ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 αξιοθέατα στην Αυστρία: Pyramidenkogel, Πάρκο Minimundus

    Η μαμά Μαρία προτείνει δύο αξιοθέατα στην Αυστρία, όπου μπορείτε να τα επισκεφτείτε μαζί με τα παιδιά σας! Τα μέρη αυτά θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους! Πρόκειται για τον νέο πύργο Pyramidenkogel (Πυραμιντεκόγκελ) με την τεράστια τσουλήθρα κατάβασης και το πανέμορφο θεματικό πάρκο Minimundus (Μινιμούντους) με μινιατούρες κτιρίων και μνημείων απ’ όλον τον κόσμο! 

    Περιοχή Carinthia στην Αυστρία

    Στην περιοχή της Carinthia (Καρίνθιας) στη Νότιας Αυστρία οι περισσότεροι μήνες είναι πολύ καλοί με τον ήλιο να λάμπει πολλές ώρες την ημέρα. Τα κρυστάλλινα νερά των 1.000 λιμνών και άνω είναι δελεαστικά για τον κάθε επισκέπτη, ενώ οι ιαματικές και θερμές πηγές που διαθέτει κάνουν την περιοχή ελκυστική για όλους όσους θέλουν να κάνουν ήσυχες διακοπές. Φύγαμε από το Γκρατς κατευθυνθήκαμε προς την λίμνη Worthersse (Βέρτερ Ζέε).

    Η περιοχή αυτή είναι ένας παράδεισος για τους Αυστριακούς, αλλά και για τους τουρίστες. Είναι μια περιοχή με ψηλά βουνά, που καταλήγουν σε όμορφες λίμνες με τυρκουάζ νερά. Η διαδρομή μας δεν ήταν μέσα από ορεινούς δρόμους, που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει, ώστε να απολαύσουμε τις ομορφιές της Αυστριακής φύσης. Ήταν ο αυτοκινητόδρομος που με άνεση φτάσαμε στη πρωτεύουσα της περιοχής το Klagenfurt (Κλάνγκενφουρτ) χτισμένο στις όχθες της λίμνης αυτής.

    Διαβάστε την ανάρτηση και επιλέξτε μια από τις οδικές διαδρομές που σας ταιριάζει για το ταξίδι σας: 4 οδικές διαδρομές από Ελλάδα προς Αυστρία

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Klagenfurt!

    Περάσαμε πολύ χαλαρές μέρες διακοπών και ξεκούρασης στην περιοχή αυτή και συγκεκριμένα στην πόλη  Klagenfurt. Την εξερευνήσαμε, την απολαύσαμε και θελήσαμε πριν φύγουμε να επισκεφθούμε ένα ακόμη σημαντικό αξιοθέατο που έχει πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Στους λόφους της λίμνης και πάνω από το χωριό Maria Worth, περίπου 20 χλμ. από το Klagenfurt βρίσκεται  ο πύργος-παρατηρητήριο Pyramidenkogel με θέα τη λίμνη, που για το 2010 (η ημερομηνία έχει σημασία) που τον επισκεφθήκαμε ήταν το ψηλότερο παρατηρητήριο.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Η ομορφιά της λίμνης Βέρτερ Ζέε (Worthersse) δεν περιγράφεται!

    Η λίμνη Βέρτερ Ζέε (Worthersse) έχει μήκος 16,5 χ.μ. πλάτος 1.7 χ.μ. και βάθος 42-80 μ. Διακριτικά της λίμνης είναι το μπλε-πράσινο (τυρκουάζ) χρώμα της, η θερμοκρασία 25 C και το υψηλής ποιότητας νερό της. Πριν πολλά χρόνια γύρω από τη λίμνη ζούσαν φτωχοί αγρότες. Όμως στις αρχές του 19ου αιώνα η περιοχή, λόγω της κατασκευής του Αυστριακού σιδηροδρόμου που περνούσε από τη λίμνη, μετατράπηκε σε καλοκαιρινό καταφύγιο των Βιεννέζων. Βέβαια όχι μόνο γι αυτούς τελικά, αλλά και σε πληθώρα τουριστών χειμώνα – καλοκαίρι. 

    Pyramidenkoger Tower

    Απαραίτητη προϋπόθεση για να απολαύσουμε την θέα της περιοχής από ψηλά, ήταν ο καλός καιρός. Και όντως εκείνη την ημέρα ήταν σύμμαχός μας, γιατί η μέρα ήταν ηλιόλουστη. Από μακριά βλέπαμε τον πύργο να υψώνεται πάνω από τις κορυφές των δέντρων, σαν να μας αποκάλυπτε το στίγμα του. Ήταν σαν να μας καλούσε να πάμε να τον δούμε από κοντά.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Το πάρκινγκ του πύργου Pyramidenkogel. Φωτογραφία από την εξέδρα του πύργου

    Πύργος Pyramidenkogel – GPS 46,6095291 – 14,1453799

    Φτάσαμε σε ένα μεγάλο και άνετο πάρκινγκ με δωρεάν στάθμευση και αφού βγάλαμε τα εισιτήριά μας, ανεβήκαμε με το ασανσέρ στο τελευταίο πλάτωμα του πύργου. Η θέα ήταν εκπληκτική προς την πανέμορφη λίμνη με τα χωριουδάκια της, τις εκκλησιές, τις πολλές όμορφες βίλες και τα καταπράσινα γύρω βουνά της περιοχής Καρινθίας. Οι εικόνες που βλέπαμε ήταν πανοραμικές, αφού η θέαση του τοπίου ήταν 360 μοιρών. Βέβαια όλα αυτά τα διακρίναμε καλύτερα από το παρατηρητήριο του πύργου και ήταν σαν να περπατούσαμε κι εμείς μέσα στα όμορφα δρομάκια τους. Το τοπίο μας μάγεψε με την ομορφιά του!

    Διαβάστε στο Ανθομέλι την ανάρτηση: Διακοπές στο Klagenfurt και στη λίμνη Worthersee της Αυστρίας

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Με ένα μικρό αντίτιμο μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε από ψηλά πολλές λεπτομέρειες του τοπίου.

    Ιστορική διαδρομή του Πύργου Pyramidenkogel

    Το 1950 είχαν κατασκευάσει μια ξύλινη πλατφόρμα παρατήρησης σε σχήμα σταυρού με αρχικό σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη  των νεκρών των δύο  Παγκοσμίων πολέμων. Αργότερα, μεταξύ 1966-1968 κατασκευάστηκε ο πύργος Pyramidenkogel που ήταν ένας πύργος από χάλυβα και σκυρόδεμα. Ήταν ένα φουτουριστικό τουριστικό αξιοθέατο πολύ επισκέψιμο που έως και το 2008 είχε 5.000.000 επισκέπτες.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Ο παλιός πύργος Pyramidenkogel που εμείς είχαμε επισκεφθεί το 2010
    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Ο Χρήστος με την αναμνηστική φωτογραφία από τον υπέροχο τόπο της αυστριακής λίμνης και πάνω από τον πύργο Pyramidenkogel

    Τον πύργο όμως που εμείς εκείνη την χρονιά ανεβήκαμε και απολαύσαμε από την τελευταία πλατφόρμα παρατήρησης το υπέροχο  γύρω  τοπίο της φύσης, τον κατεδάφισαν και τη θέση του την πήρε ένας νέος μοντέρνος και πιο ψηλός πύργος. Το 2013 εγκαινιάστηκε το νέο οικοδόμημα-πύργος το οποίο είναι κατασκευασμένο από συγκολλημένα φύλλα ξύλου με ατσάλι, ύψους πλέον 100 μ.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Ο νέος πύργος-παρατηρητήριο Pyramidenkogel που κατασκευάστηκε το 2013

    Σήμερα ο πύργος Pyramidenkogel κρατάει τα σκήπτρα του ψηλότερου πύργου παρατήρησης στον κόσμο, που  είναι φτιαγμένος από ξύλο. 

    Η ελικοειδής τσουλήθρα σπιράλ του πύργου Pyramidenkogel

    Έχει δύο πλατφόρμες θέασης, την πρώτη σε ύψος 65 μ. με το SkyBox στον ένατο όροφο, σε ύψος 70 μ. που είναι καλυμμένος με τζάμια για  προστασία. Μπορείτε να έως εκεί, αλλά δεν σας το συνιστώ να τοκάνετε με τα πόδια αφού είναι μόνο…440 σκαλοπάτια! Το ασανσέρ είναι ο καλύτερος τρόπος να ανεβείτε και φτάνει έως και τα 70 μ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου πύργου είναι ένα σπιράλ. Βρίσκεται στο κέντρο του και μπορείτε μέσω αυτού να κάνετε τσουλήθρα και να κατεβείτε τα ελικοειδή 120 μ. από την κορυφή του στο ισόγειο με ταχύτητα 25 χλμ. μέσα σε 20 δευτερόλεπτα!!!

    Πατήστε επάνω στο βίντεο και θα δείτε την κατεδάφιση του παλαιού και την ανέγερση του νέου πύργου Pyramidenkogel σε γρήγορο χρόνο

    Στο ισόγειο του πύργου υπάρχει εστιατόριο και φυσικά το απαραίτητο κατάστημα για να πάρετε τα αναμνηστικά σουβενίρ. Μη νομίζετε βέβαια πως ξεχάσανε και τη χαρά των παιδιών σας. Υπάρχει στον εξωτερικό χώρο μια μεγάλη παιδική χαρά για να παίξουν και διασκεδάσουν. Ακόμα εάν έχετε μαζί σας και μικρά παιδιά υπάρχει και για αυτά λύση. Το play house θα σας λύσει τα χέρια, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε μόνοι σας το αξιοθέατο.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Το χωριό Maria Worth με την πολυφωτογραφημένη εκκλησία του και το μικρό λιμανάκι του. Από τον πύργο Pyramidenkogel

    Φύγαμε από τον πύργο γεμάτοι από τη μαγεία αυτού του τόπου και με εικόνες που από κανένα άλλο μέρος δεν θα μπορούσαμε να δούμε. Εικόνες μαγικές από την όμορφη λίμνη Worthersse με τα τυρκουάζ νερά και γεμάτες πράσινο από την απεραντοσύνη των δασωμένων τριγύρω βουνών. Μπορεί τότε ο πύργος ως κατασκευή να μην μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, νομίζω όμως πως εάν επισκεπτόμασταν σήμερα τον νέο πύργο θέασης, ο θαυμασμός μας θα ήταν διπλός. Πρώτον για το υπέροχο φυσικό τοπίο που θα ξαναβλέπαμε, αλλά και δεύτερον για την νέα και μοντέρνα αρχιτεκτονική κατασκευή του.


    Το θεματικό πάρκο Minimundus με μινιατούρες κτιρίων από όλο τον κόσμο!

    Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στο άλλο αξιοθέατο της περιοχής Carinthia(Καρίνθια) της Ν. Αυστρίας, που είχαμε επιλέξει να επισκεφθούμε. και που ήταν το Minimundus. Βρισκόταν στο δυτικό μέρος της λίμνης Worthersse πολύ κοντά στην πόλη Klagenfurt όπου ήταν και το μέρος διαμονής μας στην περιοχή. Το θεματικό πάρκο Minimoundous είναι μέρος του μεγάλου πάρκου Europark του Κλάγκενφουρτ και έχει μινιατούρες από πολλά διάσημα κτίρια και μνημεία όλου του κόσμου! Το μεγάλο πάρκινγκ στην είσοδο του πάρκου είναι δωρεάν για όλους.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Γενική άποψη του πάρκου Minimundus στην περιοχή Carinthia της Ν. Αυστρίας

    Όλα τα μοντέλα-αντίγραφα κτιρίων είναι σε κλίμακα 1:25 και κατασκευασμένα με μεγάλη ακρίβεια και σχολαστικό τρόπο. Οι λεπτομέρειές τους είναι εκπληκτικές. Το Μινιμούντους διαθέτει 170 μίνι μοντέλα από 40 χώρες του κόσμου και κάθε χρόνο το πάρκο ανανεώνεται και συμπληρώνεται… Το προτείνω ανεπιφύλακτα και μη παραλείψετε έστω και μόνο εάν περάσετε από την περιοχή, παρέα με τα παιδιά σας ή τους φίλους σας, να επισκεφτείτε το αξιοθέατο αυτό. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος και συγχρόνως εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό για όλους. 

    Τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα τουριστικά αξιοθέατα απ όλα τα μέρη του κόσμου, να δουν πως είναι κατασκευασμένα, να τα εξερευνήσουν και να δουν μέρη, μερικά από τα οποία δεν θα μπορέσουν ίσως ποτέ να δουν σε πραγματικό μέγεθος.

    Συντεταγμένες του πάρκου Minimundus GPS 46,6208635 – 14,2634558

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Ο Παρθενώνας, στο θεματικό πάρκο Minimundus στο Klagenfurt (Κλάνγκενφουρτ) της Αυστρίας

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να διαβάσετε εκτενώς για αυτό το υπέροχο θεματικό πάρκο μινιατούρων με αξιοθέατα και κτίρια από όλο τον κόσμο στην ανάρτηση του Ανθομέλι: Το Minimundus στο Europark της Αυστρίας.

    Ο νέος πύργος Pyramidenkogel και το πάρκο Minimundus στην Αυστρία
    Τα μνημεία -μινιατούρες είναι όλα σχεδιασμένα ακόμα και με την πιο μικρή τους λεπτομέρεια σε ένα χώρο αξιοζήλευτα προσεγμένο

    Η περιήγησή μας στη μαγευτική αυτή περιοχή της Αυστρίας τελειώνει εδώ, αφήνοντας σε εμάς μια γλυκιά ανάμνηση για όλα αυτά που είδαμε. Μετά λύπης μας την αποχωριστήκαμε γιατί δεν είχαμε περισσότερο χρόνο να αφιερώσουμε σε αυτή μας την ξενάγηση. Αυτό βέβαια μας δίνει το άλλοθι να ξαναπάμε και να δούμε όσα δεν είδαμε και δεν κάναμε! 

    Τελειώνοντας εδώ σας αφήνω με μια συμβουλή που μου έμαθε η ζωή ταξιδεύοντας. “Δώστε περιθώριο στη ζωή σας να ταξιδέψει για να ονειρευτεί, να γνωρίσει, να μάθει, να χαρεί, να διασκεδάσει… Δώστε ευκαιρία και στα παιδιά σας να μάθουν πως τα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής!”

    Όσο για τον καθένα από εσάς δεν θέλω να ακούσω ξανά την ατάκα. “Όχι τώρα, δεν μπορούμε, αργότεραή όταν μας δοθεί η ευκαιρία”. Στη ζωή μας δίνονται ευκαιρίες για όλα τα πράγματα. Απλώς εμείς πρέπει να τις διακρίνουμε και να τις  εκμεταλλευόμαστε! 

    Εσείς αρπάζετε τέτοιου είδους ευκαιρίες; Αν, ναι… καλά σας ταξίδια!!

    μαμά Μαρία

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τώρα πώς εσύ με έκανες να καταφέρω να συγκινηθώ μέσα από αυτή την κατατάλλα χαρούμενη ανάρτηση δεν ξέρω! Ισως γιατί θέλω να τα δω όλα και δεν με βλέπω να προλαβαίνω! Ισως γιατί φαντάστηκα την Μελίτα να τρέχει ανάμεσα από τα μίνι αξιοθέατα ή εμάς να κάνουμε τσουλήθρα στον πύργο! Οπως και να ναι όμως εύχομαι κάποια στιγμή να καταφέρω να πάω! Ευχαριστούμε για την ξενάγηση!

      • Το ότι είσαι ευσυγκινητη το ξέρω,αλλά το ότι συγκινηθηκες από ένα ταξίδι αυτό δείχνει και πόσο ευαίσθητη είσαι που νοιάζεσαι για την οικογένειά σου και θέλεις να της προσφέρεις τα πάντα. Έχεις όμως μπρο στα σου μέλλον και όπως λέω και στο κείμενο,οι ευκαιρίες πιάνονται από τα μαλλιά.Προσπάθησε να μη τις χάνεις!

    2. Τι ωραίο αυτό το μίνι πάρκο με τόσο σημαντικά αξιοθέατα από τόσες χώρες. Κι ο παρθενώνας μέσα είδα! Πολύ εκπαιδευτικό για τα παιδιά πράγματι κι όχι μόνο. Ωραία τα αξιοθέατα που μας παρουσιάσατε κ. Μαρία και οι φωτογραφίες πολύ φωτεινές, με ωραία ζωντανά χρώματα.

      • Ελευθερία μου, πράγματι είναι μια πρόταση για διακοπες στο εξωτερικό όπου και τα παιδιά θα περάσουν ομορφα,θα διασκεδάσουν και θα γνωρίσουν.Είναι μια πρόταση όπως και η λίμνη Garda στην Ιταλία που είναι από τις πρώτες επιλογές οικογενειακών διακοπών. Σ ευχαριστώ για τα πάντα καλά σου λόγια.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης