ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Συνταγή 90’s… φιλετάκια a la creme.

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

    Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είναι από τις φορές που θα ήθελα να είναι ακόμα Κυριακή! Μετά από ένα γεμάτο Σ/Κ νιώθω πιο κουρασμένη και από την Παρασκευή που τελείωσε η εβδομάδα. Αλλά πώς να μην είμαι όταν έχω τρελές φιλενάδες. Το Σάββατο το βράδυ (και αφού είχαμε ένα από τα ωραιότερα πρωινά με βόλτες, ψώνια και γέλια) είχε γενέθλια η βαπτισιμιά μου σε έναν παιδότοπο. Έτσι  η αγαπητή μου κουμπάρα σκέφτηκε να κάνει και ένα happening: zumba για μικρούς και μεγάλους!!! Θέε μου, μετά από μόλις μισή ώρα ζούμπα (με τακούνια!) ένιωθα σαν να με είχε πατήσει τρένο. Καλά δεν μιλάω για την Κυριακή το πρωί! Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα καταφέρω να σηκωθώ,χαχα!!! Σηκώθηκα όμως γιατί είχαμε κι άλλο πάρτυ σε παιδότοπο (η χαρά της Μελίτας!). Και αφού τελείωσαν όλες αυτές οι κατά τ’ άλλα πολύ ευχάριστες ασχολίες, σειρά είχε το παραμελημένο μου σπιτάκι. Κώστας κι εγώ ασχοληθήκαμε με ό,τιιιιιιι εκκρεμότητα είχε μείνει στο σπίτι. Τελείωσα ντουλάπια κουζίνας, σιδερώθηκαν οι κουρτίνες, φτιάχτηκαν κάτι ξεχασμένα ηλεκτρολογικά, κρεμάστηκε ένας πίνακας, σιδερώθηκαν κάτι τελευταία πουκάμισα και μπήκαν επιτέλους και τα τελευταία καλοκαιρινά στη θέση τους…. και έτσι αποκαμωμένοι καθίσαμε στον καναπέ παρακαλώντας να ξυπνήσουμε το πρωί και να είναι ακόμα Κυριακή. Μπα!!! Πού τέτοια τύχη. 

    Δεν πειράζει όμως, χαμογελάμε στην εβδομάδα που μας έρχεται και την υποδεχόμαστε με μια νόστιμη στυνταγή βγαλμένη κάπου εκεί από την δεκαετία του 90 γιατί όπως λένε πια και όλοι οι σεφ της tv… η κρέμα γάλακτος μας τελείωσε… τώρα υλικά διαίτης και πολλά βότανα είναι το must της εποχής. Εγώ όμως που ούτε δίαιτα κάνω, αλλά ούτε τα μυρωδικά μου αρέσουν… επιμένω παραδοσιακά, χαχα!!!

    Το καλοκαίρι στις διακοπές φτιάξαμε μια μέρα μαζί με την Κατερίνα φιλετάκια με χρωματιστές πιπεριές και  μανιτάρια α λα κρεμ! Γιάμι!!!!Συνταγή 90's... φιλετάκια a la creme. 1

    Υλικά για 4 άτομα:
    1 κ. χοιρινά φιλετάκια  (γίνεται και με φιλέτα κοτόπουλου) – τα είχαμε πάρει από το lidl – 2 πακέτα
    2-3 πιπεριές χρωματιστές (τις μισές) σε ροδέλες
    1 κρέμα γάλακτος
    λίγο λευκό κρασί (προαιρετικά)
    Λάδι
    αλάτι
    πιπέρι

    Εμείς την φτιάξαμε στο τεπανγιάκι αλλά μπορείτε να την φτιάξετε και σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τα φιλετάκια να πάρουνε λίγο χρώμα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.Συνταγή 90's... φιλετάκια a la creme. 3

    Στο ίδιο λαδάκι σοτάρουμε τις πιπεριές,Συνταγή 90's... φιλετάκια a la creme. 5και τα μανιτάρια ώσπου να μαλακώσουν.Συνταγή 90's... φιλετάκια a la creme. 7

    Τοποθετούμε στο σκεύος μας και πάλι τα φιλετάκια μαζί με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Σβήνουμε με λευκό κρασί προαιρετικά και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Περιμένουμε ώσπου να απορροφήσει και είναι έτοιμα.Συνταγή 90's... φιλετάκια a la creme. 9

    Προσωπικά λατρεύω τις χρωματιστές πιπεριές… αυτή την γλυκάδα τους δεν την αλλάζω με τίποτα. Βάλτε την συνταγή στο πρόγραμμα της εβδομάδας… είναι απλή σε υλικά, γρήγορη σε χρόνο και νόστιμη. Ασε που θα κάνετε και ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο!χαχα!!!

    Σας στέλνουμε τα φιλιά μας και καλή όρεξη!!!
    Κάλη και Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    8 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πω πω δουλειές !!!!!!!!! έλα όμως που πρέπει να γίνουν. Το αλα κρεμ από τις αγαπημένες μου γεύσεις !!! Έχετε και κάνα μυστικό για να μην κόβει η κρέμα γάλακτος ??? Τελεύταία φορά που το έκανα, πριν καμια εβδομάδα μου έκοψε η κρέμα και ναι μεν η γεύση ήταν μια χαρά αλλά από όψη χάλια … και ένα θέμα με το αισθητικό κομμάτι το έχω.

    2. Πράγματι, κάποτε οι συνταγές με κρέμα γάλακτος ήταν πολύ στα φόρτε τους, αλλά τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει περιοριστεί αρκετά.
      Σε κάτι τέτοιες συνταγές ωστόσο επιβάλλεται!
      Ωραίο πιάτο, εύκολο (ότι πρέπει για μεσοβδόμαδα δηλαδή) και με τις χρωματιστές πιπεριές να του ταιριάζουν απίστευτα πολύ!
      Φιλιά

    3. Χαρά στο κουράγιο σου που μετά από τόσα τρεξίματα έκανες κ δουλειές στο σπίτι!Κ το φαγητάκι μια χαρά υγιεινό το βλέπω με τις πιπερίτσες του κ το κρεατάκι του (κάνουμε τα στραβά μάτια στην κρέμα γάλακτος).Γιάμιιιι

    4. Καλημέρα κοριτσάκια!Αγαπημένο φαγητό και το τρώει όλη η οικογένεια,χωρίς τις πιπεριές…μόλις δουν χρώματα στο φαγητό τι παθαίνουν…?Μάλλον αυτό το τεπανγιάκι πρέπει να το πάρω κι εγώ!
      Βέρα να το πάρουμε μαζί να μας κάνουν και καλύτερη τιμή!χαχαχααχα

      Κατερίνα,σου είχα απαντήσει για την μηχανή κάτω από το δικό σου σχόλιο!
      Φιλιά πολλά

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης