ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ;

    Μετά από τα σπέσιαλ τηγανιτά κολοκυθάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες της γιαγιάς μας, σας έχω άλλες δύο συνταγές με τα αγαπημένα μου κολοκυθάκια! Σας ζάλισα λίγο μ αυτά ε! Είπαμε… ο μπαξές έχει γεμίσει κολοκυθάκια! Ε, όλο τα ίδια και τα ίδια να φτιάχνουμε; Πάμε να δούμε πως θα φτιάξουμε ομελέτα με κολοκυθάκια και κολοκυθάκια σουφλέ. Bonus στο τέλος δυο ακόμα ιδέες για συνοδευτικό μπύρας.

    Ομελέτα με κολοκυθάκια

    Πανεύκολη, πεντανόστιμη και ιδανική για το καλοκαιράκι!

    Τα υλικά

    Οι ποσότητες εξαρτώνται από τα άτομα

    • Κολοκυθάκια
    • Αυγά
    • Φέτα
    • Κίτρινα τυριά (προαιρετικά),
    • δυόσμος,
    • αλάτι,
    • πιπέρι. 

    Εκτέλεση

    • Αφού κόψουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τα αλατίσουμε για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους, τα τηγανίζουμε. 
    κολοκυθάκια ομελέτα
    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 10

    Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τα αυγά, τα τυριά, τον δυόσμο (κατά προτίμηση φρέσκο), και αλατοπιπερώνουμε. Μετά προσθέτουμε στο τηγάνι στο οποίο τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια.

    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 2
    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 11

    Ψήνουμε και από τις δύο μεριές την ομελέτα μας ανασηκώνοντας τα πλαϊνά κατά διαστήματα για να πέσουν τα περισσότερα υγρά από πάνω προς τα κάτω και να ψηθούν γρηγορότερα. 

    κολοκυθάκια ομελέτα
    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 12

    Η ομελέτα μας είναι έτοιμη!

    Σουφλέ με κολοκυθάκια

    Πριν λίγες μέρες οι κουμπάρα μου μου είπε για μια συνταγή που έμαθε από μια φίλη της για σουφλέ με κολοκυθάκια. Την δοκίμασε και μας την συστήνει ανεπιφύλακτα!

    Υλικά

    • 1κ κολοκυθάκια (εγώ χρησιμοποίησα 2-3 μεγάλα κολοκυθάκια)
    • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια*
    • βούτυρο
    • 4κ.σ αλεύρι
    • 2 κούπες ζεστό γάλα
    • 3-4 αυγά
    • φέτα
    • κίτρινα τυριά
    • αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, άνηθο
    • φρυγανιά
    • προαιρετικά μανιτάρια*

    *τα κόκκινα τα πρόσθεσα εγώ και πραγματικά η συνταγή απογειώθηκε!

    Εκτέλεση

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε σε χοντρό ρεντέ τα κολοκυθάκια. Αλατίζουμε και αφού βγάλουν τα υγρά του τα στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά.

    Τα σοτάρουμε σε βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά τους μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.

    κολοκυθάκια σουφλέ;
    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 13

    Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και το αλεύρι ανακατεύοντας όπως σε μία μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά,τα τυριά και τα μυρωδικά.

    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ;
    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 14

     Βουτυρώνουμε και ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά σε ένα πυρέξ ή σε ατομικά πυρέξ μπολάκια. Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε και πασπαλίζουμε και πάλι με φρυγανιά. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 1 ώρα.

    κολοκυθάκια σουφλέ
    2 συνταγές: κολοκυθάκια ομελέτα ή κολοκυθάκια σουφλέ; 15

    Ιδέες για συνοδευτικά μπύρας

    Προχθές που το έφτιαξα καλέσαμε καλή παρέα για να πιούμε την μπυρίτσα μας! Ε, έτσι ξεροσφύρι θα την πίναμε; Δεν έφτιαξα όμως μόνο το σουφλέ…Καταρχάς, έφτιαξα πατατοπιτσάκια, μια συνταγή που από καιρό λιμπίστηκα από το blog της Λίτσας και μια πίτσα ελληνική με ζυμάρι χωρίς μαγιά. Θα βρείτε τη συνταγή για το ζυμάρι εδώ από την Αλεξάνδρα. Έφτιαξα την διπλή δόση για το ταψί του φούρνου και ένα ακόμη μικρό πυρέξ με τέσσερα μεγάλα τετράγωνα κομμάτια μόνο με κασέρια για τα παιδιά.

    πατατοπιτσάκια
    Πατατοπιτσάκια
    πίτσα ελληνική με ζυμάρι χωρίς μαγιά
    Πίτσα με σπιτικό ζυμάρι χωρίς μαγιά. Κόλαση! Μόνο αυτό σας λέω! Τα πιρούνια πήραν φωτιά!

    Πιείτε και μια μπυρίτσα όμως! Στην υγειά σας!

    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    19 ΣΧΟΛΙΑ

    1. Kαλημέρα!!Καί ακόμα δέν έφαγα γία μεσημέρι!!Πάρα πολύ ωραίες καί οι 3 συνταγές!!Σε περιμένη βραβείο από τό σπιτάκι μου!!Σέ περιμένω!!Πολλά φιλάκια!!

    2. Ε μετά μου λες εμένα για υπερπαραγωγή….εσύ έτσι για πλάκα έστησες ολόκληρο τραπέζι γλυκιά μου!!! Σας ευχαριστούμε για όλες τις υπέροχες ευχές Ανθομελένιες μου και επίσης για το πάρτι δεινοσαύρων που ετοιμάζεται για το Θανούλη και η μαμά του θα κάνει θαύματα όπως πάντα , έχω να σας στείλω μια ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες γιατί οι Αμερικάνοι κάνουν απίθανα δεινοσαυροπάρτι !!!! Εμείς κάναμε και τα κεικάκια με ζαχαρόπαστα, που ήταν τέλεια….Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλά πολλά ακόμη , υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για δεινόσαυρους, κέφι να'χεις και εσύ κοπελιά μου έχεις μπόλικο κέφι!!!Φιλιά πολλά….

    3. Πέρα του ότι μου αρέσουν τα φαγητά σου και του ότι είναι πολύ καλοκαιρινά, θα βάλω τη σελίδα αυτή στα αγαπημένα μου καθώς μου έλυσες τα χέρια και δε θα σπάω το κεφάλι μου, τι να ετοιμάσω όταν θα ξαναέχω τραπέζι!Φιλάκια!

    4. Εντάξει μου άνοιξες την όρεξη ..όχι τίποτα άλλο αλλά ένα γεμάτο ψυγείο και δεν μου γεμίζει τίποτα το μάτι ..και άντε να βρω τώρα κολοκυθάκια ..γιατί αυτά τα σουφλεδάκια σκέτη τρέλα πρέπει να είναι ..φιλιάαααα

    5. Καταπληκτικές συνταγές Κατερίνα.Πάλι έγραψες!!!!!Μου ταιριάζει για κάτι γρήγορο,η ομελέτα και τα πατατοπιτσάκια.Και η πίτσα και το σουφλέ υπέροχα,αλλά θα περιμένουν λίγο.

    6. Φανταστικές συνταγές, εύκολες και αγαπημένες… ιδιαίτερα το σουφλέ είναι υπέροχο!! Καλό καλοκαίρι κούκλα μου, να περάσετε τέλεια και να ξεκουραστείτε! Πολλά φιλιά!

    7. Κι εγώ τρελαίνομαι για κολοκυθάκια. Αφού σου αρέσουν κι εσένα, ψάξε για μια συνταγή με όνομα Γκόλιο. Είναι σαν σουφλέ και ομελέτα μαζί! Και δε θέλει να ψήσεις – τηγανίσεις – τσιγαρίσεις τα τριμμένα κολοκυθάκια! Πανευκολούρα!

    8. Αμαν την έχασα αυτήν την ανάρτηση, μάλλον έχω χάσει πάρα πολλές και από όλους τους bloggers,γιατί είμαι χαμένη στις προετοιμασίες της βάφτισης, δηλ. στον κόσμο μου…
      Τα πατατοπιτσάκια φαίνονται τέλεια, χαίρομαι που τα έφτιαξες κι ελπίζω να σας άρεσαν. Για την πίτσα σου όμως δεν έχω λόγια!!! Φαίνεται τόσο νόστιμη, τραγανή και ζουμερή μαζί!!! Ααααχ μπράβο μπράβο για την υπερπαραγωγή!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης