ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Όταν το παιδί δεν πίνει γάλα

    Καλό μήνα σε όλους! Σήμερα Κυριακή και ίσως έχετε λίγο περισσότερο χρόνο για σερφάρισμα. Η σημερινή μας ανάρτηση είχε ανεβεί στις αρχές του Σεπτέμβρη στο site της Δέλτα όπου και φιλοξενούνται αναρτήσεις μας στα μαμαδοblog. Aν έχετε κι εσείς πρόβλημα που το μονάκριβό σας δεν πίνει το γάλα του, σίγουρα αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει. Αντιμετωπίστε το με ψυχραιμία! Το Ανθομέλι σας δίνει συμβουλές, ιδέες και προτάσεις «καμουφλαρίσματος».

    Γάλα. Το πρώτο που γευόμαστε όταν γεννιόμαστε και το πιο σημαντικό θεμέλιο στη μετέπειτα ζωή μας! Πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνη D είναι λίγα μόνο από τα απαραίτητα συστατικά του, που φροντίζουν ώστε να έχουμε γερά κόκαλα και φυσικά γερά δόντια!

    Έρχεται όμως μία μέρα που το παιδί μας, το επίκεντρο της ζωής μας, αυτό που θηλάσαμε μέρες και μήνες (ή ακόμη και χρόνια) αποφασίζει ότι δεν του αρέσει το γάλα και ότι πλέον δεν θέλει να πίνει ούτε γουλιά!

    Όχι, πείτε την αλήθεια! Πόσες από εσάς δεν έχετε φέρει την καταστροφή και μόνο με το άκουσμα της φράσης, “Δεν θέλω να πιω το γάλα μου!” Και για να πω την αλήθεια, την άκουσα κι εγώ και μάλιστα πολλές φορές.

    Την πρώτη φορά ομολογώ ότι ζορίστηκα πολύ να το δεχτώ μιας και επειδή εγώ δεν πίνω γάλα, δεν ήθελα και η κόρη μου να ακολουθήσει τα βήματά μου. Στην πορεία όμως αποδείχτηκε ότι απλά περνούσε μία φάση. Τη δεύτερη φορά, ήμουν πιο ψύχραιμη και όντως το κόλπο έπιασε, μιας και έπειτα από λίγες ημέρες ξεκίνησε πάλι να πίνει το γάλα της κανονικά. Τώρα, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, έχω πια πάρει απόφαση ότι το γάλα δεν είναι και το καλύτερό της, αν και δεν αρνείται να το πιει. Και όταν αυτό συμβαίνει για κάποιες
    ημέρες, απλά κάνω υπομονή και περιμένω να γυρίσει πάλι ο τροχός.Όταν το παιδί δεν πίνει γάλα 1

    Βέβαια, επειδή σε καμία μαμά δεν αρέσει να μένει με σταυρωμένα τα χέρια, σας έχω μερικές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα

    1. Μείνετε ψύχραιμη και μην το πιέσετε να το πιει με το ζόρι. Ένα γεύμα μείον δεν φέρνει και το τέλος του κόσμου. Αν θέλετε, προσφέρετέ του λίγο γάλα με κάθε γεύμα χωρίς όμως να το αναγκάζετε να το πιει όλο.
    2. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε την αλλαγή και από το μπιμπερό να προχωρήσετε στο ποτήρι; Πολλά παιδιά θέλουν να μεγαλώσουν νωρίτερα από κάποια άλλα και έτσι το
      ποτήρι με το καλαμάκι και τον αγαπημένο τους ήρωα είναι ένας καλός
      τρόπος να τα δελεάσετε.
    3. Μήπως το ζεστάνατε πάρα πολύ και έχει αλλάξει γεύση; Αυτό, για παράδειγμα, συνέβη σε μένα όταν ήμουν μικρή. Η μαμά μου επέμενε να μου ζεσταίνει το γάλα τον χειμώνα, τόσο πολύ που φυσικά μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα έφερνε, καθώς η μυρωδιά του ζεστού γάλακτος δεν μου άρεσε καθόλου.  Καλύτερα κρύο παρά καθόλου. Από την άλλη υπάρχει περίπτωση το πολύ κρύο γάλα να προκαλέσει πονόκοιλο. Συζητήστε μαζί του και βρείτε τη χρυσή τομή.
    4. Έχετε σκεφτεί να αλλάξετε είδος; Συνήθως ανάλογα με την εταιρεία αλλάζει και η γεύση του γάλακτος καθώς και η σύστασή του. Μήπως το παιδί σας μεγάλωσε για να πίνει ακόμα γάλα σε σκόνη;
    5. Εάν είστε κι εσείς τύπος του γάλακτος, σκεφτείτε την περίπτωση να πίνετε μαζί το γάλα σας το πρωί. Γενικά τα παιδιά έχοντας εμάς ως παράδειγμα, είναι πάντα πιο καταδεκτικά όταν κάνουμε πράγματα παρέα!
    6. Τέλος, σκεφτήκατε την πιθανότητα να είναι το παιδί σας δυσανεκτικό στη λακτόζη; Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και ρωτήστε τα συμπτώματα.
    Όταν το παιδί δεν πίνει γάλα 3

    Ωραία, δοκιμάσαμε όλες τις παραπάνω μεθόδους αλλά το παιδί εξακολουθεί να μην θέλει να πιει γάλα! Τι κάνουμε τότε; Περνάμε στο καμουφλάρισμα. Δηλαδή προσπαθούμε να του προσφέρουμε το πολυπόθητο γάλα αλλά μέσα σε άλλες τροφές ή προσθέτοντας κάποια έξτρα συστατικά.

    Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:

    1. Ανακατέψτε το γάλα με κακάο.
    2. Φτιάξτε του smoothie (δηλαδή γάλα με πολτοποιημένα φρούτα).
    3. Δοκιμάστε το γάλα με φράουλα (κι όμως υπάρχει).
    4. Προτείνετέ του να δοκιμάσει υγρό γιαούρτι.
    5. Αν και παχυντικό, το milkshake είναι και αυτό μια λύση (όχι για κάθε μέρα φυσικά).
    6. Η ζεστή σοκολάτα είναι και αυτή μια εναλλακτική λύση.
    7. Σερβίρετε το γάλα μαζί με δημητριακά.
    Όταν το παιδί δεν πίνει γάλα 5

    Και αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, δοκιμάστε να του δίνετε: 

    Για πρωινό ή απογευματινό:

    1. Κρεμούλες και ρυζόγαλο
    2. Γιαούρτι
    3. Τοστάκια με κασέρι/τυρί

    Και για μεσημεριανό: 

    1. Μακαρονάκια με τυρί
    2. Πουρέ
    3. Σούπες βελουτέ με γάλα και λαχανικά 

    Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι πολλά από τα συστατικά του γάλακτος μπορείτε να τα βρείτε:

    1. Στο τυρί
    2. Στο γιαούρτι και 
    3. Στα αυγά

    Για το τέλος, σας άφησα το γάλα καρύδας και το γάλα από αμύγδαλο μιας και τα θεωρώ αρκετά πρωτοποριακά. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

    Εσείς έχετε ή είχατε κάποιο παρόμοιο πρόβλημα; Και πως το αντιμετωπίσατε; 

    Άλλες αναρτήσεις μας στα μαμαδοblogs του Δέλτα moms θα βρείτε εδώ.

    Και φυσικά να μην χαθούμε τις επόμενες μέρες γιατί εκτός του ότι ακολουθούν πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις είναι πολύ κοντά και τα γενέθλια του Ανθομέλι! 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ευτυχώς προς το παρόν δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Μόνο όταν θέλησα να αλλάξω το γάλα και από το βρεφικό να περάσω στο φρέσκο. Αυτό που κστάλαβα είναι καλύτερα να κάνουμε την αλλαγή πρωί και ας είναι και λίγο πεινασμενο το παιδί, τι θα κάνει για να χορτάσει δεν θα το πιει???!!!

      • Μέχρι ένα σημείο έχεις δίκαιο. Ωστόσο, μετά από έρευνα που κάναμε, μάθαμε ότι αυτό είναι λίγο μύθος. Σαφώς, λοιπόν, καλύτερα με κακάο παρά καθόλου μιας και το ίδιο το συμπλήρωμα περιέχει στοιχεία θρεπτικά για το παιδί. Ευχαριστούμε πάντως αγαπητή αναγνώστρια.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης