ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    “Μαμά δε θέλω καρότα στη φακή”

    Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι μαμάδες είναι το φαγητό! Τι φαγητό θα φτιάξουμε, τι ώρα θα είναι έτοιμο, είναι υγιεινό, θα αρέσει στα παιδιά, Θα το φάνε όλο; Θα έχει ποικιλία το εβδομαδιαίο μενού ώστε να πάρουν τα απαραίτητα για τον οργανισμό τους;  

    Αυτό λοιπόν που βλέπουμε πολλές από μας σε βιβλία, περιοδικά και φυσικά στο ίντερνετ είναι τρόπους με τους οποίους θα δελεάσουμε τα παιδιά να φάνε τροφές ωφέλιμες που όμως δεν τους αρέσουν γευστικά αλλά και οπτικά πολλές φορές.

    Υπάρχουν άπειρες ιδέες που πραγματικά όμως, συγχωρήστε με….δεν θα μπορούσα να τις υλοποιήσω. Πολλά υλικά, πολύς χρόνος και τελικά δεν ξέρω αν θα έτρωγαν υλικά που δεν τους αρέσουν μόνο και μόνο επειδή θα βλέπανε μια φατσούλα ή μια πασχαλίτσα. Συγνώμη που είμαι λίγο δύσπιστη αλλά και γιατί δεν μπορώ να διαθέσω τόσο χρόνο για να φτιάξω ένα έργο τέχνης μόνο για κολατσιό. 

    Και με το μεσημεριανό τι γίνεται; Το βασικό γεύμα της ημέρας που πρέπει απαραιτήτως να φάνε; Διαβάζοντας παρακάτω θα καταλάβατε τι εννοώ:

    Τα δικά μου παιδιά είχαν ένα θέμα με τα καρότα στην φακή. 

    Κι ενώ λάτρευαν την φακή ως γεύση (ο μικρός μου μάλιστα την τρώει χωρίς καθόλου ξίδι) δεν έτρωγαν ποτέ τα καρότα. Η κόρη μου τα τρώει σε σαλάτα ή σκέτα, σαν λαγός, αλλά δεν τα θέλει βραστά! 
     

    Κι από την στιγμή που ούτε ο μπαμπάς τους τα τρώει, τι την κάνω την φακή με καρότα; Από την άλλη γίνεται φακή χωρίς καρότα; Είναι τόσο υγιεινά! Ε, κι εγώ η άμοιρη πόσα καρότα να φάω πια;

    Οπότε το μπλέντερ χειρός μου έδωσε την λύση! Αφού ετοίμασα την φακή, πήρα τα καρότα με λίγο από το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και να πολτοποίησα. Έριξα τον χυλό αυτό μέσα στην φακή και ανακάτεψα. Δεν φάνηκε τίποτα! Τα παιδιά άρχισαν τον πρόλογο πως δεν θέλουν καρότα κι εγώ πολύ απλά και ήρεμα τους είπα πως δεν έριξα μέσα καρότα! Ένα λευκό ψεματάκι δεν πειράζει πότε πότε, σωστά;
     Αφού την φάγανε όλη δεν έκανα το λάθος να τους πω το μυστικό μου! Φυσικά η νίκη ήταν δική μου!!!

    Σύντομα θα σας δείξω και τον τρόπο που βρήκα για να αντιμετωπίσω την ατάκα “Μαμά, αυτό το φαγητό δεν μου αρέσει!” αλλά και τι ακόμα φτιάχνω με το μπλέντερ χειρός.

    Δείτε επίσης στο ανθομέλι την ανάρτηση Ιδέες για Κολατσιό ή αλλιώς “Μαμά, πεινάω”

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Kathy μου φυσικά και δεν πειράζει το αθώο ψεματάκι σου! Είναι άλλωστε για το καλό τους 🙂
      Εμένα ο μεγάλος τα κάνει αντίθετα! Τρώει τα βραστά καρότα αλλά δεν τρώει της φακές… Άλυτο το δικό μου πρόβλημα! Χαχα! Δεν ανησυχώ, κάποια στιγμή θα τις φάει. Περιμένω την αντιμετώπιση της ατάκας " μαμά αυτό δεν μου αρέσει"! Φιλιά

    2. ρε παιδάκια…εγώ δεν βάζω καρότα στη φακή…μήπως να αρχίσω να βάζω???

      Πάντως τα δικά μου τρώνε τα καρότα ωμά μόνο….

      Ανθομελάκια είστε καταπληκτικές σας παρακολουθώ καιρό
      Φιλάκια
      Μαρίνα

    3. Αν το καλοσκεφτείς είμαστε σατανικές εμείς οι μάνες με όλα αυτά που σκαρφιζόμαστε….φιλιά Κατερινιώ κι αν τους δω θα τους ρωτήσω…πως τους φάνηκαν τα καρότα στις φακές…μουαχαχα..σατανική κι εγώ που βαφτίζω τις μπάμιες φασολάκια….!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης