ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τρεις μέρες με τα παιδιά στον ξενώνα Κοκκύμελον

    Είναι κάποιες φορές που σου δίνονται ευκαιρίες όταν δεν το περιμένεις. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τις αρπάξεις και να μην τις αφήσεις να περάσουν! Έτσι κι εγώ δε θέλησα με τίποτε να χάσω την ευκαιρία τα ταξιδέψω με τα παιδιά μου, ως μέλος της ομάδας των Travel bloggers Greece με αφορμή το 2o Φεστιβάλ Via Egnatia στα Στενά του Νέστου ποταμούστο χωριό Τοξότες της Ξάνθης και να φιλοξενηθούμε για 3 μέρες στον Παραδοσιακό Ξενώνα Κοκκύμελον. Παρέα σε αυτή μας την εξόρμηση ήταν η μητέρα μου, η μαμά Μαρία, η οποία δέχτηκε με πολύ ευχαρίστηση να μας συνοδεύσει αφού η Ξάνθη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της κι εκείνη λατρεύει τα ταξίδια όπως κι εγώ.

    Xenonas_Kokkimelon_1

    Στον ξενώνα Κοκκύμελον

    Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και σε δύο περίπου ώρες ήμασταν στους Τοξότες της Ξάνθης


    Οι Τοξότες είναι ένα μικρό χωριό, μόλις 13 χλμ. από την Ξάνθη με περίπου 800 κατοίκους. Στην περιοχή αυτή κυλάει, ως φυσικό σύνορο Μακεδονίας και Θράκης, ο ποταμός Νέστος και στο σημείο των Τοξοτών στενεύει και δημιουργεί τα ονομαστά Στενά του Νέστου. Στη μεγάλη αμμουδιά που απλώνεται στις όχθες του, μικροί και μεγάλοι εκδράμουν για πικ νικ, σπορ και μπάνιο στα καθαρά νερά του. Οι Τοξότες απέχουν από τη Θεσσαλονίκη  περίπου 190 χλμ.


    Xenonas_Kokkimelon_2
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Δεν ήταν δύσκολο να βρούμε τον ξενώνα Κοκκύμελον μιας και το χωριό είναι σχετικά μικρό. Άλλωστε πολύτιμος βοηθός μας στα ταξίδια μας είναι πάντοτε το GPS! (GPS: N 41.08563° E 024.79290°) Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του χωριού και σε εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή που θα τον αντικρίσεις! Επιβλητικός, πετρόχτιστος είναι ένα παραδοσιακό οίκημα-στολίδι που σε παραπέμπει σε άλλες εποχές. 

    xenonas_kokkimelon_7
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Η Ελένη Πετροπούλου, ιδιοκτήτρια του ξενώνα και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, όταν αγόρασε την έκταση αυτή, θέλησε να αναστηλώσει αρχικά το ένα κτίριο από τα τέσσερα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, φτιάχνοντας το σπίτι της, ενώ το δεύτερο κτίσμα το ανακαίνισε με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως σπίτι φιλοξενίας (guest house) και τα κατάφερε! Πράγματι, αυτό είναι το Κοκκύμελον! Είναι ένα παραδοσιακό διώροφο οίκημα όπου νιώθεις… σαν στο σπίτι σου! 

    Αυτό που μας άρεσε στην τοποθεσία είναι η αμεσότητα με τη φύση. Αν έκλεινα τα μάτια και έπρεπε να συνδυάσω χρώματα και αρώματα με το Κοκκύμελον θα έλεγα, ότι θα το συνδύαζα με το μπεζ της πέτρας και των φύλλων του καπνού, το πράσινο της ελιάς ή το μοβ του κορόμηλου. Γιατί Κοκκύμελον στα ποντιακά είναι το κορόμηλο! Στη μεγάλη αυλή του ξενώνα υπάρχουν πολλά δέντρα που ανάλογα με την εποχή που θα το επισκεφτείτε μπορεί να τα βρείτε γεμάτα καρπούς όπως δαμάσκηνα, ρόδια, ελιές, βερίκοκα και φυσικά κορόμηλα!

    Xenonas_Kokkimelon_5
    Ξενώνας Κοκκύμελον
    Xenonas_Kokkimelon_3
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Η βεράντα είναι εκπληκτικό σημείο του σπιτιού για χαλαρώσει κανείς στις σεζλόγκ, για να πιει το καφεδάκι του ή να φάει στην τραπεζαρία με το ξύλινο παγκάκι και τις αναπαυτικές μπαμπού πολυθρόνες. Η δροσιά, ειδικά τις απογευματινές ώρες που έχει σκιά, σε χαλαρώνει και ειλικρινά σας το λέω, εμείς κοντέψαμε να βγούμε εκτός προγράμματος! Δεν θέλαμε να φύγουμε από κει! Μακάρι να είχαμε περισσότερες μέρες στη διάθεσή μας και να μπορούσαμε να απολαύσουμε τις παροχές και ανέσεις του ξενώνα για περισσότερες ώρες. 

    Η εικόνα αυτή με τα κρεμασμένα φύλλα του καπνού κυριαρχεί στην ευρύχωρη βεράντα του Κοκκύμελον για να μας θυμίζει τους πρώτους ιδιοκτήτες της. Το κτήμα αυτό ανήκε στον Τούρκο καπνέμπορο Τοπάτς Αλή, όπου ζούσε εκεί με την οικογένειά του. Μάλιστα στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου σήμερα βρίσκεται η τραπεζαρία και η κουζίνα, υπήρχε τότε μια σκιερή αποθήκη όπου φυλάσσονταν τα καπνά ώστε να έχουν τη σωστή θερμοκρασία. Στο καλύτερο σημείο του σπιτιού! 

    Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι μια αγαπημένη μου εικόνα από την διαμονή μας εκεί! Είναι τα φύλλα καπνού, τα λεγόμενα παστάλια, που ξεραίνονται στον ήλιο. Και μπορεί εγώ να είμαι αντικαπνίστρια αλλά η Θράκη ζούσε από τα καπνά την εποχή του 1930-1950! Την “χρυσή” εκείνη εποχή η παραγωγή του καπνού έφτασε στο 1.000.000 οκάδες το χρόνο με τιμή μία λίρα την οκά! Οι γιαγιάδες μου και οι παππούδες μου που έζησαν και φτιάξανε εκεί τις οικογένειές τους ερχόμενοι πρόσφυγες από την Ανδριανούπολη και τη Μικρά Ασία, δούλεψαν αρκετά χρόνια στα καπνοχώραφα της περιοχής.  

    Xenonas_Kokkimelon_4
    Ξενώνας Κοκκύμελον – Παστάλια

    Οι εσωτερικοί χώροι του ξενώνα σε κάνουν να νιώθεις πολύ οικεία! Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το ότι εκείνες τις μέρες έτυχε να είμαστε μόνοι μας στο σπίτι και δεν υπήρχαν άλλοι ένοικοι, αλλά οι χώροι, η διακόσμηση, οι ανέσεις, η καθαριότητα των χώρων, σε έκαναν να νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου ή είχες επισκεφτεί το εξοχικό ή το σπίτι της γιαγιάς σου. 

    xenonas_kokkimelon_11
    Στον ξενώνα υπάρχει ικανοποιητική σύνδεση wifi σε όλους τους χώρους.
    xenonas_kokkimelon_kouzina
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Μπαίνοντας από την κύρια είσοδο του κτιρίου υπάρχει το γραφείο, ένα ευρύχωρο σαλόνι με ξυλόσομπα (για τις κρύες μέρες), η τραπεζαρία, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα κι ένα κοινόχρηστο wc. Η κουζίνα που επικοινωνεί με την τραπεζαρία αλλά και με το σαλόνι είναι πλήρως εξοπλισμένη και μπορούν οι ένοικοι να ετοιμάσουν και μόνοι τους τα γεύματά τους, τον καφέ ή το τσάι τους. Το πρωινό, όμως, το αναλαμβάνει η Ελένη κι όπως θα δείτε παρακάτω, είναι πλούσιο και σας βεβαιώνω, γευστικότατο! 

    Στον ίδιο χώρο υπάρχει κι ένα 2κλινο δωμάτιο το οποίο όμως μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει κι ένα μικρό παιδάκι τοποθετώντας μέσα μία κούνια που παρέχεται από τον ξενώνα. Όλα τα δωμάτια έχουν το δικό τους μικρό wc με ντουζιέρα. 

    Ανεβαίνοντας την παλιά σκάλα (απομεινάρι του αρχικού σπιτιού) φτάνει κανείς στον δεύτερο όροφο του κτιρίου όπου κυριαρχεί από την μία πλευρά ένα σαλόνι με καναπέ και από την άλλη δύο πολυθρόνες όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να δεις τηλεόραση. Από τα παράθυρα με τα κάγκελα (κι αυτά γνήσια του αρχικού σπιτιού) φαίνονται τα γύρω κτήματα.

    xenonas_kokkimelon_9
    Ξενώνας Κοκκύμελον
    xenonas_kokkimelon_domatia_1
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα παιδιά, αν εξαιρέσεις τις ώρες μέχρι να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια, δεν ζήτησαν να ανοίξει η τηλεόραση! Οι δραστηριότητες που οργάνωσα για όλους μας στην περιοχή αλλά και οι ώρες χαλάρωσης και παιχνιδιού, οι ώρες που περνούσαμε παρέα στην αυλή και στην βεράντα κατά την παραμονή μας στον ξενώνα τα κάλυψαν πλήρως! Εξάλλου αυτός ήταν και ο σκοπός μου! Ένα καλοκαίρι στις διακοπές όλη μέρα έπαιζαν με τους φίλους τους και μου είχε λείψει το να τα έχω μόνο δικά μου κι εκείνα ήθελαν τόσο πολύ να τους αφιερωθώ ολοκληρωτικά! Η γιαγιά Μαρία με βοήθησε σε αυτό και καταφέραμε να τους προσφέρουμε ένα τριήμερο που θα θυμούνται για καιρό! Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο βράδυ μας εκεί η κόρη μου άρχισε να κλαίει λέγοντας ανάμεσα στα αναφιλητά της ότι δεν θέλει να φύγουμε από τον ξενώνα που τόσο αγάπησε!

    Γύρω από αυτό το κοινόχρηστο χώρο χαλάρωσης του δεύτερου ορόφου βρίσκονται τα άλλα 4 δίκλινα δωμάτια του ξενώνα. Τα δωμάτια είναι φωτεινά και ευρύχωρα, το καθένα με το δικό του πεντακάθαρο wc με ντουζιέρα.  Η διακόσμησή τους ρομαντική και καλόγουστη. Η πέτρα στους τοίχους, τα παραδοσιακά κουρτινάκια, τα εσωτερικά παντζούρια, ζωγραφισμένα με λουλούδια σε παλ αποχρώσεις, τα σιδερένια κρεβάτια και τα ρετρό έπιπλα δίνουν ένα ιδιαίτερο ύφος στον χώρο. Στα θετικά της διαμονής μας συμπεριλαμβάνεται το άριστο στρώμα του διπλού κρεβατιού στο ένα από τα δύο δωμάτια, τα αφράτα μαξιλάρια και τα καθαρά φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα σεντόνια που έκαναν το ύπνο μας ξεκούραστο!

    xenonas_kokkimelon_domatia_4
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Η Ελένη ετοίμασε για τα παιδιά το δικό τους δωμάτιο με δύο μονά κρεβάτια. Κάθε δωμάτιο έχει την δική του ντουλάπα με εξτρά μαξιλάρια και σκεπάσματα αλλά και χώρο για τις αποσκευές. Η δροσιά από τα ανοιχτά παράθυρα με σίτα έκανε τον ύπνο μας ευχάριστο. (Στο σπίτι υπάρχουν και 1-2 ανεμιστήρες αλλά δεν υπάρχει κλιματισμός. Αυτό ίσως για κάποιους να αποτελεί μειονέκτημα αλλά νομίζω πως το σπίτι είναι πολύ δροσερό και μας δόθηκε η ευκαιρία να χαρούμε και τους εξωτερικούς χώρους). 

    Ώρες χαλάρωσης στο Κοκκύμελον

    xenonas_kokkimelon_12
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Αν ρωτήσετε τα παιδιά μου να πουν ένα από αυτά που θυμούνται από το διαμονή τους στον ξενώνα Κοκκύμελον είναι τα ομαδικά παιχνίδια! Το τριήμερο εκείνο ήταν αφιερωμένο σε κείνα, λίγο πριν τη λήξη του καλοκαιριού και το ξεκίνημα του σχολείου. Οπότε το πρόγραμμα είχε και πολύ παιχνίδι! Σε αυτό μας βοήθησε και η Ελένη που έχει προνοήσει να υπάρχουν στον χώρο, τράπουλες, scrable, trivial, και τάβλι-ντάμα. Καινούριο αγαπημένο παιχνίδι του μικρού μου η ντάμα. Είχα χρόνια να παίξω ντάμα κι είχα ξεχάσει τους κανόνες του παιχνιδιού. Εκείνος πρόσφατα έμαθε να παίζει από έναν φίλο του στο camping αλλά ο καημένος δεν θυμόταν όλους τους κανόνες (SOS να θυμηθώ να τους εκτυπώσω). Τι γέλιο ρίξαμε! Η Μαρία, από την άλλη,  ήταν ικανή να βάλει οδοντογλυφίδες στα βλέφαρά της για να συνεχίσει να παίζει μπιρίμπα με τη γιαγιά της ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα. Καινούριο κοσκινάκι μου!

    “Τι άλλο θυμάστε από το Κοκκύμελον παιδιά;”, τους ρώτησε ο μπαμπάς τους όταν επιστρέψαμε. “Μπαμπά, η κυρία Ελένη κάθε πρωί έστρωνε την τραπεζαρία και έφτιαχνε για μας υπέροχο πρωινό! Την μία μέρα μας έφτιαξε τηγανίτες με μέλι αλλά εμείς δοκιμάσαμε και ψωμί με βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα από κοκκύμελον. Ήπιαμε χυμό πορτοκάλι και γάλα! Την άλλη μέρα μας έφτιαξε περέκ  σαν αυτά που μας φτιάχνει η γιαγιά, cupcakes και φτιάξαμε σαντουιτσάκια με ψωμί κασέρι και γαλοπούλα. Η γιαγιά και η μαμά έπιναν και το καφεδάκι τους!”

    xenonas_kokkimelon_prwino
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Δεν είχαν άδικο για όσα είπαν! Πράγματι, έπειτα από συνεννόηση από το προηγούμενο βράδυ σχετικά με την ώρα που θα ξυπνούσαμε, η Ελένη έστρωνε τη μεγάλη τραπεζαρία του σπιτιού και ετοίμαζε για μας ένα πλούσιο και πεντανόστιμο πρωινό, φροντίζοντας να καλύψει και τις γευστικές απαιτήσεις των παιδιών.  Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι η Ελένη είχε τόσο καλή διάθεση, που ενώ στην τιμή των δωματίων περιλαμβάνεται μόνο το πρωινό, εκείνη δεν σταμάτησε να μας φέρνει κάθε τόσο κατά την διάρκεια της μέρας κι άλλα καλούδια για να δοκιμάσουμε. Μας έφερε ροδάκινα και κοκκύμελον από το κτήμα, καρπούζι, αλλά και ένα αφράτο κέικ-φανουρόπιτα μιας κι εκείνη την ημέρα γιόρταζε ο Άγιος Φανούριος. Κι όταν την ρώτησα αν αυτό το κάνει ειδικά για μας, εκείνη με διαβεβαίωσε ότι η φιλοξενία που θέλει να προσφέρει δεν είναι η άκρως τυπική των ξενοδοχείων ή των ενοικιαζόμενων δωματίων. Θέλει πραγματικά να ευχαριστήσει τους ενοίκους της και σκοπός της είναι να νιώθουν σαν στο σπίτι τους! Και νομίζω πως το πετυχαίνει! Με όλα όσα παρέχει ο ξενώνας αποτελεί ένα φιλικό προς την οικογένεια κατάλυμα!

    Ο ξενώνας θεωρώ πως ενδείκνυται και για μεγάλες παρέες, ζευγάρια ή οικογένειες, που θέλουν να κάνουν μια οικογενειακή εξόρμηση. Οι χώροι είναι μεγάλοι και άνετοι κι έτσι οι παρέες μπορούν να μαζευτούν σε έναν χώρο για να κάνουν παρέα ή να συζητήσουν και να φάνε. Αν πάλι οι ένοικοι δεν γνωρίζονται υπάρχει η λύση να διαχωριστούν οι παρέες σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού χωρίς να ενοχλούν ιδιαίτερα ο ένας τον άλλον. Ίσως όμως ο ξενώνας Κοκκύμελον μπορεί να γίνει η αφορμή ώστε να δημιουργηθούν νέες παρέες και φιλίες! 

    Φαγητό στην περιοχή

    Οι Τοξότες και η Γαλάνη (το διπλανό χωριό απ’ όπου περνάς για να πας στα στενά του Νέστου) δεν στερούνται από καφέ και ταβέρνες. Το τριήμερο που βρεθήκαμε στους Τοξότες τα μεσημέρια φάγαμε σε δύο τοπικές ταβέρνες, στα Μεζεδοποιήματα (Τοξότες) και στα Τέμπη του Νέστου (Γαλάνη). Γευτήκαμε τα υπέροχα πιάτα τους, τα νόστιμα ορεκτικά τους και τις δροσερές σαλάτες τους… περισσότερα διαβάστε εδώ

    Δραστηριότητες στην περιοχή

    Θα μου πείτε τι να κάνει κανείς στους Τοξότες της Ξάνθης; Διακοπές; Κι όμως! Οι Τοξότες μπορεί να αποτελέσουν το ορμητήριο σας για τόσες πολλές δραστηριότητες στην γύρω περιοχή! 

    stena_nestou_2
    Νέστος

    Στα Στενά του Νέστου, μόλις 10 λεπτά απόσταση από τον Σταθμό στους Τοξότες, (GPS: Ν41.09232° E024.76069°) σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την περιοχή με κανό, ποδήλατα, 4×4, κάνοντας ράφτινγκ ή πεζοπορία, όχι μόνοι σας φυσικά, αλλά οργανώνοντας κάποια από τις παραπάνω δραστηριότητες με σχετικές ομάδες της περιοχής που αναλαμβάνουν να σας παρέχουν τον αντίστοιχο εξοπλισμό και την κατάλληλη καθοδήγηση. 


    Η περιοχή των Στενών του Νέστου, σε μια έκταση 23.800 στεμμάτων είναι προστατευμένη από το 1977. Στα στενά ζούνε σπάνια αρπακτικά πουλιά και ζώα. 


    stena_nestou
    Στενά του Νέστου

    Αν βρεθείτε στο χωριό τον Ιούνιο μάλλον θα συμμετέχετε στην γιορτή της Βρύσης που γίνεται πολύ κοντά στο ξενώνα κάτω από τον μεγάλο πλάτανο δίπλα στο τζαμί. Αν πάλι βρεθείτε εκεί τον Δεκαπενταύγουστο σίγουρα αξίζει να πάτε στο πανηγύρι του χωριού. Τέλος Αυγούστου υπάρχει ακόμη μία σημαντική εκδήλωση στα στενά του Νέστου, το Φεστιβάλ Via Egnatia, που προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες.

    toxotes_xanthis
    Τοξότες, Ξάνθη

    Επίσης μπορείτε να ταξιδέψετε με το τρένο, 20 λεπτά διαδρομή ως τη Σταυρούπολη. Είναι μια ωραία εμπειρία για τα παιδιά.
    Αναμφίβολα, μία επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης είναι απαραίτητη. Είναι εύκολο να την επισκέπτεστε ακόμη και κάθε μέρα κατά τη διαμονή σας στους Τοξότες. Μπορείτε να γνωρίσετε την Παλιά πόλη, την αγορά, τα καφέ και τις ταβέρνες της. Κάθε Σάββατο πρωί, στο κέντρο της πόλης, γίνεται ένα μεγάλο παζάρι το οποίο δεν πρέπει να χάσετε! Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε την παραμονή σας στους Τοξότες με τις γιορτές της παλιάς Ξάνθης τον Σεπτέμβριο ή με το καρναβάλι της Ξάνθης τις Απόκριες.  

    Στα 30 περίπου χλμ. από τους Τοξότες θα βρεθείτε στις παραλίες του Μυρωδάτου, των Αβδήρων των Μαγγάνων και του Εράσμιου. Αν επισκεφτείτε την περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το Πόρτο Λάγος στη λίμνη Βιστωνίδα, αλλά και το Δέλτα του Νέστου, περιοχές που ενδείκνυται για σπορ αλλά και bird watching. 

    xenonas_kokkimelon_13
    Ξενώνας Κοκκύμελον

    Μάθετε και δείτε περισσότερα για την περιοχή:

    Μετά από δυο μέρες παραμονής στο Κοκκύμελον αποχαιρετίσαμε την Ελένη και ξεκινήσαμε για την πόλη της Ξάνθης. Μια σύντομη επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού μου, που μένουν εκεί, μια μικρή βολτίτσα με τα παιδιά στην παλιά πόλη της Ξάνθης, επίσκεψη στο Σπίτι της Σκιάς και επιστροφή στη βάση μας, στη Θεσσαλονίκη. 

    Κατερίνα


    Ήμασταν καλεσμένοι του Ξενώνα Κοκκύμελον, αλλά όπως πάντα, οι απόψεις εντός της ανάρτησης είναι δικές μας και προέρχονται από την προσωπική μας εμπειρία.

    Αν θέλετε κι εσείς να μείνετε στο Κοκκύμελον μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Ελένη ή το σύστημα κρατήσεων του Κοκκύμελον. Στο facebook θα βρείτε την σελίδα του Παραδοσιακού ξενώνα Κοκκύμελον εδώ. Εναλλακτικά κάντε κράτηση μέσω της booking πατώντας εδώ


    Pin it for later

    kokkimelon_pinterest

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι όμορφες στιγμές μου θύμησες Κατερίνα με αυτή σου την ανάρτηση! Περάσαμε υπέροχα και προτείνω στην πρώτη ευκαιρία να πάμε οικογενειακώς. Πόσα πράγματα κάναμε και πόσα μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα! Από το πιο δύσκολα, ας πούμε να κάνουμε καγιάκ στο ποτάμι, έως το πιο απλό να ξαπλώσουμε στις σεζλονγκ στην βεράντα! Το ταξίδι μας αυτό είναι σίγουρο πως θα το θυμόμαστε εμείς για την ανεμελιά του, την ξεκούραση και την διαφορετικότητά του αλλά και τα παιδιά θα το θυμούνται για τα παιχνίδια στο σαλόνι,το ξενύχτι με τα γέλια μας, για τα 4 σκυλιά της Ελένης που μας καλωσόριζαν κάθε φορά αλλά και για τα υπέροχα πρωινά της. Ευχαριστούμε πολύ Ελένη για τη θαυμάσια φιλοξενία που μας προσέφερες.

      • Όταν οργάνωνα το ταξίδι δεν φανταζόμουν με τίποτε ότι τα παιδιά θα ενθουσιάζονταν τόσο πολύ! Περίμενα ότι θα περάσουν όμορφα αλλά δεν πίστευα ότι θα τους στιγματίσει τόσο αυτό το ταξίδι. Τελικά είναι πολύ σημαντικό να ξεφεύγουμε από τα τετριμένα και να βρίσκουμε να κάνουμε με τα παιδιά πράγματα ξεχωριστά έστω και για λίγες μέρες! Είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστούν!

    2. Πραγματικά φαίνεται υπέροχος! Και ενώ εξωτερικά είναι σχετικά λιτό το κτίσμα μέσα πραγματικά έχει άρωμα εποχής και παράδοσης! Με παραπέμπει σε ξεκούραση, τζάκι, κρύο και καλή παρέα! Μακάρι να ήταν πιο κοντά μας! Οσο για εσάς, ζήλεψα τα γέλια σας και το πόσο υπέροχα περάσατε. Θα το κάνουμε ξανά του χρόνου ε; Σας φιλώ. Κάλη

    3. Πολύ ωραίο το ταξίδι σας! Τα στενά του Νέστου με μάγευαν από μικρή που ανεβαίναμε με τρένο στην θεία μου! Ο ξενώνας απλά εξαιρετικός! Το ίδιο και οι φωτογραφίες σου που αποτύπωσαν με φανταστικά χρώματα αυτή σας την εξόρμηση! Καλή σας επιτυχία στο νέο σας εγχείρημα κορίτσια μου ταξιδιάρικα!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης