ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πρωτομαγιάτικο στεφάνι για καλό μήνα

    Καλημέρα, καλό μήνα και χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω όλοι να είχατε ένα τόσο ωραίο Πάσχα όσο κι εμείς. Φέτος παρόλο που το Πάσχα δεν μας βρήκε μαζί με την Κατερίνα, η επιλογή που κάναμε με τις οικογένειές μας μάς έβγαλαν ασπροπρόσωπες και πραγματικά περάσαμε πολύ όμορφα με φίλους μεν αλλά φίλους που μοιάζουn με οικογένεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Γελάσαμε, παίξαμε, φάγαμε, κάναμε βόλτες και φυσικά φτιάξαμε και φέτος το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας μιας και από τότε που γεννήθηκε η Μελίτα έχει γίνει πλέον παράδοση. protomagia_8

    Γενικά ο Κώστας  ήταν πάντα μάστορας στο να φτιάχνει στεφάνια την Πρωτομαγιά. Παρόλο που εμείς στην οικογένειά μας συνηθίζαμε απλά να φτιάχνουμε μια ωραία ανθοδέσμη με τα λουλούδια του αγρού και του κήπου της Μαμάς Μαρίας και του Μπαμπά Χρήστου, ο Κώστας ήθελε να το πάει πάντα ένα βήμα παραπάνω. Έφτιαχνε το στεφάνι από κλαδιά και μετά το στόλιζε με φύλλα και λουλούδια για να είναι έτοιμο για τις πατροπαράδοτες φωτογραφίες. Πολλές φορές μάλιστα το κάναμε ακόμη κι αν δεν ήταν Πρωτομαγιά. 

    Από τότε που γεννήθηκε η Μελίτα, την Πρωτομαγιά τα λουλούδια δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι μας. Είτε με την μορφή ανθοδέσμης είτε με την μορφή χειροποίητου στεφανιού, το σπίτι και το μπαλκόνι μας θα γεμίσει με όμορφα χρώματα και μυρωδιές! Μας αρέσει να βλέπουμε τις εξώπορτες των σπιτιών και τα μπαλκόνια των φίλων μας στολισμένα με στεφάνια και πάντα αν είμαστε όλοι μαζί κάπου έξω ο Κώστας θα τρέξει να βρει λουλούδια έστω κι αν αυτό του πάρει αρκετή ώρα. Το κάνει κέφι και φυσικά εμείς στο τέλος ευχαριστιόμαστε με το μεράκι και την επιμονή του.

    Το 2012 με την Μελίτα περίπου 11 μηνών, γιορτάσαμε την Πρωτομαγιά με τον παππού και την γιαγιά μας και όπως καταλαβαίνετε όταν είδα αυτό το πλασματάκι να μπαίνει στο σπίτι με αυτό το ματσάκι λουλούδια στο χέρι δεν μπόρεσα να κρατηθώ. Ήταν η πρώτη μας Πρωτομαγιά και θα την θυμάμαι για πάντα! Αυτή ήταν η αρχή μιας πολύ όμορφης παράδοσης στο σπίτι μας που καλά κρατεί έως σήμερα. 

    protomagia_1
    Πρωτομαγιά 2012

    Γενικά οικογενειακώς μας αρέσουν τα λουλούδια. Κηπουρούς δεν μας λες μιας και οι γνώσεις μας είναι βασικές αλλά τα σεβόμαστε και τα τιμάμε τα λουλούδια και τα φυτά. Μας αρέσει να έχουμε περιποιημένο κήπο και μπαλκόνι αν και οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας κάνει να τα παραμελούμε καμιά φορά. Ωστόσο, όταν πηγαίνουμε στην Μαμά Μαρία, όπως αυτή την Πρωτομαγιά του 2013, δεν σταματάμε να τα θαυμάζουμε και να τα βλέπουμε! Φέτος μάλιστα αργήσαμε να φτιάξουμε το μπαλκόνι μας και αυτό μας κοστίζει. Τις επόμενες όμως ημέρες θα μπει τσεκ και σε αυτή την εκκρεμότητα. 

    protomagia_2
    Πρωτομαγιά 2013

     Η πρωτομαγιά του 2014 μας βρίσκει στην Αθήνα, στο Λόφο Πανί, να φτιάχνουμε το πρώτο μας οικογενειακό στεφάνι και να ευχαριστιόμαστε ήλιο μιας και εκείνη την ημέρα η θερμοκρασία ήταν στα ύψη! Και όσο κι αν φοβάμαι τα ζουζούνια, δεν δίστασα να το φορέσω στο κεφάλι μου έστω για την φωτογραφία βρε αδερφέ! Μονόχρωμο μεν αλλά πλούσιο το στεφάνι μας, δεν μπορείτε να πείτε! 

    Πρωτομαγιά 2014
    Πρωτομαγιά 2014

    Το 2015 η Πρωτομαγιά μας βρίσκει πάλι στο σπίτι μας στην Αθήνα να φτιάχνουμε παρέα με φίλους ένα μαγιάτικο στεφάνι που ήταν στολισμένο και αυτό στα κίτρινα. Μεγάλο και χορταστικό για να τιμήσουμε το νέο μήνα που έμπαινε. Οι φωτογραφίες βροχή κι εμείς απολαύσαμε εκείνη την ημέρα μιας και λίγες είναι φορές που σου δίνεται η ευκαιρία να είσαι χαλαρός χωρίς έγνοιες.

    protomagia_4
    Πρωτομαγιά 2015

    Οσο για φέτος, η Πρωτομαγιά μας βρήκε στο Συνευρώ, το χωριό της κουμπάρας μου της Ε. και έστω και με κινητό (για αυτό η ποιότητα της φώτο είναι κακή) αποτυπώσαμε την στιγμή. Υπέροχο το στεφάνι μας φέτος και ευωδιαστό αφού το στολίσαμε με τα τριαντάφυλλα των κήπων των συγχωριανών που με χαρά μας έδιναν την άδεια να κόψουμε μερικά! Τα χρώματα μοναδικά και τόσο έντονα και ανοξιάτικα. Ωστόσο, η φρεσκάδα του δυστυχώς κράτησε πολύ λίγο μιας και τα τριαντάφυλλα δεν φημίζονται και για την αντοχή τους έξω από το νερό. Το αγάπησα όμως αυτό το στεφάνι γιατί ήταν τόσο χρωματιστό και ζεστό όσο και οι ψυχές μας αυτές τις ημέρες των μίνι διακοπών μας. 

    protomagia_7
    Πρωτομαγιά 2016
    protomagia_5
    Πρωτομαγιά 2016

    Ελπίζω να φτιάξατε κι εσείς φέτος μαγιάτικο στεφάνι. Κι αν η ημέρα του Πάσχα δεν ήταν η ιδανική για κάποιους από εσάς, μην στεναχωριέστε, υπάρχουν ακόμα ημέρες για να προλάβετε.

    Και να μην ξεχνάτε ότι η πραγματική χαρά της ζωής βρίσκεται στα απλά πράγματα!

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-έληξε

    Και για όσους έφτασαν μέχρι το τέλος, να πω ότι θα περιμένουμε τις φωτογραφίες από τα στεφάνια σας μέχρι την άλλη Τετάρτη 11/5/2016 στο [email protected]. Οι φωτογραφίες όλες θα προστεθούν σε αυτή την ανάρτηση και θα λάβουν μέρος στην κλήρωση που θα γίνει για να κερδίσετε ένα ανοιξιάτικο και χαρούμενο δώρο από το Ανθομέλι. 

    magiatika_stefania_1

    Οι δικές σας συμμετοχές:

    magiatika_stefania_2
    magiatika_stefania_3

    Νικήτρια του διαγωνισμού μετά από κλήρωση είναι η Κατερίνα Καρακώστα! Θα επικοινωνήσουμε με e-mail για να την ενημερώσουμε. Σύντομα θα σας δείξουμε και το δωράκι έκπληξη που θα της στείλουμε!

    Κάλη 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Έχεις μεγάλο αρχείο με στεφάνια! Όλα όμορφα, φουντωτά και χρωματιστά. Καλή πρωτομαγιά και χρόνια πολλά.

    2. Χρόνια πολλά Καλη μου!!! Πολυ όμορφο το flash back στις πρωτομαγιες!!! Όλα τα στεφάνια υπέροχα! Σαν τον άντρα σου κι εγώ, απολαμβάνω κάθε χρόνο να φτιάχνω το στεφάνι μας!! Πολλά φιλιά

    3. Όλες οι φωτο σου είναι μέσα στα χρώματα της φύσης τόσο ωραίες και ζωντανές.αλλά η τελευταία είναι σαν καρτ ποσταλ…καλό μήνα και εύχομαι να περνάτε υπέροχα…φιλάκια πολλά!

    4. Τι όμορφη ανάρτηση-έκπληξη ήταν αυτή Κάλη μου! Καλό μήνα να έχουμε! Κι εμείς φέτος φτιάξαμε στεφανάκια αν και δεν είχαμε στην διάθεσή μας πληθώρα λουλουδιών! Κι επειδή με την κλωστή δεν τα πήγα και τόσο καλά τα γνωστά πλαστικά δεματικά με έβγαλαν ασπροπρόσωπη! Χιχι! Και του χρόνου!

    5. Χρόνια πολλά Καλή και καλό μήνα!Εξαιρετική η αναδρομή σου για τα πρώτομαγιατικα στεφάνια και συγχρόνως μια έκπληξη .Εμείς λόγω της βροχής δεν μπορεσαμε να έχουμε τριαντάφυλλα φέτος,όπως δείχνεις στη φωτογραφία. Όμως το φούλι μας έβγαλε …..ασπροπροσωπους.Το στεφάνι αντικαταστάθηκε με ανθοδέσμες από το λευκό φουλι.Εύχομαι και του χρόνου με υγεία και με ακόμα …ωραιότερες φωτογραφιες!

    6. υπεροχα τα στεφανια σας Καλη μου!! Και του χρονου να ειστε γεροι!! Εννοείται πως θα σας στειλω το δικο μας στεφανι..χεχεχε..
      Και επισης.. διορθωστε την ημερομηνια ληξης.. Εχεις βαλει 11/4 αντι για 11/5!!
      Φιλια

    7. Τι ωραία που κάνατε το πρωτομαγιατικο στεφάνι οικογενειακή παράδοση! Και του χρόνου να ξαναφτιάξετε! Φιλιααα

    8. καλξμερα και χρονια πολλα !!!!!
      πολύ όμορφη ανάρτηση …..μου αρέσει πάρα πολυ το εθιμο του πρωτομαγιάτικο στεφάνι …
      και του χρόνου να να είστε καλά…. καλο μηνα να εχετε ……( το δικο μου στεφανι εστειλσα στο f.b)

    9. Χρόνια Πολλά, Κάλη μου, και καλό μήνα! Πολύ όμορφο το φετινό σας στεφάνι, όπως και τα προηγούμενα!
      Διάβασα την ανάρτησή σου χθες, on the road, και σχολιάζω σήμερα (με τόση κίνηση και ατελείωτες ώρες ταξίδι, έκανα μία τεράστια βόλτα στην μπλογκογειτονιά).
      Σε φιλώ <3

    10. Υπέροχες φωτογραφίες, χρώματα, χαμόγελα! Επίσης να σχολιάσω το εξής…όσο μεγαλώνεις μικροδείχνεις το ξέρεις;;;;! Τα πολλά φιλιά μου! Και του Χρόνου με Υγεία και Χαρά!!!

    11. Χρόνια πολλά Κάλη μου! Και του χρόνου να περάσετε εξίσου όμορφα αλλά πιο βόρεια (χιχι)! Μα καλά τώρα κατάλαβα από που προέρχεται η αγάπη της Κατερίνας για τα στεφάνια! Εκπληκτική η αναδρομή!!! Τεράστιο φωτογραφικό αρχείο! Πλημμύρισε ο υπολογιστής μου με χρώματα!!! Θέλω να σου πω off the record (άσχετα που θα το διαβάσουν εκατομμύρια) πώς στην εκδρομή ήσουν μια κούκλα!!! Σου πάει πολύ η εξοχή!!! Φιλιά πολλά!!!

    12. Χριστός Ανέστη ανθομελάκια και χρόνια πολλά! Υπέροχη και πολύχρωμη, όπως πρέπει, η συλλογή των στεφανιών σας! Είναι ένα υπέροχο έθιμο που αν και δεν το τηρώ κάθε χρόνο, μου αρέσει πολύ! Θα προσπαθήσω αν και με λίγες μέρες καθυστέρηση, να συμμετέχω στο διαγωνισμό σας, φτιάχνοντας και το δικό μας στεφάνι! φιλιά!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης