ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο ή γαρίδες

    Καλημέρα! Παρασκευή σήμερα! Έρχεται Σαββατοκύριακο και σας έχουμε πρόταση για φαγητό! Μπορείτε να το ετοιμάσετε ως κυρίως πιάτο γιατί είναι πολύ χορταστικό αλλά και ως συνοδευτικό και μάλιστα εξωτικό! Αχ! Αγαπημένος προορισμός η Ταϊλάνδη! Πήγαμε ταξίδι του μέλιτος εκεί! Αλλά κάποια άλλη στιγμή θα σας πω για το πόσο τέλεια περάσαμε! Για την ώρα σας έχω συνταγή πεντανόστιμη. Τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο ή γαρίδες! Αν και αποτελείται από αρκετά (αλλά εύκολα) στάδια νομίζω πως αν τη δοκιμάσετε θα τη λατρέψετε. Εγώ πήρα άπειρες φορές τα εύσημα φέτος το καλοκαίρι! 

    Την ιδέα την πήρα από μια ξένη εκπομπή μαγειρικής. Ο άντρας μου ήθελε από καιρό να φτιάξουμε κάτι που να μας θυμίζει Ταϊλάνδη αλλά τα υλικά είναι πολλά για τέτοιου είδους συνταγές και δεν τα βρίσκω εύκολα. Άσε που τα παιδιά μπορεί και να μένανε νηστικά και θα έπρεπε να φτιάξω κι άλλο φαγητό! Οπότε προσάρμοσα τη συνταγή στα ελληνικά δεδομένα και την έφερα λίγο στα μέτρα μιας “φυσιολογικής” ελληνικής οικογένειας.

    Λοιπόν, τα υλικά δεν θα σας τα δώσω με πλήρη ακρίβεια. Το έχω πει κι άλλες φορές πως δεν το παίζω food blogger αλλά μοιράζομαι μαζί σας συνταγές όπως θα τις μοιραζόμουν και με μια φίλη στο σαλόνι του σπιτιού μου. Ξέρετε πάνω στη συζήτηση λέμε μια συνταγή και γράφουμε στο πόδι τη διαδικασία και τα βασικά υλικά για τη συνταγή. Συγχωρήστε με οι αρχάριες φίλες αλλά επειδή πολλές φορές παραλείπω τα ευκόλως εννοούμενα για μένα ρωτήστε με σε σχόλιο ό,τι θέλετε και θα σας  βοηθήσω. 

    Για την συνταγή αυτή θα χρειαστείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή ένα τεπανγιάκι (ξέρετε εσείς!) και ένα κατσαρολάκι.

    Τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο

    Υλικά:

    • 2 φλυτζάνια ρύζι jasmin (γιασεμιού) – (Θα το βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ! Είναι πεντανόστιμο και μυρωδάτο! Πλέον το χρησιμοποιώ και σκέτο.)
    • 1-2 αυγά
    • σησαμέλαιο (καταπληκτικό και πολύ υγιεινό. Το χρησιμοποιώ  και στις τηγανίτες και στις ομελέτες! Οπότε δεν θα το έχετε μόνο γι’ αυτή την συνταγή)
    • ηλιέλαιο
    • κοτόπουλο σε κομματάκια (Ποσότητα όση θέλετε. Εγώ χρησιμοποιώ ένα στήθος και 1-2 μπουτάκια χωρίς το κόκκαλο ή 4 μεγάλα κοτοσουβλάκια)
    • 3 μισές χρωματιστές πιπεριές, σε λεπτές φέτες
    • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα σε λεπτές λωρίδες-

    Εκτέλεση:
    1ο βήμα:

    Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Για 4 άτομα θα χρειαστείτε 2 φλυτζάνια ρύζι περίπου. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην κατσαρόλα χωρίς να το βουτυρώσουμε. 

    2ο βήμα: 

    Σε σησαμέλαιο φτιάχνουμε μια ομελέτα με 1-2 αυγά. Την αφήνουμε κι αυτή να περιμένει. 

    Εύκολη συνταγή για τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο
    Εύκολη συνταγή για τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο

    3ο βήμα:

    Σε ηλιέλαιο ή πάλι σε σησαμέλαιο σοτάρουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου να ψηθούνε καλά και προς το τέλος ρίχνουμε τις χρωματιστές πιπεριές, με τα κρεμμυδάκια. Αφού μαλακώσουν και οι πιπεριές προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με μια αντικολλητική ή ξύλινη σπάτουλα να μην κολλήσει το ρύζι και να ανακατευτεί με τα άλλα υλικά. Αν χρειάζεται ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι ακόμη ίσα που να μην μας κολλήσουν τα υλικά. 

    TIP: Μια άλλη λύση σε περίπτωση που συνοδεύετε ψητά κρέατα είναι να ψήσετε 3-4 κοτοσουβλάκια στην ψησταριά για να γλυτώσετε το ψήσιμο στο τηγάνι. Οπότε ξεκινήστε το 3ο βήμα με τις πιπεριές και μόλις σωταριστούν ρίξτε και τα ήδη ψημένα κομματάκια κοτόπουλου.

    4ο βήμα:

    Ρίχνουμε την ομελέτα σε κομμάτια μέσα στο φαγητό μας και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστό. 

    Όταν το είχα δει στην τηλεόραση είχαν σερβίρει το ρύζι μέσα στην ομελέτα σε μπολ. Αλλά για το σπίτι είναι λίγο δύσκολο σερβίρισμα! Αν σας αρέσει όμως δοκιμάστε το!

    Εύκολη συνταγή για τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο
    Εύκολη συνταγή για τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με κοτόπουλο

    Διαβάστε περισσότερα:

    Παραλλαγή με γαρίδεςΡύζι Ταϊλάνδης με γαρίδες

    Αν δεν είσαστε fun του κρέατος και προτιμάτε τα θαλασσινά μπορείτε να προσαρμόσετε την συνταγή αντικαθιστώντας το κοτόπουλο με γαριδούλες καθαρισμένες. Η διαφορά είναι πως στο 3ο βήμα βάζουμε πρώτα τα τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια, μετά το ρύζι με τις γαρίδες. Προσοχή να μην τις αφήσετε ωμές και είναι σκληρές! Πιστέψτε με ταιριάζουν πάρα πολύ με την ομελέτα. Είχα κι εγώ τους ενδοιασμούς μου αλλά είναι τέλειος ο συνδυασμός.

    Εύκολη συνταγή για τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με γαρίδες
    Εύκολη συνταγή για τηγανιτό ρύζι Ταϊλάνδης με γαρίδες

    Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή. Εννοείται ότι μπορείτε να βρείτε και άλλες εύκολες (ή και ποιο δύσκολες) συνταγές στην Κατηγορία Συνταγές.

    Κατερίνα

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    17 ΣΧΟΛΙΑ

      • Δεν το έχω δοκιμάσει! Καλύτερα την πρώτη φορά να την φτιάξεις με τον δικό μου τρόπο. Μετά κάνε δοκιμή κι έτσι όπως το λες για να γλυτώσεις ένα στάδιο. Θα χαρούμε αν το δοκιμάσεις να μας πεις πως έγινε και αν πετύχει και η δοκιμή σου, ενημέρωσέ μας. –

    1. Πάρα πολύ ωραία πρόταση!
      Η προσθήκη ομελέτας κάνει το πιάτο πολύ ιδιαίτερο!
      Φτιάχνω ένα παρόμοιο πιάτο χωρίς κοτόπουλο, με μπόλικα λαχανικά!
      Φιλιά καλό ΣΚ!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης