ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Κανελόνια! Δεν είναι τόσο δύσκολο όπως ίσως νομίζετε!!!

    Μετά τις γιορτές με τόσα κρεατικά που φάγαμε δεν θέλουμε να τα δούμε στα μάτια μας. Προσωπικά τις τελευταίες μέρες φτιάχνω λαδερά και ζυμαρικά. 
    Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που παλαιότερα την θεωρούσα πολύ δύσκολη!
    Δεν είναι όμως! Κιμά για μακαρόνια ξέρετε να φτιάχνετε; Ε τότε είναι παιχνιδάκι!

    Κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

    Υλικά: 
    16-18 έτοιμα κανελόνια
    2 φλυτζάνια γάλα
    1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
    1/2 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
    1 φλυτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
    1 αυγό
    λίγο μαργαρίνη
    πιπέρι

    Υλικά για το κιμά:
    500 γρ κιμά
    1 φλ.  ντομάτα
    αλάτι , πιπέρι
    4 κουτ σούπας ελαιόλαδο 
    1 κρεμμύδι 
    1 φλυτζάνι ντοματάκιαΕτοιμάζουμε το κιμά όπως στην συνταγή για μακαρόνια. Πολλές φορές έσω έτοιμο μαγειρεμένο τον κιμά στην κατάψυξη και αφού τον ξεπαγώσω το μόνο που έχω να κάνω είναι τα παρακάτω:

    • Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα  με την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το τριμμένο κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα και το πιπέρι. 
    • Βάζω λίγο απ το μείγμα στο ταψί ώσπου να καλυφθεί ο πάτος του. 
    • Γεμίζω τα κανελόνια  και τα τοποθετώ στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
    • Βάζω λίγο απ το μείγμα στο ταψί ώσπου να καλυφθεί ο πάτος του. 
    • Γεμίζω τα κανελόνια  και τα τοποθετώ στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
    • Περιχύνω με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζω με γραβιέρα. (Πρέπει να καλυφθούν τελείως τα κανελόνια). 
    • Μοιράζω τα κομμάτια του βουτύρου και καλύπτω με αλουμινόχαρτο.  
    Κανελόνια! Δεν είναι τόσο δύσκολο όπως ίσως νομίζετε!!! 1
    Κανελόνια! Δεν είναι τόσο δύσκολο όπως ίσως νομίζετε!!! 3

    Ψήνω στους 200 βαθμού για 40΄. Μετά ξεσκεπάζω  και αφήνω για άλλα 15΄ ακόμα αν τα θέλω ξεροψημένα. (Αυτό το στάδιο αν έχετε παιδιά μπορείτε να το αποφύγετε γιατί γίνονται τραγανά στην επιφάνεια. Τα δικά μου παιδιά τα προτιμούν μαλακά). 
    Προσέξτε να μην τα παραψήσετε και στεγνώσουν αλλά μην αφήσετε και άβραστα τα κανελόνια. Όλα έχουν σχέση με τον φούρνο σας. 

    Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    23 ΣΧΟΛΙΑ

      • Χρυστούλα μου τόλμισέ το γιατί είναι πολύ νόστιμα. προσοχή όμως να είναι καλά σκεπασμένα με το υγρό υλικό. Εγώ προσωπικά βάζω και ντοματούλα (κονκασέ) μέσα στο χυλό με την κρέμα γάλακτος γιατί μου αρέσει και λίγο να υπάρχει χρώμα και γλυκιά γεύση ντοματούλας. Αν τα κάνεις πες το μας, θα χαρούμε να μάθουμε τη γνώμη σου. Φιλάκια. Callie

    1. καλημέρα!!! είναι υπέροχο φαγητό!!! τα λατρεύω τα κανελόνια, από τα ελάχιστα ζυμαρικά που απολαμβάνω! ίσως επειδή είναι γεμιστά! χι χι.. φιλάκια πολλά!!!

    2. Μου αρέσουν πολύ, αλλά προτιμώ να μου τα σερβίρουν παρά να παλεύω να τα φτιάξω! Θα 'τρωγα ευχαρίστως ένα πιατάκι σου αλλά ένεκα η απόσταση, εύχομαι καλή όρεξη!

    3. Είναι κόλαση τα κανελόνια, τρελαίνομαι !! Τα δικά σου φαίνονται τόσο λαχταριστά 🙂 Το μόνο που με δυσκολεύει είναι φυσικά να τα γεμίσω ..
      Καλό απόγευμα !

    4. Λατρεύω τα κανελόνια! Είτε με κόκκινη είτε με άσπρη σάλτσα, τα τσακίζω! Συμφωνώ ότι είναι εύκολο φαγητό που δεν θα πρέπει να το φοβόμαστε! Μήπως να φτιάξω για αύριο μια που το λέμε…;

    5. Το πιστεύεις ότι σήμερα το απόγευμα και ενώ περιμέναμε στην ενόργανη να τελειώσουν τα παιδιά μας, κάποιες μαμάδες συζητούσαμε (για τι άλλο εκτός απο φαγητά και παιδιά) για κανελόνια??? Και έρχομαι τώρα εδώ και βλέπω τι άλλο….κανελόνια! Τυχαίο???
      Δεν έχω φτιάξει ποτέ (επικίνδυνη αποστολή για μένα), αλλά τώρα που μου τα δείξατε τόσο αναλυτικά και έχουν και την πιστοποίησή σου Kathy, θα τα τολμήσω!

    6. Κάπως έτσι τα κάνω κι εγώ, με τη διαφορά ότι όταν ετοιμάζεται ο κιμάς προσθέτω φρυγανιά τριμμένη και 2 αυγά. Ετσι είναι συμπαγής η γέμιση και δεμένη. Στο ταψί βάζω γάλα, βούτυρο και μια ιδέα σάλτσα. Μου άρεσε η ιδέα σου και θα τη δοκιμάσω κι αυτή! Σ ευχαριστώ!

    7. Πω πω κι έχω καιρό να τα φτιάξω! Τα προγραμματίζω για την Κυριακή που ελπίζω να είναι καλά όλοι οι ασθενείς στο σπίτι και να μπορούν να φάνε! Από τις πολύ αγαπημένες συνταγές!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης