Αρχική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Προσωπικά Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας!

Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας!

26
Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας!
Είμαι σίγουρη ότι θα αναρωτιέστε ποιες είναι αυτές με τι ποδιές!  Όχι δεν είναι τα δύο ανθομελάκια! Είναι το ένα ανθομελάκι (Kathy) και η μαμά ανθομελίνα (μαμά Μαρία) που ανασκουμπώθηκαν για να μαγειρέψουν ό,τι προλαβαίνουν και να στείλουν δεματάκι με φαγητά και γλυκά στο άλλο ανθομελάκι (Callie) στην Αθήνα. 
 
Θεσσαλονίκη- Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας!
 
Το ανθομελάκι στην Αθήνα τον τελευταίο καιρό τρέχει και δεν φτάνει: από την μία έπεσε και έσκισε το μικρό δάχτυλο του ποδιού του, είχε μπόλικη δουλίτσα, προετοιμασία βάπτισης κι φυσικά ένα μικρό μωράκι! Γι αυτό και αποφασίσαμε να δώσουμε ένα χεράκι να βοηθήσουμε κι εμείς! Έστω κι από μακρυά!
 
Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 1
Γιατί ξέρετε τι ωραίο είναι να βρίσκεις έτοιμη Πάστα Φλώρα για πρωινό ή να έχεις τον κιμά έτοιμο κι εσύ να φτιάχνεις μόνο μακαρόνια και μπεσαμέλ για το παστίτσιο; Έτσι λοιπόν στείλαμε και γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Άλλα ήταν έτοιμα για φάγωμα κι άλλα ήταν για αποθήκευση στην κατάψυξη
 
Ξεκινάμε λοιπόν! Πάστα φλώρα έτοιμη ψημένη (αγαπημένη του Κώστα), κρεπούλες, κιμάς για μακαρόνια ή παστίτσιο και κιμάς για μουσακά. φασολάκια, σπανάκι και αρακάς (ξέχασα να τον φωτογραφίσω) για την κατάψυξη, έτοιμα για μαγείρεμα.
 
Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 3
 
Μελιτζάνες τηγανιτές (για τον μουσακά που λέγαμε, κεφτεδάκια τηγανιτά (η μαμά Μαρία τα φτιάχνει μούρλια!), κοτόπουλο κοκκινιστό, γεμιστά έτοιμα να τα φάνε με την παραλαβή του δέματος (η μαμά Μαρία έκανε κι εδώ το θαύμα της. Δεν έχετε φάει τέτοια γεμιστά). Αλλά και νέα συνταγή για κοτόπουλο με λαχανικά και μανιτάρια την οποία μόλις φτιάξουμε θα σας την πούμε!
Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 5
Α! Ξέχασα το αλμυρό κέικ και τα ντολμαδάκια με δικά μας αμπελόφυλλα παρακαλώ!! Και φυσικά να προσθέσω μοσχαράκι ποντίκι βρασμένο για την Μελιτούλα μας, και φρεσκοκομμένο μαρούλι από τον μπαξέ μας. 
 
Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 7
 
Η μαμά Μαρία, όπως πάντα, πρόσθεσε και το κάτι έξτρα: μπισκότα πτι-μπερ και λουκουμάκια για τις λιγούρες. Κι εγώ ως δασκάλα, κάτι βιβλιαράκια για την μικρή!
 
Το 10ωρο το ξεπεράσαμε! Αλλά τελειώσαμε! Τι μας θέλεις όμως εμάς. Μ’ αυτά μόνο θα μέναμε; Για μας δεν θα κάναμε τίποτα; Υλικά είχαμε! Πίτσα θέλαμε! Φτιάξαμε μια γρήγορη χωρίς μαγιά από εδώ! Τέλεια ήτανε! Τότε μόνο ησυχάσαμε!
 
Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 9
Και ξεκουραστήκαμε! At last!
 

Kathy (την συνέχεια θα σας την πει η Callie)


 

Callie: 
Νομίζεις ότι μπορώ να συνεχίσω με αυτή την πίτσα που βλέπω;;;;;
Λιποθυμώ τώρα…..

Και τώρα που συνήλθα συνεχίζω…

Αχ αυτή η Νατο-οικογενειακή βοήθεια!!! Τρίτη φορά που με σώζουν από τα όρια της υπερκόπωσης (ε, καλά μην υπερβάλλουμε κιόλας) και μου λύνουν τα χέρια σε μια φάση που το έχω ανάγκη!

Μαμά και αδερφή με κρυφές διαδικασίες πάντα αποφασίζουν να μου στείλουν πακέτο και μου το ανακοινώνουν τελευταία στιγμή για έκπληξη. Δυστυχώς όμως, αυτή τη φορά, δεν μπόρεσα να είμαι στο σπίτι όταν παραλάβαμε το πακέτο. Το  βράδυ, λοιπόν, όταν γύρισα η χαρά μου ήταν διπλή…γεμάτη κατάψυξη και φαγητάκι για το βράδυ!!! Επιλέξαμε τα γεμιστά  και ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο. Μιαμ!!!!

 

Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 11

 

Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 13

 

Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 15

Δεν μπορείτε να πείτε… γέμισε ο πάγκος!!! Θέε μου τι νοστιμιές ήταν αυτές… αφού μας ερχόταν να μην βάλουμε τίποτα στην κατάψυξη και να τα φάμε όλα εκείνη την στιγμή… ειδικά τα κεφτεδάκια που ο Κώστας μπορεί να τρώει μέχρι να σκάσει. Τελικά ευτυχώς έμειναν και για άλλη φορά. 

Αργότερα, όταν είδα τις φωτογραφίες που έβγαλε ο Κώστας έσκασα στα γέλια γιατί είδα ότι ακόμα κι η Μελίτα είχε ενθουσιαστεί με το πακέτο… για διαφορετικούς βέβαια λόγους!!!

 

Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 17

 

Θεσσαλονίκη-Αθήνα αποστολή οικογενειακής βοήθειας! 19

Όπως βλέπετε τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή την ζωή! Ακόμα και το παιδί μου έχει μάθει να εκτιμάει τα δώρα που της στέλνουν,χιχι!

Μαμά και Κατερίνα σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ!!!

Callie

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΥΛ!!ΕΙΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΔΕΜΕΝΕΣ!!ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ….ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΛΥ ΤΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ!!!ΦΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΙΚΡΟΥΛΑ!!

  2. Πωπωπω πράματα! Αυτή είναι βοήθεια! Κι έπρεπε να τα δω όλα αυτά την ώρα της λιγούρας??
    Πολύ πλάκα και η φωτογραφία με τη Μελίτα στο κουτί!
    Fan, όπως λέμε sofan!

  3. "Τί γλυκό να σ'αγαπούν,
    και να σου το… στέλνουν"

    Πολύ τρυφερή ανάρτηση, μας σοροπιάσατε βρε αδερφούλες!
    Περαστικά με το καλό να πάνε όλα!

  4. Ε!! Δεν σας πιστεύω είστε τα πρότυπα μου!!! Οχι ρε παιδιά εσείς είστε ασυναγώνιστες….Μπράβο και πάλι μπράβο.Ζηλεύω απίστευτα!!Η παστα φλώρα με έστειλε και η πίτσα με αποτελείωσε… Και τώρα μικρή θα έχετε έτοιμο φαγητό για ένα μήνα και μιας και έχεις έτοιμο το χαρτόκουτο και η μικρή μπήκε από μόνη της, κάνε ένα γρήγορο αμπαλάζ και στείλε την στη μαμά και στην αδερφή για να ξεκουραστείς στα αλήθεια….χεχε!!!! Φιλιά κοριτσάρες…οι ποδιές θεϊκές αλλά δεν μας είπατε ποιά είναι η μαμά και ποιά η Κατερίνα!!!

    • Αστα Κατερίνα, βασίλισσα είμαι! Κάθε μέρα ανοίγω καταψυξούλα και τα έχω έτοιμα… ε, εντάξει Σ/Κ κάνω και κάτι μόνη μου!χιχι! Ετσι, βρε αδερφέ, για να νιώθω ότι είμαι και νοικοκυρά! Οσο για τις ποδιές…σκύλος=κατερίνα, παπιόν-μαμά!Σε φιλώ γλυκά. Callie by Anthomeli

  5. Ax έτσι λαβαίνω και εγώ τα δέματα απο τη μαμά και τον μπαμπά μου με του κόσμου τα καλούδια!!! Και όταν τα ανοίγω δοκιμάζω ανεξέλεγκτα αλμυρό γλυκό και τούμπαλιν!!!Και ύστερα πέφτω τ'ανάσκελα!!!
    Σωτήρια τα δέματα κορίτσια δεν το συζητώ!!! ΧΧΧ

  6. Αυτό θα πει οικογενειακή βοήθεια!! χιχι! Είσαι τυχερή Callie που έχεις τέτοιες χρυσοχέρες για μαμά και αδερφή! Και κυρίως, το ότι αυτές οι χρυσοχέρες σας σκέφτονται και σας αγαπούν τόσο!! Φιλιά!!

  7. Απίστευτο! Τι πολλά καλούδια! Πώς να μη μου ανοίξει η όρεξη με όλα αυτά που βλέπω??
    Πάστα φλώρα φοβερή και ντολμαδάκια αχχχχ με λεμόνι και φετούλα! Μου έλειψαν αυτά τόσο πολύ.. Δυστυχώς μέχρι να φτάσουν αυτά εδώ, αν μου έστελνε η μαμά μου, θα είχαν γίνει σαν παντόφλες 🙁 Πέφτουμε λίγο μακρυά. Πολύ σας ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα)!
    Φιλάκια κορίτσια, και καλοφάγωταααααα !!

  8. Μπράβο κορίτσια…είστε φοβερές!! Όλα αυτά που φτιάξατε είναι υπέροχα! Είσαι τυχερή Callie μου, που έχεις τόση αγάπη και φροντίδα από την οικογένειά σου… εύχομαι γρήγορα περαστικά και φιλιά στην μικρή σου κουκλίτσα!

  9. Τί σου είναι η οικογενειακή βοήθεια και ειδικά να έχεις χρυσοχέρα μαμά και αδερφή μπράβο κορίτσια να είστε καλά να χαιρόσαστε η μία την άλλη φιλιά!!!!

  10. Όταν χρειαστώ ενισχύσεις, να στείλω μια αίτηση υιοθεσίας?????? 😀 😀 Μπράβο σε μαμά και αδερφή που σκεφτήκατε να βοηθήσετε τόσο πολύ κι ας είσασταν μακριά! Πολλά φιλιά

  11. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.. Να μαι και εγω..αφου με γνωριζετε να σας γνωρισω και γω επισημα τοτε 🙂 ! Μολις εγινα μελος το νουμερο 207
    χαρηκα για την γνωριμια και ελπιζω να τα λεμε συχνα μεσω σχολιων στα μπλοκ μας (απο αυτα παινρουμε δυναμη πιστευω) και μακαρι να λυθει το προβλημα να μπορειτε να γραφτειτε και σεις μελος μου (να μεγαλωνει η παρεα μας, φιλικα το λεω , μη παρεξηγηθω)

  12. γέμισε το στόμα μου σάλια!!!τι ωραία όλα αλλά περισσότερο τα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ!!!!!το ξέρω το σύστημα κατάψυξη και είναι τέλειο. Όταν ήμουν έγκυος η κουμπαρούλα μου έριξε την ιδέα και εγώ την ακολούθησα. Μαγείρευα και γέμιζα την κατάψυξη με ταπεράκια μερίδες. Έτσι όταν γέννησα δεν είχα καθόλου στο μυαλό μου ΚΑΙ το μαγείρεμα!
    Τι ωραίες εικόνες θυμίζουν λίγο ξενιτιά…
    Ζηλεύω και θέλω κεφτεδάκια, πάστα φλώρα (της γιαγιάς) και φυσικά γεμιστά!!
    φιλιά κορίτσια και καλή όρεξη!!

  13. Πρωί πρωί μπαίνω και τι να δω…α παπα!!!!!!!!Μου ανοίξατε την όρεξη, τι μαγειρέματα, τι πακέτα!!!Τυχερή Callie!!!!!!!Μπράβο σε μαμά και αδερφή! η μικρή κούκλα, το καλύτερο παιχνίδι βρήκε!!

  14. Έχω πάθει πλάκα… αυτό δεν είναι πακέτο οικογενειακής βοήθειας… αυτό είναι μάνα εξ ουρανού!!! Δεν υπάρχει!!! Μα πόσα έφτιαξαν! Τα φασολάκια ήταν ωμά, φρέσκα, καθαρισμένα; Το θέμα κατάψυξη δεν το ξέρω καθόλου και τώρα που γεννάω σε εναμιση μήνα, καλό θα ήταν να το μάθω! Μπράβο στη μαμά και στην αδελφή!

  15. Τι συγκινητική και αγαπησιάρικη κίνηση….
    Μια φορά μου το έχουν κάνει κι εμένα..Ήμουν μια βδομάδα στο κρεβάτι με μια πολύ μικρή αποκόλληση στην αρχή της εγκυμοσύνης και μια φίλη μου,μού έστειλε κοτόπουλο κοκκινιστό,φακές,ζυμωτό ψωμάκι,κέικ και κάτι ακόμα που ξεχνάω τώρα…

  16. 'Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην μαμά και την αδελφή!!!
    Εύχομαι η οικογένειά σας να είναι πάντα τόσο ενωμένη και αγαπημένη!!
    Φιλιά και καλή σας όρεξη!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ