ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    3 τεχνικές ζωγραφικής και χαλαρώσετε χρωματίζοντας

    Τον τελευταίο χρόνο εγώ και η κόρη μου έχουμε ενθουσιαστεί με τα βιβλία ζωγραφικής της Τζοάνα Μπάσφορντ από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Σας έχω μιλήσει γι αυτά τα βιβλία ζωγραφικής για ενήλικες. Αυτό που μπορεί κάποιος να κερδίσει με αυτά τα βιβλία είναι η χαλάρωση με ζωγραφική! Δεν χρειάζεται να ξέρετε να σχεδιάζετε! Φτάνουν λίγα χρώματα, μπογιές, στυλό, μαρκαδοράκια για να χρωματίσετε τις ζωγραφιές της εικονογράφου Τζοάνα Μπάσφορντ (Johanna Basford). Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αδειάζει το μυαλό με τη ζωγραφική! Πάμε να δούμε τεχνικές ζωγραφικής για να απογειώσετε το χρωμάτισμά σας ακόμα κι αν είστε αρχάριοι:

    Ζωγραφίζοντας τα Χριστούγεννα με τη Μαρία και την Τζοάνα Μπάσφορντ

    Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ

    Τρόποι για να χρωματίσετε ένα βιβλίο ζωγραφικής

    Οι τρόποι για να χρωματίσετε ένα βιβλίο ζωγραφικής είναι πολλοί και το αποτέλεσμα διαφέρει ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε: ξυλομπογιές, χρωματιστά στυλό, στυλό gel (με glitter ή χωρίς), μαρκαδοράκια, ξηρά παστέλ κλπ. Παρέα με τη 10χρονη κόρη μου Μαρία ετοιμάσαμε 4 βιντεάκια για να σας δείξουμε πώς μπορείτε κι εσείς, ακόμη κι αν είστε αρχάριοι, να τα χρωματίσετε δίνοντας, καθένας από εσάς, στα σχέδια της Joanna Μπάσφορντ ξεχωριστό ύφος. Τα σχέδια στα βιβλία της πάρα πολλά και με έμπνευση! Εσείς χρειάζεται μόνο να τα χρωματίσετε και σε κάποιες περιπτώσεις να τα συνεχίσετε προσθέτωντας διακοσμητικά μοτίβα όπως αυτά της εικονογράφου.


    Κάθε σελίδα του βιβλίου μπορείτε να τη σχίσετε αφού αυτό το τεύχος έχει διάτρητες σελίδες, ειδικά γι αυτόν τον λόγο, ώστε να μπορέσετε να βάλετε σε κορνίζα ή να χαρίσετε τα μικρά έργα τέχνης σας. 


    Διαβάστε σχετικά με τα βιβλία χαλάρωσης και ζωγραφικής της Τζοάνα Μπάσφορντ πατώντας εδώ.

     Τεχνικές ζωγραφικής για να χρωματίσουμε σε βιβλία ζωγραφικής

    Πώς να κάνετε φόντο με ξηρά παστέλ

    Στο παρακάτω βίντεο η Μαρία σας δείχνει τον τρόπο για να χρωματίστε πανεύκολα το φόντο και να αναδείξετε την ζωγραφιά σας χρησιμοποιώντας ξηρά παστέλ. Τα ξηρά παστέλ δεν είναι ίδια με τα παστέλ. Μοιάζουν περισσότερο με κιμωλίες. Ακόμα κι αν σας σπάσουν μπορείς να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείται. Η ποιότητα του παστέλ παίζει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

    Χρωματίστε με ξυλομπογιές δίνοντας όγκο

    Χρησιμοποιώντας τις ξυλομπογιές και για να μην έχουμε ένα επίπεδο αποτέλεσμα μπορούμε να δώσουμε έμφαση σε κάποια σημεία, χωρίς να έχουμε γνώσεις σκίασης, βγάζοντας προς τα έξω τη ζωγραφιά μας. Δείτε στο βίντεο αναλυτικά πως μπορούμε να φτιάξουμε διχρωμίες ή να τονίσουμε το χρώμα σε κάποια σημεία. Το δεύτερο μπορείτε να το πετύχετε αν έχετε ξυλομπογιές με χρώμα σε διαφορετικές αποχρώσεις (σκούρο, μέτριο ανοιχτό, ανοιχτό).

    Tip: Όσο πιο καλής ποιότητας είναι οι ξυλομπογιές σας τόσο πιο ευχάριστο και εύκολο το χρωμάτισμα και ακόμη καλύτερο το αποτέλεσμα. Ίσως σας φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι!

    Ένα άλλο tip που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάφοντας με ξυλομπογιές είναι να περνάτε στο χρώμα μέσα τμήμα που θέλετε να χρωματίσετε κάνοντας διαγώνιες κινήσεις πρώτα από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη. Αυτό είναι καλό για να να μην φαίνονται οι γραμμές που κάνει η μπογιά και για να γίνεται το χρώμα ομοιόμορφο. Προσέξτε επίσης να μην πατάτε τη μπογιά με το πρώτο πέρασμα πολύ δυνατά στο χαρτί γιατί αυτές οι γραμμές δεν καλύπτονται εύκολα.

    Χρωματίστε με στυλό gel

    Στο επόμενο βίντεο η Μαρία δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα στυλό-gel σε τμήματα της ζωγραφιάς μας ώστε να την κάνουμε ακόμη πιο εντυπωσιακή. Αν μάλιστα περιέχουν και glitter τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο λαμπερό. Μπορείτε να τα βρείτε μεμονωμένα ή σε πακέτο. To ασημένιο και το χρυσό είναι απαραίτητα χρώματα! Χρήσιμα θα σας φανούν και μαρκαδοράκια με λεπτή μύτη. Προσοχή γιατί τα gel δεν στεγνώνουν εύκολα και μπορεί με το χέρι σας να σείρετε το χρώμα και να μουτζουρωθεί η ζωγραφιά σας.

    Χαρίστε βιβλία ζωγραφικής στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε και με υλικά για χρωμάτισμα. Το τέλειο δώρο για όσους αγαπούν τη ζωγραφική ή έχουν ανάγκη χαλάρωσης.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μαράκι μου γλυκό έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο όμορφα μιλάς και από το γεγονός ότι ακόμα κι όταν κολλάς τελικά βρίσκεις μια σωστή λέξη να πεις! Καλέ ποιον έμοιασες; Τη θεία σου, χεχε! Το ταλέντο που πήρες από την Μαμά και τον Παππού σου (γιατί αυτό σίγουρα δεν έμοιασες σε μένα!) εύχομαι να το εξελίξεις και να σε συντροφεύει στη ζωή σου για πάντα! Η θεία Κάλη

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης