ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Εκδρομή στην Ερμιόνη, την πόλη με τον αέρα νησιού

    Και ξαφνικά γίνεσαι blogger και αρχίζεις να ακούς συνέχεια το όνομα της πόλης Ερμιόνη. Βλέπετε μπορεί να την είχα ακουστά αλλά δεν γνώριζα κανέναν που να μένει εκεί. Και μέσα σε πέντε χρόνια, ξέρω τρεις. Την πολυτάλαντη Λαμπρινή από το Lamprouka, και φυσικά την Βέρα από το Owlmommy. Και ενώ η Λαμπρινή και η Βενετία μένουν μόνιμα εκεί και δεν βρισκόμαστε συχνά, είχα την τύχη να είμαι φίλη της Βέρας… που έχει εξοχικό εκεί, δηλαδή οι γονείς της αλλά το ίδιο κάνει! Και όπως σας έχω πει και παλιότερα, το καλύτερο εξοχικό είναι του φίλου σου, χεχε! 

    Η  Βέρα και ο Νίκος μόλις έμαθαν ότι πέρσι το καλοκαίρι θα βρισκόμασταν στο Ναύπλιο για διακοπές, είχαν την καλή διάθεση να μας καλέσουν να περάσουμε ένα υπέροχο τριήμερο στην – πόλη- αποκάλυψη για μένα- Ερμιόνη, που βρίσκεται στην νοτιοανατολική ακτή της Αργολίδας. 

    ermioni_anthomeli_12
    Εκδρομή στην Ερμιόνη, την πόλη με τον αέρα νησιού 21

    Η Ερμιόνη είναι μια μικρή κωμόπολη, κόσμημα κατά τη γνώμη μου, και ιδιαίτερα περιποιημένη. Η προνομιακή της θέση την κάνει να μοιάζει με νησί και αυτό από μόνο του είναι ένα από τα μεγάλα της πλεονεκτήματα. Μόνο μειονέκτημα – κατά τη γνώμη μου – οι λιγοστές της family-friendly παραλίες, γεγονός όμως που διορθώνεται καθώς γύρω της υπάρχουν αρκετά ωραίες κωμοπόλεις (με δικές τους παραλίες), όπως το Πόρτο Χέλι και η Επίδαυρος. Η Ερμιόνη αποτελεί ένα πολύ όμορφο οικογενειακό προορισμό για ένα τριήμερο ή έστω για μια επίσκεψη.  

    Photo Credits: Λαμπρινή από www.lamproukam.blogspot.gr
    Photo Credits: Λαμπρινή από www.lamproukam.blogspot.gr

    Info: Η Ερμιόνη γνώρισε μεγάλη ακμή κατά τους αρχαίους χρόνους. Οι κάτοικοι ήταν κάποτε τεχνίτες στην επεξεργασία του όστρακου πορφύρα, με το κόκκινο χρώμα του οποίου βάφονταν οι βασιλικοί χιτώνες. 


    Οι τρεις μέρες που μείναμε εκεί ήταν αρκετές για να δούμε κάποια από τα  μέρη της και αν δεν είχαμε και το κους κους σίγουρα θα βλέπαμε περισσότερα. Χωρίς λοιπόν να θέλω να σας κουράσω με το τι είπαμε και τι είδαμε εμείς προσωπικά, ας δούμε μερικά από τα highlight της Ερμιόνης αλλά και της γύρω περιοχής και φυσικά το τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας. 

    ermioni_anthomeli_22
    Η παραλία που βρίσκεται μπροστά από το family-friendly all day bar Godai.

    ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΣΟΚΑΚΙΑ 

    Ως άλλο νησί, η Ερμιόνη είναι γεμάτη πλακόστρωτα σοκάκια, άσπρα σπίτια και γαλάζια παραθυρόφυλλα που σε παραπέμπουν σε κυκλαδίτικο τοπίο. Με θέα την Ύδρα και τη Δοκό, ο παραλιακός δρόμος είναι ό,τι πρέπει για όμορφες βόλτες. Η πιο πολυσύχναστη περιοχή της πόλης είναι τα Μανδράκια όπου θα βρείτε όλα τα κλαμπ, τις ταβέρνες και τα καφέ. Σίγουρα θα υπάρξει κάτι που θα πληρεί τα δικά σας γούστα. 

    ermioni_anthomeli_5

    Μην διστάσετε να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της καθώς θα νιώσετε ότι βρίσκεστε σε άλλη εποχή. Οι εικόνες, σε πολλούς δρόμους, θυμίζουν χωριό με τις κυρίες να σκουπίζουν τους δρόμους και τις μπουγάδες απλωμένες στις αυλές. Πολλά από τα σπίτια είναι ανακαινισμένα και θα δείτε και πολλά που έχουν κρατήσει τον χαρακτήρα των παλιών αρχοντικών. 

    ermioni_anthomeli_23


    Info: Η Ερμιόνη εκτός από ψαρότοπος είναι και αγροτική περιοχή καθώς καλλιεργούν κυρίως εσπεριδοειδή, ρόδια και ελιές και είναι ιδιαίτερα φημισμένη για το λάδι της. Το τελευταίο Σ/Κ του Οκτωβρίου πραγματοποιείται και η γιορτή του Ροδιού. 


    Nef Nef towel


    Must see: Ανεβείτε στο λόφο Κρόθι, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Γεράσιμου, και πιείτε τον καφέ σας ή το ποτό σας θαυμάζοντας την ασύλληπτη θέα της Ερμιόνης.


    ermioni_anthomeli_8  

    ΘΑΛΑΣΣΑ-ΜΠΑΝΙΟ

    H Ερμιόνη ομολογώ ότι δεν φημίζεται για τις παραλίες της. Εάν είστε χωρίς παιδιά, τότε οι  απότομοι όρμοι/παραλίες που υπάρχουν περιμετρικά της πόλης ενδέχεται να σας φανούν σαν όαση και ίσως και λίγο σαν περιπέτεια με τις βουτιές να σας ρίχνουν κατευθείαν στα καταγάλανα νερά, όπως η παραλία του Μπίστι. Ως γονείς όμως, σίγουρα θα ψάχνετε κάτι πιο ασφαλές και για αυτό έχουμε να σας προτείνουμε την οργανωμένη παραλία του Godai.

    11889558_10153124207612005_4478656339912043471_n
    Η φώτο που είχαμε βγάλει πέρσι τέτοιο καιρό με το τρελοΒεράκι μου για το instagram… Follow us @anthomeli & @owlmommy
    11928749_10153606061526171_671528423384006381_n
    Στο δικό μου φαινόμουν εγώ και στο δικό της αυτή… καλό ε;
    ermioni_anthomeli_9
    Τρελή χαλάρωση με τα παιδιά να παίζουν στην παιδική χαρά κι εμείς να ξαπλαρώνουμε στις αναπαυτικές πολυθρόνες

    Στο Godai μπορείτε να επιδοθείτε σε snorkelling (φυσικά η φωτογραφία είναι χιουμοριστική διότι ουδεμία σχέση έχουμε με το σπορ!)

    ermioni_anthomeli
    ermioni_anthomeli_2

    σε αμμοκατασκευές και παιχνίδια κατά μήκος της παραλίας (δείτε μερικές ιδέες εδώ)

    ermioni_anthomeli_11

    αλλά και σε βουτιές, ξάπλωμα στις υπέροχες ξαπλώστρες και μαξιλάρες και φυσικά σε φωτογράφιση της περιοχής με εσάς ως το πρωταγωνιστικό πρόσωπο!


    Must do: Εάν είστε λάτρεις της φύσης, 6 χλμ από την Ερμιόνη υπάρχει το Φαράγγι Καταφύκι με τις σπηλιές και την πλούσια βλάστησή του. 


    ermioni_anthomeli_10
    Εκδρομή στην Ερμιόνη, την πόλη με τον αέρα νησιού 22

    ΒΟΛΤΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΕ ΤΑ  ΓΡΑΦΙΚΑ ΨΑΡΟΚΑΪΚΑ 

    Ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης είναι τα παραδοσιακά πολύχρωμα ψαροκάικα που διατηρούν ακόμα λίγη από την μυρωδιά του παρελθόντος. Γιατί μπορεί η Ερμιόνη να θεωρείται ένας τουριστικός προορισμός αλλά δεν παύει να είναι και μια γραφική ψαράδικη κωμόπολη.

    ermioni_anthomeli_13
    Εκδρομή στην Ερμιόνη, την πόλη με τον αέρα νησιού 23

    Must see: Στην Ερμιόνη μπορείτε να ανάψετε ένα κεράκι στην εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών (από τον 16ο αι.) και να επισκεφτείτε το λαογραφικό μουσείο της πόλης (βρίσκεται εντός ενός αναπαλαιωμένου σπιτιού, στο οποίο το 1827 άρχισε η γ’ εθνοσυνέλευση. Από εκεί με τα πόδια βρίσκεται και το παλαιό σχολείο από την εποχή του Καποδίστρια που σήμερα χρησιμοποιείται ως αίθουσα εκδηλώσεων. 


    ermioni_anthomeli_4
    Έχω και ιστιοφόρο, πάμε μια βόλτα;

     

    ermioni_anthomeli_6
    Το φως της ζωής μας

    Φυσικά δεν λείπουν και τα πολυτελή κότερα και ιστιορφόρα που κάνουν την εμφάνισή τους συχνά πυκνά μιας και οι Σπέτσες αλλά και η Ύδρα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Πόλη. Αν μάλιστα μείνετε στην Ερμιόνη σας προτείνουμε να κάνετε μία μονοήμερη εκδρομή σε ένα από αυτά τα νησιά. 

    Να μην ξεχάσω να σας πω, φυσικά, ότι ο τόπος ενδείκνυται για τους λάτρεις του ψαρέματος, όπως ο Νίκος, και έτσι αν είναι το χόμπι σας μην ξεχάσετε να πάρετε τα σύνεργά σας. 

    ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΔΑΣΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΙ

    Στη μύτη της χερσονήσου θα βρείτε το πευκόδασος του Μπίστι. Οι περίπατοι εντός του χώρου κρύβουν και μερικά μυστικά όπως έναν ενδιαφέροντα αρχαιολογικό χώρο, τα θεμέλια του ναού της Θεάς Αθηνάς και του Ποσειδώνα. Υπάρχουν επίσης απομεινάρια από τα Κυκλώπεια Τείχη. Άλλοι τρέχουν, άλλοι κάνουν ποδήλατο και άλλοι χαίρονται τη θέα από κάποιο παγκάκι. Τα παιδιά μπορούν να μαζέψουν φύλλα, κουκουνάρια και ξύλα για κάποια κατασκευή και εσείς να απολαύσετε τη διαδρομή με ένα καφέ ή κάποιο αναψυκτικό στο χέρι.  Μια στάση στο εκκλησάκι του Αη Νικόλα απαραίτητη για όλους. 

    ermioni_anthomeli_21
    Τα κορίτσια μάζεψαν κουκουνάρια και η Βέρα τους έδειξε πώς πιάνουν τα τζιτζίκια… αλήθεια το έχω και σε βίντεο!

    Must see: Δύο χιλιόμετρα από την Ερμιόνη βρίσκεται  το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων με την θαυματουργή ιαματική πηγή του. 


    ermioni_anthomeli_7

    Info: Εάν επιλέξετε να φύγετε από την Ερμιόνη χρησιμοποιώντας την παραθαλάσια διαδρομή θα συναντήσετε και τον υγρότοπο Ψήφτα, τόπο εύρεσης τροφής των αποδημητικών πουλιών.


    Photo Credits: Λαμπρινή από www.lamproukam.blogspot.gr
    Photo Credits: Λαμπρινή από www.lamproukam.blogspot.gr

    Και κάπου εδώ τελειώνει η σύντομη ξενάγησή μας στην γραφική κωμόπολη Ερμιόνη. Να ευχαριστήσω φυσικά το Νίκο και την Βέρα που χωρίς την πρόσκλησή τους δεν θα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτή την πόλη. “Παιδιά ευχαριστούμε για την περιποίηση, είστε σούπερ!” Ελπίζω κάποια στιγμή της ζωής σας κι εσείς να περάσετε από εκεί και αν σας άρεσε όσο κι εμάς, να πιείτε ένα ουζάκι στην υγειά μας. Να έχετε ένα υπέροχο τριήμερο και χρόνια πολλά σε όλους. 

    Callie

    Υ.Γ1. Να ευχαριστήσω πολύ τη Λαμπρινή για την ευγενική χορηγία δύο φωτογραφιών από την Ερμιόνη, η οποίες ήταν υπέροχες!

    Υ.Γ2. Δείτε ακόμα ένα κοντινό για την Αθήνα προορισμό, την Αίγινα.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τι όμορφη ανάρτηση και τι υπέροχο φωτογραφικό υλικό! Ωραία τοπία και μπορώ να πω θα το έχω στο μυαλό σαν προορισμό! Γεια σας κορίτσια με τη φοβερή σας φωτογένεια λέμε! Σμουατς

      • Αυτή η φωτογραφία είναι όντως από τις αγαπημένες μου. Οντως αξίζει έστω και για δυο μερούλες σε συνδιασμό με Πόρτο Χέλι ή Επίδαυρο!

      • Αυτή η φωτογραφία είναι όντως από τις αγαπημένες μου. Οντως αξίζει έστω και για δυο μερούλες σε συνδυασμό με Πόρτο Χέλι ή Επίδαυρο!

    2. Γεια σου !!! και εγω σε παρακολουθω τόσο καιρο…. και μολις είδα οτι ήρθες Ερμιόνη…. είμαι απο την Κοιλάδα Ερμιονίδας.. πολυ κόντα στην Ερμιόνη !!!! Χάρηκα πολυ που περάσατε όμορφα στα μέρη μας!!!

      • Πολύ όμορφα. Έχετε έναν ευλογημένο τόπο! Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιό σου και χαίρομαι που τίμησα την περιοχή σας με αυτή την ανάρτηση.

    3. Απόλαυσα το ταξίδι σας και με ξεσηκωσατε να πάω στη Ερμιονίδα.Παρόλο που πέρασαμε κάποια φορά από εκεί δεν σταματησαμε για να την δουμε από κοντά.Την επομενη φορά ομως θα έχω ως οδηγό την ανάρτηση σου.Πολύ καλές οι φωτο της Λαμπρινής αλλά και οι δικές σας δεν πάνε παρακάτω!!!!.Αυτά τα ομορφα ξεκούραστα ταξίδια είναι που αλατίζουν τη ζωή μας!!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης