Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Προσωπικά Είμαι έξω φρενών με την αχαριστία!!!!

Είμαι έξω φρενών με την αχαριστία!!!!

36
Είμαι έξω φρενών με την αχαριστία!!!!

Κι εκεί που σκέφτεσαι πόσα έχεις  κάνει για μία φιλική σχέση και νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου… έρχεται το χαστούκι και σε φέρνει στην πραγματικότητα!!! Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη από όλους σας γιατί δεν συνηθίζω να γράφω αναρτήσεις συγχυσμένη… σήμερα όμως είμαι τόσο πολύ που θέλω να γράψω γιατί διαφορετικά θα σκάσω. Και πιο πολύ στεναχωριέμαι που η πρώτη μου ανάρτηση μετά τις διακοπές είναι τόσο “θυμωμένη”. Ελπίζω να με δικαιολογήσετε!

Όλοι όσοι με ξέρουν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ποτέ δεν θα μπορούσα να κρατήσω τι ίδιο μου το παιδί κλεισμένο στο τροχόσπιτο (ή στο σπίτι) για να μην συναντήσει/παίξει με ένα άλλο παιδί. Παρόλαυτα σήμερα κατηγορήθηκα για αυτό  κι έχω βγει από τα ρούχα μου! Αν είναι δυνατόν!

Πιστεύω ακράδαντα ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να επιλέγουν τους φίλους τους. Για μένα η φιλία δεν γίνεται με το ζόρι! Αν το παιδί μου θέλει να κάνει παρέα  με κάποιο άλλο παιδάκι ας κάνει! Αν πάλι δεν θέλει ας μην κάνει, δεν μπορώ να το υποχρεώσω. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα παιδιά  είναι πιο ώριμα απ όσο νομίζουμε. Θεωρώ ότι τα παιδιά μου τα έχω βοηθήσει να μπορούν να επιλέγουν μόνα τους τους φίλους τους και να είναι σε θέση να λήξουν μία παιδική φιλία εάν δεν τους γεμίζει ή εάν αυτή παύει να είναι ευχάριστη γι αυτά. Και αυτό ακριβώς έγινε στην δική μας περίπτωση…. ο γιος μου σταμάτησε να κάνει παρέα μ ένα φίλο του και η μαμά του μου ζήτησε τα ρέστα. Όταν ρώτησα τον μικρό μου μου παραπονέθηκε ότι το άλλο παιδί τον χτυπάει και ότι δεν θέλει πλέον να κάνει παρέα μαζί του. Και τι δηλαδή να μην πιστέψω τίποτε; Και ειλικρινά σας λέω…. ακόμα και έτσι προσπάθησα να του εξηγήσω πώς να φερθεί και ότι καλό θα ήταν να συνεχίζει να παίζει μαζί του αλλά εκείνος δεν ήθελε! Τι παραπάνω να κάνω? 

 

Επίσης θέλω να γράψω και για κάτι άλλο που φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν!

Οι διακοπές είναι ιερές και ο καθένας τις περνάει όπως επιθυμεί. 

Στις διακοπές συμβόλαια δεν υπάρχουν (ειδικά όταν δεν έχεις κανονίσει να πας με κάποιον μαζί). Όσο καλή παρέα κι αν κάνεις με κάποιον, υπάρχουν και στιγμές που θες να είσαι μόνος, να διαβάσεις ένα βιβλίο βρε αδερφέ, άλλες που θες να είσαι με την οικογένειά σου, κι άλλες με τους κολλητούς σου! Άλλες πάλι φορές θες να κάνεις τραπέζι και να καλέσεις όλο τον κόσμο! 

Όσο κι αν τα παιδιά μας (ειδικά στις διακοπές)  ειναι non-stop, προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι μπάστακας στο σπίτι (βλ. τροχόσπιτο) κανενός μόνο και μόνο για να κάνουν παρέα τα παιδιά μου με τα παιδιά του. Όλα έχουν το όριό τους!

Εμείς έχουμε επιλέξει τις διακοπές στο κάμπινγκ επειδή τα παιδιά μπορούν να έχουν την ελευθερία που δεν έχουν στο σπίτι… να πάρουν τα ποδήλατά τους και να κάνουν βόλτες ή να παίξουν σε κάποιο από τα τροχόσπιτα με τους φίλους τους… χωρίς την διαρκή μας επίβλεψη καθώς εκεί είναι από τους λιγοστούς χώρους που έχουμε την πολυτέλεια  να μην είναι αναγκασμένοι να τα κυνηγάμε. Δεν μπορώ να είμαι και πάνω από το κεφάλι τους συνέχεια!!! (Πάντα βέβαια με επαρκή έλεγχο κατά διαστήματα. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα!)… αλλά ούτε και συνέχεια πάνω από το κεφάλι του διπλανού ή της διπλανής μου!

Είμαι έξω φρενών με την αχαριστία!!!! 1
[Photo quote via, Printable Poster via Jenny at Hank and Hunt]

Λυπάμαι πολύ που κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο αχάριστοι και ξεχνάνε τι τους έχεις προσφέρει. Λυπάμαι! Λυπάμαι που κατηγορήθηκε ακόμα και ο άντρας μου! Αλλά ως εδώ ήτανε! Είναι οι διακοπές μας, είμαι με την οικογένεια μου και όποιος δεν ξέρει τι θα πει ευγνωμοσύνη απλά δεν μου ταιριάζει. Συγνώμη ακόμη μία φορά για τον τόνο μου και φυσικά με συγχωρείτε που δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους. Πάρτε το σημερινό σαν μία ανάγκη μου να ξεσπάσω. Υπόσχομαι να επανέλθω με πιο ευχάριστα θέματα… άλλωστε αυτή την εβδομάδα τελειώνουν οι διακοπές στο κάμπινγκ και γυρνάμε στη βάση μας!!! Θα ηρεμήσω και θα σας έρθω κεφάτη!

Kathy

Υ.Γ. Είναι από τις σπάνιες φορές που δανειζόμαστε φωτογραφίες. 

36 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ μαζί σου. Δλδ αντί να ζητάς εξηγήσεις γιατί το άλλο παιδάκι χτυπάει το παιδί σου βγαίνεις και αυτή που φταίει??? Ε ρε τι κομπλεξαρες υπάρχουν στον κόσμο. Συνέχισε τις διακόπουλες σας και Μην δίνεις σημασία σε τέτοιες συμπεριφορές. Και όντως τα παιδάκια μας έχουν φοβερό ένστικτο. Φιλιαααα!!!!!

    • Κατά την δική της εκτίμηση ο γιος μου έλεγε ψέματα και δεν έπρεπε να το πιστέψω. Eγώ δεν είδα υπερβολικές συμπεριφορές αλλά προφανώς γίνανε πράγματα που εγώ δεν είδα για να είναι ΤΟΣΟ απόλυτος ο μικρός μου και να μην τις ανέχεται!
      kathy

  2. Οταν επιλεγουμε σαν γονειs παρεα δεν πρεπει να την λουζεται και το παιδι μαs. Οταν το παιδι μαs χτυπαει η κανει ζαβολιεs η ζωη του δινει μαθημα. Σκοποs ειναι να το καταλαβει οσο ειναι νωριs. Και Κατερινα μου καλα εκανεs και τα ειπεs. Αλλωστε συμπεριφορεs που πρεπει να αποφευγονται σχολιασεs.

    • Αναγκάστηκα να τα πω γιατί με έβγαλε από τα ρούχα μου. Δεν είχα κανένα λόγω να δημιουργήσω τόσο θέμα! Εξάλλου παιδιά είναι και μαλώνουν και τα ξαναβρίσκουν.
      kathy

  3. Ωχ παναγια μου προβλήματα που έχει ο κόσμος… Σου ζήτησε τα ρέστα επειδή δεν παιζουν τα παιδιά???Δε πάμε καλά….

    Συνέχισε τις διακοπές σου και απλά αγνόησε τους!! Φαντάζομαι θα είναι δυσκολο στο κάμπινγκ αλλά είναι καλύτερο από το να σε συγχύζουν…

  4. Προσωπικά έχω σταματήσει πάρε δώσε με γονείς φίλου των παιδιών μου όταν καταλαβα πως αφ' ενός δεν μου ταίριαζαν και αφ' ετέρου με κούραζαν με τις ατέλειωτες σε ώρες επισκέψεις τους…
    Τα ίδια τα παιδιά βέβαια συνεχίζουν να κάνουν παρέα, είπαμε… προσωπικές επιλογές!!
    Σε νιώθω απόλυτα.
    Ηρέμησε και απόλαυσε τις τελευταίες μέρες των διακοπών σας.
    Είναι πολύτιμες και δεν αξίζει να τις χαλάς για κανέναν !!

  5. Κατερινάκι ξέσπασε να σου φύγουν από μέσα σου!
    Θα μου επιτρέψεις σε ένα μόνο σημείο να διαφωνήσω; Αφού το παιδί σου δήλωσε ότι τον χτυπάει και δεν θέλει να κάνει παρέα μαζί του άλλο πια (απόλυτα κατανοητό) γιατί προσπάθησες να του πεις ότι είναι καλό να συνεχίσει να κάνει παρέα;;; Αφού τον χτυπάει… Θα πρέπει και το άλλο παιδί να καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του.. Όσον αφορά την μητέρα συμφωνώ απαράδεκτη αλλά σκέψου δεν έχουν όλοι την δική σου παιδεία! Μην σκας, της δίνεις αξία!!

    • Οι συμπεριφορές μπροστά μου δεν ήταν πολύ άσχημες. Γι αυτό και τον ρώτησα τι συμβαίνει. Τα παιδιά στην ηλικία των 5 όπως είναι ο δικός μου μπορεί κάποιες φορές να είναι λίγο υπερβολικά στην κρίση τους και λένε εύκολα δεν σ αγαπάω ή δεν σ έχω φίλο κλπ. Γι αυτό στην αρχή του είπα μήπως είναι καλύτερο να μην δώσει σημασία. Όμως ο γιος μου μεγαλώνει και προφανώς δεν τις ανέχεται ούτε αυτές και καλά κάνει! Εγώ το χαίρομαι γιατί στο σχολείο θα ξέρει να αντιμετωπίσει ανάλογα παρόμοιες ή χειρότερες συμπεριφορές. Γιατί άλλωστε δεν συνέβει κάτι τέτοιο με τα άλλα παιδιά που έκανε παρέα στο κάμπινγκ;
      kathy

  6. Μη μου συγχύζεσαι Κατερίνα μου. Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν αξίζει για να χαλάσεις τις διακοπές σου. Ο κόσμος συχνά παρεξηγεί ή τα κατανοεί τα πράγματα ως προς το δικό του συμφέρον μόνο.

  7. το έπαθα στην αρχή που ήταν μικρός ο 1ος γιος μου!
    έπαθα και έμαθα ! αν πάμε με φίλους εκδρομή από την αρχή δηλώνω πως θα ακολουθώ το πρόγραμμα που αρεσει στην οικογένειά μου και μετά θα σκέφτομαι τι ή που θα πάω με αυτούς…επισκέψεις δεν δέχομαι ,γιατί κι εδω εμαθα αφού πάλι όταν είχα μικρό το γιο μου υπήρχαν μαμάδες που μου έφερναν τα παιδιά τους το πρωί και τα έπαιρναν το βράδυ ενώ αυτές τριγυρνούσαν σε βόλτες…..ευτυχώς τα δίδυμα στο σπίτι έχουν παρεα το ένα το άλλο….παιχνίδια με φίλους εκτός σπιτιού!

    όταν πήγαινε ο μεγάλος νήπιο τον χτυπούσε και τσιμπούσε ένα παιδάκι και του έλεγα: δεν πειράζει ,είναι μικρό παιδάκι ,δεν καταλαβαίνει κ.τ.λ…..με πιάνει μια μέρα η ίδια η νηπιαγωγός και μου έκανε ολόκληρο μάθημα να πω στο παιδί μου να αντιστέκεται στα χτυπήματα γιατί θα μάθει να υποχωρεί μια ζωή σε τέτοια ''χτυπήματα''……και το δικό μου παιδί ήταν αλλά δε χτυπούσε….οπότε άλλαξα ρότα !
    σε όποιον αρέσουμε!

    • Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα που λεει και η παροιμία. Εμείς πηγαίνουμε μόνοι μας διακοπές γιατί θέλουμε να ακολουθούμε το δικό μας πρόγραμμα. <αν τύχει και κάνουμε εκεί παρέες δεν μας δεσμέυει τίποτε!
      Kathy

  8. Δεν έχεις ιδέα πως σε καταλαβαίνω!!!!!Να μη σκας και να μην ακούς κομπλεξικά σχόλια!Τα παιδιά είναι ελεύθερα να αποφασίζουν για τους φίλους τους!Ξέρουν πότε και με ποιούς περνούν καλά…
    Η μαμά απαράδεκτη!
    Μη δίνεις σημασία κοριτσάκι μου!

  9. προφανως η συμπεριφορα του παιδιου εχει απομακρυνει πολλους φιλους και γι αυτο η μαμα προσπαθει να κρατησει με το ζορι την παρεα του γιου σου!! Εσυ μην στεναχωριεσαι,σημασια εχει το παιδι σου να εχει φιλους που μαζι τους θα περναει καλα!! Καλη συνεχεια στις διακοπες σας!!

  10. Πολύ καλά έκανες και ξέσπασες γράφοντας!
    Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι αυτό χωρίς να ξεσπάμε στον άντρα μας!(σπόντα για τον εαυτό μου!)

    Δεν θα πεις εσύ στο παιδί σου ποιον θα κάνει παρέα.
    Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους!
    Κι αν το παιδί σου επέλεξε για τον χ-ψ λόγο να μην κάνει το τάδε παιδί παρέα
    δε θα του ζητήσεις ούτε το λόγο αλλά ούτε θα το αναγκάσεις να πιεστεί είτε υπάρχει λόγος είτε δεν υπάρχει!

    Όσο για τις διακοπές σου,όποιος κατηγορεί εσένα ή τον άντρα σου
    κάνε τον πέρα..δικαίωμα σας είναι να πάτε όπου θέλετε και να κάνετε ότι θέλετε!

  11. Γιατί ζητάς συγνώμη Κατερίνα μου; δεν είπες και τίποτα ανεπίτρεπτο στο κάτω κάτω, πέρα του ότι τα λες στο δικό σου μπλογκ και όχι στην πλατεία Αριστοτέλους με ντουντούκα! Νομίζω ότι όσο "μεγαλώνουμε", τόσο ωριμάζουμε και τόσο τελικά είμαστε σε θέση να βάζουμε πιο εύκολα όρια που θα προστατεύσουν την ηρεμία και τη γαλήνη μας.
    Συμφωνώ μαζί σου, δεν αξίζει να δώσεις περισσότερη αξία – έστω και με αυτόν τον τρόπο – σε ανθρώπους που όπως λες δεν ξέρουν να εκτιμήσουν σωστά τις καταστάσεις.
    Καλά να περάσετε τις υπόλοιπες μέρες! Το φινάλε πρέπει να σας αφήσει γλυκιά γεύση!
    φιλιά πολλά!
    Όλγα

  12. Συμβαίνουν αυτά και στις διακοπές και στο σχολείο αργότερα.
    Η συμπεριφορά της μαμάς είναι απαράδεκτη αλλά θα συναντήσεις πολλές ίδιες…
    Απολαύστε τις διακοπές σας όπως σας αρέσει και προσπάθησε να μη χαλιέσαι, όλες σχεδόν τα έχουμε περάσει αυτά. Μη ζητάς συγγνώμη για το δίκαιο ξέσπασμά σου, καλά έκανες κι εκτονώθηκες έστω κι έτσι.

    Φιλάκια!

  13. Την εχω πατησει κ εγω ετσι. Να πιεσω το παιδι μου να κανει παρεα παιδακι που του φεροταν ασχημα. Ο αντρας μου με ξυπνησε. Με το ζορι οι φιλιες δεν γινονται/κρατανε!
    Σε νιωθω σε ολα οσα λες. Δεν μου εχει τυχει τοσο απαραδεκτη τυπισσα αλλα πλεον μολις "κοψω" την κατασταση περιεργη στριβειν δια του αρραβωνος!
    Μην ζητας συγνωμη. Ηθελες να τα πεις κ να ξεσκασεις. Εκανες πολυ καλα!
    Οσο για τις διακοπες εχεις ξανα δικιο! Περυσι ειχαν ερθει κατι γνωστοι μας στην Παρο οπου βρισκομασταν, χωρις να το κανονισουμε να παμε μαζι κ μας επαιρναν καθημερινα ολη την ωρα να κανουμε μαζι πραγματα. Μεχρι που μια μερα νευριασα κ τους μιλησα. Τσακωθηκαμε φυσικα αλλα οποιος δεν εχει παιδεία δεν μου ταιριαζει.
    Εσυ ξερεις καλα τι ανθρωπος εισαι κ οσοι σε ξερουν κ σε αγαπουν επισης. Οι υπολοιποι να μεινουν μονοι.
    Σ'οποιον αρεσουμε! Για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε:)

    • Ευτυχώς δεν τον πίεσα καθόλου. Απλά το συζήτησα μαζί του για να δω για ποιον λόγο έχει απομακρυνθεί. Όσο για την παρέα με τους γονείς…γινότανε για χάρη των παιδιών μας που έτυχε να είναι και φίλοι στο σχολείο. That's all! Ούτε διακοπές πήγαμε παρέα ούτε ήμασταν φίλοι από πριν!
      kathy

  14. Το ίδιο ακριβώς θα σου πω με την Μαιρυ από πανω…οισυμπαριφορες μερικών ανθρώπων μας κανουνε να καταλαβουμε τον χαρακτήρα τους αν δεν μας ταιριαζουν απλα απομακρινόμαστε.. με λύπη βέβαια αλλα ανακούφιση στο τελος..θα το δείς..!!καλά εκανες και τα είπες.. αυτες ειναι ανθρώπινες στιγμες…ευχωμαι επόμενη φορά να μην σου συνβεί.. φιλακια πολλα και καλό υπόλυπο στις διακοπες σου μην χαλιεσαι αν δεν αξίζει τον κόπο…!!!

  15. Μη στεναχωριέσαι Κατερίναι μου!! Σε μικροπρεπείς ανθρώπους δεν αξίζει ούτε δεύτερη ματιά όχι δεύτερη σκεψη!! Με το ζόρι τίποτα -καλό- δε γίνεται!! Συνεχίστε τις διακοπές σας και μη δίνεις σημασία!! πολλά φιλιά

  16. Πάντα ήθελα η κόρη μου να γίνει ανεξάρτητη και να κάνει τις επιλογές της με τα δικά της κριτήρια μεγαλώνοντας. Αυτό προσπάθησα να της το μάθω σεβόμενη τις επιλογές της και στις φιλίες της.Είμαι εδώ όσο το παιδί μου είναι ηλικιακά ανώριμο για να το προστατέψω από "κακές παρέες" όχι για να του γίνω βραχνάς και σε αυτό και σε άλλους γονείς για να κάνουν παρέα. Μου έχει συμβεί και εμένα και η απάντηση μου ήταν:" είναι επιλογή της και δεν επεμβαίνω στα παιδιά σε τέτοια θέματα. Σήμερα δεν θέλουν να παίξουν αύριο μπορεί να θέλουν ή και το αντίθετο.Μην φρικάρεις(στην άλλη μαμά) " Τις συμπεριφορές αυτές των γονιών τις ονομάζω συμπεριφορές ευνουχισμένων παιδιών και φυσικά φταίνε οι γονείς. Μαθαίνω στην κόρη μου να μην γίνεται ενοχλητική όταν δεν την θέλουν γιατί στην τελική δεν ταιριάζουμε με όλους.Συνέχισε τις διακοπές σου και άφησε το παιδάκι σου όπως κάνεις να επιλέξει μόνο του με ποιο παιδί θέλει να παίξει. Τα παιδιά έχουν δικαιώματα όπως και εμείς. Καλά έκανες και τα είπες και ελπίζω να ξεσυγχύστηκες. Πολλά φιλιά!

  17. Αχ! κοριτσάκι μου..πως φαίνεσαι οτι είσαι νέα..έχεις γλυκιά μου να ..φας τέτοια χαστούκια στη ζωή! Θα θυμηθώ οτι κάποτε έκανα διακοπές με "φίλη" είχαμε και οι δύο από 2 κοριτσάκια..ψυχρανθήκαμε γιατί μου..απαγόρευσε να δίνω στα παιδιά μου μερέντα στο ψωμί επειδή εκείνη απαγόρευε στα δικά της να τρώνε!!!!Στο πρωινό, στο κοινό τραπέζι έβαζε διαχωριστική γραμμή στα δικά της πράγματα και στα δικά μου..Τα μεσημέρια δεν άφηνε στον άνδρα μου να αγοράζει μεζελίκια ( χαμός..ένα σου λέω..χι..χι..)με αποτέλεσμα αντέξαμε 1 εβδομάδα Μετά είπαμε ψέμματα οτι μας φώναξαν οι γονείς μου να γυρίσουμε και φύγαμε αλλού!!Δεν σου λέω ο άνδρας μου τι αγόραζε μετά για να ξεσπάσει..Έχω γλυκιά μου άπειρες ιστορίες.Άλλη φορά έτυχε σε κάμπιν να έχουμε παιδάκι με..ΕΙΤΖ από μετάγγιση και η μαμά του μας το είπε. Εγώ άφηνα τα παιδιά μου να παίζουν μαζί του γιατί τα ενημέρωσα πως να προφυλάγονται και οτι δεν υπήρχε φόβος..Το αποτέλεσμα; ..μας απομόνωσαν οι άλλοι γονείς.Οι διακοπές είναι ότι ακριβως είπες..προσωπική ευχαρίστηση

  18. Κόσμος παράξενος και μίζερος. Ανασφάλειες, κόμπλεξ και απωθημένα, παντού σε κάθε περίπτωση. Θα σου έλεγα κι εγώ να μην δίνεις σημασία αλλά το πόσο δύσκολο είναι το βιώνω κι εγώ καθημερινά μέσα από άλλες καταστάσεις. Υπομονή! Κράτα το επίπεδό σου και την αξιοπρέπειά σου (αν και καμιά φορά χρειάζεται και το ξεκατίνιασμα) Πολλά φιλιά.

    • Δεν μπορώ να πω πως δεν ξεκατινιάστηκα! Αλλά δεν άντεξα αυτήν την συμπεριφορά προς εμένα προσωπικά. Τουλάχιστον έπρεπε να κρατήσει την αξιοπρέπειά της γιατί είναι μικροπρέπεια να μην μιλάει σε μένα γιατί δεν παίζουν τα παιδιά (ενώ μάλιστα την είχα βοηθήσει πολύ και την έβγαλα από μια δύσκολη κατάσταση)! Και μάλιστα να λέει ότι το παιδί μου είναι μιλημένο και το κρατάω με το ζόρι στο τροχόσπιτο για να μην βλέπει το δικό της! Τι να πω! Δεν πειράζει όμως… πολλές φορές καταλαβαίνεις τους ανθρώπους καλύτερα μετά από τέτοιες συμπεριφορές.
      kathy

  19. Κατερινιώ…μην χολοσκάς! Με το πρώτο γεγονός ταυτίζομαι απόλυτα…περάσαμε τα ίδια! Κουράγιο υπάρχει πολύ τρέλα εκεί έξω! Εγώ αυτό έχω καταλάβει αν και αρνούμαι να το πάρω απόφαση….όσο για το δεύτερο συμβάν…τι να πει κανείς. όσα δεν λύνονται κόβονται τελικά. Καλό κουράγιο και αναπνοή, εκπνοή….Φιλιά γλυκιά μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ