ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα… και μια νέα ζωή αρχίζει!

    Καλημέρα!

    Στη ζωή υπάρχουν πολλών ειδών γυναίκες-μαμάδες. Αυτές που έγιναν μαμάδες “κατά λάθος” και παρέμειναν ένα λάθος, αυτές που έγιναν μαμάδες “κατά λάθος” αλλά αποδείχτηκαν μάλαμα, αυτές που νόμιζαν ότι δεν ήταν γεννημένες για μαμάδες και η ζωή τους απέδειξε το αντίθετο αλλά και πολλά ακόμα είδη. 

    Σήμερα όμως θέλω να σας μιλήσω για μια γυναίκα που, κατά την γνώμη μου πάντα, από την στιγμή που γεννήθηκε προοριζόταν για να γίνει μάνα, μανούλα, μαμά και η ζωή της πρόσφερε αυτό το δώρο πριν περίπου έξι μήνες! 

    Θα θέλαμε πολύ ένα παιδάκι με τον Σ. μου είπε η Φ. πριν περίπου 1 – 1 1/2  χρόνο και την κοίταξα απορημένη, όχι γιατί με εξέπληξε το θέλω τους αλλά γιατί ακόμα μου είχε φανεί νωρίς! Ξέρετε άλλωστε πώς είναι η ελληνική κοινωνία (και δεν βγάζω και τον εαυτό μου από αυτό)…. τα θέλει όλα με την σειρά… σχέση, αρραβώνα, γάμο και μετά παιδί! Ωστόσο, όλα αυτά δεν πτόησαν τους αγαπημένους μου φίλους… όταν τελικά συνειδητοποίησαν ότι η ζωή είχε στρώσει ήδη το σχέδιό τους για αυτούς!

    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 1

    Και ναι, ο πελαργός που τόσα δρομολόγια κάνει καθημερινά, μια μέρα πέρασε κι από το σπιτικό τους. Και παρόλο που τον ευχαριστούμε πολύ….η αλήθεια είναι ότι διάλεξε μια μέρα δύσκολη, ο άτιμος… μια μέρα που η οικογένεια πενθούσε το χαμό της γιαγιάς…. της γιαγιάς τους που αποχαιρετώντας τους, τους έστειλε ένα δώρο, ένα θείο δώρο για να τους γλυκάνει την πίκρα! Ένας άνθρωπος έφυγε και μια νέα ζωούλα ανέτειλε στον κόσμο… μια ζωούλα με χρώμα ροζ!!! Και όλοι χαμογέλασαν ξανά και η ζωή πήρε νέο νόημα. 

    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 3
    Πριν δύο χρόνια χάιδευες εσύ την κοιλίτσα μου και τώρα κάποιος άλλος χαιδεύει την δική σου!!! Υπέροχο;

    Η κοιλίτσα άρχισε να φουσκώνει σιγά σιγά αρχικά… και κάθε φορά που βλέπαμε την Φ. της λέγαμε πώς ακόμα δεν φαίνεται ότι είναι έγκυος… μια τα ρούχα, μια η καλή της διάθεση, μια το γεγονός ότι είναι δυνατή και όλοι στρέφονται σε αυτή (μαμά βλέπετε για όλους!!!)… η καημένη έπρεπε να το λέει και να το υπενθυμίζει σε όλους! Οι μήνες όμως πέρασαν και η κοιλιά πια έκανε την εμφάνισή της… ολοστρόγγυλη και τουρλωτή… για να μην ξεχνάει κανείς από δω και πέρα ότι όχι μόνο η μικρή είναι στο δρόμο αλλά ότι έχει διανύσει ήδη περισσότερη από την μισή διαδρομή… έρχεται σε τρεις μήνες!!!

    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 5
    Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα κι εδώ εκτός από έθιμα έχουμε και γραφειοκρατεία… το Σάββατο είχαμε ακόμα μία μεγάλη χαρά… Η Φ. έγινε πια η κυρία του κυρίου και επισήμως!!!! Στο Δημαρχείο της Κηφισιάς και με παρέα τους απόλυτα στενούς συγγενείς και φίλους, η “μπουμπού” απέκτησε οικογένεια… και με την βούλα!!! Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα είναι μια απλή και ίσως και βαρετή για μερικούς μέρα.. .τελικά όλα εξελίχθηκαν τόσο καλά που νομίζω ότι ούτε και οι νεόνυμφοι το περίμεναν. Και βάζοντας και λίγο το χεράκι μας όλοι (βλ. κουφέτα, ρύζι, λουλούδια, γλυκά που κουβαλήσαμε όλοι… προς έκπληξη του ζευγαριού) καταφέραμε (ελπίζω!) να τους κάνουμε αυτή την ημέρα ξεχωριστή και πολύ γλυκιά! 
    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 7
     
    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 9
    Τα βαπτιστήρια της δεν την ξέχασαν! Κόκκινα τριαντάφυλλα από τον μικρό κύριο και λευκό βραχιόλι από λουλούδια από την μικρή κυρία.
     
    Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 11
    Να ζήσετε!!!

    Κλείνοντας αυτή την ανάρτηση, την οποία φυσικά αφιερώνω στους κουμπάρους και καλούς μου φίλους την Φλώρα και τον Στράτο (ελπίζοντας ότι δεν θα με δείρουν για την πρωτοβουλία που πήρα), θα ήθελα να τους πω ότι έστω κι αν πιστεύουμε ότι πολλές φορές η ζωή μας παίζει άσχημα παιχνίδια και ότι όλα αυτά που ζούμε μας ταλαιπωρούν και μας στενοχωρούν… εγώ έχω μάθει να βλέπω την θετική πλευρά της ζωής… τα βλέπω σαν μια δοκιμασία για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και μια προετοιμασία για το μέλλον. Έτσι  κι εσείς αγαπημένοι μου….τώρα είστε πιο έτοιμοι από ποτέ να υποδεχτείτε το μικρό σας αγγελούδι και να του προσφέρετε το καλύτερο κομμάτι της ψυχής σας και της καρδιάς σας!Ο κύριος Πελαργός, τα κουφέτα... και μια νέα ζωή αρχίζει! 13

    Να ζήσετε ευτυχισμένοι έως τα βαθιά γεράματα και να φυσικά να έχετε την χαρά να μεγαλώσετε όχι ένα αλλά όσα παιδιά επιθυμείτε με υγεία, αγάπη και σεβασμό. 

    Εμείς πάντως αυτό το μωρό το αγαπάμε ήδη!!!
     
    Κάλη

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Callie
    Callie
    Γεια σας! Είμαι η Κάλη και αγαπώ να γεμίζω τη ζωή μου με μικρές όμορφες στιγμές! Και είμαι εδώ για να εμπνεύσω κι εσάς, ως δασκάλα, μαμά, σύζυγος, αδερφή, κόρη και φίλη. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να γκρινιάζουμε οπότε και της χαρίζουμε απλόχερα το χαμόγελό μας. Will you follow me?

    17 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Και ναι είμαι η πρώτη που σχολιάζω! Εύχομαι, αγαπημένοι μου, να είστε μια ζωή ερωτευμένοι και ενωμένοι ώστε να μπορείτε να ανταπεξέρχεστε σε όσα σας φέρνει η ζωή στον δρόμο σας!
      Με το καλό να υποδεχθείτε το μωράκι σας!
      Κάλη μου, το κείμενό σου (έκπληξη για τα παιδιά), ήταν πάρα πολύ όμορφο και συγκινητικό!
      Να είστε πάντα με τους κουμπάρους σας τόσο δεμένοι και αγαπημένοι και να φροντίζετε ο ένας τον άλλον.
      Kathy by anthomeli

    2. καλημέρα…πολύ όμορφη και συγκινητική ανάρτηση/αφιέρωση….να είστε πάντα έτσι αγαπημένοι… το ζευγάρι ευτυχισμένο , αγαπημένο και να χαίρονται την οικογένεια τους , τα παιδιά τους , ο ένας τον άλλο…

    3. Καλησπέρα ανθολμελάκια μου!! Να ζήσουν και να ευτυχήσουν!! Πάντα ευτυχισμένοι κι ερωτευμένοι και με το καλό να γεννηθεί και το μπεμπάκι τους!!!
      Φιλάκια!!

    4. Υπέροχη ανάρτηση και πολύ όμορφες φωτογραφίες …. Να ζήσουν οι νεόνυμφοι και να΄ναι πάντα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι! Με το καλό να έρθει και η μπέμπα τους και να δημιουργήσουν μια όμορφη οικογένεια! Φιλιά!

    5. Είστε πολύ τυχερές που είστε κουμπαράκια τόσο αγαπημένα Κάλη. Τόσο γλυκιά και τρυφερή η κίνησή σου να τους κάνεις έκπληξη με αυτή την ανάρτηση και να εκφράσεις την αγάπη σου προς αυτούς!!!
      Τους εύχομαι πραγματική ευτυχία και μια εύκολη και γρήγορη γέννα που θα φέρει ένα γερό μωράκι!!!!
      Φλώρα μ'ένα πόνο!!!

    6. Αχ! θα πω τα ίδια! Τι γλυκειά ανάρτηση και πόσο τυχερή η φίλη σου που έχει τ'έτοια φίλη. Ανθόσπαρτος ο δρόμος τους και καλοδεχούμενο το μωράκι τους.Όσο γεννιούνται μωρά υπάρχει ελπίδα στο κόσμο είχε πει ένας προφήτης μοναχός.

    7. Γειά σας και από μένα τη νονά Φλώρα!!!Εχθές ήμουν πολυ συγκινημένη και νομίζω πως θα μου ήταν πολύ δύσκολο να αποτυπώσω τα όσα αισθάνομαι!! όχι ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα..την έχω διαβάσει πάνω από δέκα φορές την ανάρτηση και εγώ και ο Στράτος και προσωπικά κάθε φορά συγκινούμε για πολλούς λόγους!! Λίγο οι ορμόνες χιχι, λίγο η αγάπη της Κάλης , λίγο τα γεγονότα , λίγο όλα μαζί!!! Μας συγκινεί πολύ η σχέση που έχουμε με τη Κάλη και τον Κώστα! Θεωρώ πως δεν είμαστε απλά κουμπάροι με την τυπική έννοια της λέξης αλλά φίλοι καλοί και καλά δοκιμασμένοι..άλλωστε μετράει ήδη 11 χρόνια αυτή η φιλία!!! από τα φοιτητικά χρόνια της Αγγλίας.Αλήθεια Κάλη πιστεύεις πως έχει περάσει τόσος καιρός??

      Η ιστορία μου εμένα και του Στράτου είναι κάπως σαν τα παραμύθια..και κάθε μέρα προστίθεται και μια ακόμα σελίδα!!τώρα λοιπόν όπως καταλάβατε περιμένουμε την μικρή μας πριγκίπισσα και όλα είναι γιορτινα!! Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τη μικρή και για το πως αισθάνομαι αλλά αυτό που θα ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας είναι η σκέψη μου πως ..«καλύτερα να μη προγραμματίζουμε τα πάντα στη ζωή μας» ..όνειρα μπορούμε να κάνουμε πολλά -ποιος μπορεί να ζήσει άλλωστε χωρίς όνειρα? σχέδια όμως ?? Κάποιοι υποστηρίζουν πως όταν κάνουμε σχέδια γελάει ο θεός μαζί μας..Κάτι τέτοιο πιστεύω και εγώ..Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη που καλό είναι να τη ρουφάμε κάθε μέρα και να την αρπάζουμε από τα μαλλιά σαν να μην υπάρχει αύριο!! Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!ακούω στις μέρες μας σε συζητήσεις απόψεις του στύλ
      – Ααααααααααα εγω θέλω να παντρευτώ καλοκαίρι γιατι τα χριστούγεννα θέλω να πάω μηνα του μέλιτος που μου αρέσει πιο πολύ
      -ααααααααααα εγω θα μείνω έγκυος το καλοκαιρι για να μη χάσω τις διακοπές μου
      -ααααααααααα εγω θέλω να μείνω τρία χρόνια παντρεμένη χωρίς παιδιά και θα κάνω μετά ένα κάθε χρόνο
      -αααααααααααα εγώ θα κάνω παιδια όταν θα φτάσουμε να βγάζουμε με τον άντρα μου τόσα ευρώ το μήνα
      -ααααααααααααα εγώ θέλω να γεννήσω και να κερδίσει χρόνο το παιδί μου όχι να χάσει
      -αααααααααα εγώ θέλω ….εγώ θέλω….. μόνο θέλω
      και πόσα άλλα φαντάζομαι θα έχετε ακούσει και εσείς!

      για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν.. ένα παιδί θεωρώ πως δεν έρχεται πάντα όταν εμείς το θέλουμε με απόλυτο προγραμματισμό! το θέμα είναι πόσο συνηδειτοποιημένοι είμαστε για την αλλαγή που θα επέλθει στη ζωή μας και να το δούμε σα θείο δώρο!! Εννοείται πως ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει και να υποστηρίζει τις απόψεις του ..έτσι λοιπόν έχω και εγώ τη δική μου (κανένα "πρέπει" της κοινωνίας μας η του περιβάλλοντος μου με έκαναν να σκεφτώ δεύτερη φορά που θα φέρω στο κόσμο αυτό το μωράκι..ο γάμος μας θα γίνει με το καλό απλά μετά τον ερχομό της μικρής μπουμπούς –και τι έγινε??!!
      Ζήστε τις στιγμές με χαρά, αισιοδοξία που λέει και η Κάλη,αγάπη, ενθουσιασμό, ζωντάνια, ενδιαφέρον προς τους γύρω σας και με μεγάλη καρδιά που να τα χωράει όλα και όλους…

      Σας ευχαριστώ μία προς μία για τις γλυκιές ευχές σας και εύχομαι στη κάθεμια σας προσωπικά ότι καλύτερο για τη ζωή της!!

      Σε σένα Κάλη μου και Κατερίνα τι άλλο να πώ πέρα από το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης