Χαριτωμένο κέρασμα για τους συμμαθητές στο σχολείο ή χαρούμενο κολατσιό! (DIY)

Kathy
Καλημέρα ανθομελένια φιλαράκια! Πως ξεκίνησε η εβδομάδα; Ελπίζω καλά! Ξεκινάω λοιπόν με μια ιδέα για κέρασμα για το σχολείο. Ε! Η κόρη μου έγινε 7! Να μην το γιορτάσουμε; Εννοείτε πως έπεται και συνέχεια… βεβαίως βεβαίως…!Φέτος αποφασίσαμε πως τα γενέθλια της κόρης μας δεν θα τα γιορτάσουμε με κάποιο πάρτυ στο σπίτι με πολλούς καλεσμένους. Αντίθετα συμφωνήσαμε από κοινού ότι θα επιλέξει λίγες συμμαθήτριες από την τάξη της για να παίξουν στο σπίτι και τότε να σβήσει και τα 7 κεράκια της. 

Όμως επειδη ο ενθουσιάσμός της για τα γενέθλιά της που πλησίαζαν γινόταν όλο και πιο μεγάλος και ήθελε πολύ να το μοιραστεί με όλους τους συμμαθητές της στο σχολείο δεν θέλησα να της το χαλάσω και της πρότεινα να ετοιμάσουμε κάτι για να κεράσουμε και τους υπόλοιπους συμμαθητές της. 

Την ιδέα ίσως να την έχετε δει να κυκλοφορεί στο ίντερνετ και ιδιαίτερα στο pinterest. Την επέλεξα γιατί ήταν εύκολη, χωρίς πολλά υλικά, οικονομική και επίσης γιατί αυτό το διάστημα κάνουν στο σχολείο για την υγιεινή διατροφή. Είναι αυτές οι χαριτωμένες πεταλουδίτσες! Παρακάτω θα σας δείξω πως ακριβώς τις έφτιαξα. 

Δεν είναι πολύ όμορφη ιδέα και για κολατσιό στο σχολείο; Θα μπορούσε να είναι και μια έκπληξη για το παιδάκι σας μέσα στο ταπεράκι του. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με ένα χυμό τότε θα είναι ακόμη πιο ολοκληρωμένο το δεκατιάνό. 

Υλικά για την συσκευασία
Διάφανα σακουλάκια 
Διακοσμητικά σύρματα πίπας (από βιβλιωπωλεία)
συραπτικό

Υλικά για γέμισμα
Δημητριακά, κράκερς, φρούτα όπως σταφύλια κλπ
Εγώ χρησιμοποίησα δημητριακά με μέλι και 2 ειδών κράκερ ανακατεμένα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Γεμίζουμε το μισό σακουλάκι με τα δημητριακά. Σφίγγουμε με το σύρμα πίπας και επαναλαμβάνουμε το γέμισμα με τα κράκερ στο υπόλοιπο μισό σακουλάκι. 

Διπλώνουμε το υπόλοιπο νάυλον 1-2 φορές και κλείνουμε με συραπτικό σε 3-4 σημεία.  

Με ένα μολύβι τυλίγουμε το σύρμα 2-3 φορές για να γίνουν οι κεραίες της πεταλούδας γυριστές στις άκρες τους. 

Να λοιπόν οι πεταλουδίτσες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαρά είχε η μικρή μου το πρωί που τα πήγε μέσα σε μια σακούλα στο σχολείο να κεράσει τους συμμαθητές της! Την περιτριγύρισαν όλα τα κοριτσάκια με περιέργεια! Ενθουσιάστηκαν!  

Ελπίζω να τους άρεσε η παρουσίαση αλλά και το περιεχόμενο. Η δασκάλα τους πάντως της είπε μπράβο που επέλεξε ένα υγιεινό κέρασμα και όχι γλυφιτζούρια και σοκολάτες

Επανέρχομαι με τη συνέχεια…….. 

Ιδέες για κέρασμα για το σχολείο μπορείτε να βρείτε εδώ!

Kathy

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Print this page