ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα… για αρχάριους!

    Καλημέρα σε όλους!
     
    Σας έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι η σχέση μου με το crafting είναι εραστιτεχνική. Λίγο που έχω τον Κώστα να αναλαμβάνει τις βαριές δουλειές (κοψίματα, βαψίματα κ.λ.π), λίγο η έλλειψη χρόνου, δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ με τις κατασκευές που έχω στο μυαλό μου έτσι όπως θα το ήθελα. Από την άλλη όμως το προτιμώ… καθώς οι κατασκευές που συνήθως σας δίνω είναι εύκολες και πραγματοποιήσιμες! Γιατί από ιδέες πήξαμε… το θέμα είναι να μπορούμε και να τις εκτελούμε!
     
    Πριν αρκετό καιρό, η φίλη μου η Β. μιας και είχε είδε ότι “το’χω” με τις κατασκευές (τρομάρα μου!), μου ζήτησε να φτιάξω μια κορνίζα για έναν καμβαδένιο πίνακα που απεικόνιζε την μεγάλη της κόρη στο νηπιαγωγείο. Ηταν πολύ σίγουρη ότι θα είναι τέλεια οπότε δεν μου έδωσε καν οδηγίες και με άφησε να εμπνευστώ-ούμε!
     Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 1
    Τον πρώτο καιρό δεν μου ερχόταν τίποτα. Βρε Pinterest, βρε google… ένα κενό! Σιγά σιγά ωστόσο άρχισα να κατασταλάζω στο βασικό υλικό… ξύλο για την κορνίζα και τσόχα για τον στολισμό. Επίσης πάντα αυτό που κάνω όταν ξεκινάω μια κατασκευή είναι να δω τι υλικά έχω στο σπίτι… καθώς όπως καταλαβαίνετε και το μπάτζετ είναι περιορισμένο. Αυτή τη φορά βρέθηκαν κάτι ξύλινα διακοσμητικά που είχε φτιάξει πολύ παλιά ο κώστας για το σπιτάκι των παιδιών της Κατερίνας. Οπότε είχαμε μια βάση!!!
     
    Αααα, επίσης να μην ξεχάσω. Ολοι εσείς οι αρχάριοι που θέλετε να ξεκινήσετε το crafting ή έστω σας αρέσει μία ιδέα… μην νομίζετε ότι όλα πρέπει να περάσουν από τα χέρια σας!!! Εμείς, ας πούμε, λόγω έλλειψης μηχανημάτων, ζητήσαμε από εναν πολύ καλό κύριο που μένει δίπλα μας και είναι ξυλουργός να μας κόψει ένα κομμάτι κόντρα πλακέ εσωτερικά στις διαστάσεις της κορνίζας! Ετσι μπορέσαμε με ακρίβεια να  ενσωματώσουμε τον καμβά στο εσωτερικό του ξύλου και να μην χρειαστεί ούτε κόλλημα. 
     
    Συνέχεια είναι το κόλλημα της τσόχας. Εδώ θα σας πρότεινα…. εννοείται… να κολλήσετε την τσόχα πριν ενσωματώσετε τον κομβά. Το κόλλημα γίνεται πολύ εύκολα και χωρίς χρήση κόλλας με το μεγάλο συρραπτικό για ξύλινες επιφάνειες που έχει ο Κώστας. Εάν δεν διαθέτε όμως, προσπαθήστε και με κόλλα (ρωτήστε κάποιο ειδικό κατάστημα για το είδος κόλλας που θα χρειαστείτε) Φυσικά αφήστε και αρκετό περιθώριο στην τσόχα ώστε να μπορεί να “γυρίσει” στο πίσω μέρος της κορνίζας.
     Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 3
    Τώρα, όσον αφορά στα ξύλινα στολίδια, ξεπατικώσαμε το σχέδιό τους με ένα στυλό πάνω στην τσόχα, κόψαμε με το ψαλίδι και κολλήσαμε το ύφασμα πάνω στα λουλούδια και στις πεταλούδες…με απλή (δυνατή) κόλλα. Στη συνέχεια κολλήσαμε τα στολιδάκια σε διάφορα σημεία της κορνίζας (ανάλογα με το τι σχέδιο θέλετε να κάνετε). Εμάς η ιδέα ήταν να θυμίζει κήπο και άνοιξη… καθώς ήδη ο καμβάς ήταν ασπρόμαυρος και έτσι θέλαμε πολύ πολύ χρώμα!
     
    Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 5Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 7
    Στη συνέχεια στολίσαμε την κορνίζα με μερικά έτοιμα στολιδάκια που είχα προμηθευτεί από ένα κατάστημα με κουμπιά, κορδέλες και κλωστές… πασχαλίτσες και καρδούλες! Τις καρδούλες μάλιστα τις αξιοποίησα και ως “πυρήνα” των λουλουδιών για να πάρουν βάθος. 
    Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 9
    Φυσικά μπορείτε και απλά να χρωματίσετε την τσόχα με μαρκαδόρους για ύφασμα. Εγώ επειδή δεν είχα χρησιμοποίησα απλούς (είπαμε αρχάριοι είμαστε,χιχι!)
     
    Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 11
    Αν και τελικά την κορνίζα άργησα να την δώσω (ναι, ναι περίπου ένα χρόνο… τι να κάνω στην αρχή δεν είχα καθόλου έμπνευση!) τελικά νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε όλους μας. Είναι μια χαρούμενη κορνίζα που δίνει φως και χρώμα σε μια υπέροχη “ασπρόμαυρη” φατσούλα!!! 
    Χειροποίητη Κορνίζα από Τσόχα... για αρχάριους! 13
    Οπότε αν έχετε κι εσείς παρόμοια καμβαδάκια από το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό μην διστάσετε να τα στολίσετε με μια εύκολη ξύλινη κορνίζα… από τσόχα! 
     
    Και επειδή θέλω να σας προλάβω… να πω ότι αν δεν έχετε ξύλινα διακοσμητικά ή δεν μπορείτε να φτιάξετε, κυκλοφορούν υπέροχα στολίδια στην αγορά που μπορείτε να αγοράσετε. Εάν πάλι δεν θέλετε να ξοδευτείτε απλά κόψτε την τσόχα στο σχήμα που θέλετε και κολλήστε την κατευθείαν πάνω στο ξύλο. Και τέλος για τους προχωρημένους… απλά χρησιμοποιήστε τα tutorials που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τρισδιάστατα τσόχινα λουλούδια!
     
    Δεν θέλω κόπο… αλλά τρόπο!!!
     
    Καλή σας ημέρα!
    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    16 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλημέρα Κάλη μου,
      Πολύ όμορφη η πρότασή σου! Σε λίγες μέρες που θα επισκεφθώ το χωριό μου, θα βάλω το μπαμπάκα μου (ξυλουργός στο επάγγελμα, καταλαβαίνεις ένα ολόκληρο μαγαζί με εργαλεία στη διάθεσή μου…) να με κόψει τις κορνίζες και να φτιάξω τις δικές μου κορνίζες!
      Θα ανεβάσω φωτογραφίες να τις δείτε… που ξέρεις, ίσως κάνω και τον πρώτο μου διαγωνισμό!
      Τέλεια! Σ'ευχαριστώ πολύ για την ιδέα… φιλιά
      Μαρία

    2. Πολύ χαρούμενη και προσεγμένη. Εχεις απόλυτο δίκιο. Το βασικό ειναι να εχεις εμπνευση. Τα πρακτικά ερχονται. Οι οδηγίες σου πολύ αναλυτικές. Θα το προσπαθήσω. Ευτυχώς εχω και εγω τον αντρα μου και τον πεθερό μου να ασχοληθουν με τα ξύλα.
      Φιλάκια πολλά

    3. Την έχω δεί τη κορνίζα σου παλαιότερα! Εχω τόσες φορές μπεί στο πειρασμό να τη κάνω! Αλλά δεν έχω δουλέψει ποτέ με τσόχα και δεν έχω ιδέα και τι τιμές παίζουν ανα μέτρο!
      Απο το παρτυ της Μαρίας έρχομαι!

    4. Η κορνίζα είναι ότι πρέπει να την κάνουν και παιδιά ( την διακόσμηση εννοώ βρε!!!)
      τέλεια!!!
      Έρχομαι από το link party του ParentsLandGr

    5. Μπράβο Κάλη, πολύ όμορφη η κορνίζα! Σκέφτομαι να φτιάξω κι εγώ για κάποιες φωτογραφίες των αγοριών, δεν φαίνεται πολύ δύσκολο… (από το link party του ParentsLandGr)

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης