ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Η μαμά – αντηλιακοπιστολέρο… κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs!

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πω ότι τις τύπωσα τις λίστες μου! Μία λίστα για τους μεγάλους (δηλαδή εμένα και τον άντρα μου) και μία λίστα για τους μικρούς (δηλαδή την Μ. και τον Θ.) Κατερίνα και λίστες πάνε μαζί άλλωστε! Τι; Και τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για τις διακοπές μας!!! Γίνεται να ετοιμαστούμε για το camping και να μην έχω λίστα; Όχι βέβαια! Τσεκάρω τα πάντα! Τα είδη για το τροχόσπιτο, τα ρούχα, τα παπούτσια, τα παιχνίδια των παιδιών, τα σεντόνια και τις πετσέτες, το φαρμακείο, τα καλλυντικά! Και ναι, οι λίστες αυτές πρέπει να πω ότι με έχουν σώσει!

    Εννοείται, φυσικά, ότι σε περίοπτη θέση μέσα στη λίστα  είναι η κατηγορία καλλυντικά/αντηλιακά! Camping χωρίς αντηλιακό είναι καλοκαίρι χωρίς καρπούζι! No way!!! Σκεφτείτε πως  από το πρωί που θα ξυπνήσουμε ως τη δύση του ήλιου είμαστε στη θάλασσα. Κι αν δεν είμαστε στην παραλία, θα είμαστε σίγουρα κάπου που θα μας βλέπει ο ήλιος έστω και λίγο. Δεν αντέχω να ακούω να λένε πως δεν φοράνε αντηλιακό γιατί είναι κάτω από την ομπρέλα!

    Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και στην άμμο η αντανάκλαση των ακτίνων του ήλιου είναι 20%, στο νερό 25% και στο γρασίδι 5%! Κοινώς…οι “παλιές” καλές ημέρες που ζήσατε εσείς κι εμείς ως παιδιά που κυκλοφορούσαμε στις διακοπές χωρίς αντηλιακό έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!
    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 1

    Να φανταστείτε ότι φορούσα στα παιδιά αντηλιακό στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια ακόμα και όταν πήγαιναν στο σχολείο, τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες δηλαδή. Ειδικά όταν μου είπε ο γιατρός ότι ο μικρός μου έχει ατοπική δερματίτιδα έσπευσα αμέσως στη δερματολόγο, η οποία μας συνέστησε να βάζει αντηλιακό καθημερινά ώστε να αποφύγουμε τους λευκούς λεκέδες στο δέρμα. Έτσι, φίλος μας από νωρίς ήταν το αιδικό αντηλιακό γαλάκτωμα Ambre Solaire  Resisto Smim  με 50  δείκτη προστασίας, το οποίο αντέχει πολύ στο νερό και επειδή το πιστόλι με το οποίο πετάει το υγρό είναι εύχρηστο…. εγώ γίνομαι γρήγορη “αντηλιακοπιστολέρο”!!!

    Αλλά μην φαντάζεστε ότι η αντηλιακομανία μου φέτος ισχύει μόνο για τα παιδιά. Έχω πάρει κι εγώ τα δικά μου αντηλιακά αγκαζέ! Λόγω μιας φαρμακευτικής θεραπείας που κάνω για τη φωτοευαισθησία που έχω, πασαλείφομαι όλη την ώρα! Δεν ξανακάνω, άλλωστε, το λάθος που έκανα εκείνη την ημέρα στο σχολείο που φτιάχναμε την πυραμίδα με τα παλιά λάστιχα στην αρχή του καλοκαιριού. Κάηκα πάρα πολύ γιατί ήμουν πολλές ώρες κάτω από το λιοπύρι, άργησα να βάλω αντηλιακό και τελικά έβαλα με δείκτη προστασίας κάτω από 15. Κοινώς… την πάτησα! Τώρα πλέον δεν βγαίνω από το σπίτι χωρίς αντηλιακό ούτε για να πάω…. να πετάξω τα σκουπίδια, που λέει ο λόγος!

    Στην αρχή του καλοκαιριού (που δεν είχα ακόμα κάνει τα ψώνια μου) χρησιμοποιούσα κάποια δειγματάκια που μου είχαν δώσει στο φαρμακείο αλλά όποτε τα έβαζα, το δέρμα μου κολλούσε και μετά από λίγο με έπιανε μια απερίγραπτη φαγούρα (no match!) Με παρότρυνση, λοιπόν, κάποιων φίλων, αποφάσισα να δοκιμάσω το γαλάκτωμα της σειράς Ambre Solaire Sensitive Advanced, με το οποίο ομολογώ ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένη γιατί έχει ανάλαφρη μυρωδιά (που δεν θυμίζει παραλία και άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις ώρες), δεν κολλάει και απλώνεται εύκολα χάρη στη ρευστή υφή του. Φυσικά μου προσφέρει και την αντηλιακή προστασία που χρειάζομαι και την έχω και ιατρικώς ανάγκη! Και για όσες ενδιαφέρεστε, κυκλοφορεί και σε γαλάκτωμα και σε σπρέι αλλά και φυσικά και για το πρόσωπο… Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 3

    Πολύ κέφι έχω σήμερα και πηγαίνω από το ένα θέμα στο άλλο… μήπως να φταίει ότι μου έχουν πάρει τα μυαλά οι επικείμενες διακοπές;

    Στο κάμπινγκ, για να επανέλθω στο θέμα μας, εκτός από το να κυνηγάω τα παιδιά με ένα αντηλιακό (φυσικά αστειεύομαι!) προσπαθώ να τα βοηθήσω με διάφορους τρόπους να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Όχι, μην με περάσετε για programme freak και μην με φανταστείτε ότι τρέχω με ένα αντηλιακό και μία λίστα στο χέρι! Σαφώς δεν είμαστε αυστηροί όσον αφορά στην ακριβή τήρηση των ωρών αλλά σίγουρα ένα γενικό πλάνο πρέπει να το έχουμε. Διαφορετικά η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη και πιστέψτε με (αυτοί που έχετε κάνει κάμπινγκ σίγουρα θα το ξέρετε) στο κάμπινγκ είναι εύκολο τα παιδιά να ξεφύγουν από το έλεγχο και να παρεκτραπούν. Άλλωστε ακόμα και εκεί υπάρχουν ώρες κοινής ησυχίας και ώρες που ακόμα και οι γονείς χρειάζονται την ηρεμία τους!

    Παλιότερα σας είχα δείξει ένα καθημερινό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα όταν τα παιδιά ήταν ακόμη μικρά και με είχε βοηθήσει πολύ. Όμως τώρα που μεγάλωσαν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα λίγο μικρότερο και με λιγότερες λεπτομέρειες.

    Για να παροτρύνω, λοιπόν, τα παιδιά να συμμετάσχουν στη δημιουργία του προγράμματος, ρώτησα τον μικρό μου να που πει αυτός αν θυμάται από πέρσι το ημερήσιο μας πρόγραμμα στο camping. Και θυμόταν τα πάντα ο άτιμος!

    Έτσι έφτιαξα ένα printable πρόγραμμα διακοπών. Θα είναι τέλειο στο ψυγείο μέσα στην τροχοσκηνή!

    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 5
    Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε και κάποια προγράμματα για να τα τυπώσετε και να τα
    προσαρμόσετε στο δικό σας καθημερινό καλοκαιρινό πρόγραμμα.

    Η μέρα, λοιπόν, ξεκινάει με τα πρωινά καθήκοντα και το απαραίτητο πρωινό… ενώ εγώ συγχρόνως τσεκάρω αν η τσάντα για τη θάλασσα περιέχει όλα τα απαραίτητα για να αποφύγω τα πολλά πηγαινέλα. Πετσέτες, δεύτερα μαγιό, σνακ, γυαλιά ηλίου, αντηλιακά… Ξεχωριστό νεσεσέρ με τα αντηλιακά (είναι και πολλά τα άτιμα) γιατί πάντα υπάρχει ένα παιδικό, ένα για τους γονείς και ένα προσώπου.

    Προσοχή όμως στην ποσότητα του αντηλιακού αλλά και στον τρόπο επάλειψης! 

    1) Δεν χρειάζεται να δημιουργούμε ένα λευκό στρώμα πάνω στο σώμα του παιδιού λες και το γιαουρτώσαμε (κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά στα μωρά). Πρέπει να απλώσουμε σωστά το αντηλιακό ώστε απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα. Να θυμάστε ότι η παραπάνω ποσότητα είναι σπατάλη και στην τελική δεν βοηθάει καθόλου στην προστασία από τον ήλιο.  Και για όσες έχετε μικρά παιδιά (έως 36 μηνών) η σειρά Baby in the Shade της Ambre Soraire με 50 δείκτη προστασίας, εύκολη εφαρμογή και πρακτικό μέγεθος, θα σας φανεί ιδαίτερα χρήσιμη καθώς εφαρμόζεται και το σώμα αλλά και το πρόσωπο των μικρών παιδιών.

    2) Πάντα βάζουμε το αντηλιακό μισή ώρα πριν από την έκθεσή μας στο ήλιο!  Ωστόσο, τα Ambre Solaire φέτος το καλοκαίρι κάνουν τη διαφορά με ένα
    αντηλιακό που απορροφάται το ίδιο σωστά και σε βρεγμένο δέρμα! Το Ambre Solaire Wet Skin! Μαγικό; Μήπως τελικά να το πάρω και αυτό; Μάλλον θα με ξελασπώσει!

    Πάλι ξέφυγα από το θέμα! Summer mood, είπαμε!

    Όπως είδατε και στο παραπάνω summer schedule το μεσημέρι ξεκουραζόμαστε! Στο κάμπινγκ οι ώρες κοινής ησυχίας πρέπει να τηρούνται αυστηρά γιατί όλοι είναι εκεί για να κάνουν διακοπές και να ξεκουραστούν… Ποιος είσαι, κύριε, που μου βάζεις στη διαπασών τη μουσική στις 3 το μεσημέρι;

    Η αλήθεια, όμως, είναι ότι κι εμείς δεν αντέχουμε όλη μέρα στο πόδι! Το κολύμπι και ο ήλιος κουράζουν! Την έχουμε ανάγκη αυτή τη μεσημεριανή σιέστα. Δεν θα μπορούσα με τίποτε να χαλαρώσω όμως αν ήξερα ότι τα παιδιά μου θα τριγυρνάνε με τους φίλους τους έξω ενώ εγώ κοιμάμαι.

    Έτσι το μεσημεράκι μπαίνουμε όλοι στο τροχόσπιτο. Άλλοτε κοιμόμαστε, άλλοτε βλέπουν τα παιδιά dvd και παίρνουμε εμείς έναν υπνάκο, άλλοτε κάνουμε γραπτές δραστηριότητες με τα παιδιά ή παίζουμε επιτραπέζια αλλά τις περισσότερες φορές το ρίχνουμε στο διάβασμα!

    Τα παιδιά μου λατρεύουν τις ιστορίες! Ακόμη και η κόρη μου που μπορεί να διαβάζει με άνεση μόνη της δεν λέει ποτέ όχι για μια-δυο ιστοριούλες που της διαβάζει η μαμά. Φέτος, δε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα βιβλία μας δεν θα παραλείψω να πάρω μαζί μας και το παραμύθι που έφτιαξε η Garnier για τα Ambre Solaire για να μάθουν τα παιδιά για την αντηλιακή τους προστασία, με τίτλο:

    “Ο Ηλίας και η Φωτεινή κάνουν τον ήλιο φίλο”.
    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 7
     Ένα παραμύθι που ήδη αγάπησαν από την πρώτη στιγμή που το ξεφύλλισαν.
    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 9

    Πρόκειται για την ιστορία του Ηλία και της αδελφής του Φωτεινής που προσπαθούν να φανταστούν διάφορους τρόπους για να προστατευτούν από τον ήλιο.

     Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 11Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 13Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 15 

    Το κείμενο σύντομο και πολύ ευχάριστο και η εικονογράφηση χρωματιστή και χαρούμενη. H εικονογράφος, συμπληρώνει την κύρια εικόνα που σχετίζεται με το θέμα της κάθε σελίδας με πολύ χιούμορ.

    Ακόμη κι εγώ γελάω με το καγκουρό που κάνει ηλιοθεραπεία,

    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 17
     αλλά και με το παιδάκι που βράζει νερό στο κατσαρολάκι πάνω στην πανοπλία του Ηλία!!
    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 19

     Είμαι σίγουρη πως ο τίτλος του παραμυθιού “Γυαλιά, καπέλο, αντηλιακό” θα γίνει και το δικό μας moto για φέτος το καλοκαίρι. Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 21

    • Γυαλιά για τα ματάκια μας
    • Καπέλο για να μην πάθουμε ηλίαση
    • Αντηλιακό για να μην καούμε αλλά και για να μην εκθέσουμε στις “κακές” ακτίνες του ήλιου, όπως λέει κι ο μικρός μου.

    Και καθώς είμαστε συνηθισμένοι από το νηπιαγωγείο που η δασκάλα τους έβαζε να φτιάξουν μία ζωγραφιά για κάθε βιβλίο που διαβάζαμε το Σαββατοκύριακο, τους ζήτησα να μου κάνουν μία ζωγραφιά και για αυτό το βιβλιαράκι.

    Να τι έφτιαξαν τα παιδιά με αφορμή το παραμύθι της Garnier:

    Τίτλος: “Χτίζοντας κάστρα στην άμμο”, από την ΜαρίαΗ μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 23

    Ο μικρός πάλι έφτιαξε αρχικά μια ζωγραφιά με τίτλο: “Κολλητική άμμος”! Δηλαδή η υγρή άμμος εκεί που σκάει το κύμα και παίζουνε με τα κουβαδάκια τους. Χαχα!

    Δυστυχώς είχε ένα ατύχημα και του σκίστηκε λιγουλάκι. Τσατίστηκε και την τσαλάκωσε! Τι να κάνουμε για να τον ηρεμήσουμε με την αδερφή του; Του προτείναμε να φτιάξουμε μια παράσταση με τα τουβλάκια μας. Κι όλοι μαζί φτιάξαμε αυτό! Και του δώσαμε τον τίτλο “Μια μέρα στην παραλία”.

    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 25
    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 27

    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 29

    Παίζανε με τις ώρες μετά!

    Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 31

     Ε, δηλαδή δεν υποφέρομαι! Επανέρχομαι στο θέμα γιατί τα καλύτερα έρχονται στο τέλος!

    Μετά την μεσημεριανή σιέστα τι σας είπα ότι ακολουθεί; Μα φυσικά πάλι μπανάκι! Αυτά είναι τα καλά του κάμπινγκ! Μπανάκι και αργότερα ένα ντουζάκι. Και επειδή η ενυδάτωση του σώματος για εμάς τους camping maniacs είναι must μιας και είμαστε όλη μέρα εκτεθειμένοι στον ήλιο… θα πρότεινα ανεπιφύλακτα το  Αfter Sun sorbet το
    οποίο δίνει μια αίσθηση φρεσκάδαςδροσίζει το δέρμα και φυσικά δεν κολλάει και δεν είναι καθόλου λιπαρό. Α, δεν σας είπα! Κάνει και για παιδιά και για μεγάλους! Οπότε με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!  Όσο για τη μυρωδιά του; Πεπόνι! Κι εγώ λατρεύω το πεπόνι! Η μαμά - αντηλιακοπιστολέρο... κι άλλες ιστορίες για camping-maniacs! 33

    Και επειδή μετά το ντουζάκι έρχεται το βραδινό ποτάκι… που τα παιδιά τρέχουν με ποδήλατα, φακούς και φίλους ενώ οι γονείς χαλαρώνουν χωρίς να τρέχουν με ένα αντηλιακό και ένα καπέλο στο χέρι… έτσι κι εγώ για το τέλος σας έχω…

    …εκτυπώσιμα (printables) του καθημερινού προγράμματος για να τα προσαρμόσετε στις ανάγκες και τις συνήθειες της δικής σας οικογένειας. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

    εδώ

    εδώ (2)

    εδώ (3)

     κι εδώ (4)

    Μαμάδες και μπαμπάδες “αντηλιακοπιστολέρο”, σας εύχομαι ένα ασφαλές καλοκαίρι, αν και είμαι σίγουρη πως με συμμάχους τα αντηλιακά Ambre Soraire της Garnier, το καπέλο και τα γυαλιά, το έχετε στο τσεπάκι σας!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Και η Μελίτα άρχισε επιτέλους να φοράει τα γυαλιά της! Καπέλο και αντηλιακό ήμασταν οκ! Οπότε τρία στα τρία!!! Καλά να περνάτε πιστολέρο της ακρογιαλιάς!!! Κάλη

    2. Οργάνωση τέλεια βλέπω! Και το πρόγραμμα στα παιδιά μου άρεσε πολύ γιατί κάπως θα πρέπει να τα ελέγξετε!! Για το αντηλιακό θα συμφωνήσω! Η προστασία είναι νούμερο 1. Καλές διακοπές λοιπόν αλλά και ξεκούραστες για όλους!

    3. Είμαι κι εγώ μαμά πιστολέρο..χεχε, εντάξει με μέτρο πάντα 🙂
      Μέχρι τώρα που της έχω βάλει τα ambre solaire βλέπω ότι είναι πολύ καλά!
      Όσο για τη λίστα.. κρατάω μόνο αυτή της βαλίτσας.. αν αρχίσω να έχω και λίστα στις διακοπές θα τρελαθώ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης