ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!

    Πέρασε και η Πρωτοχρονιά 2013! Πότε τελείωσαν οι γιορτές ούτε που το κατάλαβα! Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρήκε το  σπίτι μας άδειο από κόσμο μιας και η φιλοξενία της οικογένειας της αδερφής μου είχε τελειώσει προ παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Όλες τις γιορτές των Χριστουγέννων είχαμε ένα σπίτι γεμάτο από αγαπημένα πρόσωπα, που τώρα μας λείπουν ήδη, τόοοοσο πολύ!

    Παραμονή Πρωτοχρονιάς

    Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήγαμε στον σπίτι της πεθεράς μου και θα τρώγαμε με τα αδέρφια του άντρα μου. Στο ζεστό καινούργιο σπιτάκι της, μας περίμεναν άνθρωποι αγαπημένοι, ένα πλούσιο τραπέζι, γλυκά, βασιλόπιτες, φρούτα, κρασί και σαμπάνια για να αποχαιρετήσουμε το 2012 και να υποδεχτούμε όλοι μαζί την πρώτη μέρα του 2013.  

    Το κέρασμα για τον Άγιο Βασίλη

    Στο σπίτι μας είχαμε ήδη αφήσει το γάλα και τα μπισκότα για τον  Άγιο Βασίλη που για πρώτη φορά φέτος δεν θα  ερχόταν σπίτι μας ενώ ήμασταν ξύπνιοι, αλλά ενώ κοιμόμασταν. Ναι! Θα έμπαινε στο σπίτι από το τζάκι ενώ εμείς κοιμόμασταν στα κρεβάτια μας.

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 10

    Πρώτη μέρα του 2013

    Την άλλη μέρα το πρωί ξυπνήσαμε τα παιδιά για να δούμε όλοι μαζί εάν ήρθε τελικά ο Άγιος Βασίλης. Η Μαρία του είχε ζητήσει Playmobil και ο Θάνος τον άφησε ελεύθερο να διαλέξει ό,τι θέλει. Και ναι! Το βράδυ είχε έρθει! Είχε πιει γάλα και είχε δαγκώσει και από τα δύο μπισκότα και φυσικά είχε αφήσει από ένα δώρο και για τους δύο! Playmobil φυσικά που τα λατρεύουν και οι δύο!

    Εορταστικό πρωινό

    Το πρωινό κόψαμε την μυρωδάτη βασιλόπιτα που είχα ετοιμάσει την προηγούμενη μέρα με την συνταγή της Θεανώς και απολαύσαμε εμείς το πρωινό μας με καφέ και τα παιδιά χυμό και γάλα.

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 11

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Το φλουρί έπεσε ανάμεσα στα κομμάτια του σπιτιού και της δουλειάς κάτι που το θεωρούμε ευλογία!!

    Μεσημεριανό τραπέζι

    Αμέσως μετά το τέλος του πρωινού μας άρχισαν οι προετοιμασίες για το μεσημεριανό τραπέζι στην οικογένεια του Γ. 

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 12
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 13

    Το μενού

    Πρώτο πιάτο μανιταρόσουπα (ο κουνιάδος μου περιμένει λέει για δύο λόγους τις γιορτές: για τον Άι Βασίλη και για την μανιταρόσουπά μου! Χιχι). Εννοείται πως κόψαμε σπιτική τυρόπιτοβασιλόπιτα ένα έθιμο θρακιώτικο που το κρατάμε κάθε χρόνο). Φυσικά δεν έλειπε και η κλασική βασιλόπιτα της γιαγιάς σαν τσουρέκι. Πάλι στο σπίτι έπεσε το φλουρί! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 14

    Για το κυρίως μπαλίτσες από κιμά  με φέτα και ντομάτα, τζιγεροσαρμαδάκια και πατάτες με μανιτάρια (δοκιμασμένα και σίγουρα).

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 15

    Και για επιδόρπιο τούρτα μπισκότο όρεο (όχι δική μου φυσικά)!

    Στρωματσάδα οικογενειακή

    Το βράδυ μας βρήκε όλους στο σαλόνι μπροστά στο τζάκι. Οι δυο πρώτες μέρες του χρόνου θα ήταν μέρες ξεκούρασης και απόλαυσης του σπιτιού και των παιδιών. Όχι τραπέζια, καλεσμένοι, βόλτες, δουλειές, τραπέζια, μαγειρέματα! Μόνο εμείς! Το είχαμε όλοι ανάγκη! Κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στο σαλόνι. Τα παιδιά κοιμήθηκαν στους καναπέδες κι εμείς σε στρώμα στο πάτωμα! Τι όμορφα που ήταν! Χοροπηδούσαν γέλαγαν! Έναν χρόνο το περίμεναν αυτό! Πέρυσι είχαν ενθουσιαστεί όταν το δοκιμάσαμε πρώτη φορά. 

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 16

    Δεύτερη μέρα του 2013 με πολύ παιχνίδι

    Την άλλη μέρα παίξαμε επιτραπέζια και στήσαμε κάτω από τα κρεβάτια τους, μια πόλη από playmobil, lalaloοpsy, barbie και ό,τι άλλο είχαμε.  
    Τρελαίνομαι για το στήσιμο των παιχνιδιών! Ποτέ δεν μου άρεσε να παίζω αλλά μόνο να στήνω το παιχνίδι. Η αδερφή μου με μισούσε γι αυτό. 

    Σας αφήνω με μια γλυκιά γλυκιά φωτογραφία που λατρεύω! Να έχετε όλοι μια γλυκιά χρονιά! 

    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013!
    Πρωτοχρονιά 2012 προς 2013! 17

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    25 ΣΧΟΛΙΑ

    1. τέλεια!!! η φωτογραφία σούπερ!!! 🙂 όσο για τα φαγητά τα λιγουρεύτηκα όλα!!!! αχ, αχ!! ειδικά η μανιταρόσουπα είναι αγαπημένο μου πιάτο κι ας μην ξέρω να φτιάχνω!!! καμιά καλή συνταγή??? 🙂 φιλάκια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!

    2. και ότι έλεγα ,μη δω άλλα φαγητά μπροστά μου!!!! ''έσκασα'' λες και τα έτρωγα εγώ πάλι!!!λαχταριστά φαίνονται όλα!!!να μην πω που ζηλεύω που έχεις και κορίτσι και στήνεις και Barbiδοπαιχνίδια!!!!!!!!
      καλή χρονιά με υγεία και αγάπη !!!!!

    3. Κούκλες καλημέρα με υγεία και χαμόγελο!Καλή χρονιά ακόμα μια φορά και είχαμε κάτι κοινό στο τραπέζι μας ..τους τζιγεροσαρμάδες!!!!Με τη μανιταρόσουπα αν και λατρεύω τα μανιτάρια ..δεν την αγαπώ.Θέλω το σπιτάκι να παίξω κι εγώ..

    4. Καλή και ευλογημένη χρονια αγαπημένη μου Κατερίνα για εσάς και το σπιτικό σας. Την λάτρεψα την ανάρτηση σου. Ήταν γεμάτη αγάπη και θαλπωρή. Σου στέλνω την αγάπη μου και ένα ζεστό κυριακάτικο φιλάκι…..

    5. Ααα, τι όμορφα! Πάλι μας δείχνεις φαγητά εντωμεταξύ! Δεν το ήξερα αυτό με την τυροπιτο-βασιλόπιτα, τι ωραίο! Οι βραδιές ύπνου στο σαλόνι είναι..φανταστικές, ανυπομονώ να το κάνουμε κι εμείς σε λίγα χρόνια!
      Κι εμένα αυτό μου άρεσε μικρή..να στήνω τα παιχνίδια όχι τόσο να παίζω!
      Και συγχαρητήρια για το φλουρί! Πάντα τύχη να έχει το σπίτι σας!

    6. Σπιτική τυροβασιλόπιτα;κι εμένα η γιαγιά μου είναι θρακιώτισσα και κάθε χρόνο μας κάνει.
      Θυμάμαι με barbie δεν έπαιζε ποτέ αλλά τα playmobile τα λάτρευα!
      Υπέροχα περάσατε:))
      Φιλιά πολλά και στις δύο**

    7. Χρόνια πολλά κορίτσια καλή χρονιά να έχετε με υγεία,χαρά κι ευτυχία να χαιρόσαστε τις οικογένειές σας.Όλα τέλεια ήταν μπράβο και του χρόνου να είστε καλά!!!!!

    8. Κατερίνάκι μου φέτος οι διακοπές των παιδιών νομίζω ότι τους άφησαν πολλές και όμορφες αναμνήσεις… τις οποίες τουλάχιστον θα θυμούνται μετά από χρόνια μέσα από τις φωτογραφίες και το ανθομελάκι. Ωστόσο αυτή η γλυκιά εικόνα της παιδικής τους ζωής δεν χρειάζεται φωτογραφίες… θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά τους!!!! Σε φιλώ αδερφουλίνι!!! Callie

    9. Πολυ όμορφα όλα. Και εγώ περιμένω να μεγαλώσουν λίγο να κοιμηθόυμε στο σαλόνι αλλά τους φάνηκε παράξενο όταν το πρότεινα. Το κάναμε μία φορά απο ανάγκη όταν ο γίος μου ήταν 1,5 γιατί από το χιονι ειχέ παρουσιαστεί βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και δεν είχαμε ρευμα για 3 μέρες.
      Σας ευχομαι κάθε χρονιά να σας δίνει γλυκιές αναμνήσεις και εικόνες!
      Φιλάκια πολλά!

    10. Τα περάσατε υπέροχα!!! Καλή χρονιά γεμάτη υγεία και χαρά σας εύχομαι! Και πολλή πολλή αγάπη! Να είστε καλά του χρόνου να τα περάσετε ακόμη καλύτερα 🙂

      Η ιδέα της διανυχτέρευσης στο σαλόνι, πολλή καλή!!!
      Το μενού λαχταριστό!

      Φιλιά και καλή εβδομάδα xxx

    11. Όταν βρίσκεστε μαζί οι Ανθομελένιες αδελφές είστε τυφώνας φαγητού και διασκέδασης!!! Μπορεί να μην μένετε κοντά αλλά όταν συναντιέστε "του δίνεται" και καταλαβαίνει!!! Σας εύχομαι να είστε πάντα έτσι αγαπημένες και τυχερές και τα σπιτάκια σας να είναι πάντα γελαστά και γεμάτα!
      Ώστε έτσι κάνεις Kathy με τα παιχνίδια??? Στήνεις και "την κανεις"???? Ντροπή!
      Τα φαγητά σας ονειρεμένα!!! Θα σημειώσω συνταγές! Ο ύπνος στο σαλόνι φοβερή διασκέδαση!!! Τα playmobil σούπερ δώρο για μικρούς….και μεγάλους!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης