ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της


    Η σημερινή ανάρτηση ήταν μια έκπληξη για εμάς μιας και η μητέρα μας, η μαμά Μαρία έγραψε και μας αφιέρωσε ένα υπέροχο κείμενο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Είναι η πρώτη φορά που δεν προλάβαμε εμείς πρώτες να της ευχηθούμε και το κάνει εκείνη για μας, αφού πλέον είμαστε κι εμείς μαμάδες! Μανούλα, σ’ ευχαριστούμε για τις όμορφες ευχές και συμβουλές σου! Χρόνια πολλά και σε σένα!

    Kathy & Callie


    Ευχές από τη μαμά για τις μανούλες-κόρες της

    Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας και όλοι και όλες θα τρέξουν να δώσουν ένα λουλούδι, ένα φιλί, μια αγκαλιά στη μαμά τους. Είναι σίγουρο πως θα της πουν, πόσο πολύ την αγαπούν, γιατί μάνα είναι μόνο μία στη ζωή του καθενός μας.

    Τα γραφόμενά μου είναι έκπληξη για τις δύο κόρες μου Κατερίνα και Κάλη και τους έδωσα το κείμενο να το αναρτήσουν στο Aνθομέλι, σήμερα το πρωί.

    Είναι έκπληξη, γιατί σήμερα που είναι η γιορτή της μητέρας, παίρνουν πρώτες αυτές ευχές από τη μαμά τους, ενώ θα ήταν έτοιμες να δώσουν αυτές πρώτες ευχές σε μένα, όπως κάθε χρόνο (δείτε παλιότερες εκπλήξεις τους εδώ και εδώ).Όμως εγώ δεν ξεχνάω, πως και αυτές είναι μανούλες και περιμένουν ευχές από τα παιδιά τους και από τους ανθρώπους που αγαπούν. Βέβαια και ευχές θα πάρουν και μια αγκαλιά λουλούδια και ποιηματάκια και ίσως και κάποιο δωράκι από τα παιδιά τους, (δείτε κι εδώΕγώ, όμως ως μαμά και γιαγιά (δεύτερη μαμά), θέλησα φέτος, πρώτη να δώσω ευχές και να στείλω κάποιες σκέψεις μου προς τις μανούλες κόρες μου. Νομίζω πως θα είναι μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη!

    happy-mothers-day-anthomeliΚαταρχάς να τις ευχαριστήσω για την αγάπη και το σεβασμό που μου δείχνουν και να τις πω πως είμαι πολύ περήφανη για το ήθος τους, τον χαρακτήρα τους, για την ευγένειά τους ως άνθρωποι, αλλά και για το ότι έχουν δημιουργήσει οικογένειες και έγιναν και αυτές μανούλες και διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους με τον καλύτερο τρόπο. Είναι αυτές που ξυπνάνε κάθε πρωί με έναν και μοναδικό σκοπό να κάνουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα, χαρούμενα και να τα δουν να μεγαλώνουν υγιή και γεμάτα εμπειρίες για τη ζωή τους.

    ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΜΑΝΟΥΛΕΣ-ΚΟΡΕΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!!!

    • Το πρώτο που εύχομαι για εσάς είναι να έχετε υγεία εσείς, τα παιδιά σας και οι άνδρες σας. Να έχετε δύναμη και αυτοπεποίθηση ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε στο δύσκολο ρόλο της μητέρας. Η ζωή μας τα φέρνει όπως τα θέλει αυτή και όχι όπως θέλουμε εμείς και γι αυτό θα πρέπει να μάθετε να ξεπερνάτε τις τυχόν δυσκολίες, γιατί ένα είναι σίγουρο, πως εσείς ως μάνες, θα είστε το στήριγμα σε αυτές τις στιγμές.
    • Να θυμάστε πάντα να μην αποθαρρύνεστε ποτέ στη ζωή σας, γιατί η καθεμιά σας είναι ένα θαυμάσιο δώρο του Θεού για την οικογένειά σας.
    • Να είστε ειλικρινείς και να κρατάτε πάντα τις υποσχέσεις που δίνετε στα παιδιά σας. Τα παιδιά περιμένουν την αλήθεια και θα πρέπει να την δίνετε με αγάπη και καλοσύνη.
    • Μπορεί τα παιδιά σας πάντα να μη σας ακούνε, να θέλουν να κάνουν το δικό τους, απλά εσείς να συνεχίσετε έτσι και να είστε σίγουρες πως τα τωρινά σας λόγια δεν θα πάνε χαμένα και κάποια στιγμή θα καρποφορήσουν γιατί τα παιδιά είναι σαν τα λουλούδια. Ανθίζουν, αφού πρώτα τα έχεις ποτίσει.
    • Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας. Να τους λέτε πόσο  τ’ αγαπάτε και πόσο σημαντικά είναι στη ζωή σας. Και αυτό να το κάνετε τώρα, σήμερα!
    • Δώστε στα παιδιά σας βιβλία και ξέρω πως το κάνετε, γιατί μέσα από αυτά θα πάρουν επιπλέον γνώσεις, θα αποκτήσουν φαντασία και… σοφία.
    • Να μη φοβάστε να ζήσετε τα όνειρά σας. Δεν έχει σημασία εάν είναι δύσκολα ή διαφορετικά από τα όνειρα των άλλων… Πάρτε το ρίσκο και κάνετε και λάθη.
    • Κάντε μια νέα αρχή και βάλτε σε σειρά κάποια πράγματα που θέλετε να κάνετε κάθε φορά. Έτσι δεν θα πελαγώνετε και θα σας μένει και χρόνος περισσότερος για τα παιδιά σας. Μη πείτε θα το κάνω αύριο ή τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να μη κάνετε τίποτα.
    • Ταξιδέψτε! Ειδικά τώρα που είστε νέες. Μην περιμένετε μέχρι να έχετε αρκετά χρήματα. Αυτό δεν θα συμβεί ίσως ποτέ! (Μην ξεχνάτε πως σας μιλάει η ταξιδιάρα μαμά Μαρία!)

    Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της 2

    Να είστε ευγνώμονες προς τη ζωή. Έτσι θα μπορέσετε να ζήσετε αρμονικά και όμορφα με την οικογένεια σας.

    • Να θυμάστε πως η κάθε στιγμή, η κάθε μέρα είναι μια ημέρα που θα φύγει και δεν θα έρθει ξανά. Ζήστε την κάθε μέρα σας και δώστε τις γνώσεις και τις εμπειρίες στα παιδιά σας, έχοντας πάντα αυτό στο μυαλό σας.

    Με πολλή αγάπη σας γλυκοφιλώ και είμαι σίγουρη πως κάθε μέρα θα γίνεστε ακόμη καλύτερες ως μανούλες και όταν τα παιδιά σας μεγαλώσουν και γίνουν σωστοί άνθρωποι για τον εαυτό τους και την κοινωνία, θα είστε περήφανες, όπως και εγώ είμαι περήφανη για εσάς.

    Χρόνια σας πολλά, χρόνια μου πολλά και χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου.

    Αν θέλετε εκτυπώστε και το δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της μητέρας στα ελληνικά για να το συμπληρώσουν τα παιδιά σας σήμερα. Θα είναι ένα όμορφο αναμνηστικό!

    μαμά Μαρία


    Aφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας και πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα:

    Η γιορτή της μητέρας όταν ήμασταν παιδιά  αλλά και τώρα που είμαστε μαμάδες (2012)

    Αναμνήσεις μιας μαμάς για την μαμά της! (2013)

    Δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της  μητέρας (2015)

    Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της (2016)

    Αφιέρωμα στη γιορτή του πατέρα με πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα και ιδέες:

    Ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα

    Γιορτή του πάτερα: ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα


    Γιορτάστε αυτή την ημέρα με:

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Χρόνια Πολλά σε όλες μας!Χρόνια Πολλά και σε σένα Μαμά Μαρία!Στο πρόσωπό σας και στα λόγια βλέπω τη μαμά μου! Έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης και είμαστε πολύ τυχερές που έχουμε τέτοια πρότυπα στη ζωή μας! Γιατί η μαμά είναι το η πιο ξεχωριστή προσωπικότητα για το παιδί που φέρνει στον κόσμο! Μπορεί να το κάνει να ανθίσει και να πετάξει, μπορεί όμως και να το ”καταστρέψει”!!!!!! Τα λόγια και τις συμβουλές θα τα φυλάξω να τα θυμάμαι κάθε φορά που θα αμφιβάλλω για μένα !! Σας εύχομαι υγεία και πολλά πολλά ακόμη ταξίδια!!!!!! Χρόνια μας Πολλά και καλ΄!

      • Εύη, χρόνια πολλά και καλή μέρα σου. Το ότι το κείμενο σε άγγιξε και σε συγκίνησε αυτό δείχνει πως είσαι ένας ευαίσθητος άνθρωπος και αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο και από τα δικά σου λόγια.Ευαισθησία απέναντι στην μητέρα σου και απέναντι στα παιδιά σου. Εύχομαι να πορεύεσαι έτσι στη ζωή σου και αν εγώ σου έδωσα ακόμα ένα μικρό λιθαράκι όπως λες με τα λόγια μου, αυτό με κάνει πολύ χαρουμενη!

      • Βέρα σου στέλνω τα φιλιά μου και χαιρομαι που επικοινωνήσαμε μετα από πολύ καιρό,έστω και με αυτόν τον τρόπο.Χρόνια πολλά για την γιορτή μας.

    2. Πανέμορφα λόγια από το στόμα μιας μάνας. Ένα συγκινητικό κείμενο που θα αγγίξει όλες τις μανούλες. Κορίτσια να χαίρεστε αυτή την υπέροχη μαμά. Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου.

      • Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και τα όμορφα λόγια σου. Τα λόγια μου είναι απλά και νομίζω πως είναι λόγια όλων των μανάδων που νοιάζονται για τα παιδιά τους. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανες που έχουν αυτό τον δύσκολο, αλλά και τόσο όμορφο ρόλο. Να φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους και να τα μεγαλώνουν με τον καλύτερο τρόπο που αυτές νομίζουν.

    3. Πολύ συγκινητικά τα λόγια σας Μαμά Μαρία! Να χαίρεστε τα κορίτσια σας και να σας έχει ο Θεός καλά όλους! Κι εσείς κορίτσια μου, να χαίρεστε τη γλυκιά μανούλα σας και τις οικογένειες σας! Χρόνια πολλά μανούλες! φιλιά

      • Χρόνια πολλά Μαρία μου και με πολύ ευχαρίστηση δε χομαι τις βγαλμενες από την καρδιά σου ευχές προς εμάς.Να είσαι και εσύ καλά .Ευχές στέλνω και εγώ σε εσένα και στην οικογένεια σου.

    4. Πολύ μου άρεσαν όσα γράψατε κυρία Μαρία!! Πραγματικά μιλήσατε στην καρδιά μου. Λες και άκουγα τη δική μου μαμά! Κορίτσια είστε πολύ τυχερές που έχετε μια τέτοια μαμά!!

      • Αχ αυτές οι μάνες με τα λόγια τους και τις συμβουλές τους!!! Τελικά όλες ίδιες είμαστε! Φιλιά σε εσένα και στην μανούλα σου και χρόνια μας πολλά.

    5. Υπέροχη μαμά Μαρία! Χρόνια πολλά! Πόσο όμορφο το δώρο που κάνατε στα γλυκά κορίτσια σας!!! Τα λόγια σας πλημμύρισαν και την δική μου καρδιά! Κρύβουν μέσα τόση σοφία και αγάπη! Σαν να θέλετε να μεταδώσετε το απόσταγμα της ζωής! Να είστε πάντα γερές και ευτυχισμένες και οι 3 σας!!! Να χαίρεστε η μία την άλλη και να μας χαρίζετε πάντα όμορφες εικόνες από τα ταξίδια και από τις πολύτιμες εμπειρίες σας!!! Να σας πω ένα μυστικό; Είστε Μαμά με το Μ κεφαλαίο γιατί κάνατε μία εξαιρετική δουλειά με τα 2 σας κορίτσια!!! Πραγματικά το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά!!! Σας γλυκοφιλώ και σας στέλνω όλη μου την αγάπη!

    6. Κλειώ μου είναι τόσο συγκινητικά τα λόγια σου που ένας κόμπος κάθησε στο λαιμό μου. Και αυτό το Μ το κεφάλαιο βρε παιδί μου, τι το ήθελες! Μ’ έκανες τόσο περήφανη που ψήλωσα… δέκα ποντους! Σ’ ευχαριστώ από βάθους καρδιάς και σου εύχομαι να είσαι γερή και δυνατή να μεγαλώσεις τα δύο όμορφα παιδάκια σου που μέχρι τώρα, όσο μπορώ εγώ να διακρίνω, είναι και τα δύο τους υπέροχα.

      • ‘Ερη, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Σ ευχαριστώ και εύχομαι πολύ σύντομα και εσύ να είσαι στην μεγάλη παρέα των μαμάδων.Ως μανούλα και εσύ πλέον, είμαι πολύ σίγουρη πως κάποιες ανάλογες συμβουλές θα δίνεις στα παιδιά σου, γιατί και εσύ και ο άνδρας σου έχετε πολύ καλές βάσεις ως άνθρωποι. Φιλάκια πολλά.

    7. Mαμά μου μαμάκα μου, αυτό ήταν το πιο όμορφο δώρο που θα μπορούσες να μας κάνεις! Λόγια που δεν μας είχες ξαναπεί με λέξεις αλλά μέσα από πράξεις και από τη δική σου ζωή που ήταν πάντα παράδειγμα για εμάς! Μπορεί η καθεμιά να έχουμε ακολουθήσει το δρόμο της και να ανοίξαμε τα δικά μας φτερά κρατώντας αυτά που μας ταίριαζαν από εσένα και τον μπαμπά, σίγουρα όμως οι βάσεις μας και οι ρίζες μας είναι κοντά σας! Σας ευχαριστούμε! Κάλη

    8. Το ότι μας κάνετε καθημερινά να είμαστε περήφανοι για εσάς, αυτό είναι υπεραρκετό.Να είστε πάντα καλά και ξέρουμε πως, όπως είστε τώρα, έτσι θα πορεύεστε και στη υπόλοιπη ζωή σας, γιατί έτσι μάθατε! Εξ άλλου ο σκοπός των γονέων είναι να κάνουν δυνατά τα παιδιά τους για να ανοίξουν τα φτερά τους μόνα τους και να κάνουν τη δική τους ζωή. Χρόνια πολλά Καλίτσα, χρόνια πολλά κόρη μου, χρόνια πολλά μανούλα της Μελίτας μας!

        • Με ευκαιρία της σημερινής γιορτής της μητέρας διαβάζοντας ξανά την ανάρτηση, διάβασα και το δικό σου σχόλιο @Κατερίνα Kapaword. Μπορεί να έγινε ένα χρόνο μετά από το 2016 και εγώ να σε απαντώ ένα χρόνο μετά δηλ. το 2018 αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί σημασία και αξία έχουν μόνο τα δικά σου συγχαρητήρια και φυσικά οι δικές μου ευχαριστίες για τα καλά σου λόγια. Οι ευχές για την μάνα είναι διαχρονικές και τις αξίζουν κάθε στιγμή. Σ ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα και για εσένα οικογενειακά και επαγγελματικά. Μη ξεχάσω να σου πω πως είμαι πολύ ευτυχής που σε γνώρισα, που γνώρισα έναν άνθρωπο με ευγένεια, αξίες και επίπεδο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης