Όλα τα παιχνίδια για παιδικά πάρτυ (και όχι μόνο) έτοιμα να τα εκτυπώσετε!

Kathy & Callie

 Καλημέρα σε όλους! Σήμερα, επειδή μου το ζητήσατε αλλά και γιατί σας το είχα υποσχεθεί σε προηγούμενο post, ετοίμασα μια ανάρτηση στην οποία έχω μαζεμένα όλα τα παιχνίδια που έχουμε παίξει κατά καιρούς σε πάρτυ μας. Aν λοιπόν κι εσείς έχετε την ίδια τρέλα με μας δοκιμάστε να παίξετε με τα παιδιά σας και τους φίλους τους κάποια από αυτά.  Δεν είναι απαραίτητο να τα παίξετε σε πάρτυ αλλά και σε μια απλή συνεστίαση με φίλους. 

Εκτυπώστε τα για να τα θυμάστε!
Πατήστε στο τέλος της ανάρτησης το print button και εκτυπώστε. 

Εμένα με βοηθούσε πολύ δίπλα στο καθένα να σημειώνω και τι υλικά θα χρειαστώ. Έτσι, πριν το πάρτυ γέμιζα ένα πλαστικό κουτί με τα υλικά και τα είχα μαζί μου ώστε να μην καθυστερώ. 
Επίσης όπως έχω πει σε προηγούμενο ποστ, με την βοήθεια του άντρα μου, επιλέγαμε τα τραγούδια που ταίριαζαν για κάθε παιχνίδι και είχαμε ένα φάκελο στον υπολογιστή μόνο με αυτά. Κάθε τραγούδι είχα τον τίτλο του παιχνιδιού κι έτσι δεν ψαχνόμασταν τελευταία στιγμή. 
Η σύνδεση του υπολογιστή με το στερεοφωνικό σας γίνεται πανεύκολα με ένα μόνο καλώδιο.  Εκτός αν έχετε ανεξάρτητα ηχεία που συνδέονται κατευθείαν με υπολογιστή. Αν πάλι όλα τα παραπάνω σας φαίνονται βουνό, κάντε εγγραφή ενός cd  με όλα τα τραγούδια με την σειρά που θα παίξετε τα παιχνίδια. Εναλλακτικά μπορείτε να γράψετε τα τραγούδια σε ένα usb. Όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από το τι μηχανήματα έχετε. 

Οπότε όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται καλή προετοιμασία από πριν και να είστε σίγουροι για την επιτυχία. Πάρτυ χωρίς μουσική δεν θα έχει επιτυχία!

Αυγομαχίες

Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα έχει ένα κουταλάκι κι ένα μπαλάκι. Ο κάθε παίχτης κάνει μια διαδρομή με το μπαλάκι στο κουτάλι και το κουτάλι στο στόμα (ή στο χέρι) και ξαναγυρνάει για να συνεχίσει ο επόμενος της ομάδας του. Αν τους πέσει το παίρνουν και συνεχίζουν. Ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη; 
 
Βρες το ταίρι σου
Τυπώσαμε φιγούρες της Disney (επί 2 Α4 για την κάθε μία), και κάθε παίχτης έχει κολλημένη στην πλάτη του μια φιγούρα. Ενώ παίζει η μουσική πρέπει να
ψάξουν να βρούν το ζευγάρι τους. Μόλις τελειώνει η μουσική βρίσκουμε τα
ζευγάρια-νικητές.Το καπέλωμα
Ένα καπέλο χρειάζεται μόνο για το παιχνίδι! Τα παιδιά κάθονται σε κυκλικό τρενάκι. (κοιτάνε την πλάτη του μπροστινού τους). Για όσο παίζει η μουσική κάθε παίχτης, φοράει στον μπροστινό του το καπέλο. Όταν σταματήσει η μουσική, ο παίχτης που φοράει το καπέλο βγαίνει. Όταν στο τέλος μείνουν δύο παίχτες κάθονται ώστε να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον. Νικητής θα είναι ο ένας από αυτούς.
Τσουβαλοδρομίες
Οι γνωστές τσουβαλοδρομίες μόνο που εμείς χρησιμοποιήσαμε σακούλες σκουπιδιών.Οι σακούλες δυστυχώς σκίστηκαν αλλά τα παιδιά συνέχιζαν ακάθεκτα!! Αν ασχολήστε με την ραπτική μπορείτε να πάρετε ένα φτηνό ύφασμα και να φτιάξετε 2 «τσουβάλια» και να τα έχετε για όλα τα πάρτυ σας!
Βρες το αντικείμενο

Εύκολο παιχνίδι για μικρές ηλικίες. Μέσα σε μία τσάντα διάφορα αντικείμενα.Ο κάθε παίχτης που κλείνει τα μάτια του έπρεπε να βρει τις είναι το αντικείμενο που διάλεξε από την τσάντα ψηλαφώντας το.  Το κρυμμένο δώρο

Αγοράστε ένα συμβολικό δωράκι και τυλίξτε το πολλές φορές με χαρτιά περιτυλίγματος ή με εφημερίδες. (10-15 φορές). Βάλτε τα παιδιά να κάτσουν σε κύκλοκαι ενώ η μουσική παίζει το ένα δίνει στο άλλο το πακέτο. Όταν σταματήσει η μουσική τότε το παιδί που το κρατάει ξετυλίγει το εξωτερικό περιτύλιγμα. Αυτός που θα βγάλει το τελευταίο χαρτί θα κερδίσει το δώρο!
Το κουταλάκι
Ας πούμε ότι για παράδειγμα έχουμε 10 παίκτες. Τότε θα χρησιμοποιήσουμε 9 κουταλάκια. Τα βάζουμε στο τραπέζι και τα παιδιά κάθονται γύρω γύρω. Ένας ενήλικας  διηγείται μια ιστορία από το μυαλό του που περιέχει την λέξη «κουταλάκι». Μόλις τα παιδιά ακούνε την λέξη «κουταλάκι», αρπάζουν ένα κουταλάκι. Ένας όμως βγαίνει από το παιχνίδι. Αφαιρούμε τότε ένα κουτάλι. Κι έτσι συνεχίζουμε ώσπου να μείνει ένας νικητής.
 
Χορεύω-Σταματάω-Πιάνω Χρώμα

Όταν παίζει η μουσική χορεύουμε και μόλις σταματήσει, λέμε στα παιδιά ένα χρώμα και αυτά τρέχουν να το πιάσουν μέσα στο χώρο.Αγαλματάκια

Όταν παίζει η μουσική χορεύουμε και μόλις σταματήσει,τα παιδιά πρέπει να κοκαλώσουν στη θέση τους. 

Μουσικά τετράγωνα/καρέκλες
Μουσικά τετράγωνα (όπως οι μουσικές καρέκλες) αλλά αντί για καρέκλες είχαμε  τετράγωνα ξύλινα πλακάκια. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις καρέκλες με μεγάλα χαρτόνια, με εφημερίδες ή περιοδικά.
 
Βουτιά στις καραμέλες 
Δύο πλαστικά πιάτα, μπόλικες καραμέλες ζελεδάκια ή μαρσμέλοους ή ακόμα και λουκούμια μίνι (το έχουμε παίξει και με ποπ-κορν). Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες και κάθε παιδί με τα χέρια πίσω στην πλάτη τρέχει στο πιάτο και τρώει σκύβοντας, μια καραμέλα. Ποια ομάδα θα τελειώσει πρώτη;

Κρυμμένος Θησαυρός

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να παιχτεί αυτό το παιχνίδι! Μπορείτε να σκορπίσετε αληθινά, πλαστικά ή σοκολατένια νομίσματα στον κήπο και να αφήσετε τα παιδιά να τα βρουν. Διαφορετικά, κρύψτε την τσάντα με τα δωράκια του κάθε παιδιού και έπειτα δώστε στο καθένα ένα μικρό χαρτί με οδηγίες ή κάποιο γρίφο ώστε να καταφέρουν να την βρουν ή αν έχετε διάθεση φτιάξτε χάρτες.  Στο πάρτυ μας το παίξαμε με επιτυχία με πολύ μικρής ηλικίας παιδιά! Προσαρμοσμένο για πάρτυ με θέμα τους πειρατές θα το βρείτε στο αντίστοιχο πάρτυ. Το παιχνίδι αυτό μπορείτε άνετε να το παίξετε και εκτός πάρτυ. Εδώ θα μάθετε πως το παίξαμε εμείς. 

Διαγωνισμός με καγκουρό (αυλή) 
Η γνωστές τεράστιες μπάλες με χερουλάκια που είχαμε στα σχολεία. Αν έχετε δύο από αυτές μπορείτε να χωρίσετε τα παιδιά σε δύο ομάδες και να το παίξετε. Είναι σαν αγώνας δρόμου. 

Οι μούμιες
Συμμετέχουν δυο ομάδες από τις οποίες η κάθε μία επιλέγει ένα μέλος της για να τον
κάνουν μούμια. Πως; Τυλίγοντάς το μ΄ ένα χαρτί υγείας.  Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν τα ρολά υγείας ή όταν τελειώσει το τραγούδι. Ανάλογα τι θα συμφωνήσετε αρχικά. Ο σκοπός του παιχνιδιού μπορεί να διαφέρει. Εννοώ ότι μπορεί να κερδίσει η ομάδα που θα τυλίξει πρώτη την μούμια. Ή αυτή που θα την  τυλίξει καλύτερα! Εσείς αποφασίζετε!  Εννοώ ότι μπορεί να κερδίσει η ομάδα που θα τυλίξει πρώτη την μούμια. Ή αυτή που θα την  τυλίξει καλύτερα! Εσείς αποφασίζετε! Το παίξαμε εδώ

Τράβα το σχοινί

Γνωστό σε όλους το παιχνίδι αυτό νομίζω. Χρειαστήκαμε ένα σχοινί με κόμπους για να τραβάμε και ένα σχοινί στο έδαφος σαν όριο. Όποια ομάδα πατούσε το σχοινί, θα έχανε. Σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς!

Παπουτσοσαλάτα
Τα παιδιά χωρίζονται σε 2 ομάδες. Κάθε ομάδα βγάζει τα παπούτσια της και τα κάνει ένα βουνό. Με το 1-2-3 ξεκινάνε να τα ξαναφοράνε. Ποιας ομάδας οι παίχτες θα φορέσου πρώτοι τα παπούτσια τους;

Σπάσε το μπαλόνι
Κάθε παίχτης έχει δεμένο με μια κορδέλα στον αστράγαλό του ένα μπαλόνι. Με το που ξεκινάει η μουσική πρέπει να προσπαθήσουν να σπάσουν με τα πόδια τους των άλλων τα μπαλόνια. Οι παίχτες που τους σπάει το μπαλόνι τους πρέπει να βγουν απ τον παιχνίδι. Ποιος παίχτης θα μείνει τελευταίος; Αυτός θα κερδίσει! 

Πιάσε την ουρά
Κάθε παίχτης έχει σφηνωμένο στο λάστιχο από το παντελόνι ή την φούστα που φοράει, στην πλάτη του, ένα σχοινί ή ένα πανί ή ένα μαντίλι. (κάτι που να μοιάζει με ουρά. Ξεκινάει η μουσική και προσπαθούν να κλέψουν ο ένας από τον άλλον την ουρά του. Ποιος παίχτης θα πιάσει τις περισσότερες ουρές στο τέλος του παιχνιδιού; Σε περίπτωση ισοπαλλίας, μια ιδέα είναι να ξαναπαίξουν αυτοί που ισοφάρρησαν. Γρήγορο παιχνίδι που  μπορείτε να επαναλάβετε 1-2 φορές. 

Παιχνίδια που ταιριάζουν και σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά (ακόμη και σε ένα πάρτυ ενηλίκων) είναι τα one minute to win it games!

Περισσότερες εικόνες από τα πάρτυ και τα παιχνίδια οπως τα παίξαμε εμείς με τα παιδιά μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω links.

Ώρα για παιδικό πάρτυ
Πρώτο πάρτυ Μελίτας
Το δεύτερο πάρτυ της Μελίτας
Πάρτυ στο camping Ι
Πάρτυ στο καμπινγκ ΙΙ
Παιχνίδια για παιδικό πάρτυ κι άλλες ιδέες
Παιδικό πάρτυ με θέμα την ζωγραφική
Παιδικό πάρτυ …ninja!  
Πρωινό πάρτυ για μικρές κυρίες και μικρούς κυρίους 
Γοργονοπάρτυ ή Barbie Merliah 
Ακόμα περισσότερες ιδέες για πάρτυ (στολισμός, τραπέζι καλοσωρίσματος, στολισμός, κατασκευές, μπουφές κλπ) θα βρείτε στην κατηγορία Ιδέες για πάρτυ του Ανθομέλι.

Σας περιμένουμε στην ομάδα του Ανθομέλι «Let’s blog… party» στο facebook, που είναι αφιερωμένη στα πάρτυ!! Εκεί θα βρείτε ιδέες από μαμάδες (bloggers ή μη) για τα πάρτυ σας, άλμπουμ φωτογραφιών ανά θέμα πάρτυ αλλά μπορείτε να ζητήσετε και κάποια συμβουλή ή ιδέα για την οργάνωση του δικού σας πάρτυ!

Τα λέμε σύντομα!
Kathy

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+Print this page