ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χτενίσματα για κορίτσια με ίσια μαλλιά

    Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Σήμερα αν και εθνική εορτή εμείς αποφασίσαμε να ξεσηκώσουμε τις κοριτσομάνες και φυσικά τις όμορφες κόρες τους. Ποιος είναι ο πόνος της σγουρομάλλας; Να έχει ίσια μαλλιά! Ποιος είναι ο πόνος του κοριτσιού με τα εντελώς ίσια μαλλιά; Να τα κάνει σγουρά! Η κόρη μου ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Όσο κι αν προσπάθησα, σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις γάμων και βαπτίσεων, να τις τα σγουραίνω με μασιά δεν τα κατάφερα! Είναι τόσο ίσια που μετά από λίγο χάνεται ο κυματισμός τους. Ο άλλος τρόπος που δοκίμασα ήταν τα πλεξουδάκια. Ήταν όμως αρκετά χρονοβόρο οπότε δεν το κάναμε συχνά. Η αλήθεια είναι κι ότι το αποτέλεσμα δεν την ενθουσίαζε και τόσο! Για άλλη μια φορά με έσωσε το pinterest όπου βρήκα πολλές ιδέες για χτενίσματα για κορίτσια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τον δικό μας τρόπο για να σγουραίνουν τα μαλλιά χωρίς χρήση αφρού (σίγουρα θα βοηθούσε περισσότερο αλλά ήθελα να το αποφύγω). Η διαδικασία εύκολη και το τελικό αποτέλεσμα κρατάει περισσότερο από 2 μέρες!
    xtenismata_gia_koritsia_5

    Λούζουμε τα μαλλιά, τα χτενίζουμε και τα στεγνώνουμε κανονικά. Δεν τα αφήνουμε νωπά! Παίρνουμε μία τούφα μαλλιών και την τυλίγουμε γύρω γύρω, κρατώντας από το κάτω άκρο τους σχηματίζοντας ένα “σκουλικάκι”. Τυλίγοντας δημιουργείται ένας μίνι κότσος σαν σαλιγκάρι. Με ένα λαστιχάκι δένουμε το κοτσάκι ώστε να σταθεροποιηθεί στο κεφάλι και να μην κρέμεται.

    Tip: Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο αν δεν τυλίξουμε τον κότσο πολύ κοντά στην ρίζα.

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα μαλλιά. με τα μαλλιά της δικής μου κόρης φτιάξαμε γίνανε 2 σειρές κότσων από 5 κότσους η κάθε μια αλλά το πως θα χωριστούν εξαρτάται από τα μαλλιά (αν είναι ήδη λίγο σπαστά, αν είναι χοντρή η τρίχα, αν είναι πολύ μακριά κλπ). 

    Εμείς συνήθως τα αφήνουμε όλο το βράδυ αλλά μπορείτε να τα αφήσετε και μισή μέρα. xtenismata_gia_koritsia_4

    Βγάζουμε τα λαστιχάκια και απαλά ξετυλίγουμε τα “σκουλικάκια”. Αν δεν θέλουμε πολύ έντονο αποτέλεσμα (σιγά μη δεχτεί η δικιά μου) χτενίζουμε με μια πολύ αραιή χτένα ή με τα δάχτυλά μας.xtenismata_gia_koritsia

    Δοκιμάστε το και στα δικά σας μαλλιά. Είναι τόσο εύκολο που δεν χρειάζεται να “πιάνει” το χέρι σας!xtenismata_gia_koritsia_2

    Όταν ήμουν μικρή, επειδή είχα κοντά μαλλιά, που δεν μπορούσα ποτέ να μακρύνω, είχα άχτι με της αδερφής μου, της Κάλης. Αυτή όμως δεν ήθελε να της τα πειράζω! Μεγάλος καημός μου! Μια μέρα που έλειπε η μαμά την έπεισα να της τα κάνω σγουρά με κάτι ρολά που χρησιμοποιούσε η μαμά μας. Τα συγκεκριμένα έμοιαζαν με βούρτσες σαν αυτές που κάνουμε πιστολάκι και στερεώνονταν στα μαλλιά χωρίς τσιμπιδάκια. Εύκολο σκέφτηκα… το ‘χω! Έλα όμως που όταν πήγαμε να τα ξετυλίξουμε μπερδεύτηκαν και δεν έβγαιναν με τίποτε! Κλάμα η μικρή, μαλώματα η γιαγιά για το τι έκανα στο παιδί, άγχος εγώ για το τι θα πω στη μαμά μιας και η μόνη λύση έμοιαζε να είναι το κόψιμο των μαλλιών από τι ρίζα! Γελάω τώρα που τα γράφω αλλά τότε…! Ευτυχώς όταν γύρισε η μαμά κατάφερε να τα ξεμπερδέψει αλλά από τότε τελείωσε και η καριέρα μου ως κομμώτρια! 

    Βέβαια με την κόρη μου βλέπω πως έχω ελπίδες ακόμη! Εντάξει δεν είναι το αποτέλεσμα και επαγγελματικό αλλά όσο για να είναι το παιδί μου περιποιημένο αλλά και ικανοποιημένο τα καταφέρνω αρκετά καλά! 

    Κι άλλα εύκολα και καθημερινά χτενίσματα για κορίτσια

    Σίγουρα τις μέρες που έχουνε σχολείο τα παιδιά δεν υπάρχει πολύς χρόνος για καλλωπισμούς λίγο πριν φύγουμε από το σπίτι. Ειδικά όταν η μαμά εργάζεται και φεύγει νωρίς, οπότε τα πάει ο μπαμπάς στο σχολείο ή όταν φεύγει κι εκείνη την ίδια ώρα με εκείνα, οπότε πρέπει να προλάβει να ετοιμαστεί. Στην περίπτωσή μας, επειδή δουλεύω απογευματινές ώρες, υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος. Όχι πάντα βέβαια! Κάποιες μέρες, όμως, που τα παιδιά ξυπνάνε αμέσως και ετοιμάζονται γρήγορα, η κόρη μου μου ζητάει να της μαζέψω τα μαλλιά.  Κι επειδή εδώ κι ένα χρόνο άρχισε να τα μακραίνει θέλει πολύ να κάνει κάτι ξεχωριστό κάθε φορά. Είναι και σε ηλικία βλέπετε που αρχίζει και φροντίζει ιδιαίτερα τον εαυτό της!

     

    xtenismata_gia_koritsia_7
    1)Τρεις πλεξούδες που πλέκονται σε μία δημιουργούν ένα ωραίο στεφάνι. 2) Μια απλή αλογοουρά μπορεί να γίνει πιο εντυπωσιακή με αν πάρουμε μια τούφα της, την κάνουμε πλεξούδα και την τυλίξουμε γύρω από το λαστιχάκι.  2) Δυο κοτσιδάκια μπορούν να γίνουν πλεξούδα ψαροκόκαλο!
    xtenismata_gia koritsia
    1) Στις δύο φωτογραφίες αριστερά: Φτιάχνουμε μια αλογοουρά χαμηλά στον αυχένα. Κάνουμε ένα άνοιγμα στα μαλλιά λίγο πιο πάνω από το λαστιχάκι και περνάμε όλη την αλογοουρά μέσα από το άνοιγμα προς τα κάτω. Αν θέλουμε τα μαλλιά που είναι προς τα κάτω τα κάνουμε πλεξούδα.  2) Φωτογραφία στα δεξιά. Αλογοουρά που πλέχτηκε σε ψαροκόκαλο. Το αποτέλεσμα αλλάζει αν τραβήξουμε λίγο τα πλαϊνά του. 

    Περισσότερες ιδέες μπορείτε να δείτε και στον πίνακά μου στο pinterest

    Ελπίζω να σας έδωσα λίγη έμπνευση! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Εντάξει, τα τελευταία χτενίσματα είναι υπερπαραγωγή! Υπέροχα! Είναι ο μεγάλος μου καημός το μαλλί, δεν πιάνουν τα χέρια μου ούτε τσιμπιδάκι για να βάλω! Κι έχω και ίδια μαλλιά με την κορούλα σου, ποτέ δεν μπορούσα να τα σγουρύνω. Τα έφτιαχνα κι εγώ σκουληκάκια με τον ίδιο τρόπο για καιρό, μέχρι που πριν λίγες εβδομάδες τα έκανα περμαναντ (ναι, τέτοιο καημό να γίνω σγουρομάλλα!) και τα έχω λατρέψει!
      Αθηνά
      Craftaholic,gr

    2. Ούτε καν θυμάμαι το περιστατικό, αλλά φαντάζομαι το τι πέρασες,με την Καλή να κλαιει και εσύ να σκέφτεσαι ότι μπορει της κόψουμε και τα μαλλια της.Πάντως γέλασα πολυ!Όσο για τα χτενίσματα, με εξέπληξες.Η πρόοδος σου είναι καταπληκτική!!!!

    3. Τελεια τα χτενισματα σας. Εμεις έχουμε μερικα χρονακια μπροστά μας μεχρι να με αφησει να της τα κανω κατι. Ασε που ειναι ακομα τα βρεφηκα της μαλλια και ειναι τοσο μαλακα που δεν μπορω ουτε κοτσο να τα πιασω. Γλιστρανε. Δεν τα εχουμε κοψει ποτε βλεπεις. Θα τα δοκιμασω το καλοκαιρι στην ανιψια ομως. Πολυ καλημέρα σας.
      Αθανασια

    4. Εγώ έχω καημό με της Ζωής τα μαλλιά που δεν λένε να μακρύνουν με τίποτα!!!! Τώρα της τα έκανα καρέ μήπως και δυναμώσουν!!! Μόλις όμως μεγαλώσουν, θα τις τα κάνω όλα!!! χαχαχα

    5. Αχ μεγάλος καημός! Γιατί από τη μια δεν πιάνει ντιπ το χέρι μου, από την άλλη έχει και η μικρή μία απαίσια ποιότητα τρίχας που γίνεται κόμπος! Το λουκ μας είναι της τρελής το ξεχτένιστο… Τέλος πάντων, τα καλοκαίρια κάτι γίνεται αφού έχω δίπλα μου την πιο καλή γειτόνισσα του κόσμου και μαζί με τη δική της κόρη, χτενίζει και τη δική μου!!! Μπας και την ξέρεις;

      • Όχι δεν τυχαίνει να την γνωρίζω! Να μου την συστήσεις κι εμένα! Πάντως να ξέρεις πως λύση στους κόμπους βρήκα πρώτον με τα σπρέι μαλλίων που τα ξεμπλέκουν πολύ πιο εύκολα και δεύτερον με τις πλεξούδες από βραδύς. Επειδή κι έμενα έχει πολύ ψιλή τρίχα κάποια βράδια να πλέκουμε πλεξούδες και την άλλη μέρα δεν είναι καθόλου μπλεγμένα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης