ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τέλος Εποχής… αρχή μιας καινούργιας! (Volume III)

    Σχεδόν μια εβδομάδα πέρασε από την στιγμή που είχα υποσχεθεί ότι θα σας γράψω για το καινούργιο σπίτι αλλά ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα που σχεδόν έχω χάσει τις ημέρες! Ξέρετε πως είναι και δεν δουλεύεις. Το αδιάκοπο κοίταγμα του ρολογιού και των ημερομηνιών μετατρέπεται σχεδόν σε άρνηση να δεις την ώρα ή έστω τι μέρα είναι! 

    Και ειδικά στην περίπτωσή μου η άρνησή μου ήταν μεγάλη! Εκεί που σας έγραφα ότι επιτέλους “ξεκινάω διακοπές και καλοκαιράκι σου ρχομαι”… μπήκα από το ένα χάος στο άλλο! Δεν ξέρω γιατί αλλά είχα την εντύπωση ότι με την μετακόμιση όλα θα πήγαιναν αυτόματα στη θέση τους… πόσο λάθος έκανα, χεχε! Εκεί που βρίσκεσαι σε ένα σπίτι γεμάτο κούτες… μεταφέρεσαι στο άλλο σπίτι… που πάλι είναι γεμάτο κούτες! Και  κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι είναι μέσα Ιουλίου και εσύ το μόνο που έκανες τόσο καιρό είναι να ασχολείσαι με… κούτες! Έλεος! Αφού δεν μπορούσα να πιστέψω, όταν έβγαινα έξω, ότι ο κόσμος συνεχίζει να ζει κανονικά τη ζωή του. Είχα γίνει σαν αυτές τις γυναίκες που επειδή δεν δουλεύουν, το σπίτι τους γίνεται ο μικρόκοσμός τους και δεν υπάρχει τίποτα γύρω από αυτό! 

    Εντάξει, όμως, δεν θα γκρινιάξω άλλο, το υπόσχομαι! Μετά από όλες εσάς που άκουσα και διάβασα για το πόσες μετακομίσεις έχετε κάνει (κάποια τρελά νούμερα με αποτελείωσαν) νομίζω ότι εγώ δεν πρέπει να μιλάω με μόνο δύο μετακομίσεις στο ενεργητικό μου (εντάξει τρεις αν προσθέσουμε και αυτή με τους γονείς μου… αλλά τότε δεν είχα κουραστεί… όλα οι γονείς μου τα είχαν κάνει!)

    Τέλος Εποχής... αρχή μιας καινούργιας! (Volume III) 1
    Bye Bye παλιό σπίτι! Δεν μου λείπεις καθόλου! 

    Οπότε μετά από περίπου 100 κούτες, ένα έρπη, ένα υψηλό κόστος μετακόμισης, μία πολύ ψυχοφθόρα περίοδο λόγω των οικονομικών διαφωνιών που είχαμε με τους πρώην ιδιοκτήτες και την δυστυχώς όχι και καλύτερη κατάληξή τους … έχω να δηλώσω ότι βάζω ένα Χ και από εδώ και πέρα θα σας λέω μόνο τα θετικά… που είναι πολλά!!!

    Το καινούργιο μας σπίτι είναι ένα κουκλί! Σαφώς νεότερο σε κατασκευή, με πολύ ωραία χωροδιάταξη, σε μία καινούργια και πολύ καλύτερη περιοχή, με ανοιχτοσιά (παρόλο που είναι σε χαμηλό όροφο) με πάρκινγκ (που χωράνε δύο αυτοκίνητα), με τεράστια αποθήκη και (εκ πρώτης) καλύτερους γείτονες! Τι άλλο να ζητήσω. Το άγχος μου ότι δεν θα καταφέρουμε να βρούμε ένα καλύτερο από αυτό που είχαμε σπίτι εξανεμίστηκε! Εντάξει, σίγουρα είναι και το ενοίκιο λίγο πιο υψηλό αλλά προσφέρει πάρκινγκ και αποθήκη που δεν είχαμε στο άλλο σπίτι! Οπότε νομίζω ότι ήρθαμε και ισορροπήσαμε!

    Καλά η πρώτη εβδομάδα της μετακόμισης ήταν τρελή. Με αδιάκοπο τρέξιμο και πολύ κούραση! Το πρωί εγώ με μία Μελίτα να αδειάζω κούτες (και την Μελίτα να λέει, “όκι άλλε κούτε!”) και το απόγευμα μετά το τέλος της δουλειάς του Κώστα να κάνουμε τις βαριές δουλειές! Τρυπήματα, συναρμολογήσεις κ.τ.λ. Το βράδυ τελειώναμε στις 10-11 η ώρα και κατευθείαν για ύπνο εντελώς κουρασμένοι!

    Ακριβώς όμως μία εβδομάδα μετά ήμασταν έτοιμοι να ζήσουμε σαν άνθρωποι (γρήγοροι ήμασταν δεν μπορείτε να πείτε!) Τι κι αν είχαν μείνει μερικές κούτες (πράγματα που για να μπουν έπρεπε πρώτα να φτιαχτεί ένα έπιπλο και να μπουν κάτι ράφια) στην άκρη… εμείς νιώθαμε ήδη στο ΣΠΙΤΙ μας! Κάθε βράδυ πέφταμε για ύπνο και λέγαμε πόσο ευτυχισμένοι ήμασταν. Και ναι νομίζω ότι μετά το τέλος της μετακόμισης, η ψυχή μας ηρέμησε. Η σωματική κούραση ήταν περαστική και το ξέραμε!

    Απλά πέρασαν οι μέρες και ομολογώ ότι αυτό μου κακοφάνηκε! Οπότε τη δεύτερη βδομάδα το πήρα απόφαση… τέρμα τα συμμαζέματα… ότι κάναμε κάναμε… τα υπόλοιπα σιγά σιγά! Και έτσι άρχισα τα καλέσματα, φίλους που ήθελαν να δουν το σπίτι ή απλά φίλους που είχαμε πεθυμήσει! Και κάπου εκεί αρχίσαμε να περνάμε και ωραία… όχι απόλυτα καλοκαιρινά καθώς ο καιρός δεν βοήθησε και πολύ για μπάνιο αλλά σίγουρα ωραία! Ανοίξαμε το (σχεδόν έτοιμο) σπίτι μας και άρχισαν οι φίλοι να μπαίνουν με το δεξί, να φέρνουν τα δώρα τους, τα λουλούδια και τα γούρια τους! Και πρώτη μπήκε η μικρή μας Στ. που με το χαμόγελό της γέμισε το σπίτι μας!

     Τέλος Εποχής... αρχή μιας καινούργιας! (Volume III) 3

    Όλο αυτό τον καιρό έλεγα, θα γράψω αυτό και αυτό και εκείνο… τώρα όμως που κάθισα να γράψω θέλω μόνο να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τις ευχές, τα καλά σας λόγια, τα σχόλια υποστήριξης και την ενθάρρυνσή σας. Είστε όλοι υπέροχοι! Και έστω κι αν κάτι ψυχές μου είπαν ότι δεν είχα δείξει το πόσο πολύ στεναχωρημένη και αγχωμένη ήμουν, εγώ είχα την εντύπωση ότι σας είχα πρήξει όλους! Συγνώμη, λοιπόν, αν σας έπρηξα! 

     Τέλος Εποχής... αρχή μιας καινούργιας! (Volume III) 5

     Κάπου εδώ τελειώνω με το Έπος της Μετακόμισής μας και σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί για τον αέρα της ανανέωσης που μου στείλατε μέχρι εδώ και πριν τρεις μήνες δεν πίστευα ότι ποτέ θα νιώσω! 

    Καλή συνέχεια και υπόσχομαι ότι από δω και πέρα θα τα λέμε πιο συχνά… άλλωστε οι δικές μας διακοπές αργούν ακόμα! 

    Καλή Κυριακή
    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    18 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλά κουράγια και καλή ξεκούραση μετά!! Να είσαι σίγουρη πως θα αποζημειωθείς με το αποτέλεσμα όταν όλα θα μπουν στην θέση τους!! Λίγη υπομονή θέλει και οργάνωση κάτι που νομίζω πως το έχεις!! Καλή συνέχεια!! Πολλά φιλιά!!

    2. Να έχετε μια χαρούμενη, ευτυχισμένη, τυχερή, ξεκούραστη ζωή στο καινούργιο σας σπίτι!!! Πάντα πίστευα ότι οι αλλαγές είναι ανανέωση, είναι ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα!!!! Να είστε καλά!!!!

    3. Κάλη μου…τέλος καλό…όλα καλά!!! Να το χαρείτε το καινούριο σπιτάκι σας! Να το γεμίσετε με πολλές και χαρούμενες στιγμές!!!Να περνάτε όμορφα! Ενα γλυκό φιλί στο όμορφο Μελιτάκι!!!! Λευκή

    4. Κορίτσι μου, ελπίζω να βρείτε στο νέο σας σπίτι την γαλήνη που ψάχνατε. Πάντως από αυτά που διαβασα ως εδώ…μάλλον ήδη την βρήκατε και η αύρα του νέου σπιτιού ήδη φαίνετε σε εσένα, που πήρες θετικές αποφάσεις…Λοιπόν όλα τέλεια να πάνε και να δημιουργήσετε στο νέο σας σπίτι υπέροχες μοναδικές αναμνήσεις ζωντας πανέμορφα χρόνια!Σε φιλω γλυκιά μου, πολλές ευχές και ζουμερά φιλιά στο Μελιτάκι μας…

    5. Καλοστέριωτοι στο καινούριο σας σπιτικό Καλίτσα! Σας εύχομαι να φτιάξετε υπέροχες αναμνήσεις, να γεμίσετε με χαρές και γέλια κι αγκαλιές τεράστιες, ακόμη πιο μεγάλες από πριν, και με στιγμές χαρούμενες! Σ' εσένα εύχομαι η αρχική σου εντύπωση να παραμείνει για όλα τα χρόνια που θα το λες σπιτικό σου, να ηρεμήσεις τελείως, να απολαύσεις, να γεμίσεις από άλλη τόση ευτυχία!

      Φιλιά πολλά!

    6. Αντε βρε Κάλη μου, είδες; Πάει, αυτό ήταν! Κάθε εμπόδιο σε καλό λένε κι εσείς σίγουρα το ζήσατε αυτό. Ευχομαι κι αυτό το σπίτι να σας χαρίσει πολλές πολλές ευχάριστες στιγμές κι αξέχαστες αναμνήσεις.

    7. Γεια σου Κάλη, είμαι η Δέσποινα και διαβάζοντας την ανάρτηση σου, ήθελα μόνο να σου γράψω πόσο τυχερή είσαι, μια τέτοια μετακόμιση ονειρεύομαι και εγώ λίγα χρόνια τώρα, αλλά δυστυχώς επειδή το έχουμε αγοράσει δεν μπορούμε να φύγουμε. Είχαμε βλέπεις την ατυχία να πέσουμε σε κακούς γείτονες γι' αυτό σου λέω δεν ξέρεις πόσο μα πόσο πολύ σε ζηλεύω που γράφεις ότι είσαι ευτυχισμένη.

    8. Άφησε πίσω όλα όσα σε δυσκόλεψαν και σε στεναχώρησαν κι απόλαυσε το νέο σας σπίτι.
      Να ζήσετε όμορφες, ευτυχισμένες στιγμές.
      Και να θυμάσαι ότι το σπίτι το κάνουν οι άνθρωποι κι εσείς έχετε πολλή γλύκα.
      Φιλιά! 🙂

    9. Ή έχετε μετακομίσει στο σπίτι που θα μετακομίσουμε κι εμείς ή γράφεις τις σκέψεις μου!
      Τελειώσατε εσείς και ξεκινάμε εμείς! Θα χρειαστώ τις συμβουλές σου τώρα που τις έχεις φρέσκες!
      Καλορίζικο να είναι το σπιτάκι σας!! Να γεμίσει γέλια και χαρές και όμορφες αναμνήσεις!

    10. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας! Επιασαν τόπο! Το σπίτι μας το καινούργιο είναι υπέροχο και αυτό οφείλετε και στην δική σας θετική αύρα! Να είστε όλοι καλά! Κάλη

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης