ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    Οι αυγόφετες των παιδικών μας χρόνων

    Τι πιο απλό, τι πιο νόστιμο και θρεπτικό, τι πιο παραδοσιακό από τις αυγόφετες που μας έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας! 

    Τώρα είναι πλέον η σειρά μας να τις φτιάξουμε και στα δικά μας παιδιά! (Αν και δεν σας κρύβω ότι όταν φτιάχνει η μαμά μου για τα εγγόνια της τρώω με την ίδια ευχαρίστηση που τις έτρωγα όταν ήμουν παιδί). 

    Ωστόσο, αν δεν έχετε παιδιά φτιάξτε τες για εσάς τους ίδιους ή για πρωινό έκπληξη στο ταίρι σας! 

    Πριν λίγο καιρό είχα αναρτήσει στην σελίδα μας στο facebook την παρακάτω φωτογραφία. Μετά από τα αντίστοιχα σχόλια θέλησα λοιπόν να αναρτήσω αυτή την απλή συνταγή για να μπορέσουν να την μάθουν και όσες-όσοι τις λατρεύουν , τις λιμπίζονται, αλλά για τους δικούς τους λόγους δεν τις φτιάχνουν.
     Οι αυγόφετες των παιδικών μας χρόνων 1

    Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λίγα και απλά! Αυγά, γάλα και φέτες μπαγιάτικου ψωμιού. 
    Κι επειδή η γενιά μας είναι καλομαθημένη και λατρεύουμε το φρέσκο ψωμί, με αυτό τον τρόπο αισθανόμαστε και χορτασμένοι αλλά και ικανοποιημένοι από άποψη οικονομίας, καθώς δεν χρειάζεται να πετάξουμε το ψωμί που μας περίσσεψε! Xιχι! 

    Πάρτε μαχαίρι, πιάτο και τηγάνι και ξεκινάμε!

    Κόβουμε το ψωμί σε μέτριου πάχους φέτες και τις βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο γάλα. Εάν το ψωμί σας δεν είναι πολύ μπαγιάτικό μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

     

    Οι αυγόφετες των παιδικών μας χρόνων 3

    Αμέσως μετά βουτάμε την φέτα σε ένα πιάτο με αυγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι. 

    Οι αυγόφετες των παιδικών μας χρόνων 5

    Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές. 

    Οι αυγόφετες των παιδικών μας χρόνων 7
     
    Τις απολαμβάνουμε με ζαχαρίτσα ή με μελάκι!
     
    Οι αυγόφετες των παιδικών μας χρόνων 9

    Τι πιο εύκολο;

    Τώρα που τα παιδάκια μας δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν υπάρχει καλύτερη αρχή για μια ημέρα γεμάτη παιχνίδι και μπάνια!!!

    Tips!

    • Αν θέλετε,για περισσότερη νοστιμιά ρίξτε ελάχιστο αλάτι στο αυγό.
    • Αν δεν επιθυμείτε να τις φάτε με ζάχαρη, ρίξτε λίγη στο γάλα  ώστε να γλυκάνουν λιγουλάκι. Σίγουρα η ποσότητα της ζάχαρης θα είναι πολύ λιγότερη!

    Καλή μας όρεξη!
    Kathy

    Ακολουθήστε το Ανθομέλι στο Facebook, στο Instagram και γίνετε μέλη της ταξιδιωτικής μας ομάδας Ταξίδια με το Ανθομέλι στο Facebook.

    Kathy
    Kathyhttps://www.anthomeli.com
    Είμαι η Κατερίνα, μουσικός στο επάγγελμα και ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ό,τι έχει να κάνει με τις τέχνες και τα ταξίδια και το Ανθομέλι είναι η μεγάλη μου αδυναμία.

    24 ΣΧΟΛΙΑ

    1. ωωω τι ωραιο που φαινεται… δεν ξανακουσα αυτη τη συνταγη, θα την τυπωσω και θα την κανω

      ευχαριστω που γινατε μελος στο ταπεινο μου δελφινακι και ευχομαι να σας προσφερει ομορφες στιγμες και να τα λεμε με σχολια μεσω των μπλογκ μας, γιατι απο αυτα παιρνουμε δυναμη να συνεχισουμε

    2. αχ αχ αχ!!! τι μου κάνεις τώρα!!!1 Τρελαίνομαι για αυγόφετες…κυριολεκτικά.Και εγώ προτιμώ να τις τρώω με ζάχαρη, άντε στο πολύ κέφι και με μέλι. Όμως ο Άγγελος, επειδή η γιαγιά του που είναι από το Νότο… μέσα στο αυγό βάζει και φέτα, προτιμά να τις τρώει αλμυρές με τυράκι….Ωραίες κι έτσι δε λέω αλλά η ζάχαρη….
      Κατερίνα…σου έχω πει πολλές φορές πόσο με συγκινούν αυτά που κατά καιρούς μου γράφεις εσύ και η μικρή στα ξένα…όμως το σχόλιο σου σήμερα με γέμισε.Με έκανε να νιώσω τόσο ξεχωριστή…σε ευχαριστώ γλυκιά μου!!!Σε ευχαριστώ για την εικόνα που έχεις για εμένα…προσπαθώ!! Άντε με συγκίνησες πάλι…

    3. ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΦΑΩ ΠΟΤΕ. ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΖΗΤΑ ΟΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ.

    4. ΠΟΠΟ ΖΗΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!τι μου κάνατεεεεεεεε!!!!!!!έχω γίνει αλλεργική στο αυγό(έχω τουλάχιστον 500.000 αλλεργίες!!) και δεν μπορώ να τις φάωωωωωωω!!!!Αλλά θυμήθηκα την γεύση…ποποποποποποοοοοοοοοοοο!!Εμείς τις τρώγαμε και γλυκές και αλμυρές!!Με τυρί ή όπως τις κάνατε!!Ποοοοοο μάνα μουυυυ!!!!!

    5. ΩΩωω φαίνονται πεντανόστημοι οι αυγοφέτες! Πρώτη φορά τους ακούω. Πάντως θα τη δοκιμάσω τη συνταγή! Ευχαριστώ πολύ πολύ για την πληροφόρηση! Πολλά φιλούθκια 🙂

    6. και εγώ τις κάνω στα παιδιά…μάλιστα σήμερα σκεφτόμουν να τους κάνω αλλά τελικά δεν τις έκανα…αύριο όμως θα τις κάνω σίγουρα!! Μου αρέσουν και εμένα πολύ!!

    7. Από πολύ μικρή μου αρέσουν!! Και τώρα τις ζητάω που και που και φτιάχνω συχνά!! Μόνο που μεγαλώνοντας τις πήγα ένα βήμα πιο πέρα.. Μετά το τηγάνι, απλώνω στις αυγοφέτες μου μερέντα.. Πανδαισία γεύσης!! χιχι! Δοκιμάστε το και πείτε μου αν είναι ωραίο!! Φιλιά!!

    8. Κι εγώ δεν μπορώ να φάω αυγό πια και ζηλεύω τώρα!!!!!!
      έχετε δει άνθρωπο να ονειρεύεται αυγά?
      Εγώ είμαι…αλλά αν από λάθος φάω (ακόμα και σε γλυκό) υποφέρω μετά!!!
      Φάτε μάτια ψάρια (αυγά στην περίπτωσή μας) και κοιλιά περίδρομο!!
      Φιλιά!!

    9. δεν ξέρω αν θα το πιστέψετε αλλά δεν έχω φάει ποτέ αυγοφέτες!!! τις έχω ακούσει μόνο αλλά δεν δοκίμασα ποτέ! δεν ήξερα και πως τις κάνουν!!! τώρα με βάλατε σε σκέψεις να πάω να φτιάξω! χι χι

    10. ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ!!!!!!!πω πω πω!!!οταν είμασταν παιδιά τις έφτιαχνε η γιαγιά Μαριάνθη και εμείς με την αδελφή μου πανηγυριζαμε!Τις τρωγαμε τότε με μπόλικη ζάχαρη!τωρα τις τρώμε με φέτα πρώτα και μετά μελάνι απο τον παππού της ΑΛικης.ΤΕΛΟΙΟ!
      Την ανάρτηση σου ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ!!!!!μου χαρίσει υπέροχες εικόνες…
      μακάρι να ζούσε ακόμα η γιαγιακα μου…

    11. Α εγώ δεν άπλωσα χεράκι, γιατί μόλις πήγα και έφτιαξα 3 από ένα ψωμάκι φέτες ότι είχα δηλαδή. Μμμμμ!! Να' σαι καλά, και τις είχα ξεχάσει τελείως 🙂

    12. Καλησπέρα κορίτσια και καλή εβδομάδα! Αχ… τι μου θυμίζετε τώρα! Κλείνω τα μάτια και ταξιδεύω… βλέπω τα παιδικά μου χρόνια και την αγαπημένη μου γιαγιά! Λατρεύω τις αυγόφετες και φτιάχνουμε συνέχεια στο σπίτι μας και γλυκές και αλμυρές!! Πολλά φιλιά! 🙂

    13. Τί καλά που κάνατε αυτήν την ανάρτηση.
      Έχω προσπαθήσει να κάνω αυγοφέτες όπως τις θυμάμαι σαν γεύση από παιδί και έβαζα μαζί το αυγό με το γάλα, οπότε γίνονταν …κάπως!
      Πολύ ευχαριστούμε!

    14. Kαλησπέρα και απο εμένα..
      Πέρασα μια βόλτα να πάρω μια φετούλα και να φύγω…Αγαπημένες αυγοφέτες,θυμίζουν μανούλα…Έχω πολλά χρόνια να φαω..καιρός είναι να δοκιμάσω τη συνταγή σου με ζάχαρη γιατί εγω τις προτιμούσα σκέτες με αλάτι..
      φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Διαβάστε Επίσης