ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους

    Όπως βλέπετε εσείς που μας παρακολουθείτε καθημερινά, παρόλο το τρέξιμο αυτής της περιόδου, προσπαθούμε να ανεβάζουμε εορταστικές αναρτήσεις σχεδόν κάθε μέρα! Αυτές τις γιορτινές μέρες όλοι μας βρίσκουμε ευκαιρία να βρεθούμε με φίλους ή συγγενείς. Πριν λίγες μέρες καλεσμένοι στο σπίτι μας ήταν δυο ζευγάρια φίλων με τα παιδιά τους για απογευματινό καφεδάκι… κι όχι μόνο! Ήθελα να οργανώσω κάτι διαφορετικό για τα Χριστούγεννα ώστε και τα παιδιά να περάσουν καλά αλλά κι εμείς να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο μαζί τους και μάλιστα δημιουργικά! Έτσι μιας και μου άρεσε η περυσινή ιδέα της Κάλης που μάζεψε τις φίλες της μικρής της και φτιάξανε μπισκότα βουτύρου σκέφτηκα να φτιάξουμε κι εμείς με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! 

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 14

    Η ηλεκτρονική μας πρόσκληση

    Το κάλεσμα έγινε πιο επίσημο και προϊδέασα τους καλεσμένους για το τι τους περίμενε φτιάχνοντας και στέλνοντάς τους ηλεκτρονικά μία πρόσκληση που έφτιαξα ειδικά για την περίσταση (έτσι για να γελάσουμε και λίγο).

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους- η πρόσκληση
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 15

    Ένα απόγευμα στο σπίτι με φίλους

    Μαζευτήκαμε νωρίς το απόγευμα και ξεκινήσαμε με καπουτσίνο double με σπέσιαλ αφρόγαλα από τα χεράκια του αντρούλη μου και με κέικ σοκολάτας-κάστανου, συνταγή της αδερφής μου που έφτιαξε παλιότερα στο κάλεσμα που είχε κάνει παλιότερα έκανε θραύση!

    Την συνταγή για το κέικ κάστανου με σοκολάτα θα τη βρείτε εδώ.

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους, το κέικ κάστανου
    Η φόρμα “καθεδρικός” που χρησιμοποίησα είναι η ίδια με αυτή που είχα φτιάξει τη γιαουρτόπιτα!

    Για τα παιδιά ετοιμάσα ρόφημα σοκολάτας και σπιτική εύκολη τυροπιτούλα

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους-πίτα και σοκολάτα
    Τυρόπιτα, σοκολάτα και μαρσμέλοους για να βουτήξουν στη σοκολάτα!

    Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα

    Κι αφού τα είπαμε και το ευχαριστηθήκαμε, περάσαμε στο β’ μέρος “Στόλισμα μπισκότων”. Από την προηγούμενη μέρα είχα ετοιμάσει διπλή δόση από τα αγαπημένα μας μπισκότα βουτύρου. Τα είχα κόψει με κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα και τα έβαλα σε ένα τάπερ για να κρατηθούν φρέσκα. Το μυστικό για να παραμένουν τραγανά στο κουτί θα το βρείτε εδώ. Έτσι το μόνο που έπρεπε να κάνουν τα παιδιά ήταν να τα στολίσουν με ζαχαρόπαστα.

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Χαμός έγινε στην κουζίνα!

    Εύκολα πράγματα! Χρειαστήκαμε πλάστη, κουπάτ, νισεστέ για να ανοίγει πιο εύκολα τη ζαχαρόπαστα κι ένα πινελάκι με νερό για να κολλάει πάνω στα μπισκότα. 

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 16

    Αυτό που με δυσκόλεψε (όσες γνωρίζετε γράψτε μου σχετικά στα σχόλιά σας) ήταν το πώς δεν θα μένει το νισεστέ επάνω στην ζαχαρόπαστα! 

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 17

    Μισκότα μπαστουνάκια

    Μετά φτιάξαμε και μπισκότα σε σχήμα μπαστουνάκι. Φτιάξαμε candy canes σε μπισκότα χρησιμοποιώντας την ίδια ζύμη. Την ζύμη την είχα ετοιμάσει νωρίτερα. Τη χώρισα σε 2 μέρη και πρόσθεσα στο ένα χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα κόκκινο ενώ στο άλλο πράσινο χρώμα. Αφού έμεινε για μισή ώρα στο ψυγείο μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε με άνεση. Παρόλ’ αυτά ήταν αρκετά δύσκολο για τα παιδιά να χειριστούν τη ζύμη γιατί ήταν αφράτη και μαλακή με αποτέλεσμα να σπάει εύκολα. Αυτή η ζύμη επειδή έχει αρκετό βούτυρο μόλις βγαίνει από το ψυγείο και πλάθετε μαλακώνει με την θερμότητα των χεριών. Έτσι ανέλαβαν οι μαμάδες!

    Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως το αποτέλεσμα με το χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα ήταν τρομακτικά καλύτερο σε χρώμα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχα χρησιμοποιήσει χρώμα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή (δείτε παραπάνω λινκ που τα χρώματα είναι πιο παλ). Επίσης τα μπισκότα έγιναν πολύ πιο αφράτα!

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Μας παίδεψαν λίγο αλλά το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά.

    Κι αν με ρωτάτε αυτή τη στιγμή… ναι έγινε χαμός στο σπίτι! Και αλεύρια και ζαχαρόπαστα και πιάτα και ταψιά! Όμως αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η συνεργασία, η δημιουργικότητα, τα παιδικά χαμόγελα και οι ζεστές αγκαλιές! Κι αυτό μας έμεινε! 

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 18

    Τα αλμυρά κεράσματα

    Κι ενώ τα μπισκότα μας ψήνονταν, το τραπέζι του σαλονιού γέμισε με νοστιμιές για να συνεχίσουμε με κρασάκι ή ποτάκι. Βοηθός μου στις ετοιμασίες, εκτός φυσικά από τον άντρα μου που είναι ειδικός σε κάτι τέτοια καλέσματα, το βιβλίο Party της Αθηνάς από το blog. Ομελετίνια, σουβλάκια με φοκάτσια, λαχανικά αλλαντικά και κίτρινα τυριά, τυρόπιτα, τορτίγιες με κοτόπουλο. 

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 19
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 20

    Τα γλυκά κεράσματα

    Οι φίλες μου φρόντισαν για τα γλυκά φέρνοντάς μας σπιτικούς κουραμπιέδες και μπισκοτάκια βουτύρου σε σπέσιαλ συσκευασία! 

    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 21
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους
    Φτιάχνουμε μπισκότα βουτύρου με παιδιά και φίλους 22

    Καθώς έφευγαν οι φίλοι μας δώσαμε σε όλα τα παιδιά τα μπισκότα που φτιάξανε ώστε να τα απολαύσουν την επόμενη μέρα μαζί με το πρωινό τους μιας και αυτά που φάγανε στο σπίτι δεν μετράνε!

    Και μην ξεχνάτε: αυτό που κάνει τα Χριστούγεννα μοναδικά είναι οι στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τί όμορφες χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες!!! Λοιπόν η χρωματιστή ζαχαρόπαστα για να απαλλαγεί από το δυσάρεστο λευκό του νισεστέ θέλει άνοιγμα σε λαδόκολλα με πλαστικό πλάστη ή εναλλακτικά ανάμεσα από δύο λαδόκολλες!! Σου μιλάει η παθούσα και μαθούσα χα χα 😉 Πολλά φιλιά και καλημέρες!

    2. Μα τι ωραια που τα κάνατε όλα!!!!! Λοιπόν για το νισεστε μετά απο δυο βαφτίσεις με μπισκότα με ζαχαρόπαστα η καλύτερη συμβουλή που έχω να σου δώσω ειναι ξεσκόνισμα με χαρτί κουζίνας μόλις αρχίσει λίγο να στεγνώνει!!!! Μέχρι και το μπλε σκούρο έγινε γυαλιστερό γυαλιστερό χωρίς ίχνος νισεστε!!! Και του χρόνου να είστε καλα 🙂

    3. Τί όμορφα όλα! Τα πιτσιρίκια δεν προκειται να ξεχάσουν ποτέ αυτή τη μέρα. Αλλά βρε παιδιά, τελικά αν δεν γίνει το σπίτι ανάστατο δουλειά δεν γίνεται & αναμνήσεις δυνατές δεν φτιάχνονται.

    4. Τι τέλεια που περάσαμε!!! Και τον χαμό μας τον κάναμε και τα μπισκότα μας τα διακοσμήσαμε τέλεια και τα κρασάκια μας τα ήπιαμε! Κατερινάκι χίλια μπράβο για την ωραία ιδέα που είχες!!!! Ήσουν μια άψογη οικοδέσποινα και μικροί μεγάλοι θα το θυμόμαστε για καιρό!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης