ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Παγωμένα γλειφιτζούρια από χυμό ή γιαούρτι

    Αυτό που ακούω συνέχεια από τα παιδιά μου το καλοκαίρι είναι η λέξη “πεινάω”. Μα είναι σαν να είναι νηστικά αυτά τα παιδιά ώρες ώρες! Παρόλο που το σωματικό τους βάρος είναι πλήρως ισορροπημένο, το καλοκαίρι λόγω του ότι τους ανοίγει η όρεξη στην εξοχή, τρώνε καλά!  Μάλιστα, υπάρχουν και στιγμές που θεωρώ πως δεν πεινάνε αλλά διψάνε! Γι’ αυτό τους τονίζω ότι θα ήταν καλύτερα να πιούνε νερό ή χυμό ή να φάνε ένα φρούτο. Επειδή όμως το τρίτο δεν τους τρελαίνει ενώ το δεύτερο μπορεί να έχει αρκετή ζάχαρη προτιμώ να τους φτιάχνω ένα μίξερ φρέσκων φρούτων που το καλοκαίρι είναι σε αφθονία. Φέτος μάλιστα δοκιμάσαμε με την Κάλη να ετοιμάσουμε για τα παιδιά εύκολες γρανίτες από χυμό και σπιτικό παγωμένο γιαούρτι (frozen yogurt)  με κομματάκια από κεράσια ως ένα υγιεινό σνακ.

    Δύο συνταγές για εύκολο Frozen Yogurt και γρανίτες από χυμό

    Για να ετοιμάσουμε τα δροσιστικά σνακ χρησιμοποιήσαμε τις φορμούλες σιλικόνης της Silikomart, από την ποιότητα των οποίων μείναμε πολύ ευχαριστημένες!

    Παγωμένα γλειφιτζούρια από χυμό ή γιαούρτι 1
    Παγωμένα γλειφιτζούρια από χυμό ή γιαούρτι 3

    Υλικά για γρανίτες: 

    1) Χυμός ή φρούτα που θα έχουμε πολτοποιήσει 

    Τοποθετούμε τα στικάκια στην ειδική θήκη των μικρών φορμώνκαι μετά γεμίζουμε τις θήκες με τον χυμό της αρεσκείας μας. Εμείς για πρώτη φορά δοκιμάσαμε χυμό βύσσινο αλλά σίγουρα την επόμενη θα δοκιμάσουμε πολτοποιημένο καρπούζι

    Παγωμένα γλειφιτζούρια από χυμό ή γιαούρτι 5

    Υλικά για frozen yogurt:
    1) Γιαούρτι στραγγιστό
    2) Κεράσια (ή άλλο φρούτο σε πολύ μικρά κομμάτια)
    3) Μέλι (ή ζάχαρη)
    Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μικρό μπολ δοκιμάζοντας την γεύση. Θα προσθέσουμε τόσο μέλι ώστε να μας αρέσει σε γλύκα και τόσο φρούτα ώστε να υπάρχει ισορροπία μέσα στην φόρμα ανάλογα με το σχέδιο που θέλουμε. Τοποθετούμε τα στικάκια στις φόρμες και μετά βάζουμε λίγο από το μείγμα μας. Βυθίζουμε τα κομμάτια φρούτων και συμπληρώνουμε λίγο ακόμη από το μείγμα μας αν χρειάζεται. Η συγκεκριμένη συσκευασία περιέχει 12 θήκες με 4 διαφορετικά σχέδια (αστεράκια, καρδούλες, λουλουδάκια και πεταλούδες), τα στικάκια καθώς κι ένα βιβλιαράκι με συνταγές.

    Και στις δύο περιπτώσεις τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες και μετά απολαμβάνουμε! 

    Παγωμένα γλειφιτζούρια από χυμό ή γιαούρτι 7

    Τελικά οι γρανιτούλες και τα γιαουρτάκια μια χαρά είναι και για μας τους μεγάλους ειδικά εάν θέλεις κάτι δροσιστικό χωρίς πολλές θερμίδες για τις ζεστές ώρες! Εγώ έγινα φαν του παγωμένου γιαουρτιού μιας και μου αρέσει και το λίγο ξινό που βγάζει το γιαούρτι ενώ η Κάλη λάτρεψε τις γρανίτες μιας και λατρεύει τον χυμό βύσσινο. 


    Διαβάστε περισσότερα


    Απολαύστε τα άφοβα κάνοντας ό,τι συνδυασμούς θέλετε μιας και τα καλοκαιρινά φρούτα αφθονούν αυτή την εποχή!!!  

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ααα τις καρδούλες και τα λουλουδάκια τα έχω και εγώ!!! Είναι στην κατάλληλη ποσότηρα όταν θες κάτι να σε δροσίσει!!!μέχρι τώρα έφτιαα γρανίτες και παγωτό!!θα δοκιμάσω και με γιαούρτι!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης