ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Γλάστρες πάντα ποτισμένες… φυτά ποτέ μαραμένα!

    Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας όταν φεύγουμε για αρκετές μέρες από το σπίτι, είναι το πότισμα των φυτών μας. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με τη ζέστη, ακόμη κι αν λείψουμε για ένα Σαββατοκύριακο, τα λουλούδια μας χρειάζονται καθημερινό πότισμα. Η πρώτη λύση είναι φυσικά το αυτόματο πότισμα, το οποίο ενδείκνυται για κήπους και μεγάλες βεράντες αλλά βέβαια το κόστος του μπορεί να είναι υψηλό. Αν όμως έχετε έναν κήπο με πολλές γλάστρες διάσπαρτες ή ένα μπαλκόνι με λίγα λουλουδάκια που δεν θέλετε να μαραθούν όσο θα λείπετε τότε σας έχουμε τη λύση. Μπουκάλι! Ναι, μπουκάλι και μάλιστα πλαστικό!

    Ιδέες για την διακόσμηση των εξωτερικών χώρων του σπιτιού, κατασκευές, συμβουλές για τα φυτά και το πώς να διώξετε τις γάτες από το γκαζόν θα βρείτε στην κατηγορία Κήπος

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    potisma_glastras_2
    Γλάστρες πάντα ποτισμένες... φυτά ποτέ μαραμένα! 3

    Οικονομικός τρόπος για αυτόματο πότισμα με μπουκάλια

    -Αρχικά, ποτίστε καλά τα φυτά σας.

    -Έπειτα πάρτε μικρά ή μεγάλα πλαστικά μπουκάλια, γεμίστε τα με νερό και τρυπήστε τα καπάκια τους με ένα κατσαβίδι. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε μικρότερη ροή.

    -Σε κάθε γλάστρα τοποθετείστε, ανάποδα και με το στόμιο μέσα στο χώμα, ένα μικρό ή μεγάλο πλαστικό μπουκάλι γεμάτο με νερό, ανάλογα με το μέγεθός της γλάστρας αλλά και του φυτού που περιέχει. Βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι έχει στερεωθεί καλά στο χώμα και δεν γέρνει. 

    Τόσο απλά! Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη μιας και οι γονείς μου έχουν πολλά φυτά και πολλές φορές, όταν λείπουν για λίγες μέρες, αυτή η λύση τους λύνει τα χέρια! Τα γειτονάκια μου χρησιμοποιούν κι εκείνα την ίδια μέθοδο για τα γλαστράκια με τα μυρωδικά τους και χάρη σε αυτά θυμήθηκα τη μέθοδο αυτή και τη μοιράζομαι σήμερα μαζί σας! 

    potisma_glastras_1
    Γλάστρες πάντα ποτισμένες... φυτά ποτέ μαραμένα! 4

    Διαβάστε επίσης στο Ανθομέλι:

    Γι αυτό, μην το σκέφτεστε! Μάης είναι και μπορείτε να φυτέψετε τα αγαπημένα σας λουλούδια χωρίς να σκέφτεστε ότι όταν θα φύγετε διακοπές θα μαραθούν! Γεμίστε τις ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας με όμορφα λουλούδια δημιουργώντας ένα όμορφο προστατευτικό! 

    Εσείς πως λύνεται το θέμα πότισμα όταν λείπετε;

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τέλειο! Και για τις μέρες που θα λείπουμε σε διακοπές κυρίως, αν δεν έχουμε άτομο να μας ποτίζει τις γλαστρούλες είναι μια πολύ πολύ καλή λύση!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης