ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Τα αφράτα κεκάκια της Έφης!!!

    Πριν λίγο καιρό σας είχα μιλήσει εδώ κι εδώ για το πάρτυ που ετοιμάσαμε για τα γενέθλια του γιου μου. Στον μπουφέ ετοίμασα μεταξύ άλλων  αφράτα κεκάκια με ζαχαρόπαστα και αφράτα κεκάκια με γλάσο (μπορείτε να το βρείτε εδώ αλλά  προσθέστε πολύ περισσότερη άχνη ζάχαρη για να μην τρέχει). Το πρόβλημά μου ήταν ότι ο φούρνος μου δεν πετυχαίνει να ψήσει κέικ! Ή το αφήνει ωμό ή το κάνει στεγνό. Δοκίμασα φόρμες στρογγυλές, μακρόστενες, αντικολλητικές, σιλικόνης… ένα σωρό! Το αποτέλεσμα ήταν κάπως καλύτερο με τις θήκες για μάφινς. Αλλά και πάλι δεν ήμουν σίγουρη για την επιτυχία. Τότε η αδερφή μου με έσωσε ζητώντας από την γειτόνισσά/φίλης της (η οποία συχνά πυκνά τους προμηθεύει με κέικ και λοιπά γλυκίσματα) μια συνταγή για αφράτα κεκάκια με σίγουρη επιτυχία! 

    afrata_kekakia

    Tip: Κι επειδή δεν είναι πολύ γλυκιά η συνταγή μπορείτε να προσθέσετε μερέντα από πάνω! Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και γευστικά και οπτικά!

    Αν πάλι θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό για το μπουφέ σας προτείνουμε την βουτυρόκρεμα της Αλεξάνδρας!  

    afrata_kekakia

    Για περισσότερες ιδέες σχετικά με το τι μπορείτε να φτιάξετε σε ένα κάλεσμα για καφέ ή τσάι με φίλους δείτε εδώ: 

    Δεκατιανό brunch με φίλες στο σπίτιΠρόσκληση για BrunchΠρωινομεσημεριανό κάλεσμαΚέικ κάστανο με σοκολάταΑλμυρό κέικ που θα σας ενθουσιάσειΤο κέικ των τριών βασιλιάδωνΜοσχομυριστή γιαουρτόπιταΑφράτη μηλόπιταΧαλβάς σιμιγδαλένιοςNew Friends on the blockΤο σοκολατένιο κέικ της Έφης

    1. 1 κούπα λάδι (ηλιέλαιο)
    2. 2 κούπες ζάχαρη (όχι γεμάτες)
    3. 5 αυγά
    4. 1 κούπα γάλα
    5. 1 βανίλια
    6. 1 πακ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (έχοντας όμως αφαιρέσει πρώτα 2 γεμάτες κουταλιές)
    7. 2 κ.σ μπέικιν πάουντερ

    Χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ όπως θα κάνατε με το ένα κλασσικό κέικ. Ρίχνετε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για κέικ, τις οποίες θα έχετε βάλει μέσα στις φόρμες για κέικ και ψήνετε στους 180 βαθμούς στο πάνω κάτω για 18-20 λεπτά.

    1. Στα 15 λεπτά περίπου (ειδικά στην δεύτερη φουρνιά) τσεκάρετε τα κέικ σας με τον γνωστό τρόπο με την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι.
    2. 2. Αν θέλετε να ψήσετε στο αερόθερμο, απλά η επιφάνειά τους θα γίνει πιο τραγανή και ενδεχομένως να σας δυσκολέψουν στο στόλισμά τους.

    Ευχαριστούμε γειτόνισσα Έφη! Χάρη σε σένα, δεν έτυχε… πέτυχε! Θα χαρούμε να μάθουμε αν τα φτιάξατε και εσείς και φυσικά αν σας πέτυχαν.

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε. Οχι, ότι δεν ξέρετε να κάνετε κεκάκια… αλλά κάτι το διαφορετικό πάντα μας βγάζει από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Εγώ αύριο θα τα κάνω με την βουτυρόκρεμα σοκολάτας της Αλεξάντρας. Ονειρο ζω,μην με ξυπνάτε!!! Callie!

    2. Ηθελα μια συνταγη μηπως φτιαξω κατι τετοιο για το bazzaar του σχολειου. Ποση ποσοτητα μιγματος βαζεις στα χαρτακια; Μεχρι τη μεση ή παραπανω;Συνηθως δεν χρησιμοποιω ηλιελαιο. Αν βαλω ελαιολαδο θα εχει διαφορα; Φιλακια πολλα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης