ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας

    Εκτός από το να σας δίνουμε συνταγές, ιδέες, ταξίδια, DIY μας αρέσει πολύ να γράφουμε και κάποιες ημερολογιακές αναρτήσεις ώστε να μείνουν ανεξίτηλες στο χρόνο και μετά από χρόνια να μας θυμίζουν τα μικρά καθημερινά πράγματα που είχαν στιγματίσει τη ζωή μας. Μία τέτοια ανάρτηση είναι και η σημερινή. Έχοντας ήδη γράψει στο παρελθόν για το βρεφικό δωμάτιο της Μελίτας δεν μπορούσα να παραλείψω το νηπιακό παιδικό δωμάτιο που της φτιάξαμε όταν μπήκαμε στο καινούργιο μας σπίτι.

    Και έστω κι αν αυτή τη στιγμή που μιλάμε η κούνια της έχει μπει ήδη στην αποθήκη και η Μελίτα απολαμβάνει τις ξάπλες της στο καινούργιο της κρεβάτι, δικαιωματικά έπρεπε να υπάρχει στο αρχείο μας αυτή η ανάρτηση. Μου επιτρέπετε να σας ξεναγήσω στο δωμάτιο που έζησε η Μελίτα τον τελευταίο χρόνο;  

    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας

    Το χρώμα των τοίχων

    Όταν μετακομίσαμε στο καινούργιο σπίτι, ένα ήταν σίγουρο… ότι ακόμα δεν είχαμε σκοπό να αλλάξουμε έπιπλα… ή καλύτερα δεν υπήρχαν και τα χρήματα για να αλλάξουμε έπιπλα. Και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επιλέξαμε αυτό το σπίτι. Μας χωρούσε όλους μαζί με την προίκα μας! Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά ήταν πολύ καινούργια μιας και τα είχαμε από τον γάμο μας λίγα χρόνια νωρίτερα. Όμως, όταν έχεις ένα τόσο δα μικρό κοριτσάκι, δεν μπορείς και να μην προσπαθήσεις έστω και με τα ίδια έπιπλα να του φτιάξεις το καλύτερο δυνατό δωμάτιο… πάντα για τα γούστα σου φυσικά!

    Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι για ένα καινούργιο δωμάτιο όταν βρίσκεσαι υπό μετακόμιση είναι το χρώμα του αλλά και τι είναι αυτό που θα μείνει από τα παλιά σου έπιπλα… κι εμάς θα έμεναν και τα έπιπλα, και το χαλί και η κουρτίνα. Οπότε η βάση μας ήδη υπήρχε και δεν υπήρχε τρόπος για εξτρίμ αλλαγές, δηλαδή από ροζ να το κάνω κόκκινο.

    Έτσι μιας και το άσπρο δεν με τρελαίνει, αλλά και ούτε με το μπογιατζή δεν μπορούσα να συνεννοηθώ σωστά για το ποιο τυρκουάζ ήθελα να μου διαλέξει (βλέπετε είχε προσληφθεί από τον ιδιοκτήτη και δεν είχαμε χρόνο για πολλά σούρτα φέρτα σε χρωματοπωλεία) αποφάσισα να το κάνω πάλι ροζ… όχι διχρωμία αυτή την φορά όμως.. σκέτο ροζ που είχε και λίγη δόση λιλά.

    Όσο και να αγαπώ οπτικά αυτά τα υπέροχα δωμάτια στο διαδίκτυο με το μπεζ και το ελεφαντί και τα μουντά χρώματα που καταφέρνουν και τους δίνουν ζωή με σικάτα και παστέλ αξεσουάρ, εγώ ήξερα ότι σε αυτή τη φάση η κόρη μου δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτεί κάτι τέτοιο. Όσο το  παιδί μου έχει άποψη και λατρεύει τα ροζ, φούξια, μωβ και λοιπά “κοριτσίστικα” χρώματα… θα του  προσφέρω αυτό που η ίδια θα μου ζητάει. 

    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 13

    Τραπεζάκι με καρέκλες

    Έτσι, οι αλλαγές που έκανα ήταν μόνο  μερικές πινελιές σε μωβ και φυσικά άλλαξε και όλη η διάταξη του δωματίου της καθώς ήταν σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο. Μπήκαν καινούργια καδράκια που μόλις προχθές γέμισα με φώτος, πήραμε καινούργιο τραπεζάκι με καρεκλίτσες που ήταν η καλύτερη αγορά ever και φυσικά μπήκε και το κουκλόσπιτό της (το οποίο θα δείτε αναλυτικά σε μελλοντική ανάρτηση!)

    Το τραπεζάκι με τις καρέκλες το πήραμε νομίζω στην καλύτερη φάση… όταν ήταν 3 χρονών. Άλλωστε ήταν ένα από τα 5 must-have αντικείμενα που σας είχα περιγράψει εδώ. Ζωγραφίζει, παίζει, τρώει, κάθεται με τις φίλες της… τα πάντα όλα! Το γεγονός ότι μπήκε στο κέντρο του χώρου δεν μας ενοχλούσε καθόλου καθώς ήταν ο πυρήνας του δωματίου και εκεί πάνω γίνονταν όλα. Σε περιόδους ασυμμαζεψιάς ήταν ακόμα και η “κρεμάστρα” μας, χεχε!

    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας
    Τα παιχνίδια συμπληρώνουν κάθε δυνατό κενό χώρο φυσικά αλλά και η καρέκλα θηλασμού παραμένει στη θέση για να μας φέρνει αναμνήσεις αλλά κυρίως γιατί έχω κι εγώ μία βολική θέση να κάθομαι… πόσο να κάτσω η μάνα σε αυτές τις μικρές καρεκλίτσες! Φυσικά πάντα αποτελεί και μια πολύ καλή κρυψώνα για κρυφτό, χεχε!
    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 14

    Ο χώρος διαβάσματος – reading corner

    Ο χώρος διαβάσματος ήταν ακόμη μία ιδιαίτερη γωνιά του δωματίου της που μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. H ίδια ήξερε που να βάλει τα βιβλία της και αποτελούσε και ένα καλό σημείο αναφοράς όταν αυτή και οι φίλες της βαριόντουσαν το παιχνίδι και ήθελαν μία αλλαγή. 

    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 15

    DIY διακοσμητικό 1-2-3

    Ωστόσο, αυτό που σας άρεσε περισσότερο, αν κρίνω από τα σχόλιά σας, ήταν η υπέροχη ιδέα του 1-2-3 που υπάρχει πάνω στον τοίχο. Για όσους δεν το έχετε δει να σας πω ότι αυτή ήταν μια ιδέα που βρήκα στο pinterest αλλά εξέλιξε ο Κώστας. Φτιάχνουμε ένα κάθε χρόνο και το “παρουσιάζουμε” στα γενέθλιά της. Η αρχική ιδέα είναι να σχηματιστεί το νούμερο της ηλικίας του παιδιού απλά κολλώντας τις φωτογραφίες του πάνω σε έναν τοίχο. Εμείς όμως θέλαμε να στέκεται οπότε ο Κώστας σχεδίασε τον αριθμό πάνω σε κόντρα πλακέ και μετά τον έκοψε με σέγα.

    Εγώ ανέλαβα τις φωτογραφίες. Εκτύπωσα μία φωτογραφία από τον κάθε μήνα του χρόνου που είχε περάσει και τα κενά τα συμπλήρωσα με μερικές εξτρά φωτογραφίες. Αφού τις κολλήσαμε με κόλα, περάσαμε μία στρώση από αυτό το διαφανές αυτοκόλλητο που καπλαντίζουμε τα βιβλία στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έτσι υπάρχει και προστασία και γυαλάδα. Θα χαρώ να μάθω πως κάνατε κι εσείς κάτι παρόμοιο!!! 

    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 16

    Έπιπλα και διακοσμητικά

    Δίπλα στην γωνιά διαβάσματος υπάρχει η συρταριέρα με τα διάφορα διακοσμητικά (δείτε πώς είχαμε μετατρέψει τις συρταριέρες του ΙΚΕΑ εδώ) και φυσικά φωτογραφίες, το ραδιόφωνο, το υπέροχο καδράκι (δώρο από τις SoFan), o καθρέφτης της και η καμηλοπάρδαλή της που την στολίζουμε με τις αγαπημένες κονκάρδες μας. Φυσικά απέναντι δεν λείπει και η ντουλάπα της που είναι γεμάτη με τα ρούχα της αλλά και τις στολές της γιατί το role-playing είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι!

    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 17
    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 18

    Γενικά έχω μία αρχή στο θέμα του δωματίου… κάθε πράγμα να έχει την θέση του. Δεν μπορώ τα αντικείμενα που δεν ξέρω που να τα βάλω. Και για αυτό κάνω πολύ συχνά ξεσκαρτάρισμα των παιχνιδιών της. Σπάνια θα βρείτε αντικείμενο που να μην αντιστοιχεί στην ηλικία της γιατί τελικά ούτε το παίζει αλλά και μας πιάνει και πολύ χώρο. Γελάω μάλιστα πολλές φορές με την φίλη μου την Βέρα που όταν μπαίνει στο δωμάτιο της Μελίτας λέει πάντα… “πώπω, τι συμμαζεμένο δωμάτιο”!!! χεχε! Αν και όταν φεύγει μάλλον με λυπάται για το πώς θα το συμμαζέψω!!!

    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 19
    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 20

    Η γωνιά με τα καδράκια

    Μία ακόμη αγαπημένη γωνιά είναι αυτή με τα καδράκια… η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…αν και τώρα πλέον, μετά από τόσο καιρό, μια χαρά μου φαίνεται, χεχε! Ο αρχικός σκοπός ήταν να κυκλώσουμε τον κεντρικό καμβά με κορνιζούλες αλλά όλο κάτι συνέβαινε και δεν έβρισκα τις ίδιες κορνίζες ή όταν τις έβρισκα δεν είχα λεφτά να τις αγοράσω. Όπως και να χει και έτσι μου φαίνεται όμορφο… αν και λίγο αφαιρετικό! 

    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 21

    Μαξιλάρια

    Φυσικά, τα μαξιλάρια μας τα αγαπημένα στόλιζαν το κρεβάτι της, η κουνουπιέρα ήταν must αλλά και το χαλί της Μίνι έπαιξε τον ρόλο του στις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες.

    To νηπιακό δωμάτιο της Μελίτας
    To παιδικό δωμάτιο της Μελίτας 22

    Αυτά και άλλα πολλά ντύνουν τα όνειρα της πριγκίπισσάς μου! Πάνω απ’ όλα όμως γεμίζουν τις ημέρες της με χρώματα, εικόνες και όμορφες στιγμές! Και αυτό είναι το σημαντικότερο!

    Φυσικά εν καιρώ θα ακολουθήσει και οι αλλαγές που κάναμε, μαζί με την diy αλλαγή του καινούργιου της κρεβατιού.

    Σας φιλώ όλους.

    Κάλη

    Update 22/1/2016

    Δείτε το καινούργιο κρεβάτι (Kura Bed) της Μελίτας και πώς το μετατρέψαμε ως άλλοι Ikea Hackers.

    Υ.Γ.1 Κι άλλες ιδέες για παιδικό δωμάτιο δείτε εδώ (polka dots and stripes girl’s room) 

    Υ.Γ. 2 Ιδέες για diy παιδικό αγορίστικο δωμάτιο δείτε εδώ

    Υ.Γ.3 Ιδέες για diy παιδικό γραφείο δείτε εδώ

    Υ.Γ. 4 Ιδέες για μετατροπής ντουλάπας σε παιδική δείτε εδώ

    Υ.Γ. 5 Μετατροπή ενός τοίχου σε έργο τέχνης δείτε εδώ

    Υ.Γ 6. Εάν είστε wonna be, μέλλουσα ή νέα μανούλα μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τα απαραίτητα στην ανάρτηση της Κατερίνας “Πλήρης Λίστα Αγορών για το Μωρό που έρχεται” και στην δική μου για “Ιδέες για δώρα σε νεογέννητα”  

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    17 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Συγχαρητήρια για τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και φυσικά το αποτέλεσμα! Στη μικρή μου αρέσει πολύ το διάβασμα, θα μπορούσατε να μου πείτε που μπορώ να βρω το αυτοκόλλητο "εδώ διαβάζω"; Σας ευχαριστώ πολύ… συνεχίστε να μας εμπνέετε!!!

      • Γιώτα μου το Εδώ Διαβάζω το παραγγείλαμε από το ηλεκτρονικό κατάστημα sticky. gr αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα παρόμοια καταστήματα. Η τιμή του ήταν κάτω των 10 ευρώ και νομίζω ότι άξιζε τον κόπο! Σε φιλώ και ευχαριστούμε πολύ!

    2. Πολύ ομορφο το δωμάτιο. Οσο για το ροζ αν δεν το χαρειτε τώρα ποτε θα το χαρείτε; Αυτο που παρατηρησα εγώ ειναι πόσο πολύ ψήλωσε η Μελίτα!!! Εγινε σωστή κοπελίτσα. Πολλα φιλάκια να της δώσεις.

    3. Πάρα πολύ όμορφο και χαρούμενο δωμάτιο!! Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό με τέτοια μαμά!! χαχαχα Ωραίες οι φωτογραφίες ανά ηλικία με το 1-2-3!! Είναι η περίοδος που ανανεώνουμε τα δωμάτιά τους φαίνεται, γιατί πολλές έχουμε μπει σε αυτό το τρυπάκι!! Φιλιά!!

    4. Καταρχήν πόσο μα πόσο έχει μεγαλώσει η Μελίτα!! Απίστευτο το καλοκαίρι τα παιδιά ανθίζουν!!! Πολύ ωραίο το δωμάτιο της μικρούλας σας, με τις φωτογραφίες έχω και εγώ μανία στο δωμάτιό της γιατί της αρέσουν πάρα πολύ!! Η κατασκευή με τους αριθμούς πολύ όμορφη και πρωτότυπη, την είχα δει και στην αρχική της ανάρτηση!! Φιλιά πολλά!

    5. Aυτή η κατασκευή με τις φωτό ανά ηλικία 1, 2, 3 με έχει ξετρελάνει. Είναι υπέροχη και φαντάζομαι πόσο θα τη χαζεύει η ίδια η Μελιτα. Φιλιά πολλά!

    6. Μία από τις πολλές χαρές του να έχεις κόρη!!αν και δεν ξέρω πόσα θα εφαρμόσω γιατί η δικιά μου άνετα περνάει για αγοροκόριτσο με τα γδαρμένα πόδια της. Πολύ ωραίες οι προτάσεις, τις κρατώ μπας και αλλάξει η κατάσταση!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης