ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά!

    Τελικά μάλλον ξεκινάμε νέα κατηγορία στο Ανθομέλι με προτάσεις για ιστοσελίδες που μας άρεσαν και συνήθως έχουν σχέση με τα παιδιά, το σχολείο, την τέχνη κλπ

    Πριν λίγο καιρό επισκέφθηκα την σελίδα www.deepspacesparkle.com η οποία έχει καταπληκτικές ιδέες για το τι μπορείτε να κάνετε με μαθητές σας σε περίπτωση που είστε νηπιαγωγοί, δάσκαλοι εικαστικών ή γονείς. 

    Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αφιερώσαμε ένα μεσημέρι να ζωγραφίσουμε με τα παιδιά σπιτάκια πουλιών.  

    Χρειαστήκαμε μολύβι, σβύστρα, ξύστρα, λαδοπαστέλ (εναλλακτικά κηρομπογιές), νερομπογιές, πινέλα, χαρτιά για ακουαρέλα,   

    Στην αρχή σχεδιάσαμε ένα σπιτάκι πουλιών με το μολύβι απαλά στο χαρτί. (Ο μικρός δεν είχε υπομονή και του το έφτιαξα εγώ). 

    Κι επειδή πολλές φορές ακούμε τα παιδιά να λένε αυτό δε ξέρω να το φτιάχνω, είχα κι εγώ ένα χαρτί και έφτιαχνα παράλληλα το δικό μου σπιτάκι κι εκείνα έκαναν ό,τι έκανα. Έτσι βλέπουν και μιμούνται, δεν τους το φτιάχνω εγώ.

    Επίσης μια ωραία ιδέα είναι να φανταζόμαστε απλά σχήματα που τα παιδιά έτσι κι αλλιώς μαθαίνουν, από τον παιδικό ακόμα, ώστε να συνθέσουμε την ζωγραφιά. 
    Αν δηλαδή το δούμε ως σύνολο ίσως τους φανεί δύσκολο ίσως και ακατόρθωτο. Όμως αν το δούμε ως ένα ορθογώνιο και ένα τρίγωνο και 2 κύκλους κλπ τότε είναι παιχνιδάκι!Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 1

    Μετά πατήσαμε τις γραμμές που φτιάξαμε με το μολύβι με λαδοπαστέλ. Το εσωτερικό του κάθε τμήματος της ζωγραφιάς βάφτηκε με πινέλα και νερομπογιές.

    Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 3
    Η ζωγραφιά του Θ. 4.5 ετών 

    Το φόντο το έκανε ο καθένας όπως ήθελε! Προαιρετικά μπορούνε να προσθέσουν λουλούδια, ήλιο ή απλά να γίνει ένα χρώμα.

    Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 5
    Η ζωγραφιά της Μαρίας 6.5 ετών

    Όμως ένα σπιτάκι μόνο του δεν είναι τίποτα! Φτιάξαμε και τους ενοίκους τους. 

    Παλαιότερα είχα φτιάξει σε ένα μπλοκ ζωγραφικής, κάτι σαν ανθολόγιο  θα μπορούσα να πω, όπου έφτιαχνα τα στάδια που χρειάζονται για να φτιάξεις ένα σχέδιο.
    Για παράδειγμα ένα πουλάκι.  Κι εκεί ανατρέχουμε όποτε θέλουμε να ζωγραφίσουμε κάτι που δεν ξέρουμε. Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 7

    Τα είχα βρει στο  ίντερνετ από διάφορες σελίδες που σου δείχνουν πως να μάθεις να ζωγραφίζεις. (how to draw….)

    Έτσι φτιάξαμε πουλάκια με βάση το παραπάνω σχέδιο αλλά και μόνοι μας σύμφωνα με την φαντασία μας. Τα χρωματίσαμε κατά τον ίδιο τρόπο, τα κόψαμε και τα κολλήσαμε μπροστά από το σπιτάκι. Σχεδιάσαμε και τα ποδαράκια τους με πινέλο.Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 9Μοιάζουν τρισδιάστατα αυτά τα εργάκια!Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 11Προς το παρόν τα φιλοξενεί το ψυγείο μας αλλά αργότερα θα γίνουν καδράκια.Ζωγραφίζοντας σπιτάκια για πουλιά! 13

    Δοκιμάστε τα μαζί με τα παιδιά σας!

    Είμαι σίγουρη ότι θα το χαρείτε κι εσείς κι εκείνα!

    Kathy 

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    16 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πάρα πολύ όμορφη η 3D ζωγραφιά σας και επίσης πολύ έξυπνη η ιδέα με τα στάδια για να ζωγραφίσεις κάτι!
      Χάρισέ μας κι άλλα τέτοια παραδείγματα…είναι πολύ χρήσιμα και για εμάς και για τα παιδιά μας!
      Καλημέρα!

    2. Πού όμορφα όλα Kathy. Είναι πολύ σωστό αυτό που κάνεις ώστε να φτιάχνετε ταυτόχρονα το κάθετι. Συμβαίνει αυτό ακριβώς που λες βλέπουν και μιμούνται μαθαίνοντας και ταυτόχρονα δίνουν τη δική τους πινελιά χωρίς να τα φτιάχνεις εσύ αντί για αυτά.
      Μπράβο σας!

    3. Πάρα πολύ όμορφες ζωγραφιές!!
      Μπράβο και πολύ έξυπνο αυτό με τα στάδια που χρειάζονται για να σχεδιάσεις κάτι!! Θα ψάξω να βρω και εγώ κάτι αντίστοιχο για τις μικρές μου , νομίζω ότι θα μας φανεί πολύ χρήσιμο…

    4. Το σπιτάκι σας έγινε φανταστικό! Και η ιδέα της μίμησης είναι πολύ έξυπνη για να μην τα παρατάνε οι μικροί καλλιτέχνες!
      Πολλά φιλιά και, τώρα που μας καλομάθατε, περιμένουμε κι άλλες 3D δημιουργίες!

    5. Τι όμορφη ιδέα!!! Πολύ ωραία γίνανε τα σπιτάκια σας!!! Μου άρεσε πολύ που κόψατε και κολλήσατε κι άλλα από πάνω (πουλάκια!)! Καταπληκτικά γίνανε!! Μπράβο!!!
      Φιλιά!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης