ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Στρωματσάδα, η οικογενειακή παράδοση στις γιορτές

    Η στρωματσάδα μας ήταν γνωστή από τα παιδικά μας χρόνια αλλά την γνωρίσαμε εξ ανάγκης. Με τα χρόνια την μετατρέψαμε τη διαδικασία αυτή σε οικογενειακή παράδοση στις γιορτές, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

    Στρωματσάδα, η δική μας οικογενειακή παράδοση τα Χριστούγεννα

    Σαν παιδιά τρελαινόμασταν για στρωματσάδα. Αν και όχι συχνά αλλά κυρίως για λόγω έλλειψης χώρου, είτε στη γιαγιά στο χωριό είτε στο σπίτι μας, είχαμε τη χαρά να κοιμόμαστε στο πάτωμα παρέα με τα ξαδέρφια μας ή ακόμα και οι δυο μας! Τόσο ονειρεμένα ήταν αλλά δυστυχώς δεν συνέβαινε συχνά. Ίσως όμως γι αυτό μας άρεσε και τόσο πολύ!

    Στρωματσάδα, η οικογενειακή παράδοση στις γιορτές
    Στρωματσάδα, η οικογενειακή παράδοση στις γιορτές 3

    Έτσι, χωρίς συνεννόηση και εντελώς αυθόρμητα αρχίσαμε και οι δύο να το καθιερώνουμε στις οικογένειές μας. Τα Χριστούγεννα ή την πρώτη μέρα του χρόνου, ανάλογα με τις περιστάσεις και τους καλεσμένους κοιμόμαστε οικογενειακώς στο σαλόνι. Και εννοείται ότι τα στρώματα δεν εξαφανίζονται αμέσως το επόμενο πρωί αλλά πολλές φορές μένουν ολόκληρη την επόμενη ημέρα ή για ένα ακόμη βράδυ!

    Στρωματσάδα, η οικογενειακή παράδοση στις γιορτές
    Στρωματσάδα, η οικογενειακή παράδοση στις γιορτές 4

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!

    Για εμάς, λοιπόν, η φετινή χρονιά δεν θα κλείσει με απολογισμό (άλλωστε είμαστε καλύτερες, ομορφότερες και σοφότερες, όπως κάθε χρόνο, χαχα) αλλά με μια ευχή:

    Να μάθουμε όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουμε τις απλές και μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας και να καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας και ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα την κάνουμε όμορφη!!! 

    Διαβάστε ακόμα στο Ανθομέλι:

    Κατερίνα + Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    14 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Χρόνια πολλά!!! είναι τόσο αλήθεια αυτό που λέτε κορίτσια :
      "Να μάθουμε όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουμε τις απλές και μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας και να καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας και ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα την κάνουμε όμορφη!!! "
      Υγεία υγεία υγεία!!!
      τα φιλιά μου!!

    2. Καλή χρονιά σας εύχομαι ανθομελάκια μου και να περνάτε πάντα έτσι ξεκούραστα και ανέμελα.Οτι όμορφο και αγνό σας στιγμάτισε στην παιδική σας ηλικία εύχομαι να μπορείτε να το περνάτε και στα παιδιά σας.Χρόνια πολλά.Χρόνια καλά.

      • Το στρώμα που χρησιμοποιούμε είναι από έναν καναπέ-κρεβάτι του ικέα που έχουμε. Οπότε μετά την χρήση ξαναγυρνάει στη θέση του. Οπότε να πω την αλήθεια δεν μας βασανίζει και πολύ. Μπορείς όμως να χρησιμοπιοήσεις και το στρώμα της κρεβατοκάμαράς σας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης