ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τροπικό γλυκό με ανανά. Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό

    Ανανάδες, φλαμίνγκο, τροπικά δέντρα, κοκτέιλ και λοιπά υπέροχα εξωτικά αντικείμενα είναι το must του φετινού καλοκαιριού! Τα πάρτυ κατακλύζονται από υπέροχες ιδέες με πράσινο και το κίτρινο χρώμα του ανανά ή από το ροζ των φλαμίνγκο! Αγαπάμε Χαβάη, αγαπάμε τροπικά μέρη, αγαπάμε οτιδήποτε μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στο καλοκαίρι! Και φυσικά αγαπάμε τρελά τα γλυκά! Αυτά τα καλοκαιρινά, δροσερά και εύκολα γλυκά που σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση του τι να κεράσεις τους φίλους σου ή τι να φας εσύ για να δροσιστείς από την καλοκαιρινή μεσημεριάτικη ζέστη! Το γλυκό με ανανά που σας έχουμε σήμερα είναι συνταγή της φίλης μου Μαρίας X. αγαπημένη μαμά και μητέρα ενός παλιότερου μαθητή μου που εκτιμώ πολύ και έστω κι αν δεν μιλάμε συχνά, τη σκέφτομαι συχνά και φυσικά τη θυμάμαι κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το υπέροχο και δροσερό γλυκό!

    Τροπικό γλυκό με ανανά. Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό 1

    Τροπικό γλυκό με ανανά

    Είτε ετοιμάζετε ένα τροπικό και γεμάτο ανανάδες πάρτυ είτε απλά θέλετε να δροσιστείτε και να γλυκαθείτε, το παρακάτω γλυκό είναι το γλυκό του καλοκαιριού! Μην διστάσετε να το φτιάξετε…δεν είναι δύσκολο, δεν είναι ακριβό και φυσικά είναι πεντανόστιμο και ελαφρύ! Εντάξει, διαίτης δεν το λες αλλά ποιος είπε ότι μου αρέσουν τα διαίτης;      

    Υλικά:

    1. 1 κουτί σαβουαγιάρ
    2. 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
    3. 600 ml γάλα (ανάλογα με την μάρκα της κρέμας)
    4. 1 κονσέρβα ανανά κομπόστα
    5. 1 συσκευασία για σαντιγί (ή αν θέλετε φτιάξτε την μόνοι σας)
    6. 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη για την σαντιγί.

    Εκτέλεση

    1. Ανοίξτε την συσκευασία με τον ανανά κομπόστα και ψιλοκόψτε όλα τα κομμάτια εκτός από τρία, τα οποία θα χρειαστείτε για γαρνιτούρα.
    2. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ μέσα στο σιρόπι της κομπόστας για μερικά δευτερόλεπτα και αρχίστε να στήνετε τον πύργο σας. Σύμφωνα με την δική μου πιατέλα, έστησα 12 κομμάτια κάτω, 12 στην μέση και 9 στην κορυφή.
    3. Φτιάξτε την κρέμα, χτυπώντας στο μίξερ το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα. Αφού γίνει μια ωραία κρέμα, ενσωματώστε ανακατεύοντας τα κομμάτια του ανανά. Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των σαβουαγιάρ και επαναλάβετε. Στην κορυφή πρέπει να υπάρχουν τα σαβουαγιάρ.
    4. Φτιάξτε την σαντιγί (χτυπήστε την έτοιμη κρέμα με 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει) και απλώστε την πάνω από τον “πύργο”.
    5. Στολίστε το γλυκό σας με τα κομμάτια του ανανά που αφήσατε στην άκρη. Φυσικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε και ότι άλλο θέλετε από πάνω όπως κεράσια ή ακόμα και ξηρούς καρπούς.
    1. Tip: Θα πρότεινα να μην υπάρχουν πολλά κενά ανάμεσα στα σαβουαγιάρ, όπως συνέβη σε εμένα, για να στρωθεί καλύτερα η σαντιγί.
    Τροπικό γλυκό με ανανά. Ένα δροσερό καλοκαιρινό γλυκό 3

    Πώς σας φάνηκε; Το συγκεκριμένο γλυκό βγάζει και αρκετά κομμάτια οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για γενέθλια ή πάρτυ αν δεν έχετε πολλά άτομα!!


    Κάλη

         

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Ο ανανάς μου κάνει κι εμένα πολύ καλοκαιρινό φρούτο. Αλλά και από τα υπόλοιπα υλικά που βλέπω όντως πρέπει να είναι δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι, ιδανικό για την εποχή αυτή δηλαδή.

    2. Καλέ τι όμορφο, δροσερό και χαρούμενο γλυκάκι κορίτσια!!! Θα το φτιάξω φορ σουρ!!!! Αγαπώ ανανά, αγαπώ καλοκαίρι, αγαπώ συνταγές Ανθομέλι:)))

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης