ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Φτιάξετε ταίστρες για πουλιά. Ιδέα για την αυλή στην καρδιά του Χειμώνα!

    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Ανθομελάκια μας μιας και την πρώτη του Φλεβάρη δεν τα είπαμε από εδώ! Ο Χειμώνας καλά κρατεί. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το κρύο είναι τσουχτερό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Ευτυχώς που πρόλαβα να κάνω κάποια καθαρίσματα στην αυλή αλλά και κάποιες διακοσμητικές επεμβάσεις! Έτσι, για ανανέωση βρε παιδί μου! Δεν είμαστε από αυτούς που κάνουν χειμερινή χρήση του μπαλκονιού ή της αυλής τους, μιας και δεν καπνίζουμε. Αλλά είναι ωραίο να μπαίνεις στο σπίτι και να το βλέπεις όμορφα στολισμένο, από την είσοδο ακόμα. Άσε που είναι και καλό feng shui! 

    Μια σύνθεση για το τραπέζι της αυλής τον χειμώνα

    Έτσι, πήρα ένα μεγάλο πήλινο πιάτο, σαν πιατέλα σε μέγεθος που είχα από μια τεράστια γλάστρα στην οποία δεν είχα τίποτα φυτεμένο και το έβαλα πάνω στο τραπεζάκι τις εισόδου. Έκανα διάφορες δοκιμές έχοντας ως βασικό στοιχείο τα κουνελάκια που μας καλωσορίζουν στο κήπο και λίγες κουκουνάρες.

    Φτιάξετε ταίστρες για πουλιά. Ιδέα για την αυλή στην καρδιά του Χειμώνα! 1Φτιάξετε ταίστρες για πουλιά. Ιδέα για την αυλή στην καρδιά του Χειμώνα! 3

    Ωστόσο,
    όσοι έχετε facebook μπορείτε να κάνετε like στην σελίδα του περιοδικού
    στο fb – See more at:
    https://www.anthomeli.com/2013/11/3-c.html#sthash.nvUS5REc.dpuf

    Στην αρχή έβαλα μέσα δύο μπολ με σκοπό να βάλω μέσα ένα μείγμα από φυτίνη και σπόρους πουλιών, ώστε να πηγαίνουν να τρώνε τα πουλάκια. Μετά όμως η αδερφή μου με φόβισε πως ίσως γεμίσω κουτσουλιές και τελικά δεν το τόλμησα. Εξάλλου είχα φτιάξει κι άλλες ταΐστρες εκεί που στην άλλη αυλίτσα μας που έχω γκαζόν. 

    Τελικά υπερίσχυσαν τα λουλούδια και πάλι. Βρήκα σε προσφορά βολβούς από νάρκισσους ανθισμένους και αντικατέστησα και τα δύο μπολάκια με δύο μικρά γλαστράκια. Δεν χρειάστηκα κασπώ αφού οι κουκουνάρες τριγύρω λειτουργούν ως κάλυμμα. Έτσι ψηλά όπως είναι τα τα λουλούδια, καλύπτουν το κενό του τοίχου ανάμεσα στο τραπέζι και το περβάζι του παραθύρου με τις ζαρντινιέρες με τα κυκλάμινα. Πως σας φαίνεται η σύνθεση και μάλιστα χιονισμένη;

    Φτιάξετε ταίστρες για πουλιά. Ιδέα για την αυλή στην καρδιά του Χειμώνα! 5

    Πως να φτιάξετε ταίστρες για τα πουλιά

    Παράλληλα έφτιαξα αρκετές ταΐστρες για τα πουλάκια που αυτό τον καιρό δυσκολεύονται να βρουν τροφή και τα τοποθέτησα στην αυλή. Θα σας πω παρακάτω για το πώς τις έφτιαξα…

    Η αλήθεια είναι πως έχω έντονες μνήμες και ταυτόχρονα αχνές από την παιδική μου ηλικία, ίσως να ήμουν 2 δύο με τριών ετών, όταν η μαμά και η γιαγιά μου μας έδιναν ψιχουλάκια να πετάξουμε στο μπαλκόνι για να φάνε και τα καημένα τα σπουργιτάκια. Από τότε ίσως κάποιες φορές τίναζα το τραπεζομάντιλο με τα ψίχουλα στο μπαλκόνι αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί να φτιάξω ταίστρες για τα πουλάκια. 

    Βρήκα πολλές και όμορφες ιδέες, εμπνεύστηκα και αποφάσισα να υλοποιήσω όσες περισσότερες μπορούσα για να εμπνεύσω και εσάς! Θα δείτε πως δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε πολυέξοδο να τις φτιάξετε! Πάμε να δούμε δύο από αυτές

    Ταίστρα για πουλιά 1 (DIY)

    Φτιάξετε ταίστρες για πουλιά. Ιδέα για την αυλή στην καρδιά του Χειμώνα! 7

    Ταίστρα για πουλιά 2 (diy)

    Φτιάξετε ταίστρες για πουλιά. Ιδέα για την αυλή στην καρδιά του Χειμώνα! 9

    Tα tutorial δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στο online περιοδικό Cook Craft Create. Τα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να τα ξεφυλλίσετε δωρεάν. Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πλέον στις αναρτήσεις μας τα δικά μας diy με όλη τη διαδιακασία κατασκευής. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες στις σελίδες των περιοδικών που αξίζει να τις αναζητήσετε.

    Η έκδοση του δωρεάν online περιοδικού Cook Craft Create ξεκίνησε στις  25/11/2013! Η ιδέα να υλοποιηθεί μια τέτοια ομαδική δουλειά ήταν της Αθηνά από το blog Craftoholic. Στο περιοδικό αυτό συμμετείχαν πολλές φίλες bloggers απ’ όλη την Ελλάδα. Ήταν μια πάρα πολύ δημιουργική δουλειά. Κάθε μήνα ανέβαινε στην πλατφόρμα ISSUE ένα δωρεάν τεύχος με tutorial για diy δημιουργίες απ’ όλες τα μέλη της ομάδας. Δυστυχώς η έλλειψη χρόνου, η ανάγκη για να υπάρχει κάποιο δημιουργικό τμήμα που θα αναλάμβανε το στήσιμο του περιοδικού μας αλλά και έλλειψη χορηγών μας ανάγκασε να σταματήσουμε την έκδοσή του. Τα τεύχη του περιοδικού μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να τα ξεφυλλίσετε δωρεάν. Στο Ανθομέλι μπορείτε να βρείτε πλέον στις αναρτήσεις μας τα δικά μας diy. Ωστόσο υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες ιδέες στις σελίδες των περιοδικών που αξίζει να τις αναζητήσετε.

    Μπορείτε να τις φτιάξετε με ελάχιστα έξοδα και να τις τοποθετήσετε στην αυλή ή στο μπαλκόνι σας.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Καλημέρα κορίτσια, πολύ όμορφη και έξυπνη η ιδέα της ταΐστρας για τα πουλάκια! Θα την προτείνω στον μπαμπά μου, ίσως του φανεί χρήσιμη για τα δικά μας πουλιά! Στον κήπο μας στο χωριό μου (Ν. Πύργος, Β. Εύβοια) έχουμε ένα μεγάλο κλουβί (2χ1) νομίζω, κι εκεί μέσα έχουμε πολλά είδη πουλιών, ο μπαμπάς κι ο γαμπρός μου δηλαδή…! Όσον αφορά το περιοδικό σας, καλή επιτυχία! Μου αρέσουν τα δημιουργικά άτομα, είστε κι εσείς καλλιτέχνες έτσι…? Πάω να το διαβάσω ευθύς αμέσως… φιλιά

    2. Μπράβο team! Περίμενα το δεύτερο τεύχος σας!Τις ταΐστρες θα τις κάνω γιατί το χειμώνα μαζεύονται πολλά πουλάκια στο πεύκο μου και ψάχνουν τροφή! Επίσης μου άρεσαν τα craft με τις καρδούλες! Φιλάκια κορίτσια μου!

    3. Έχω για ανάρτηση κάποια στιγμή τον..κοκκινολαίμη του κτήματος μας που τον ταΐζει ο άνδρας μου και έπαψε να μας φοβάται πλέον.Περπατάει μέσα στα πόδια μας και τον ταΐζουμε σησάμι και φύλλα από τις πίτες που κάνουμε τριμμένες.

    4. Με τους βολβούς υποθέτω ότι όλοι έχουμε πέσει με τα μούτρα λόγω εποχής, ε; :))) Όσο για τις ταϊστρες σας, μου αρέσουν πολύ κορίτσια! Άκρως χρηστικό DIY

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης