Αρχική ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστούγεννα Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ

24
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ

Τελικά δεν είμαι εγώ για στολίσματα στην ώρα τους! Φέτος το επιβεβαίωσα! Τι εννοώ με αυτό; Κάθε χρόνο ακούω να λένε “Α, εμείς στολίζουμε στις 25 του μήνα” , “Εμείς πάντοτε στην αρχή του Νοέμβρη”, “Εμείς … “ και πάει λέγοντας. Εμείς, λοιπόν, δεν έχουμε καταλήξει σε καμία ημερομηνία για τον στολισμό του δέντρου μας και όποτε λέω ότι θα στολίσω όλο κάτι συμβαίνει και δεν βολεύει. Μια ο ένας έχει δουλειά, μια ο άλλος έχει διάβασμα, μια τα παιδιά τρέχουν για τις δραστηριότητές τους. Το σίγουρο είναι ότι στολίζουμε μετά τις 25 Νοεμβρίου που είναι η γιορτή μου. 

Ο στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 17

Όσο κι αν προσπάθησα να είμαι πανέτοιμη για να τελειώσουμε το στόλισμα το επόμενο Σαββατοκύριακο μετά τη γιορτή μου δεν τα κατάφερα. Έβγαλα τα στολίδια στις 27, έφερε ο Γιώργος το δέντρο από την αποθήκη στις 28 και το στήσαμε, βάλαμε τα λαμπάκια αλλά επειδή ήταν καμμένα τα ξανατοποθετήσαμε στο δέντρο στις 29. Ευτυχώς την ίδια μέρα βάλαμε και τα στολίδια μας αλλά μας μένει το υπόλοιπο στόλισμα του σπιτιού όπως πόρτα, κάγκελα σκάλας κλπ.  Όλα αυτά θα γίνουν από μένα μόνο. Οπότε θα τα καταφέρω γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε όλοι μαζί να συγχρονιστούμε. 

Ο στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 18

Το δέντρο μας το στολίζουμε με στολίδια ξύλινα, μεταλλικά, λούτρινα και κάποια γυάλινα. Όλα είναι μοναδικά και ιδιαίτερα και αποπνέουν μια παιδικότητα! Κάθε χρόνο αγοράζουμε και κάποια καινούργια για ανανέωση! 

Ο στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 19
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 20

Οι λόγοι που δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το στόλισμα ήταν πολύ ευχάριστοι! Βάψιμο χειροποίητων στολιδιών, προσκλήση για στολισμό και χριστουγεννιάτικη γιορτούλα.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε φτιάξει με την Μαρία χριστουγεννιάτικα στολίδια με κανέλα και αλατοζύμη έχουμε κι άλλα όμως να φτιάξουμε. Μετά τον στολισμό του δέντρου μας ξεκινήσαμε να βάψουμε λίγα από αυτά για να πάμε μερικά από αυτά δώρο στην φίλη Λ. και κουμπάρα της αδερφής μου μας κάλεσε μαζί με μια ακόμα φιλική τους οικογένεια για να στολίσουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους! Πρώτη φορά μας καλούσαν για κάτι τέτοιο και το βρήκαμε καταπληκτική ιδέα! 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 21

Η Λ. είχε ετοιμάσει ένα εκπληκτικό μπουφέ με αλμυρά και γλυκά! Πίτες, πίτσες, κεφτεδάκια, κέικ, μπισκότα, μελομακάρονα, τρουφάκια και όλα από τα χεράκια της παρακαλώ! Κι από ποσότητες να φάει ένας λόχος!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 22
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 23

Τα παιδιά έπαιξαν στο επάνω όροφο όσο εμείς πίναμε το καφεδάκι μας και όταν τους έκοψε η λόρδα, φάγανε και πήραν δυνάμεις για το στόλισμα.

Το έλατο ήταν μισοστολισμένο  με κορδέλες και λουλούδια από την οικοδέσποινα και είχε βάλει σε ένα πολύ ωραίο καλάθι τα στολίδια για να το στολίσουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά. Ήταν ενθουσιασμένα. Στόλιζαν φορώντας κόκκινα σκουφάκια και κέρατα ταράνδου, τραγουδούσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γελούσαν χαρούμενα!  

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 24

Βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας για να στολίσουμε τα ψηλά κλαδιά και για να μην είναι τα στολίδια το ένα πάνω στο άλλο… έτσι για το καλό! Στο τέλος κι ενώ ποζάραμε για την ομαδική αναμνηστική φωτογραφία έσκασαν κι οι σερπαντίντες και άρχισαν οι τσιρίδες και τα χοροπηδητά!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 25

Όμως οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν. Η Λ. και ο γιος της είχαν αγοράσει για τους μικρούς φίλους και βοηθούς από ένα ημερολόγιο που μετράει τις μέρες ως τα Χριστούγεννα! Και ήταν τόσο ταιριαστό το δώρο γιατί ήταν 1 Δεκεμβρίου και φάγανε την ίδια κιόλας στιγμή το πρώτο τους σοκολατάκι! 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 26

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παιχνίδια από τα παιδιά αλλά και τις μαμάδες στο X-Box Kιnetic! Γελάσαμε πάρα πολύ!  Περάσαμε υπέροχα και τους ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησαν με αυτή την όμορφη πρόσκληση! 

Την άλλη μέρα στις 12 το μεσημέρι πήγαμε στην καθιερωμένη πλέον χριστουγεννιάτικη γιορτή που οργανώνουν η γιαγιά και η θεία στο μαγαζί τους με είδη  δώρων. Τα παιδιά το περίμεναν με αγωνία εδώ και καιρό. Και αν και ο καιρός ήταν χάλια και είχαν ανοίξει οι ουρανοί και η βροχή ήταν ασταμάτητη κανείς από μας δεν πτοήθηκε. 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 27

Όλα τα παιδάκια τα έβαψε η Μελένια και πήραν από μία μπαλονοκατασκευή υπερπαραγωγή από έναν φοβερό μπαλονοκατασκευαστή! 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 28

Ενώ περιμένανε την σειρά τους έγραφαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη ο οποίος ήρθε λίγο αργότερα, πήρε τον σάκο με τα γράμματα και μετά από κλήρωση κάποιο παιδάκι κέρδισε δωράκι. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν με σημαντικές εκπτώσεις σε όλα τα είδη του μαγαζιού. Η γιορτούλα ολοκληρώθηκε με πολύ χορό και τραγούδι από μικρούς και μεγάλους στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.  

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ανάποδο δέντρο!
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 29

Εμείς γεμίσαμε μια σακούλα στολίδια και πήραμε και ένα καινούργιο αστέρι για το δέντρο μας για να αντικαταστήσουμε το αγγελάκι που είχε φτιάξει η Μαρία πέρυσι. 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 30

Ε, μην μου πείτε ότι μετά απ’  όλα αυτά θα έπρεπε να συνεχίσω τον στολισμό στο σπίτι! Και σήμερα μέρα είναι! Από δω και πέρα θα την ονομάσω εβδομάδα στολισμού και όχι ημέρα στολισμού! Προτιμήσαμε να χουχουλιάσουμε δίπλα στο τζάκι όλοι μαζί και να δούμε παιδικές ταινίες! Ε, και να σερφάρουμε λιγάκι! Ήμασταν τόσο γεμάτοι από δραστηριότητες και όμορφες εικόνες που είχαμε την ανάγκη να μείνουμε σπίτι και να μην κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ!

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ
Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός που έγινε σήριαλ 31

Εύχομαι να περάσατε και να περνάτε κι εσείς καλά! Να έχουμε έναν καλό μήνα!

Kathy  

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πολύ όμορφο το δέντρο σας !!! Και τι ωραία περάσατε στη γιορτούλα…Κι εμείς θα θέλαμε να έρθουμε αλλά ο Νικόλας ήταν σε φάση ανάρρωσης και με τέτοια βροχή δεν τον έβγαλα έξω!!! και του χρόνου!! πολλά φιλιά!

  2. Μια ανάρτηση υπέροχα Χριστουγεννιάτικη!!
    Μου αρέσουν τα δέντρα να στολίζονται ακριβώς έτσι..με στολίδια που κάτι σημαίνουν..πάρα πολύ όμορφα όλα..και του χρόνου!!

  3. τι ομορφιες ειναι αυτες..αντε και του χρονου!
    να το κανετε θεσμο το να στολιζετε ολοι μαζι και μετα να τρωτε σαν μια μικρη γιορτουλα, τη μια μερα στον εναν και την αλλη στον αλλον!θα χετε κατι να προσμονειτε και να περιμενετε!

  4. Μπράβο σας που μαζευτήκατε και στολίσατε όλοι μαζί ! Δεν είναι πιο καλά ; Εγώ το θεωρώ μεγάλο γούρι το στόλισμα μαζί με φίλους και με μπόλικα παιδικά χεράκια.Και δεν χρειάζεται τόση προετοιμασία. ακόμα και αν παραγγείλεις πίτσες απ'εξω η παρέα είναι που μετράει. Και του χρόνου σου εύχομαι στο δικό σου σπίτι.

    Φιλάκια

    Υ.Γ Θα σου στείλω mail για το άλλο που μου ειπες ok ???

  5. Τι γεμάτες μέρες και τι όμορφα περνάτε!!! Ζήλεψα! Τι να πρωτοσχολιάσω? Το όμορφο δεντράκι σας? Τα στολίδια με κανέλα και αλατοζύμη? Ή τον φανταστικό μπουφέ που μου άνοιξε την όρεξη? Τέλεια η ιδέα για ομαδικό στόλισμα, θα την κλέψω του χρόνου!
    Όσο για το χριστουγεννιάτικο μαγαζί, απλά ονειρικό!
    Και του χρόνου με υγεία!

  6. Μπράβο.Μπράβο ρε κορίτσι!!! Τι όμορφες στιγμές αυτές.Ο ομαδικός στολισμός του δέντρου.Η έναρξη των Χριστουγέννων!!! Υπέροχες εικόνες τόσο χαρούμενες! Σας χαίρομαι. Οσο για την επεισοδιακή κατάσταση του στολισμού είαμια μαζί σου.Ζω το 'ίδιο ακριβώς πράγμα, λόγω των γενεθλίων του Αγγελου έχουμε αποσυντονιστεί και στολίζουμε αργά και σταδιακά…τόσο που κουράστηκα να βλέπω το σαλόνι αναστατωμένο!!!! Θα επισκεφτώ το κατάστημα σύντομα.Ζήλεψα!!!

  7. Μύρισαν Χριστούγεννα!!!! Νομίζω αυτό τα λέει όλα για την αναρτησή σας! Υπέροχα όλα! …και όσο για το δέντρο δεν πειράζει που σας πήρε λίγο παραπάνω, νομίζω πως στο τέλος δικαιώθηκε γιατί έγινε πανέμορφο!!!

  8. Έχει πλάκα πως είμαστε όλες έτσι συντονισμένες και στολίζουμε σταδιακά 🙂
    Και μένα όλο κάτι μου συμβάινει και με κόβει.
    Αλλά εσείς είχατε και καλό λόγο 🙂

    Λοιπόν, το δεντράκι έγινε φανταστικό, τα στολίδια σου τα κουκλίστικα είναι από τα αγαπημένα μου, με κάνουν και νιώθω παιδί και χαίρομαι !
    Αχ κι αυτές οι κούπες από το μαγαζί με τους αγιοβασίληδες… τις θέλω όλες! Που να χωρέσουν στην κουζίνα πια.

    Καλή συνέχεια, καλό μήνα, και πολλά φιλάκια **

  9. Εντάξει, φοβερό! (μου άρεσε πολύ το δέντρο σας που δεν έχει τις κλασσικές χρυσαφένιες μπάλες αλλά μου φαίνεται.. φιλοακριβό για να το ξεκινήσω φέτος 😉 )
    (μπορείς να στείλεις φωτό από το δέντρο σου εδώ -> αν θες να συμμετέχεις στο διαγωνισμό)

  10. Κατερινάκι μου πωπω σήμερα η ανάρτησή σου μας άνοιξε την καρδιά!!! Η κουμπάρα μου όμως δεν μπορείς να πεις, έγραψε!!! Μακάρι να ήμασταν κι εμείς εκεί! Εσείς θα στολίζατε κι η Μελίτα θα ξεστόλιζε. ΦΙλάκια και του χρόνου. Callie

  11. Και του χρόνου, και του χρόνου! Τι καλά που κάνατε και δικά σας στολίδια!
    Και τι είναι αυτή η μανία σας να μας δείχνετε τους μπουφέδες;;; Πφ..είναι και πρωί και λιγουρεύομαι!
    Το πιστεύεις από το μαγαζί με τα στολίδια κι εγώ τα κουζινικά ζηλεύω!
    Καλές γιορτές!

  12. Αχ πολύ χαιρομαστε που περασαμε ομορφα εκεινη τη μερα και που σας αρεσε η ιδεα "καλεσμα για το στολισμο του δεντρου"- μου φαινεται θα πρεπει να το κανουμε θεσμο-οσο για το μαγαζι της γιαγιας σας,… σου ανοιγει την ορεξη για αγορες και στολισματα και οσο για το δεντρο σας…ειχε δικιο η κορη σου Κατερινα που μου σχολιασε το φυσικό του χιονισμα -υπέροχο! Να ειμαστε ολοι καλα να χαρουμε και τα φετινα Χριστούγεννα όμορφα, με οικογενεια, με φίλους και με πολλη αγαπη! Καλές γιορτές ανθομελάκια!

  13. Κατερίνα μου νομίζω πως έτσι όπως οργανώσατε εκείνη την ημέρα το απολαύσατε μικροί και μεγάλοι!!Έχεις πάντα ένα μαγικό τρόπο να κάνεις τα μικρά να φαίνονται μεγάλα και αυτό είναι πολύ σπουδαίο!! Είναι ωραίο την ημέρα που στολίζεις να την μετατρέπεις σε γιορτή!
    Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!
    ευχόμαστε επίσης ο Άγιος Βασίλης να σας φέρει όλα όσα χρειάζεστε και αναζητάτε
    σας φιλώ πολύ

  14. Πω πω πω ποσο ομορφα περασατε!!! Τι ομορφο δεντρο, τι πλουσιοσ μπουφες! Και το μαγαζι της θειας και της γιαγιας πολυ προχωρημενο και οργανωμενο το βρισκω με τοσες δραστηριοτητες για τα παιδακια! Μπραβο τους. Αυτα ειναι τα ομορφα τετοιες μερες, να σπαει η μονοτονια, η γκρινια και η μιζερια!
    Εμ βεβαια με τοσα στολιδια και στολισμους πανω κατω, που να εχεις ορεξη, χρονξ και δυναμεις για τον δικο σου! Επαθες στολιδικο overdose (καινουρια λεξη στο λεξιλογιο!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ