ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μια καρέκλα από τα σκουπίδια έγινε βάση για γλάστρα

    Χθες το πρωί είδα τον γείτονά μας τον κύριο Π. να καθαρίζει τον κήπο του. Ένας συμπαθέστατος και χαμογελαστός συνταξιούχος που μάλιστα δεν ακούει και πολύ καλά και πρέπει να του μιλάω δυνατά. Ζει μαζί με τη γυναίκα του, την κυρία Ο., και έχουν έναν όμορφο κήπο με μπαξέ, λίγα δέντρα και λουλούδια! Είχε μόλις κουρέψει το γκαζόν και σκάλιζε το χώμα στα παρτέρια του για να αρχίσει σιγά σιγά να φυτεύει. “Αφού βγήκε ο κύριος Π. στην αυλή, πρέπει κι εγώ σιγά σιγά να συμμαζεύομαι. Ήρθε η ώρα για τις ανοιξιάτικες κηπουρικές εργασίες”, σκέφτηκα! “Καλημέρα! Μπήκε η Άνοιξη”, του φωνάζω! Και πιάσαμε συζήτηση για τα δέντρα και τον κήπο του. Με αφορμή αυτή μας την συζήτηση θυμήθηκα κάποιες φωτογραφίες που είχα βγάλει από μια κατασκευή που είχε κάνει πέρυσι ο μπαμπάς μου. Μια καρέκλα από τα σκουπίδια που μετατράπηκε σε διακοσμητικό για τον κήπο και βάση για γλάστρα.

    Μια καρέκλα από τα σκουπίδια έγινε βάση για γλάστρα

    Τη συγκεκριμένη καρέκλα ο μπαμπάς μου τη βρήκε στα σκουπίδια! Γενικά επειδή καταπιάνεται και με την ξυλουργική έχει μετατρέψει κατά καιρούς πολλά έπιπλα που έτυχε να βρει στα σκουπίδια.

    Μια καρέκλα από τα σκουπίδια έγινε βάση για γλάστρα 1

    Διαδικασία μετατροπής

    Αρχικά έπρεπε να την τρίψει. Έπειτα την έβαψε με την τεχνική που δίνει παλαιότητα. Μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση με τις καρέκλες και το παγκάκι πως γίνεται. Έβγαλε το τετράγωνο ψάθινο κάλυμμά της, το σημείο όπου καθόμαστε, και έκοψε στα ίδια μέτρα ένα κομμάτι νοβοπάν. Έκανε με τη σέγα μία τρύπα στη μέση ώστε να μπαίνει η γλάστρα και το τοποθέτησε στη θέση του επάνω στην καρέκλα στερεώνοντάς το με βίδες. Έτοιμη η καρέκλα-γλάστρα! 

    Αξίζει να το δοκιμάσετε, δεν είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν έχετε κάποια καρέκλα την οποία δεν σας κάνει καρδιά να την πετάξετε.   Αν η δική σας έχει ξύλινο “κάθισμα” μπορείτε απλά να κάνετε πάνω σε αυτό ένα κυκλικό άνοιγμα με την σέγα και να μην χρειαστείτε καν νοβοπάν. 

    Μια καρέκλα από τα σκουπίδια έγινε βάση για γλάστρα 3
    Μια καρέκλα από τα σκουπίδια έγινε βάση για γλάστρα 5
    Τι λέτε θα το τολμήσετε; Αν μάλιστα προσθέσετε κι ένα ηλιακό φαναράκι θα είναι όμορφα και το βράδυ!

    Μια καρέκλα από τα σκουπίδια έγινε βάση για γλάστρα 7

    Αν σας άρεσε η ιδέα η εποχή είναι ότι πρέπει για να τη φτιάξετε γιατί μετά θα αρχίσουν τα φυτέματα και τα ποτίσματα! Αχ, είναι τόσο κοντά η άνοιξη! Και μας έχει λείψει τόσο πολύ! Εσάς; 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Όμορφη ιδέα! Να κεράσεις τον γείτονα ένα γλυκάκι που σε ενέπνευσε με τον τρόπο του! 🙂 Άντε και καλή μας άνοιξη! 🙂

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης