ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα

    Στεφάνι από τσόχα; Αυτή τη φορά ήμουν αποφασισμένη! Ο Κώστας δεν θα συμμετείχε καθόλου στην κατασκευή! Ε, μα δεν ήταν κατάσταση αυτή. Όλα αυτός θέλει να τα κάνει! Τελικά του το ξεκαθάρισα! Μακριά από τις τσόχες και τα ψαλίδια μου! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! H πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με την τσόχα ήταν πέρυσι όταν φτιάξαμε με τον Κώστα την κορνίζα της μικρής Ε. Απολαυστική εμπειρία και έτσι αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά το ίδιο υλικό λίγους μήνες πριν όταν ετοίμαζα το στεφάνι για το Baby Shower της νονάς Φλώρας. Τότε ακόμα σε “εμβρυικό” στάδιο έφτιαξα αυτό και ομολογώ ότι για τα δεδομένα μου ήταν μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε σας είπα πως είμαι απολύτως αρχάρια!

    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα
    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα 6

    Ωστόσο οι τσόχες που περίσσεψαν έμειναν στο κουτί με τα σύνεργα για το crafting περιμένοντας πως κάποια μέρα θα τις ξαναχρησιμοποιήσω. Και περίμεναν και περίμεναν… μέχρι που αποφάσισα να φτιάξω αυτό.

    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα
    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα 7

    Λουλούδια από τσόχα

    Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η κατασκευή τσόχινων λουλουδιών θα ήταν τόσο χαλαρωτική και σχετικά εύκολη. Ναι, ναι… Ξέρω όλες εσείς που δεν τα πάτε καλά με το crafting γελάτε τώρα αλλά κι εγώ δεν το πίστευα πριν το πάθω!! Εκείνο το βράδυ που ετοίμαζα το στεφάνι ήταν από τα πιο χαλαρωτικά τον τελευταίο καιρό. Το μυαλό αδειάζει από σκέψεις και προβλήματα και το μόνο που σκέφτεσαι είναι η τσόχα!! Αν μάλιστα ήμουν και λίγο καλύτερα προετοιμασμένη και γλύτωνα τα πήγαινέλα στον υπολογιστή για να τσεκάρω τις οδηγίες όλα θα ήταν ακόμα καλύτερα. Εκτυπώστε ό,τι θέλετε από νωρίς ή για όσους έχετε χώρο αρχίστε την κατασκευή δίπλα στον υπολογιστή. Όχι σερφάρισμα όμως!!!

    Εδώ θα βρείτε όλες μας τις do it your self προτάσεις μας.

    Βήμα Πρώτο

    Αφού κόψετε την τσόχα σε λωρίδες, κολλήστε την άκρη της στο στεφάνι (με απλή κόλα ή με ζεστή σιλικόνη) και αρχίστε να τυλίγετε περιμετρικά…. ώσπου να το καλύψτε ολόκληρο.

    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα
    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα 8
    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα
    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα 9

    Βήμα Δεύτερο

    Στολίστε το στεφάνι με κορδέλες. Εγώ χρησιμοποίησα λαχανί και φούξια για αντίθεση παίζοντας με το τύλιγμα και δημιουργώντας το παραπάνω αποτέλεσμα.

    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα
    Πώς να φτιάξουμε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι από τσόχα 10

    Βήμα Τρίτο + Τέταρτο

    Εκτυπώστε πουλάκια και κολλήστε τα πάνω στο στεφάνι κατά βούληση. Συμπληρώστε το “έργο” σας με μικρά χνουδωτά πον πον ή με ό,τι άλλο πιστεύετε ότι ταιριάζει!

    Tο tutorial δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο online περιοδικό Cook Craft Create. Τα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να τα ξεφυλλίσετε δωρεάν. Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πλέον στις αναρτήσεις μας τα δικά μας diy με όλη τη διαδιακασία κατασκευής. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες στις σελίδες των περιοδικών που αξίζει να τις αναζητήσετε.

    Η έκδοση του δωρεάν online περιοδικού Cook Craft Create ξεκίνησε στις  25/11/2013! Η ιδέα να υλοποιηθεί μια τέτοια ομαδική δουλειά ήταν της Αθηνά από το blog Craftoholic. Στο περιοδικό αυτό συμμετείχαν πολλές φίλες bloggers απ’ όλη την Ελλάδα. Ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική δουλειά. Κάθε μήνα ανέβαινε στην πλατφόρμα ISSUE ένα δωρεάν τεύχος με tutorial για diy δημιουργίες απ’ όλες τα μέλη της ομάδας. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου, η ανάγκη για να υπάρχει κάποιο δημιουργικό τμήμα που θα αναλάμβανε το στήσιμο του περιοδικού μας αλλά και έλλειψη χορηγών μας ανάγκασε να σταματήσουμε την έκδοσή του. Τα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να τα ξεφυλλίσετε δωρεάν. Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πλέον στις αναρτήσεις μας τα δικά μας diy. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες στις σελίδες των περιοδικών που αξίζει να τις αναζητήσετε.

    Πριν τελειώσω θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα ενθαρρυντικά σας λόγια όσον αφορά στο θέμα της μετακόμισης μας. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη παρόλο που προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή σας για  σκέψη περί αέρα ανανέωσης!!! Δεύτερη βδομάδα πλέον και τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους… τουλάχιστον μέσα στο μυαλό μου.  Δεν έχω ακόμα νέα να σας πω αλλά ελπίζω να έχουμε σύντομα! Ευχαριστώ πολύ για όλα καλά μου Ανθομελάκια… η σκέψη σας με συντροφεύει!

    Ένα μεγάλο φιλί σε όλους!
    Callie (+Kathy)

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Τέλειο το στεφανάκι,υπέροχο Κάλη μου!!! άξιζε το πήγαινε έλα στον υπολογιστή….τα λουλούδια έγιναν εξαιρετικά και εσύ τα ταίριαξες τόσο όμορφα!!!! Τώρα μένει να βρεθεί το νέο σας σπιτάκι και να κρεμαστεί!!! Σε φιλώ γλυκά!!!!

    2. Είμαι πολύ περήφανη για σένα, γιατί ξέρω οτι το έφτιαξες εντελώς μόνη σου και ας μας έριχνες στάχτη στα μάτια οτι δεν είσαι crafter και μπλα μπλα… 🙂
      Το κατέχεις το άθλημα και χαίρομαι πολύ που είσαι στην ομάδα του περιοδικού!
      Το στεφάνι το λάτρεψε η μαμά μου οπότε θα το φτιάξουμε… Και στα σχόλια που έλαβα όλοι το ανέφεραν!
      Μπράβο σου αγαπημένη μου και μπράβο μας! 🙂

    3. Κάλη μου, σήμερα άρχισα δειλά-δειλά τις επισκέψεις στην μπλογκογειτονιά και τελικά σας πήρα όλες με τη σειρά. Έχω επισκεφτεί όλα τα σπιτάκια σήμερα 🙂
      Ομολογώ ότι αυτό το τεύχος του CCC είναι το καλύτερο που έχετε δημιουργήσει. Όλες οι κατασκευές είναι μία προς μία. Μπράβο βρε κορίτσια! Μπράβο!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης