ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια!

    Καλησπέρα! Σήμερα το μενού έχει γλυκό και τι γλυκό! Τρουφάκια! Μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και όλο κάποιο πάρτυ ή γιορτή θα έχετε, ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε με μια συνταγή πολύ must! Εναλλακτικά κλείστε τα τρουφάκια σε όμορφα κουτάκια και προσφέρετέ τα σε φίλους ή συγγενείς! Τι με άδεια χέρια θα πάμε στα χριστουγεννιάτικα καλέσματά μας!
     
    Στο πάρτυ δεινοσαύρων ίσως είδατε στο μπουφέ την πιατέλα με τα τρουφάκια! Για την συνταγή αυτή, ενώ είναι πανεύκολη, για να προλάβουμε, συνεργαστήκαμε ένα σωρό άτομα. Η πεθερά μου έφτιαξε την γέμιση, εγώ έπλαθα τα τρουφάκια και ο Γιώργος  τα βουτούσε στις χρωματιστές τρούφες, και τα παιδιά τα βάζαν στα χαρτάκια και μετά στο τάπερ! Εργοστάσιο λέμε! Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια! 1

    Συνταγή για νόστιμα τρουφάκια

     
    Σε μια κατσαρόλα  λιώνουμε με ξύλινη κουτάλα
    1 πλάκα μαργαρίνης
    1 ποτήρι νερό
    1 ποτήρι ζάχαρη
    250 γρ. κουβερτούρα
    1/2 φλ. λικέρ ή κονιάκ 
     
    Μόλις λιώσουνε σπάμε μέσα 650 γρ πτι-μπερ και 350 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε κάποιες ώρες το μίγμα σκεπασμένο.
     
    Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια! 3
    Ζυμώνουμε μπαλάκια με κονιάκ ή λικέρ στην παλάμη μας και τα βουτάμε αμέσως σε τρούφα ή ινδοκάρυδο. Διατηρούμε στο ψυγείο.Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια! 5
    Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια! 7 Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια! 9
      Χρωματιστά χαρούμενα τρουφάκια! 11
     Καλή επιτυχία!

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    30 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Πωπω χρώματα λαχταριστά !! Τρελαίνομαι για τρουφάκια αλλά δεν
      τα έχω φτιάξει ποτέ μου. Είναι ωραία ιδέα πάντως για μέσα στης γιορτές,
      αφού κουραμπιέδες νομίζω είναι δύσκολοι για μένα ..

      Καλημέρα κορίτσια !!

    2. Ανθονμελι and the chcolate factory!!!!
      Παλι με σωσατε sisters! Πλησιαζει γιορτη κορουλας μου και φετος δεν γινεται να μην φτιαξω ΕΓΩ κατι να στειλω στο σκολειο!!!!! Θα ηταν ιεροσυλια να αγορασω ετοιμα!!!!
      Οι χρωματιστες τρουφιτσες με σκοτωνουν! Που θα τις βρω; Ακομα και στα μεγαλα σουπερ βρισκω τις πολυχρωμες. Μονοχρωμες δεν εχω δει. Βοηθειαααααα

    3. Κορίτσια καλημέρα, έχετε ακούσει για κάτι μελισσούλες που στριφογυρίζουν και πετάνε από λουλούδι σε λουλούδι?
      Αυτές είμαστε εμείς και μάλιστα χρυσομέλισσες!
      Μπείτε στο μπλογκ μας και δείτε και εμάς!
      Χαρήκαμε που σας ανακαλύψαμε, το μπλογκ σας υπέροχο, όνομα και πράγμα!
      Θα τα λέμε τώρα πια, καλές γιορτές να έχετε με υγεία και χαρά στα σπίτια σας!
      Μαρία
      Ξέχασα! το μπλογκ μας :xrysomelisses.blogspot.gr

    4. Τέλεια ιδέα !!!! Μεθαύριο έχει ο γιος μου γενέθλια και έψαχνα ιδέες …. και όπως συνήθως ήξερα ότι θα με σώσεις εσύ !!!!! πόσα τρουφάκια γίνονται περίπου ?????
      Φιλάκια !!!! Δέσποινα

    5. Τωρα που τα ξαναβλέπω αραγε υπαρχει και κόκκινη τρούφα; Θα ηταν πολύ ωραίος συνδιασμός για τα Χριστούγεννα. Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή!

    6. Καλημέρα!!!! Υπάρχει λέτε ακόμα αυτό το μαγαζί στη Γιαννιτσών, και αν ναι μήπως λιιιιιιιιιιγο πιο πολύ βοήθεια για να το βρώ….. ααα και κάτι ακόμα ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    7. Για να πω την αλήθεια έχω να πάω από τότε! Είσαι στην Εγνατία προς σταθμό. Στρίβεις αριστερά στο φανάρι του σταθμού και κατευθείαν δεξιά στην Γιαννιτσών. Θα το δεις στο δεξί σου χέρι. (Δεν έχει βιτρίνες κλπ)
      Kathy by anthomeli

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης