ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κοτόπουλο με κολοκυθοανθούς στον φούρνο

    Καλημέρα Ανθομελάκια! Πέρυσι το καλοκαίρι, η φίλη μου Όλγα, μου έμαθε μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο. Κοτόπουλο με πατάτες, baby κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς στον φούρνο! Γνωρίζατε γι αυτόν τον γευστικό συνδυασμό; Εγώ δεν ήξερα την συνταγή αυτή μέχρι που η Όλγα μου έδωσε ένα μεσημέρι να δοκιμάσω και ενθουσιάστηκα! Την επόμενη φορά που την έφτιαξε, την πέτυχα να το μαγειρεύει, χώθηκα στο κουζινάκι μαζί με την φωτογραφική μου κι έμαθα όλα τα μυστικά για να τα μοιραστώ μαζί σας! Είμαι σίγουρη πως θα την δοκιμάσετε κι εσείς! Εγώ σήμερα θα πάω στη λαϊκή και θα αγοράσω baby κολοκυθάκια. Όλο το καλοκαίρι θα μπορείτε να τα βρίσκετε εύκολα! Όσο πιο μικρά είναι τόσο πιο νόστιμα!

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    3 συνταγές για ζύμη πίτσας στον αρτοπαρασκευαστή

    15 ιδέες για γλυκά κεράσματα γάμου

    Εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα

    Κολοκυθάκια γεμιστά στον φούρνο

    10 μικροσυσκευές για την κουζίνα που με σώζουν καθημερινά!

    Κουνέλι στιφάδο κοκκινιστό με κρεμμύδια (κοκκάρια)

    Πως να καθαρίσετε κολοκυθοανθούς (βίντεο)

    Η διαδικασία είναι πολύ απλή φτάνει να κάνετε πρώτα μια προετοιμασία των υλικών σας. Να πλύνετε το κοτόπουλο, ψιλοκόψετε το κρεμμύδι, να καθαρίσετε και να κόψετε τις πατάτες, να πλύνετε και κόψετε τα κολοκυθάκια στις άκρες τους, να καθαρίσετε τους κολοκυθοανθούς! Α! Εδώ σας έχω βιντεάκι! Είναι τόσο απλό και γρήγορο να τους ετοιμάσετε!! 

    Συνταγή κοτόπουλο με πατάτες, baby κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς στον φούρνο

    Αφού κάνετε την προετοιμασία το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε τα υλικά στο φούρνο με αλατάκι, πιπεράκι, ελάχιστη ζάχαρη, ντομάτα και φυσικά λάδι! Τόσο απλά! Η μαμά μου τώρα θα έλεγε βέβαια τι χωρίς σοτάρισμα θα τα βάλω στο ταψί; Να μην πάρουν λίγη ακόμη νοστιμιά; Ε, σας πληροφορώ ότι το συγκεκριμένο φαγάκι έχει τη νοστιμιά του “φαγητού της μαμάς” χωρίς σοτάρισμα!

    Κοτόπουλο με κολοκυθοανθούς στον φούρνο
    Συνταγή κοτόπουλο με πατάτες, baby κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς στον φούρνο
    Κοτόπουλο με κολοκυθοανθούς στον φούρνο
    Συνταγή κοτόπουλο με πατάτες, baby κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς στον φούρνο

    Βρείτε στο ανθομέλι κι άλλες συνταγές πατώντας εδώ.

    Κάρτα συνταγής

    Εκτυπώστε την συνταγή από την καρτέλα συνταγών και φτιάξτε την το συντομότερο δυνατόν! Ακόμη κι εσείς που είστε αρχάριες νοικοκυρές είναι σίγουρο πως θα την πετύχετε! 

    kotopoulo_kolokythoanthoi

    Κοτόπουλο με κολοκυθοανθούς στον φούρνο

    Prep Time 10 minutes
    Cook Time 1 hour 45 minutes
    Total Time 1 hour 10 minutes
    Course Tips για την κουζίνα, Αλμυρά
    Servings 6 servings

    Ingredients
      

    • 4 μπουτάκια κοτόπουλου (τα ολόκληρα) περίπου 1 κιλό μίνι κολοκυθάκια μαζί με τους ανθούς τους
    • 2-3 πατάτες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 3/4 κονσέρβας κονκασέ (ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ελαιόλαδο
    • 1 πρέζα ζάχαρη

    Instructions
     

    • Προετοιμασία: Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις δύο άκρες τους αφαιρώντας τους ανθούς τους. Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς (βλ. βίντεο). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Πλένουμε το κοτόπουλο.
    • Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τους κολοκυθοανθούς. Τοποθετούμε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου με την πέτσα του από κάτω σπώχνοντάς τα να ακουμπήσουν στον πάτο του ταψιού. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ντομάτα με λίγη ζάχαρη μέσα για να μην ξινίσει και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Βάζουμε και λίγο νεράκι (μισό ποτήρι)
    • Ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω) για μία ώρα περίπου και μετά γυρνάμε τα μπούτια κι αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε άλλη μισή ώρα με 45′ ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.

    Notes

    u003cliu003eΑν δεν βρείτε baby κολοκυθάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κανονικά αλλά όσο πιο μικρά γίνεται και να τα κόψετε στα 2 ή 3 κομμάτια.u003c/liu003eu003cliu003eΜπορούμε πριν βάλουμε στο ταψί να χρησιμοποιήσουμε ένα μπολ για το κοτόπουλο κι ένα μπόλ για τις πατάτες για να αλατοπιπερώσουμε και λαδώσουμε βοηθώντας με τα χέρια μας για να πάει παντού το υλικό μας.u003c/liu003e

    Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μια όμορφη εβδομάδα!

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πωπω τι μου θύμισες τώρα!!! Είδες η κουνιαδίτσα μου τι σπέσιαλ μαγείρισσα είναι!!! Απλά τέλεια!!! Γλύφεις και τα δάχτυλά σου!!! Μήπως να το φτιάξω σήμερα κιόλας; ή καλύτερα μήπως να πάρω ένα τηλέφωνο την Ολγίσα να το φτιάξει!!! Όπως και να έχει θα γίνει του κολυκυθοανθού το πανηγύρι!!!

    2. Πραγματικά φαίνεται πεντανόστιμο! Εγώ μέχρι τώρα τα κολοκύθια τα έφτιαχνα στην κατσαρόλα με μοσχάρι, με κοτόπουλο δεν τα έχω δοκιμάσει… είναι λοιπόν ευκαιρία με την συνταγή μπροστά μου να τα φτιάξω αύριο κιόλας. Ευχαριστούμε για την συνταγή, καλημέρα & καλή εβδομάδα!

      • Η πεθερά μου το μοσχάρι το φτιάχνει στη γάστρα κοκκινιστό με μελιτζάνες. Πάντως Χριστίνα δοκίμασέ το! Τα κολοκυθάκια έχουν τέτοια γλύκα που θα σας ενθουσιάσει! Άσε που η προετοιμασία του είναι πανεύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το έχεις στο νου σου κατά το ψήσιμο.

      • Καλημέρα Χριστίνα μου! Εμένα πάντως μου έχει γενικά ανοίξει η όρεξη για κολοκυθάκια αυτές τις ημέρες… μου θυμίζουν καλοκαίρι!

    3. Εγώ αυτά τα κολοκυθάκια τα μαγειρεύω μόνο με μοσχάρι αλλά τα κάνω και τηγανητά με χυλό,τέλειο μεζεδάκι!Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα κάνω και με κοτόπουλο

    4. Τα κολοκυθάκια γενικά δεν είναι στις γεύσεις μου.Ακόμα και τα κολοκυθάκια με κιμά ο άνδρας μου λέει πως είναι φαγητό νοσοκομείου.Όμως όταν δοκίμασα αυτό το φαγητο, που το έκανε η Κατερίνα, ήταν γευστικά πεντανόστιμο! Ίσως ο συνδιασμος των γεύσεων με το κοτόπουλο να είναι απλά ο τέλειος! Από εδώ και μπρος μπήκε στην λίστα των φαγητών μου.

    5. Εμένα τα τελευταια χρόνια μου αρέσουν πολύ τα κολοκυθάκια. Παλια δεν τα ηθελα καθόλου. Σε αυτη την version δεν τα εχω φάει. Ευκαιρία για κατι διαφορετικό. Κάλη αρχισες τις παραγγελίες στη μανούλα;

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Βαθμολογία Συνταγής




    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης