ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Μια αγκαλιά δώρα… για τη γιορτή της μητέρας!

    Και να που σε λίγες ώρες θα γιορτάζουμε για ακόμη μία φορά την Γιορτή της Μητέρας! Δεν πιστεύω να το ξεχάσατε; Αλλά κι αν το ξεχάσατε, το Ανθομέλι είναι εδώ να σας γεμίσει με ιδέες και να σας δώσει και πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα. 
    giorti_tis_miteras

    Από παιδί αυτή τη γιορτή δεν την ξεχνούσαμε ούτε εγώ αλλά ούτε και η αδερφή μου! Και τότε μάλιστα δεν είχαμε και την πολυτέλεια να ετοιμάσουμε κάτι στο σχολείο με τους δασκάλους μας. Παρόλ’ αυτά οι κουμπαράδες άνοιγαν και μετά από σκέψη και συνεννόηση πάντα αγοράζαμε το κατιτίς μας στην μανούλα μας ή της φτιάχναμε κάτι μόνες μας. 
    Η μαμά μας μάλιστα τα έχει κρατημένα όλα όσα της χαρίσαμε. Ειδικά τις καρτούλες μας τις έχει μέσα στα άλμπουμ με τις παιδικές μας φωτογραφίες. Πάντα την συγκινούσαμε κι εμείς νιώθαμε τόσο ικανοποιημένες για την “έκπληξη” που της είχαμε ετοιμάσει. Αν και σας έχω μιλήσει κι εδώ γι’ αυτό, σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις καρτούλες που της είχαμε φτιάξει!

    Μια αγκαλιά δώρα... για τη γιορτή της μητέρας! 2
    Όπως βλέπετε η χαρτοκοπτική υπήρχε από παλιά στη ζωή μας!
    Μια αγκαλιά δώρα... για τη γιορτή της μητέρας! 4
    Το συγκεκριμένο ποίημα δεν μας αφήνει ασυγκίνητες ακόμα και σήμερα!

    Οι ρόλοι άλλαξαν, και ομολογώ ότι πλέον την παίρνουμε μόνο ένα τηλέφωνο για χρόνια πολλά (εντάξει μερικές φορές της προσφέρουμε και λουλούδια ή τις κάνουμε “δώρο” τις αναρτήσεις μας), και τώρα είναι η δική μας σειρά να συγκινηθούμε, να κλάψουμε και να γελάσουμε μαζί, βλέποντας τα δικά μας παιδιά με μια αγκαλιά δώρα να έρχονται να μας ευχηθούν χρόνια πολλά. 

    Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ 

    Σίγουρα δεν χρειάζεται αυτή η ημέρα για να τιμήσουμε τις μανούλες μας ή για να μας τιμήσουν τα δικά μας παιδιά αλλά όπως και να το κάνουμε όλες τη θέλουμε αυτήν την ιδιαίτερη ένδειξη αγάπης.

    Μέρες τώρα τα παιδιά μου δεν είχαν σταματήσει τα “ψου ψου ψου” και τις συνεννοήσεις. Κι επειδή είναι ακόμη μικρά, όλο και ρωτάνε να τους υπενθυμίσω την ημερομηνία (πολλές φορές με αγωνία μήπως κάτι καταλάβω, αν και είναι ολοφάνερο). Εγώ όμως την πάπια! Ο μικρός μάλιστα σχεδόν μου την ξεφούρνισε την έκπληξη ένα βράδυ. Γιατί λέει οι φίλοι του τα είπαν όλα στις μαμάδες τους. Ενώ εκείνος… τάφος! Δεν θα έλεγε τίποτε. Κι ενώ μιλούσε αρχίζει να μου λέει πώς πέρασαν στο σχολείο, ότι κάνανε κηπουρική και κουράστηκε πολύ γιατί ήταν πολύ δύσκολο να φυτέψουν λουλούδια στα γλαστράκια που θα μας κάνουν δώρα. Εκεί έκοψα την κουβέντα για να μην χαλάσει την έκπληξή του! Που να ‘ξερα όμως! Η έκπληξη ήταν πολύ μεγαλύτερη και ωραιότερη απ’ όσο είχα φανταστεί. 

    Την Παρασκευή το μεσημέρι, λοιπόν, κι ενώ τον έφερε η γιαγιά του από το σχολείο, έρχεται κορδωμένος με γελάκι πονηρό και μια αγκαλιά γεμάτη δώρα. 

    Χρόνια πολλά μαμά! Σ αγαπώ πάρα πολύ!  Μια αγκαλιά δώρα... για τη γιορτή της μητέρας! 6Μια αγκαλιά δώρα... για τη γιορτή της μητέρας! 8

    Και τι δεν είχε ετοιμάσει με την δασκάλα του! 

    Μια αγκαλιά δώρα... για τη γιορτή της μητέρας! 10

    Πήλινο γλαστράκι με λουλουδάκι και καρδούλα χειροποίητη, βιβλιαράκι με πολλά ποιήματα και κείμενα για την μαμά, καρτούλα και ένα δώρο έκπληξη… ένα βραχιολάκι

    Κι αφού μου τα εξήγησε όλα μου λέει: “Κοίτα πόσα πολλά γράφει εδώ μαμά”. Θα τα διαβάσω ΟΛΑ του λέω!  Συγκινημένη, ρίχνω μια ματιά σε όλα από λίγο και το μάτι μου πέφτει … στην κάρτα που έγραφε με τι χαίρονται περισσότερο, με τι θυμώνουν, τι αγαπάνε στη μαμά τους και τις τους στεναχωρεί! Αχ και το τελευταίο παρόλο που ήταν μαχαιριά στην καρδιά… έγραφε ότι τον στεναχωρεί τον μαλώνουμε με τον μπαμπά του και δεν το ακούμε τι λέει… με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά πράγματα… και φυσικά να αρχίσω να κλαίω και να τον αγκαλιάζω… και την αδερφή του μαζί, η οποία ήταν και λίγο λυπημένη που εκείνη δεν πρόλαβε να ετοιμάσει κάτι στο σχολείο γιατί την πήρα λίγο νωρίτερα λόγω κάποιον υποχρεώσεων. 

    Μια αγκαλιά δώρα... για τη γιορτή της μητέρας! 12

    Μετά από λίγο φύγαμε από το σπίτι και ενώ του κρατούσα το χέρι μου λέει:

    “Δεν μου είπες ένα μεγάλο ευχαριστώ μαμά! 

    -“Σου είπα πριν αγόρι μου” (ή μήπως δεν είχα πει από την συγκίνηση; )
    “Κι αν δεν το είπα ή δεν το άκουσες στο λέω τώρα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ κι ένα μεγάλο συγνώμη που κάποιες φορές σε στεναχωρώ που σε μαλώνω”.

    -“Δεν πειράζει μαμά. Ξέρω πως παρ’ όλο που με μαλώνεις μ’ αγαπάς πάλι , και το κάνεις για να γίνουμε καλά παιδιά! 

    Τι να πει η μάνα μετά; Να μην κλάψει; Λόγια που του έχω πει, αλλά ειπωμένα από αυτόν έχουν περισσότερη οντότητα και μου έδειξαν πόσο τα έχει σκεφτεί και κατανοήσει!  

    Χρόνια μας πολλά! Να είμαστε γερές και δυνατές γεμάτες αγάπη, υπομονή για να δώσουμε στα παιδιά μας όσα μπορούμε περισσότερα για να γίνουν Άνθρωποι. 

    Kathy


    Aφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας και πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα:

    Η γιορτή της μητέρας όταν ήμασταν παιδιά  αλλά και τώρα που είμαστε μαμάδες (2012)

    Αναμνήσεις μιας μαμάς για την μαμά της! (2013)

    Δωρεάν εκτυπώσιμο για τη γιορτή της  μητέρας (2015)

    Ευχές από τη μαμά για τις κόρες της (2016)

    Αφιέρωμα στη γιορτή του πατέρα με πολλά δωρεάν εκτυπώσιμα και ιδέες:

    Ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα

    Γιορτή του πάτερα: ιδέες για δώρα και δωρεάν εκτυπώσιμα


    Γιορτάστε αυτή την ημέρα με:

     

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Χρόνια πολλά κορίτσια. Και χρόνια πολλά στην μανούλα σας που έβγαλε δύο τόσο γλυκά κορίτσια. άσε Κατερίνα με το ζόρι κρατιόμουν και εγώ την Παρασκευή! Φιλάκια.

    2. Αχ βρε Κατερινάκι! Ξεροκατάπια κι εγώ, όσο εσύ δάκρυζες. <3 Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να είσαι μια καλή μανούλα forever and ever 🙂 Καλίτσα μου να χαίρεσαι κι εσύ το Μελιτάκι σου το γλυκό! Πολλά φιλιά φιλενάδες μου

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης