ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φτιάξε κοκαλάκια-πεταλούδες από τσόχα

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή σαρακοστή!
    Να σας ευχαριστήσουμε όλους από καρδιάς για τις υπέροχες ευχές σας και τα καλά σας λόγια για το ολοκαίνουργιο bloggoσπιτάκι μας! Πραγματικά είμαστε ενθουσιασμένες αλλά προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μυαλά μας προσγειωμένα και να αρχίσουμε να ξαναπειθαρχούμε ώστε να γράψουμε τις αναρτήσεις για όλα αυτά που φτιάχναμε και κάναμε το προηγούμενο διάστημα… όπως αυτές τις όμορφες πεταλούδες από τσόχα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως αξεσουάρ για τα μαλλιά ή ως διακοσμητικά για τις κατασκευές και τις χειροτεχνίες σας.
    petaloudes_tsoxa_1
    Πεταλούδες από τσόχα χωρίς ράψιμο!
    Αν θυμάστε καλά στο πάρτυ που είχα διοργανώσει για τα γενέθλια της Μελίτας μου με θέμα τις νεράιδες winx είχα φτιάξει για τις μαμάδες κοκαλάκια πεταλούδες από τσόχα. Γενικά όπως έχετε παρατηρήσει εσείς που μας διαβάζετε, αγαπώ την τσόχα γιατί είναι ένα υλικό πολύ εύκολο για όσους είναι αρχάριοι στις χειροτεχνίες και σχετικά οικονομικό.
    Το μόνο πρόβλημα στις κατασκευές με τσόχα είναι το πάχος της τσόχας που θα χρησιμοποιήσετε. Εγώ, ας πούμε, είχα διάφορα είδη αλλά δεν έκαναν όλα. Η πολύ χοντρή δεν ήταν εύπλαστη για να τσαλακωθεί και η πολύ ψιλή δεν είχε καθόλου όγκο. Προσοχή λοιπόν, όταν επιλέξετε τσόχα για την συγκεκριμένη κατασκευή να είναι μία μέση σε πάχος τσόχα και χνουδωτούλικη!
    petaloudes_tsoxa_2
    Τοποθετήστε τις πεταλουδίτσες σ’ ένα καλαθάκι για να τις μοιράσετε στους καλεσμένους του πάρτυ σας!

    Πεταλούδες από τσόχα

    Πώς να τις φτιάξετε

    Επειδή η κατασκευή είναι πολύ εύκολη να σας πω ότι το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τσόχα σε διάφορα χρώματα και σύρμα πίπας. Τόσο απλά!
    Το tutorial θα το βρείτε στο www.acultivatednest.com  και επειδή κι εγώ το είδα από εκεί δεν θεώρησα σωστό να το επαναλάβω στο δικό μας blog. Οι φωτογραφίες θα σας κατατοπίσουν ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε αγγλικά.
    Η μόνη προσαρμογή που έκανα για να διευκολυνθώ είναι να “δέσω” τα φτερά της πεταλούδας με το σύρμα πίπας και όχι με επιπλέον κομμάτι τσόχας.
    petaloudes_tsoha_4

    Στο πάρτυ είχα περασμένο ένα τσιμπιδάκι για να μπορούν να το περνάνε οι μαμάδες στα μαλλιά τους. Τις πεταλούδες όμως που μας έμειναν τις κόλλησα με κόλλα σιλικόνης πάνω σε στέκες και έτσι τις αξιοποίησα καλύτερα. Καλά μην φανταστείτε… δύο μας έμειναν. Εσείς μπορείτε να τις κολλήσετε και πάνω σε λαστιχάκια. Εάν τα περιποιηθείτε μπορείτε να τα αξιοποιήσετε και ως δωράκια για πάρτυ.

    petaloudes_txoha 5

    Ελπίζω να σας άρεσε η ιδέα που βρήκα μεν αλλού αλλά υλοποίησα με μεγάλη επιτυχία, χεχε! Γιατί έχουμε πει, το να τα βλέπουμε απλά είναι εύκολο, το να τα φτιάχνουμε και να κάνουμε τα παιδικά προσωπάκια να χαμογελάνε είναι το καλύτερο!

    Καλή σας ημέρα,

    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Μη ξεχάσουμε να κάνουμε και μερικά για το μαγαζάκι της θάλασσας!!!!!!!Πολύ όμορφα,εύκολα να τα φτιάξεις και εντυπωσιακά.

    2. Φανταστικά! Το κάνεις και φαίνεται παιχνιδάκι! Αλλά επειδή εγώ ως γνωστόν έχω δύο αριστερά χέρια, κάτσε να τα προωθήσω στην κουνιάδα μου που είναι χρυσοχέρα! Άμα είναι να τα βρω στο καλοκαιρινό μαγαζάκι της Μαρίας, πείτε μου να δώσω παραγγελία από τώρα για χρώματα! Το Μελιτάκι στη φωτογραφία όλα τα λεφτά… Κλείνω πριν την δει ο Δράκος και έχουμε πάλι ντράβαλα!!! Φιλάκια

      • Χαχα! Για την κουνιάδα είμαι σίγουρη ότι θα το καταφέρει! Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν άλλωστε! Για την παραγγελία δεχτή φυσικά! Θα έχουμε μεγάλη ποικιλία φέτος! Όσο για τους έρωτες.. τι να πω! Θα δείξει!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης