ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη

    Το ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας θα μας μείνει αξέχαστο! Είναι μια πόλη με πολλά ρωμαϊκά μνημεία και το σπουδαιότερο στολίδι της είναι το αμφιθέατρό της, που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μια πόλη χτισμένη σε έναν όμορφο κόλπο της Κροατίας, στο βόρειο άκρο της Αδριατικής θάλασσας, στην Ίστρια, που σήμερα έχει περίπου 60.000 κατοίκους. Η Κροατία είναι εντυπωσιακά όμορφη, τόσο στις παραθαλάσσιες πόλεις της, με τις απόκρημνες δαντελωτές παραλίες της, όσο και στις πόλεις της ενδοχώρας, με αποκορύφωμα την ομορφιά του Εθνικού Δρυμού των Λιμνών Πλίτβιτσε για τον οποίο δρυμό έχω κάνει μια ιδιαίτερη  ανάρτηση στο Ανθομέλι. (Πατήστε επάνω στα μπλε γράμματα για να τη διαβάσετε και να μεταφερθείτε νοερά εκεί).

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Αμφιθέατρο.
    Το ρωμαικό αμφιθέατρο στην Πούλα, ένα αθάνατο μνημείο που κοσμεί την πόλη

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας

    Μέσα στο μυαλό μου για πολλές μέρες «έπαιζαν» πολλές πόλεις, ώστε να επιλέξω μία, για τη νέα μου ταξιδιωτική ανάρτηση. Ποια να είναι; Από ποιο ταξίδι μου; Τι έχει να επιδείξει; Έχει τουριστικό ενδιαφέρον; Πολλές οι επιλογές μου, όμως στο τέλος κέρδισε η Πούλα της Κροατίας, αυτή η πόλη με τα θαυμάσια μνημεία της ρωμαϊκής περιόδου και με το αμφιθέατρο που αποτελεί και το σύμβολο – στολίδι της πόλης. Από την πρώτη ματιά αυτή η πόλη μας μάγεψε, όπως επίσης και ολόκληρη η χώρα.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Αρένα
    Η Πούλα της Κροατίας εντυπωσιάζει με τα ρωμαικά της αξιοθέατα όσους αγαπούν την ιστορία.

    Η Πούλα ήταν γνωστή από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ήταν ρωμαϊκή επαρχία και μια από τις σημαντικότερες πόλεις εκείνης της εποχής, απ’ όπου και τα ρωμαϊκά μνημεία της. Πολλά χρόνια μετά, κατά τον 6ο και 7ο αι. έγινε βάση του βυζαντινού στρατού και πέρασε και πάλι μια περίοδο ακμής. Το 1334 την πήραν οι Βενετοί και το 1856 έγινε ναύσταθμος του αυστριακού στόλου όταν ανήκε στην Αυστροουγγαρία. Σήμερα είναι μια από τις σημαντικότερες βάσεις της Κροατίας.

    Χάρτης

    Διαμονή σε Camping της Κροατίας

    Όταν επισκεφθήκαμε την Πούλα ήταν Αύγουστος. Διαλέξαμε ως διαμονή μας ένα κάμπινγκ, λίγο έξω από την πόλη.  Ήταν το κάμπινγκ Stoja. Μας άρεσε πάρα πολύ η διαμονή μας σε αυτό το κάμπινγκ, ήταν παραθαλάσσιο, μεγάλο και άνετο.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. κάμπινγκ Stoja
    Κάμπινγκ Stoja στηνν Πούλα της Κροατίας
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. κάμπινγκ Stoja
    Ξεκούραση, λίγο πριν το μπουρίνι. Ποιός να το περίμενε πως σε λίγο θα γινόταν ο χαμός!

    Κάτω από τα ψηλά δέντρα και στη μεγάλη τους σκιά, δεκάδες τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα αλλά και σκηνές αποζητούσαν λίγη χαλάρωση και δροσιά. Αν και δεν χρειαζόμασταν τις μέρες που ήμασταν εκεί, γιατί οι μέρες ήταν βροχερές. Ο ήλιος έπαιζε κρυφτό με τα σύννεφα και εκεί που λέγαμε πως θα βγει ο ήλιος, έπεφτε μια δυνατή μπόρα που μας ξάφνιαζε. Τις ηλιόλουστες ώρες πολλοί κάνανε το κολύμπι τους σε μια πολύ καθαρή θάλασσα, όμως με λίγη αμμουδιά και πολλά βράχια.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. κάμπινγκ Stoja
    Όμως ο ήλιος βγήκε και πάλι! Το κάμπινγκ Stojia διαθέτει και ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της διαμονής σας.
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Οι αμμώδεις παραλίες στην περιοχή είναι δυσεύρετες.
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Η θάλασσα όμως είναι πεντακάθαρη. Είναι και αυτός ένας τρόπος να μη γαμίζει κανείς με κόκκους άμμου!

    Διαμονή στην πόλη



    Booking.com

    Το καλωσόρισμά μας στην πόλη και μόλις είπαμε να ευχαριστηθούμε το κάμπινγκ, ήταν ένα ξαφνικό μπουρίνι που έφερε τα πάνω κάτω. Ο θυελλώδης αέρας και η δυνατή βροχή μας αποσυντόνισε και μόλις είχαμε προλάβει να απλωθούμε στις πολυθρόνες μας. Είχε όμως κι αυτό την ομορφιά του, γιατί μας δρόσισε και έκανε τη βόλτα μας αργότερα στην πόλη ακόμη πιο άνετη. Η θερμοκρασία εκείνες τις μέρες αν και ήταν Αύγουστος ήταν περίπου το μεσημέρι 28οC.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Η ηρεμία της θάλασσας μετά το μπουρίνι κατά το ηλιοβασίλεμα!

    Απολαύσαμε ένα ωραίο γεύμα και μετά από την ξεκούρασή μας και αφού είχε σταματήσει η μπόρα, είπαμε να πάμε μια απογευματινοβραδυνή βόλτα στην Πούλα. Το λεωφορείο της γραμμής είχε την αφετηρία του  έξω από το κάμπινγκ και αυτό μας διευκόλυνε στην μετακίνησή μας. Ο καιρός είχε καλυτερέψει και η ατμόσφαιρα είχε εκείνη την ηρεμία μετά από την καταιγίδα. Μπορώ να πω κιόλας, πως μας έφτιαξε τη διάθεση ακόμη περισσότερο.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Μαγευτικό τοπίο έξω από το κάμπινγκ Stoja μετά την καταιγίδα.

    Ξενάγηση στην Πούλα της Κροατίας

    Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Πούλα

    Αποφασίσαμε να επισκεφθούμε πρώτα το ξακουστό αμφιθέατρο της πόλης, πριν ακόμη σκοτεινιάσει, ώστε να το απολαύσουμε και να βγάλουμε τις φωτογραφίες μας. Πήραμε τον παραλιακό δρόμο, έναν δρόμο μεγάλο και όμορφο και απολαύσαμε καταρχήν τη βόλτα μας στο λιμάνι που ήταν γεμάτο με μικρά και μεγάλα πλοία.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Το λιμάνι της Πούλα ήταν γεμάτο από ιστιοφόρα, αλλά και μεγάλα και μικρά πλοία.

    Στη συνέχεια ο δρόμος αυτός μας οδήγησε στην αρένα. Η πόλη είναι γνωστή για τα ρωμαϊκά μνημεία που έχει, αλλά περισσότερο είναι περήφανη για το επιβλητικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την αρένα όπως το λένε οι κάτοικοι της πόλης. Tι να πω γι αυτό που αντικρίσαμε! Μπροστά μας έστεκε η αρένα, επιβλητική, θεόρατη, ογκώδης, να μας συνεπαίρνει και να μας γοητεύει από την πρώτη ματιά. Ευτυχώς για την πόλη της Πούλα είχαν αποτύχει οι προσπάθειες των Ιταλών στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο να το δυαλύσουν και να το μεταφέρουν στην Ιταλία, λόγω μεγάλου κόστους. Έτσι διασώθηκε και τώρα είναι το κόσμημα της πόλης! Δυστυχώς ήταν κλειστή η είσοδος για να την επισκεφθούμε στο εσωτερικό της, αλλά και από έξω ήταν μαγευτική. Απλώς αρκεστήκαμε να κάνουμε βόλτα στο υπέροχο πάρκο που την περιβάλλει και να τη θαυμάσουμε.  

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Αρένα.
    Όταν άρχιζε να πέφτει το βράδυ το διάσημο αμφιθέατρο της Πούλα φωτίστηκε και έγινε υπερθέαμα

    Το αμφιθέατρο της Πούλα ανακηρύχθηκε από την UNESCO  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και σήμερα μόνο έξι ρωμαϊκά αμφιθέατρα στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν με το μέγεθός του.

    Η Αρένα κατασκευάστηκε το 79 μ.X. περίπου την ίδια εποχή με το Κολοσσαίο της Ρώμης και χωρούσε 23.000 θεατές. Παρέμεινε ανέπαφο μέχρι τον 15ο αιώνα και καταστράφηκε εν μέρει όταν πήραν ογκόλιθους για να κατασκευάσουν το κάστρο τους. Στη συνέχεια αναστηλώθηκε και σήμερα έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων. Κάποτε στο αμφιθέατρο λάμβαναν χώρα μονομαχίες και αγώνες με άγρια θηρία, όμως σήμερα χρησιμοποιείται για θεατρικές παραστάσεις, για το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης και για το φεστιβάλ όπερας, όλο το καλοκαίρι.

    Διαβάστε ακόμα μια ανάρτηση στο Ανθομέλι για την όμορφη πόλη της Κροατίας, το Ρόβινι: ‘Ένα ταξίδι στο Ρόβινι της Κροατίας

    Πούλα, στην παλιά πόλη

    Η Αψίδα των Σεργίων

    Από την αρένα ο δρόμος μας έβγαλε στην παλιά πόλη, που στην είσοδό της δεσπόζει ένα ακόμη ρωμαϊκό μνημείο, η Αψίδα των Σεργίων. Η ιστορία λέει, πως χτίστηκε από την Σάλβια Πόστουμα Σέργια, τον 1ο αιώνα π.Χ., για να τιμήσει τους τρεις αδελφούς της που κατείχαν σημαντικές θέσεις στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

    Μας έκαναν εντύπωση τα κορινθιακά κιονόκρανα, καθώς και το μέγεθος της αψίδας που βρίσκεται στην αρχή του ιστορικού κέντρου της Πούλα.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Η αψίδα των Σεργίων.
    Η Αψίδα των Σεργίων στην Πούλα

    Bar Uliks (Οδυσσέας)

    Δίπλα στην πύλη-είσοδο της παλιάς πόλης, βρίσκεται ένα μπαρ που ονομάζεται Uliks (Οδυσσέας) και στο μικρό μπαλκονάκι του βρίσκεται και το χάλκινο άγαλμα του συγγραφέα Τζέιμς  Τζόυς, που έζησε στην πόλη το 1904.Εντυπωσιάστηκα πολύ όταν διάβασα για το έργο του που συνδέεται και με την ελληνική αρχαία ιστορία. Διαβάστε και εσείς παρακάτω.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Τζειμς Τζόυς
    Ο Τζέιμς Τζόυς διάσημος συγγραφέας με το δημοφιλές έργο του ‘ Οδυσσέας”

    O Τζέϊμς Τζόυς ήταν Ιρλανδός συγγραφέας και ποιητής. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους  της σύγχρονης  παγκόσμιας  λογοτεχνίας  του 20ου αιώνα. Το δημοφιλέστερο έργο του Τζόυς είναι «Ο Οδυσσέας». Το έργο αποτελείται από 18 κεφάλαια, μέσα στα οποία ο Τζόυς περιγράφει μια μέρα από την ζωή του κεντρικού ήρωα. Κάθε κεφάλαιο του έργου του συνδέεται και με ένα κεφάλαιο της Οδύσσειας του Ομήρου.

    O Ναός της Ρώμης και του Αυγούστου

    Οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο και η παλιά πόλη να σφύζει από ζωή. Ανακατευτήκαμε και εμείς ανάμεσα στους τουρίστες, περιδιαβαίνοντας την πόλη, περπατώντας μέσα στους στενούς και μικρούς δρόμους της, μπαινοβγαίνοντας στα μαγαζιά, ώσπου φτάσαμε σε μια μεγάλη πλατεία, που και εδώ δέσποζε ένα ακόμη στολίδι της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Ήταν ο ναός της Ρώμης και του Αυγούστου. Χτίστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο και είναι ένα ναός λιτός και απλός, όμως τόσο υπέροχος!

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. ναός της Ρώμης και του Αύγουστου.
    Ο Ναός της Ρώμης και του Αυγούστου στην Πούλα

    Η ιστορία του Ναού της Ρώμης και του Αυγούστου

    Κατά την ιστορία, η προσπάθεια του Οκταβιανού, αυτοκράτορα της Ρώμης το 31 π. Χ., μετά τη μεγάλη νίκη του με τον Μάρκο Αυρήλιο, να επαναφέρει παλιά ήθη και έθιμα δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμενε. Έτσι, θέλοντας να ενώσει όλους τους κατοίκους της αυτοκρατορίας, καθιέρωσε την λατρεία της κρατικής εξουσίας. Επέβαλε τη λατρεία της θεάς Ρώμης και του ίδιου του Αυγούστου. Οι ναοί ήταν κυκλικοί ή τετράγωνοι και είχαν στο κέντρο τους, είτε το άγαλμα του Αυγούστου, είτε έναν βωμό. Ένας τέτοιος ναός κυκλικός ναός είχε κτιστεί και στην Ακρόπολη των Αθηνών, μπροστά από τον Παρθενώνα

    Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πούλα

    Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει μια εξαιρετική συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που βρέθηκαν σε όλη την περιοχή της χερσονήσου Ίστρια. Η συλλογή του Μουσείου ξεκίνησε από το 1802, με ευρήματα από το Ναό της Ρώμης και Αυγούστου. Το μουσείο με τη σημερινή του μορφή άνοιξε το 1949 και περιλαμβάνει αρχαιολογικούς θησαυρούς από την προϊστορία μέχρι και το Μεσαίωνα.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Παλιά πόλη
    Στα στενά δρομάκια της Πούλα

    Βόλτα και φαγητό στην Παλιά Πόλη της Πούλα

    Είναι όμορφα να περιδιαβαίνεις στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και το απολαύσαμε πραγματικά. Τα καφέ και οι πλατείες ήταν γεμάτες με κόσμο και όλοι απολαμβάναμε την όμορφη ώρα του δειλινού που έδινε σε όλη την πόλη ένα ιδιαίτερο χρώμα. Τα χρωματιστά σπίτια ήταν ψηλά με 3-4 ορόφους, αλλά δυστυχώς δεν ήταν και πολύ καλοδιατηρημένα. Όμως η γραφική ομορφιά τους έτσι όπως περπατούσαμε στα στενά δρομάκια ήταν μεγάλη.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Παλιά πόλη
    Το εστιατόριο που διαλέξαμε για φαγητό ξέπέρασε τις προσδοκίες της πείνας μας!

    Εκεί που δεν το περιμέναμε ξαφνικά βλέπαμε τραπεζάκια έξω και στη μέση του δρόμου. Οι κάτοικοι έχουν εκμεταλευτεί κάθε σπιθαμή γης μέσα στην παλιά πόλη για να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες με τον καλύτερο και πιο ιδιαίτερο τρόπο. Δεν χάσαμε και εμείς την ευκαιρία και δειπνήσαμε σε ένα από αυτά τα όμορφα εστιατόρια της πόλης. Τα πιάτα για τα οποία φημίζεται η Πούλα είναι η σούπα μανέστρα με μπέικον και σκόρδο, ριζότο με μελάνι σουπιάς και φυσικά μανιτάρια τρούφες

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Παλιά πόλη
    Τα περισσότερα στενά σοκάκια στην Πούλα έχουν αντί για δρόμο σκαλοπάτια!

    Το βράδυ μας βρήκε ακόμη να περπατάμε, χαζεύοντας και απολαμβάνοντας την κάθε γωνιά της πόλης. Το αμφιθέατρο το βράδυ πήρε άλλη διάσταση με τον φωτισμό και έγινε πιο γοητευτικό ακόμη, όπως επίσης και ολόκληρη η πόλη. 

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Αρένα.
    Λεπτομέρεια του αμφιθέατρου της Πούλα στην Κροατία
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Αρένα
    Υπέροχη νυκτερινή λήψη της αρένας με φλας!
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Όταν οι δρόμοι άρχιζαν να αδειάζουν στην πόλη.

    Επισκεφθείτε με το Ανθομέλι τις λίμνες Πλίτβιτσε στον Εθνικό Δρυμό της Κροατίας: Οι λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία

    Ξενάγηση στην Πούλα με ένα hop on hop off bus

    Info: Την Πούλα μπορείτε να την γνωρίσετε και μια ξενάγηση με Hop On Hop Off λεωφορείο. Μπορείτε να κατεβείτε σε οποια στάση θέλετε και να ανεβείτε αργότερα στο επόμενο λεωφορείο που θα περάσει. Οι στάσεις είναι μπροστά στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Hop on - hop off bus
    Με ένα hop on-Hop off μπορείτε να ξεναγηθείτε στην Πούλα χωρίς κούραση σε όλα τα αξιοθέατά της και να την γνωρίσετε πολύ καλά

    Πούλα, η νέα πόλη

    Την άλλη μέρα το πρωί είπαμε να δούμε και την νέα πόλη της Πούλα. Είναι μια όμορφη πόλη με τις πολυκατοικίες της και τα μοντέρνα κτίρiα να δένουν αρμονικά ανάμεσα στα παλαιά. 

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη 32
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Η νέα πόλη της Πούλα στην Κροατία
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη
    Μοντέρνα κτίρια στην Πούλα της Κροατίας

    Βρεθήκαμε κατά σύμπτωση σε μια λαϊκή αγορά με τις πραμάτειες της και το ιδιαίτερο χρώμα της, αλλά και σε μια στεγασμένη αγορά με όλα τα καλούδια και με τα πολλά ψαράδικα της. Η Πούλα φημίζεται για την αλιεία της.

    Πρωτότυπες ιδέες κατά τη διαμονή σας στην Πούλα

    • Half-Day Kayak, Cliff, and Cave Tour
    • Sunset Cruise with Dolphin Watching
    • Stand-Up Paddleboard Yoga Classes at Morning & Sunset
    • Plitvice Lakes Full-Day Guided Tour

    Medulin

    Το απογευματάκι, αποφασίσαμε να μη χάσουμε την ευκαιρία να  επισκεφθούμε ένα καλοκαιρινό θέρετρο, το Medulin, 10 χιλιόμετρα νότια της Πούλα, για το οποίο είχαμε ακούσει πολλά και καλά λόγια. Ένα μικρό παραθεριστικό χωριό είναι με 3000 περίπου κατοίκους, όμως τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του αυξάνεται πάνω από 10.000 λόγω των τουριστών που έρχονται για τα κάμπινγκ, τις παραλίες και την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή του. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από ένα λιμάνι και η οικονομία του βασίζεται κυρίως στον τουρισμό.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Βόλτα στο λιμανάκι του Medulin
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Για να θυμόμαστε τις όμορφες μέρες που περάσαμε στην Κροατία

    Αυτή την μεγάλη πληθώρα τουριστών είδαμε και εμείς όταν βρεθήκαμε εκεί το βραδάκι. Ανάμεσά τους περάσαμε και εμείς ένα ωραίο βράδυ που τα είχε όλα. Βόλτα, φαγητό, διασκέδαση, χρώμα, ζωντάνια, ηρεμία, ξεγνοιασιά…

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Δεκάδες τουρίστες απολάμβαναν το όμορφο καλοκαιρινό βράδυ στα μπαράκια του Medulin της Κροατίας
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Ο καλλιτέχνης επί του έργου στην παραλία του Medulin

    Το Medulin έχει έντονη νυκτερινή ζωή λόγω των επισκεπτών του. Εμείς βέβαια δεν ήμαστε ξενύχτηδες, είχαμε και στο μυαλό μας πως έπρεπε να επιστρέψουμε στην Πούλα με το 50ράκι μας και γιαυτό αρκεστήκαμε σε μια ωραία ρομαντική βόλτα κατά μήκος του λιμανιού και στο μεγάλο λούνα παρκ, τη χαρά των μικρών και μεγάλων.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Η χορεύτρια στο λούνα παρκ του Medulin τράβηξε με τα χρώματά της τα φλας των φωτογράφων!
    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Και αυτό ήταν ένα από τα πολύ όμορφα φωταγωγημένα παιχνίδια του λούνα παρκ στο Medulin της Κροατίας.

    Το Medulin δεν μπορέσαμε να το εξερευνήσουμε όπως θα θέλαμε. Πιστεύω όμως πως όποιοι είναι τυχεροί και παραθερίζουν εκεί το καλοκαίρι, οι διακοπές τους θα είναι μαγευτικές. Έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες με πολύ καθαρά νερά, άφθονο ψάρι και νησάκια στον κόλπο της που μπορούν οι επισκέπτες του να κάνουν και απολαυστικές εκδρομές.

    Ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας, μια πανέμορφη πόλη. Medulin
    Ηλιοβασίλεμα στο μικρό λιμανάκι του Madulin

    Επιστρέψαμε σχεδόν μεσάνυκτα στο κάμπινγκ και την άλλη μέρα αποχωριστήκαμε την Πούλα με τις καλύτερες εντυπώσεις να είναι χαραγμένες στο μυαλό μας. Δώσαμε μάλιστα την υπόσχεση στον εαυτό μας να επισκεφθούμε ξανά αυτήν την τόσο γοητευτική και ήρεμη πόλη. Δεν ξέρω αν θα μας δοθεί και πάλι η ευκαιρία να κρατήσουμε την υπόσχεσή μας, αλλά ένα είναι σίγουρο πως θα είναι από τις πόλεις που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Τα γραφικά πλακόστρωτα στενά δρομάκια της παλιά πόλης και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της μας μάγεψαν. Τα δυο αυτά στοιχεία μαζί με το ιστορικό παρελθόν της πόλης την καθιστούν ως έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

    Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το ταξίδι στην Πούλα της Κροατίας!

    Διαβάστε εδώ για τον Εθνικό Δρυμό των Λιμνών Πλίτβιτσε στην Κροατία. Που θα διανυκτερεύσετε στις λίμνες, αλλά και στο οδικό σας ταξίδι από την Ελλάδα μέσω Σερβίας : Οι λίμνες Πλίτβιτσε στην Κροατία


    Περισσότερα ταξίδια από το Ανθομέλι μπορείτε να δείτε στην κατηγορία Ταξίδια

    μαμά Μαρία

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    mama Maria
    mama Maria
    Γεια σας! Είμαι η Μαρία, μητέρα της Κατερίνας και της Κάλης Εδώ και και χρόνια ταξιδεύουμε με το σύζυγό μου σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα με το αυτοκινούμενό μας. Έχουμε επισκεφθεί μεγάλες και μικρές πόλεις, χωριά απόμερα και χωριά διάσημα, έχουμε γνωρίσει αξιοθέατα και μνημεία που δεν θα μπορούσαμε να τα γνωρίσουμε με διαφορετικό τρόπο. Τις ταξιδιωτικές αυτές εμπειρίες, πλαισιωμένες με δικές μας φωτογραφίες, ιστορικά στοιχεία και εξτρά πληροφορίες τις γράφω με το όνομα μαμά Μαρία και θα τις βρείτε στην κατηγορία ΤΑΞΙΔΙΑ του blog anthomeli

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μαμά μου όπως πάντα με μάγεψες και με ταξίδεψες! Για ακόμη μία φορά θέλω να φύγω διακοπές… χθες! Ε μα ποια τι θα γίνει θα μας ξεσηκώνεις κάθε φορά που γράφεις! Και όχι τίποτα άλλο αλλά για να φύγω πρέπει να έρθεις εσύ εδώ, χεχε! Ομορφη πόλη και όπως μου αρέσουν… μίξη παλαιού με νέο. Περιμένουμε με αγωνία της επόμενη ανάρτησή σου! Κάλη

      • Σ ευχαριστώ πολύ που λες πως κάθε φορά που με διαβάζεις θέλεις να πας ταξιδι.Αυτό σημαίνει πως βάζω ένα μικρό λιθαράκι στις επιθυμίες σας και σας κάνω να ονειρεύεστε.

      • Ζήνα,θα ήθελα να έρχεσαι κάθε φορά στις αναρτήσεις των ταξιδιών μας και έτσι είμαι σίγουρη πως θα αισθάνεσαι πολλές φορές τυχερή.Και εγώ αν και έχω ταξιδέψει σε πολλές πόλεις στο εξωτερικό, όταν διαβάζω ένα ταξίδι από κάποιον άλλο.ενθουσιάζομα και ταξιδεύω μαζί του.Όσο για το Ιταλία νομίζω πως είναι λάθος πληκτρολογίου.ΗΠουλα είναι πόλη της Κροατίας.

      • Σου στέλνω τις ευχαριστίες του μπαμπα Χρήστου που είναι ο φωτογράφος των ταξιδιών μας και δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι αθέατος.Αλλά έχω να πω πως κείμενο χωρίς ομορφες φωτογραφίες ,θα ήταν φαγητό χωρίς αλάτι.

    2. Ασπασία, είναι η πρώτη φορα που συνομιλώ μαζί σου και χαιρομαι γιαυτο, γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα για σένα.Σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου και σου προτείνω να πας στην Κροατία γιατί πραγματικά είναι μια όμορφη χωρα.Εγω θα κάνω και άλλες δύο αναρτησεις για την Κροατία ,οπότε θα έχεις την ευκαιρία να την γνωρίσεις περισσότερο.

    3. Την προηγούμενη φορά με κάνατε να αγαπήσω την Γερμανία με το παραμυθένιο χωριό στο οποίο μας ταξιδέψατε, τώρα με κάνατε να αγαπήσω την Κροατία. Τελικά παντού υπάρχει ομορφιά αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να την δεις!

    4. Κυρία Μαρία, έχουμε ξανασυνομιλήσει 🙂 Στο οδοιπορικό σας στη Βενετία 🙂
      Τα φιλιά μου στην Κάλη και στην Κατερίνα που σας έχουν πει καλά λόγια για εμένα :*
      Αναμένω λοιπόν τη συνέχεια του οδοιπορικού σας στην Κροατία, ώστε να αποκομίσω ολοκληρωμένη εικόνα για τη χώρα 🙂
      Την καλημέρα μου!

      Ασπασία

      • Ασπασία ζητάω ταπεινά συ γνώμη,αλλά εγώ σε ξέρω με το όνομα σου και όχι με το μπλογκ όνομα……Στην ανάρτηση της Βενετίας κοινοποιησες με άλλο όνομα και μπερδεύτηκα! Δεν πειράζει όμως,έτσι σε έμαθα καλύτερα.Φιλάκια πολλά.

    5. Αυτό μου με ενθουσιάζει στις αναρτήσεις σου είναι ότι μαθαίνω για τον κόσμο! Γίνομαι παιδί και μαθαίνω και πάλι και μέσα από τις φωτογραφίες και κυρίως το κείμενό σου είναι σαν να έχω επισκεφτεί τις πόλεις αυτές! Προσωπικά μου αρέσει που περιλαμβάνεις και κάποια ιστορικά στοιχεία. Το κάνεις με τέτοιον τρόπο που δεν κουράζει καθόλου ενώ αντίθετα μορφώνει! Σίγουρα… τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πραγματική επίσκεψη σε αυτές όμως έχεις έναν τρόπο να μας ξεσηκώνεις και να θέλουμε να ετοιμάσουμε ΤΩΡΑ βαλίτσες!

      • Οι βαλίτσες είναι εύκολο να ετοιμαστούν,έχουμε ειδικότητα,η διάθεση υπάρχειο ,ο χρόνος είναι πρόβλημα,αλλά θα το λύσουμε,χρηματα θέλουμε και την Μαμά Μαρία για τα παιδιά.Πολλά θέλουμε?

    6. Αχ τι θα γίνει καλέ; Πώς μας ξεσηκώνετε έτσι; Δεν μας λυπάστε; Πόσο όμορφες και επιμορφωτικές είναι οι αναρτήσεις σας! Έχω πρόταση κορίτσια! Θα φτιάξετε ένα χάρτη με τα μέρη για τα οποία η μαμά Μαρία έχει κάνει ανάρτηση! Οπότε θα το έχουμε σαν οδηγό να ανατρέχουμε! Και όχι μόνο! Όταν τα παιδιά μας θα κάνουν Γεωγραφία στο σχολείο, τσουπ θα ανοίγουμε τις αναρτήσεις και θα μαθαίνουν κάτι παραπάνω!
      Σας εύχομαι ακόμα πολλά πολλά ταξίδια!!!

    7. Κλειώ για μια ακόμα μη φορά με ενθουσιασες με την ιδέα σου. Τα ακούει και η Κατερίνα και δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει!Θα μας βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπουτσι ώστε να το πράγμαματοποιησει. χα χα

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης