ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες

    Σήμερα κυκλοφορεί το 7ο τεύχος του περιοδικού Cook Craft Create στο οποίο έχουμε την χαρά να φιλοξενούνται άρθρα μας “Do it your self”. Μας έλειψε τόσο πολύ! Μετά από λίγους μήνες ξεκούρασης, η συγγραφή ομάδα του CCC επέστρεψε δυναμικά μ’ ένα φθινοπωρινό και σχολικό τεύχος γεμάτο ιδέες, προτάσεις, συνταγές και πολλά πολλά tutorial για να μπορέσετε να  φτιάξετε κι εσείς  παρόμοιες δημιουργίες. Η δική μας πρόταση σε αυτό το τεύχος αυτού του online περιοδικού είναι μια ιδέα για να ανακυκλώσετε παλιές κορνίζες χρησιμοποιώντας υφάσματα

    Διακοσμητικό στήριγμα για memo σημειώσεις

    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 1
    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 9

    Το ζουμί όμως βρίσκεται, όπως πάντα, στο παρασκήνιο! Πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα; Πριν περίπου αρκετούς μήνες, μια τότε οικογενειακή φίλη, λίγο μετά την γνωριμία μας, μου χάρισε κομμάτια από υφάσματα που δεν χρειαζότανε για να τα χρησιμοποιήσω σε κατασκευές μου. Από τότε, και χωρίς πολύ πολύ να το καταλάβουμε  (έτσι δεν συμβαίνει συνήθως άλλωστε;) γεννήθηκε μια δυνατή φιλία! Έτσι, όταν μια μέρα  βρήκα μια παλιά κορνίζα στην ντουλάπα μου, σκέφτηκα να τη χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα διακοσμητικό στήριγμα για memo σημειώσεις. Εννοείται πως αστραπιαία σκέφτηκα σε ποιον, ή μάλλον σε ποια θα τo χαρίσω! Όταν τελικά έδωσα στην Α. το συμβολικό αυτό δωράκι, η συγκίνησή της ήταν πολύ μεγάλη. 

    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 3
    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 10

    Της το έδωσα, μάλιστα, λέγοντάς της ότι: “Είναι φτιαγμένο από την Kathy (όπως με λέει συνήθως), με πολύ αγάπη για σένα , για να μην ξεχάσεις ότι η φιλία μας ξεκίνησε από ένα κομμάτι ύφασμα. Αμέσως το τοποθέτησε στο γραφείο της σε περίοπτη θέση και το κοίταζε με λατρεία! Χάρηκα τόσο πολύ που της άρεσε!

    Χαρισμένο με νόημα ή χωρίς, φτιαγμένο για άλλους ή για εσάς, ανακυκλώστε τις παλιές σας κορνίζες!

    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 5
    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 11

    Tip: Αν δεν σας βρίσκονται υφάσματα, τότε χρησιμοποιήστε ένα παλιό αντρικό πουκάμισο με τσέπες στο μπροστινό μέρος της κατασκευής σας, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε και κάποιο στυλό ή μολύβι! (τώρα μόλις το σκέφτηκα αυτό! χαχα!)

    Το τρόπο κατασκευής μπορείτε να τον βρείτε στο καινούργιο τεύχος του CCC. Ακόμη θα βρείτε φθινοπωρινά φαναράκια, ρολόι τοίχου από φελλό, ιδέα για διακόσμηση με ξερά φύλλα, φωτεινό πίνακα, πουγκάκια λεβάντας αλλά και συνταγή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο!

    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 7
    Με ένα κομμάτι ύφασμα ανακυκλώνουμε παλιές κορνίζες 12

    Tο tutorial δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο online περιοδικό Cook Craft Create. Τα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να τα ξεφυλλίσετε δωρεάν. Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πλέον στις αναρτήσεις μας τα δικά μας diy με όλη τη διαδιακασία κατασκευής. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες στις σελίδες των περιοδικών που αξίζει να τις αναζητήσετε.

    Η έκδοση του δωρεάν online περιοδικού Cook Craft Create ξεκίνησε στις  25/11/2013! Η ιδέα να υλοποιηθεί μια τέτοια ομαδική δουλειά ήταν της Αθηνά από το blog Craftoholic. Στο περιοδικό αυτό συμμετείχαν πολλές φίλες bloggers απ’ όλη την Ελλάδα. Ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική δουλειά. Κάθε μήνα ανέβαινε στην πλατφόρμα ISSUE ένα δωρεάν τεύχος με tutorial για diy δημιουργίες απ’ όλες τα μέλη της ομάδας. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου, η ανάγκη για να υπάρχει κάποιο δημιουργικό τμήμα που θα αναλάμβανε το στήσιμο του περιοδικού μας αλλά και έλλειψη χορηγών μας ανάγκασε να σταματήσουμε την έκδοσή του. Τα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να τα ξεφυλλίσετε δωρεάν. Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πλέον στις αναρτήσεις μας τα δικά μας diy. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες στις σελίδες των περιοδικών που αξίζει να τις αναζητήσετε.

    Εδώ θα βρείτε όλες μας τις do it your self προτάσεις μας αλλά και τις ιδέες μας για τον σπίτι και τον κήπο.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    9 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Έξυπνη η ιδέα με την τσέπη για τα στυλό! Καλή αρχή στο νέο blog, πάω να το δω! Αν θέλετε περάστε από το blog μας που γιορτάζει. Κληρώνουμε δωράκια! Καλή συνέχεια!

    2. Τι λουλουδένια κατασκευή!Μια παραλλαγή με αλλα υλικά (ξύλο,χαρτί) ήταν το δώρο στις δασκάλες μας! Είναι μία κατασκευή που μπορουν να ετοιμάσουν ακόμα και τα παιδιά με οτι σχέδιο και χρώμα θέλουν. Το τευχος σας ευντυπωσιακο!!!!!!

    3. Πρώτα πρώτα να σου πω πως η ιδέα του δώρου σου ήταν καταπληκτική, αφού ότι χειροποίητο έχει και μεγαλύτερη αξία,και δεύτερον να ευχηθώ καλό διάβασμα σε όλους, στο καινούργιο τεύχος του περιοδικουΒέβαια να πω πως η ανάρτηση σας για την κορνίζα είναι ενδιαφέρουσα για όλους .

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης