ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Tip για τον κιμά που περίσσεψε

    Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα!!!
     
    Σήμερα θα ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με ένα μικρό tip σε σχέση με τον γνωστό σε όλους μας κιμά για μακαρόνια ή παστίτσιο ή μουσακά κ.λ.π. Ξέρω ότι πρωί πρωί θα σας λιμπίσω αλλά κάντε όρεξη μέχρι το μεσημέρι που θα φάτε. Υπομονή λοιπόν!
     
    Πόσες φορές σας έχει τύχει να φτιάξετε κιμά και να σας μείνουν μερικές κουταλιές τις οποίες ούτε να πετάξετε θέλετε αλλά ούτε και να βάλετε στο φαγητό. Τι μπορείτε να κάνετε; 
    Tip για τον κιμά που περίσσεψε 1
    Εγώ προσωπικά έχω πάντα στο ψυγείο μου ένα πακέτο με πίτες για γύρο… οπότε ψήνω μια πιτούλα στην τοστιέρα (εναλλακτικά μπορείτε και σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι), την αλείφω με μπόλικο γιαούρτι και από πάνω απλώνω τον κιμά που περίσσεψε. Πασπαλίζω με τυράκι που λιώνει και αν θέλω το βάζω για 2-3 λεπτά στο γκριλ! Εγώ πάντως επειδή βιάζομαι συνήθως να το φάω δεν το βάζω καν στο γκριλ γιατί το τυράκι λιώνει από μόνο του από την ζέστη του κιμά. Tip για τον κιμά που περίσσεψε 3
    Φαντάζομαι ότι λίγο ή πολύ όλοι κάνετε κάποια παρόμοια παραλλαγή… ωστόσο η πίτα και το γιαούρτι είναι που κάνουν την διαφορά. Αφού εγώ πλέον επίτηδες αφήνω λίγο κιμά ώστε να βράδυ να έχουμε ένα νόστιμο πιάτο για να μας κόψει την λιγούρα, χιχι.

    Σας εύχομαι να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα… με χαμόγελο και αισιοδοξία!

    Callie

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    25 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Το καλύτερό μου όταν έφτιαχνε η μαμά κιμά ήταν τα κόψω μια φέτα φρέσκο ψωμί και από πάνω να το φάω με κιμά! Έτσι ζεστό ζεστό! Αλλά και αυτή η πρόταση που μας δίνεις είναι νόστιμη πολύ! Νομίζω μια φορά το είχες κάνει και με πιττα κομμένη στα τέσσερα!
      kathy by anthomeli

    2. Είναι υπέροχη η ιδέα σου Callie!! Πίτες έχουμε και εμείς πάντα και συνήθως τις φτιάχνουμε στην τοστιέρα με τυρί και γιαούρτι όπως περιγράφεις. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον κιμά που του δίνει άλλη νότα, πιό ανατολίτικη!!! Σ'ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!
      Καλή εβδομάδα κοριτσάκια!!!!

    3. Πολύ καλή ιδέα! Εγώ ως τώρα είτε πετούσα αυτές τις 2-3 κουταλιές ή αν ήταν λίγο περισσότερες τις έβαζα στην κατάψυξη για την επόμενη φορά που θα μου περίσσευαν λίγα μακαρόνια (ναι, έχει συμβεί κι αυτό)!
      Θα το δοκιμάσουμε σίγουρα. Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!
      Καλή εβδομάδα!

    4. Τι υπέροχη ιδέα!!!!! Νομίζω -αν καταφέρω γιατί δεν περισσεύει συνήθως- θα την εφαρμόσω!!! Εγώ αυτό που κάνω, όποτε…, είναι να αλείφω μια φέτα ψωμί με κιμά και από πάνω να βάζω ροδέλες πιπεριά! Δεν ξέρω πως το έχω συνδυάσει έτσι!! χαχα!
      Φιλάκια!!!!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης