ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Καλοκαιρινή πινιάτα… ανανάς! (εννοείται για αρχάριους!)

    Καλημέρα, 
     
    Προχθές το απόγευμα στην παιδική χαρά είχα την χαρά να ακούσω για ένα υπέροχο πάρτυ που έκανε μία φίλη για την κορούλα της και για το πόσο ωραία πέρασαν στον κήπο του εξοχικού τους! Η παρέα, το μέρος, η διάθεση, ο καιρός ήταν όλα με το μέρος τους και πραγματικά το καταδιασκέδασαν. 
     
    Κάπου εκεί, λοιπόν, συνειδητοποίησα ότι έφτασαν και τα πρώτα καλοκαιρινά πάρτυ και ότι όσο κι αν ο καιρός μας κάνει κόλπα… πάει τον φάγαμε τον γάιδαρο! Και έτσι κάπου εκεί θυμήθηκα ότι είχα ξεχάσει από πέρσι που κάναμε το χαβανέζικο πάρτυ της Μελίτας να σας δώσω τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε μια πινιάτα. 
    Καλοκαιρινή πινιάτα... ανανάς! (εννοείται για αρχάριους!) 1

    Εμάς η δική μας είχε (και καλά) σχήμα ανανά! Τι δεν το καταλάβατε; Χεχε! Εντάξει, από εσάς περιμένω τα καλύτερα. Αλλωστε η πρώτη φορά είναι πάντα δοκιμαστική!

     
    Τι λέτε πάμε να δούμε μαζί τις βασικές οδηγίες (συγνώμη για τις λίγες φώτος αλλά δυστυχώς δεν είχα φωτογραφική μηχανή όταν το φτιάχναμε… είχαμε μείνει από μπαταρία).
     
    Πριν ξεκινήσω να σας πω ότι η κατασκευή κρατάει αρκετή ώρα (επειδή χρειάζεται να στεγνώσει καλά το στρώμα αλευρόκολας) και έτσι θα σας πρότεινα να μην αφήσετε την κατασκευή της για πολύ τελευταία στιγμή. 
     
    Πάμε λοιπόν:
     
    1) Αγοράστε ένα μεγάλο μπαλόνι (θα βρείτε σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών σε μονή συσκευασία) 
     
    2) Υπάρχουν πολύ τρόποι να στηρίξετε το μπαλόνι σας. Εμείς επιλέξαμε να κολλήσουμε 4 κομμάτια σπάγκου σε τέσσερις πλευρές του μπαλονιού, να τα κάνουμε κόμπο στην κορυφή (βλ. φώτος) και να το κρεμάσουμε στο μπαλκόνι από ένα κοντάρι. (όπως βολεύεται κανείς!). Αυτό το βήμα θα σας χρειαστεί για να την κρεμάσετε ψηλά όταν τελειώσει η κατασκευή οπότε μην το παραλείψετε.Καλοκαιρινή πινιάτα... ανανάς! (εννοείται για αρχάριους!) 3

    4) Κόψτε σε λωρίδες κομμάτια εφημερίδας (θα χρειαστείτε αρκετά φύλλα). Μην τα τσιγκουνευτείτε. Κόψτε τα εννοείται από νωρίτερα για να μην χάσετε χρόνο εκείνη την στιγμή (όπως εμείς!)

    5) Φτιάξτε ένα μείγμα αλευρόκολας με αλεύρι και νερό (αναμείξτε κατά βούληση) Προσέξτε το μείγμα να μην είναι πολύ αραιό αλλά ούτε και πολύ πηκτό (προς το αραιό καλύτερο). Για να πετύχετε την σωστή υφή ρίχνετε το νερό λίγο λίγο. 

    6)  Με ένα πινέλο αρχίστε να αλείφετε (μία-μία) τις λωρίδες της εφημερίδας πάνω στο μπαλόνι χωρίς να αφήνετε κενό ανάμεσα στις λωρίδες. Τοποθετήστε και ένα πανί κάτω από το μπαλόνι γιατί ενδεχομένως θα στάξει. Επαναλάβετε δύο φορές (προσοχή είναι αρκετά χρονοβόρο… μην ξεγελαστείτε!). Μην κολλήσετε τις λωρίδες έως το κλείσιμο του μπαλονιού γιατί θα χρειαστείτε χώρο για να βάλετε τα καλούδια. 
    Καλοκαιρινή πινιάτα... ανανάς! (εννοείται για αρχάριους!) 5

    7) Το αφήνετε να στεγνώσει (εμείς το αφήσαμε ολόκληρη τη νύχτα) και το πρωί το βάψαμε με σπρέι. Εσείς μπορείτε εννοείται να αυτοσχεδιάσετε. Αφήστε το να στεγνώσει ξανά. 
     
    8) Στη συνέχεια τρυπάτε προσεχτικά το μπαλόνι και αφαιρείτε τυχόν υπολείμματα. 
     
    9) Γεμίστε το εσωτερικό με καραμέλες, σοκολατάκια ή δωράκια και κλείστε την τρύπα με γκοφρέ χαρτί. Διακοσμήστε το κατά βούληση. Εμείς βάλαμε λίγο γκοφρέ χαρτί. 
    Καλοκαιρινή πινιάτα... ανανάς! (εννοείται για αρχάριους!) 7
    Αν και τώρα που τον ξαναβλέπω τον ανανά είναι πραγματικά για κλάμματα νομίζω ότι εκείνη την ημέρα ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. 
     Καλοκαιρινή πινιάτα... ανανάς! (εννοείται για αρχάριους!) 9
    Να μην ξεχάσω να σας πω να οργανώσετε καλά το παιχνίδι και να μην την πατήσετε όπως κι εμείς που πέρσι δεν πρόλαβαν να χτυπήσουν την πινιάτα όλα τα παιδιά. Κλείστε τους τα μάτια και δώστε τους ένα κοντάρι, στριφογυρίστε τα λιγάκι και αφήστε να χτυπάνε στου κουτρούλη τον γάμο,χεχε! Αφήστε τα μεγαλύτερα παιδιά για το τέλος!
     

    Εδώ σας έχω μαζέψει και μερικά από τα links  που είχα συμβουλευτεί κι εγώ. Θα χαρώ να μου αφήσετε το λινκ σας εάν έχετε φτιάξει  και εσείς και δεν έπεσε στην αντίληψή μου. 

    Tutorial για πινιάτες
    Πινιάτα πεταλούδα (με μπαλόνι)
    Πινιάτα Angry birds (με μπαλόνι)
    Πινιάτα Minion (με μπαλόνια)

    Σας φιλώ και εύχομαι καλές προετοιμασίες στα υπέροχα καλοκαιρινά σας πάρτυ… που κοντοζυγώνουν!!!
    Κάλη

    Υ.Γ. Για επιπλέον καλοκαιρινά παιχνίδια συμβουλευτείτε την ανάρτηση της Κατερίνας για παιχνίδια στον κήπο

    Αλλες ιδέες για πάρτυ δείτε στην κατηγορία Ιδέες για πάρτυ

    Επισκεφτείτε επίσης την σελίδα μας στο Πίντερεστ.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πολύ ωραία ιδέα! Ίσως δοκιμάσω να φτιάξω κάποια στιγμή!
      Και σε ένα άλλο blog διάβασα μια ωραία συμβουλή! Την Κυριακή στις εκλογές μην πετάξετε τα ψηφοδέλτια! Κρατήστε τα για να φτιάξετε πινιάτα!

    2. Προσπάθησα να φτίαξω αλλά δεν έγινε ποτέ σκληρή η επιφάνεια. Παρόλο που έβαλα 3 χέρια εφημερίδες με αλευρόκολλα και ενώ είχε στεγνώσει ακόμα όταν την πίεζα έκανε βαθουλώματα. Την πέταξα φυσικά. Τώρα θα δοκιμάσω ξανά. Τι πήγε όμως λάθος;

      • Δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά. Μήπως βγήκε πολύ νερουλή η κόλλα; Μήπως έβαζες υπερβολική ποσότητα. Κάθε στρώση κόλλας πρέπει να στεγνώνει και μετά να βάζουμε την επόμενη. Επίσης είναι σημαντικό να μην σπάσει πολύ απότομα το μπαλόνι! Αν θέλεις δες σε αυτή την ανάρτηση που θα σε οδηγήσει στο περιοδικό Cook Craft Create όπου έχουμε ένα tutotial για πινιάτα με μπαλόνι. Ελπίζω να σε βοηθήσει. Θα χαρούμε να μας πεις τι έγινε τελικά! Υπομονή για την ώρα! https://www.anthomeli.com/2014/05/blog-post-14.html

    3. Είναι υπέροχη η πινιατα!!!!! Θα ήθελα να ρωτήσω όμως πως βάζω τα σχοινιά απλά τα κολλάω με χαρτοταινία ?? Κι όταν σπάσει το μπαλόνι τα σχοινιά δεν φεύγουν ????

      • Ναι και μάλιστα σχετικά ελαφριά. Όταν σπάσει το μπαλόνι τα σχοινιά θα έχουμε κολλήσει πάνω στις εφημερίδες. Ρίξε και μια ματιά σε αυτό το tutorial για τις πινιάτες κερασάκια.

        • Στην πινιάτα με τα κερασάκια για σιγουριά είχαμε κάνει διπλό δέσιμο με τα σχοινιά. Και εσωτερικά και εξωτερικά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης