αλλά, βρε κορίτσια, μην τα περιμένουμε και όλα από αυτούς του άμοιρους τους άντρες. Πότε ήταν η τελευταία φορά που εσείς του κάνατε ένα δώρο; Γιατί δηλαδή αυτό να είναι προνόμιο των γυναικών; Και οι άντρες μας έχουν ψυχή και να είστε σίγουροι ότι θα εκτιμούσαν και μια κίνηση εκ μέρους σας.

    damakoupa_3
    Στο www.damakoupa.gr θα βρείτε μια ποικιλία ανδρικών homewear και εσωρούχων, όπως πυτζάμες, μπόξερ, κάλτσες κ.α. 

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι: Τι δώρα να του πάρω. Ιδέες δώρων για άντρες.

    Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως δεν είναι ανάγκη να περιμένετε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να δείξετε την αγάπη σας! Κάθε μέρα μπορεί να είναι γιορτή των ερωτευμένων. Κι αν πάλι ο έρωτας έχει γίνει αγάπη ή συνήθεια τι θα λέγατε να σπάσετε την ρουτίνα κάνοντας ένα δώρο στην αγαπημένη σας ή στο αγαπημένο σας.

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. […] για τον Άγιο Βαλεντίνο Γράφει για εμάς η Callie από το anthomeli Νομίζω ότι δεν υπάρχει γιορτή που να έχει δεχτεί […]

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης